danwrc1 23.02.12, 20:35 Profesor??? hahahaha z tego co wiem to Nieformalny tytuł profesora nadał mu rząd niemieckiej Bawarii za kilkuletnie wykładanie na tamtejszych uniwersytetach. ale oficjalnie żadnym profesorem nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
henrytx Prof. 23.02.12, 20:57 To właśnie do Wrocławia przywiózł prof. Bartoszewski swoje bogate archiwum, które podarował Ossolineum: książki, unikatowe materiały z okresu okupacji, plakaty, ulotki, odezwy, a także liczne medale i odznaczenia oraz prace magisterskie pisane pod jego kierunkiem m.in. na niemieckich uniwersytetach. Interesuje mnie na jaki temat, gdzie i u kogo pisał swoją pracę magisterską. Bo chyba nie ma jej w swoich zbiorach. Ciekawe kiedy zdobył następne stopnie naukowe (dr, dr hab.). W jakiej dziedzinie i kiedy otrzymał taki tytuł. Jakoś ten okres "działalności naukowej" nigdzie nie jest opisany w życiorysie. A to nie jest krótki czas w życiorysie. Odpowiedz Link Zgłoś
na100procent gdzie jest prokurator?? 24.02.12, 12:33 jak ten oszust może posługiwac się tytułem, ktorego nie ma?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jad Re: gdzie jest prokurator?? IP: *.146.210.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.02.12, 15:18 Jeszcze raz powoli, żebyś zrozumiał. W Niemczech profesorem jest każdy, kto prowadzi katedrę na wyzszej uczelni. Powoływany jest przez senat uczelni, bo uczelnie są niezależne i nie potrzebują nominacji państwowych. W Polsce nominacje profesorskie wciąż umacnianiają feudalną strukturę nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pako A czy my jesteśmy w Niemczech? IP: *.play-internet.pl 24.02.12, 17:44 Bo wprawdzie peowcy i maturzysta 90-latek by tego chcieli, ale tu wciąż jest Polska. Więc o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.ok Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. u... 23.02.12, 20:59 Przesłość miał piękną. Ale.... dociekliwi doszli do wniosku, że "profesor" to jest tylko ksywa.Może honoris causa.Tak jak niejaki doktor h.c. "Bolek" druga ksywa to "bydło"[tak się kiedyś wysłowił w stosunku do oponentów,którzy nie POparli"słońca Peru"]. Sic transit gloria mundi. Miej umiar Władziu, lepiej na tym wyjdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
optymistawr Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. u... 23.02.12, 21:08 Jak zwykle bydło juz się odezwało.Nie dorastacie do pięt Profesorowi Bartoszewskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.ip.netia.com.pl 23.02.12, 21:45 Jak zwykle bydło juz się odezwało.Nie dorastacie do pięt Profesorowi Bartoszews > kiemu bezapelacyjnie, nie dorastamy Prof. Bydłoszewskiemu:) >"Władek jest tak kochany, że go wszyscy kochamy" - ogłosił we fraszce własnego Sternik znowu pisze fraszki? kot roześle POsiadaczom SzpetnejKarty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyży ruj Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 23:31 Wpiszcie w google bartoszewski dance i delektujcie się naszym jubilatem!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 22:34 To, że Tusk ma dziadka gestapowca, to jeszcze można od biedy znieść, bo przecież tego dziadka sobie nie wybierał. To raczej naród głupi, że wybrał na premiera kogoś z taką przeszłością. Ale, że doradcę zrobił z takiego wroga Polski jak Bartoszewski, to hańba. Ale widać swój do swego ciągnie. Kto te uroczyste obchody finansuje? Kubka wody z kranu Bartoszewskiemu bym nie podała. Nie wart takiego gestu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lonia ja bym ci podała IP: *.wroclaw.mm.pl 23.02.12, 23:29 ść portalu: ania napisał(a): Kto te uroczyste obchody finansuje? Kubka wody z kranu Bartoszewskiemu bym nie podała. Nie wart takiego gestu. Czopka i kaczki bym ci nie podała, byś się zmoczyła pod siebie....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: ja bym ci podała IP: *.play-internet.pl 24.02.12, 06:59 Reprezentujesz poziom godny peowiaka-czyli poziom dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lonia Re: ja bym ci podała IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.12, 09:56 Gość portalu: Olo napisał(a): > Reprezentujesz poziom godny peowiaka-czyli poziom dna. Daj sobie w żyłę dziś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: ja bym ci podała IP: *.play-internet.pl 24.02.12, 12:50 Biedna istota z ciebie...ale intelektualnie rzeczywiście pasujesz na fankę magistra 90-latka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Bartoszewski i bydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 00:08 Bydło to słowo które przylgnęło do Bartoszewskiego na zawsze. Nigdy za nie nie przeprosił dając świadectwo o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Ten człowiek to uzurpator 23.02.12, 21:13 Niemiecki sąd zabronił mu posługiwania się tytułem profesorskim na terenie Niemiec pod groźba natychmiastowego zatrzymania przez policję. Dziennikarze salonowi w PL chyba o tym nie słyszeli (albo nie chcieli słyszeć). Ten człowiek trzyma się nieźle jak na swoje lata, co jest oczywiście pochodną wygodnego życia (jest to stwierdzone naukowo i potwierdzone na przykładach). Jednak poza tym jest to zwykły chamuś nie szanujący ludzi o innych poglądach a nawet swoich byłych dobroczyńców. Jeżeli ma jakieś zasługi z młodości (jak np. krótka odsiadka w niemieckim obozie konc.), to na starość rozmienił się na drobne i zaprzeczył tym samym wszystkiemu, o co walczył wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jad Re: Ten człowiek to uzurpator IP: *.146.210.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.02.12, 08:32 Łgać też trzeba umieć. Inaczej wychodzi się na idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok niestały nigdy nie potrafił przekonywująco łgać 24.02.12, 10:49 taki już jest. Partia każe - niestały pisze!!! Typowa łajza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 21:28 Profesor, bo tytuł jak najbardziej formalny. I, zgodnie z zasadami obowiązującymi i w Niemczech i w Polsce (ogólnie w Europie) WB ma prawo tego tytułu używać. W przeciwieństwie do wszystkich tzw. profesorów uczelnianych (czyli tylko dr hab.), którzy zgodnie z ustawami i tzw. kodeksem dobrych obyczajów nauce, nie mają prawa (i jest to zwykła nieuczciwość) pisać przed nazwiskiem prof. dr hab, a tylko dr hab. XY, prof. uczelni.... Temat był już wielokrotnie szczegółowo omawiany, i wystarczy po prostu znać biografię WB, żeby wiedzieć dlaczego nie ma magisterium (bo pracę mgr napisał), znać trochę literaturę na temat okupacji w Polsce (WB napisał kilka prac bardzo istotnych i naukowych!). I przypomnieć np. Stefana Banacha, który robił doktorat nie mając magisterium (ale też czasy bardziej mu sprzyjały, i nie był zaangażowany politycznie, co w wypadku WB było istotne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 22:08 przedziwna postać. taki Niesiołowski pokolenia 65+. ciekawe, ile bedzie trwało jego urodzinowe tourne po kraju. był juz w Ustrzykach Dolnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witold wróg Plaków i Polski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 22:09 Widzę, że Pan gość to znawca tematu. To ja proszę o wyjaśnienie dlaczego ktoś kto nie ma magisterium może uczciwie używać tytułu profesora!! Czy tego zaplutego wroga Polaków obowiązują jakieś inne zasady? Żaden więzień nie opuścił w czasie wojny tego obozu przez bramę. Jedynie, ten "człowiek wybrany" wyszedł z Auschwitz na L-4. Choreńki był. W TVP 1 w niedzielę była krótka rozmowa z nim. Lekarz w obozie powiedział, że on taki młody, że jeszcze może się przydać.. Pewnie to była wyjątkowo prawda z ust tego zaplutego żyda. Przydał się kapuś i zdrajca. Przez całe lata przypisywał sobie czyjeś zasługi. Prace istotne naukowo? Nie rozśmieszaj mnie. Honorowy obywatel.. To wstyd dla Wrocławia mieć takiego "honorowego obywatela". Wielki wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
jabir Re: wróg Plaków i Polski świętował we Wrocławiu 9 23.02.12, 22:22 Spoko Witold . Jeszcze kiedyś udowodnisz , że to ty wygrałeś pod Grunwaldem , a nie ten Władysław J... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jureek Re: wróg Plaków i Polski świętował we Wrocławiu 9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 22:29 Masz rację. To jest ten sam dyżurny troll występujący pod różnymi nickami (ale IP zawsze neoplus lub opera.mini.net) we wszystkich wątkach dotyczących tej noclegowni. Ten sam troll pisze też w wątku o wyciągach narciarskich i w ogóle w wątkach sudeckich. Pozostaje tylko do wyjaśnienia kwestia, czy robi to w czynie społecznym, jak w wątkach atakujących personalnie Czechofila i Tomka, czy jest na żołdzie biznesmena. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Re: wróg Plaków i Polski świętował we Wrocławiu 9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 22:43 Jeśli to do mnie czy o mnie, to mnie rozśmieszyłeś.. detektywie. Coś widocznie o IP słyszałeś, ale nie masz pojęcia dziecko o czym mówisz;) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok witja, a ty co??? 23.02.12, 23:37 ubeckie czasy sobie przypomniałes i szczekać zacząłeś?? Taż tobie nikt z ubecji za robote już nie zapłaci. PS. Dałbym ci ja w ryja zatego "chorenkiego" oj dałbym kanalio!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jabir Re: wróg Plaków i Polski świętował we Wrocławiu 9 23.02.12, 22:30 Chociaż może być z tym problem . Prawdziwy Witold był z Władysławem J. pod Grunwaldem. Twoja bojowa zasługa to próba oplucia oficera Armii Krajowej . Ścierwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa uważaj, bo ci piźnie 23.02.12, 23:41 Gość portalu: witold napisał(a): > Widzę, że Pan gość to znawca tematu. To ja proszę o wyjaśnienie dlaczego ktoś k > to nie ma magisterium może uczciwie używać tytułu profesora!! > Czy tego zaplutego wroga Polaków obowiązują jakieś inne zasady? Żaden więzień n > ie opuścił w czasie wojny tego obozu przez bramę. Jedynie, ten "człowiek wybran > y" wyszedł z Auschwitz na L-4. Choreńki był. W TVP 1 w niedzielę była krótka ro > zmowa z nim. Lekarz w obozie powiedział, że on taki młody, że jeszcze może się > przydać.. Pewnie to była wyjątkowo prawda z ust tego zaplutego żyda. Przydał si > ę kapuś i zdrajca. Przez całe lata przypisywał sobie czyjeś zasługi. > Prace istotne naukowo? Nie rozśmieszaj mnie. > Honorowy obywatel.. To wstyd dla Wrocławia mieć takiego "honorowego obywatela". > Wielki wstyd. Uważaj, bo ci ostatni zwój mózgowy piźnie z wściekłości i zaczniesz wydalać pod siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
henrytx Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. 23.02.12, 22:12 Aleksander K. też napisał pracę mgr. Tylko należy ją obronić. Wtedy ma się tytuł magistra. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. 24.02.12, 02:04 Wcale nie musisz się pieklić !!! Uczelniani - zatrudnieni na stanowisku profesora nadzwyczajnego - - wiedzą o tym doskonale, pisząc o sobie : Dr hab. L. G. profesor UWr. Inaczej byliby towarzysko " skończeni " ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertbor Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: 156.17.104.* 24.02.12, 08:15 Bez wątpienia to człowiek wielkiej energii, cywilnej i żołnieskiej odwagi, o bogatej przeszłości - jednak raczej z II ligi historii. Przez długie lata III RP był średnio zauważalny, pamietany głównie z MSZ, nie stanowił wielkiego, narodowego autrytetu. A dziś jest "skarbem narodowym". Wydaje mi się że ma to duży związek z pustką jaką zostawił po sobie Jan Nowak-Jeziorański. Jesto to wszystko jakoś bardzo sztuczne, mało prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 22:34 Czy to prawda, że odeslali go z Auschwitz ze wzgledu na ZŁY STAN ZDROWIA ? To był jakiś ośrodek wypoczynkowy, czy cos ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 22:40 Gość portalu: PsssSs napisał(a): > Czy to prawda, że odeslali go z Auschwitz ze wzgledu na ZŁY STAN ZDROWIA ? > > > To był jakiś ośrodek wypoczynkowy, czy cos ? Dokładnie. Rozchorował się biedaczysko i go z obozu wypuścili. Pewnie L-4 dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianka9 Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 23:30 Kilkuletnie wykładanie na uniwersytetach, to raczej powód do dumy. Którego większość z nas nie dostąpi. Jeśli uczelnia (niejedna) stwierdziła, że człowiek ma kompetencje, wiedzę i umiejętności do tego żeby uczyć studentów, to chętnie go będę tytułować. Tak jak mówiłabym "profesor" Einsteinowi, Szymborskiej czy Dalaj-Lamie, nawet gdyby nie mieli matury. Za to znam paru magistrów, z papierkiem, którym nie podam nigdy ręki (to przenośnia) ani nogi (to cytat). Oczywiście fora są pełne ludzi, którzy się mają najwyraźniej za bardziej prawych od Profesora, lepszych, prawdomównych, odważniejszych, bardziej przyzwoitych i bardziej profesorskich. Oni zachowywaliby się lepiej, lepiej zorganizowali powstanie, a właściwie Żydom-to nigdy w życiu. Poziom ich dokonań znacznie przekracza nasze wyobrażenie. Oni to dopiero, uciekliby z obozu. Bo to wszystko była wtedy pestka. Widzieli na filmie. Na "Czterech pancernych". Dlatego NIEMOŻLIWE żeby jeden człowiek tyle przeżył. To musi być nieprawda. Chyba że przygotowywał mu to sztab ludzi z Mosadu. Te wystąpienia i te bon-mot'y. A tyle żyć? Toż to wstyd.To na pewno jest cyborg. Przepraszam,Profesorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Szymborska.. kolejny autorytet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 23:18 Gość portalu: wroclawianka9 napisał(a): > Tak jak mówiłabym "profesor" Einsteinowi, Szymborskiej czy Dalaj-Lamie, nawet Rzeczywiście. Kolejny autorytet, Szymborska.. A noblistka Wisława Szymborska w O śmierci Józefa Stalina napisała: […] Nic nie pójdzie z jego życia w zapomnienie. Jego Partia rozgarnia mrok. "Partia. Należąc do niej, z nią działać, z nią marzyć, z nią w planach nieulękłych, z nią w trosce bezsennej - Wierz mi to najpiękniejsze, co się może zdarzyć w czasie naszej młodości - gwiazdy dwuramiennej." "Pytania brzmią ostro ale tak właśnie trzeba bo wybrałeś życie komunisty i przyszłość czeka twoich zwycięstw." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacan idipotka bez okresu IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.12, 23:45 Gość portalu: ania napisał(a): > Gość portalu: wroclawianka9 napisał(a): > > > "Partia. Należąc do niej, z nią działać, z nią marzyć, z nią w planach nieulękł > ych, z nią w trosce bezsennej - Wierz mi to najpiękniejsze, co się może zdarzyć > w czasie naszej młodości - gwiazdy dwuramiennej." > > "Pytania brzmią ostro > ale tak właśnie trzeba > bo wybrałeś życie komunisty > i przyszłość czeka > twoich zwycięstw." > Okres ci piznąl w dekiel, czy czarny w sutannie zadał ci bobu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: idipotka bez okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 23:58 Ale o co ci chodzi? Wrocławianka wspomniała o Szymborskiej w swoim poście, że niby taki wielki autorytet to podałam cytaty z twórczości noblistki. Przeczytaj jedno z jej arcydzieł: Czy to moja wina, że pani poetka w komunie wynajęła się jako propagandystka? TEN DZIEŃ O ŚMIERCI JÓZEFA STALINA Jaki rozkaz przekazuje nam na sztandarach rewolucji profil czwarty? - Pod sztandarem rewolucji wzmacniać warty! Wzmocnić warty u wszystkich bram! Oto Partia - ludzkości wzrok. Oto Partia: siła ludów i sumienie. Nic nie pójdzie z jego życia w zapomnienie. Jego Partia rozgarnia mrok. Niewzruszony drukarski znak drżenia ręki mej piszącej nie przekaże, nie wykrzywi go ból, łza nie zmaże. A to słusznie. A to nawet lepiej tak. Wisława Szymborska TEN DZIEŃ "Życie Literackie" nr 11/61 z 15 marca 1953 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania noblistka - komunistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 00:00 www.okiem.pl/cnota/szymborska.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa potomki 23.02.12, 23:34 Idę w zakład, że "prawdziwi polacy" uwłaczajacy Bartoszewskiemu, to i pozostałości po wojennych granatowych policjantach lubo szmalcownikach...... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Przepraszam 27.02.12, 22:54 Bardzo wielu granatowych policjantów działało w konspiracji. Proszę ich tu nie obrażać, bo Niemcy karali śmiercią każdego przedwojennego policjanta, który nie wrócił do służby po wrześniu 39. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok i znowu prawicowe kanalie plują na Bartoszewskiego 23.02.12, 23:35 a najsmieszniej jest to wy małe prawicowe gnidy, że dobrze wiecie, iż to komuna nie dała skonczyć temu człowiekowi studiów, ponieważ I sekretarz komitetu warszawskiego pzpr twarzysz żabinski polecił panu rektorowi uniwersystetut warszawskiego odrzucić złożoną do obrony pracę magisterską Władysława Bartoszewskiego! I co gnidy??? Cieszycie sie z tego powodu??? Ba, wypominacie mu to??? Dajecie kundle o sobie swiadectwo, że jesteście szmacianymi pogrobowcami stalinistów i polskiej komuny. Ale każdy normalny człowiek to wie!!! specjalne pozdrowie dla dziwki danwroc1 i innych prawicowych łachmaniarzy!!!! PS. Widze, że prawicowe gnojki przeszło od dziadka w Wehrmachcie do dziadka gestapowca. Co wy gnoje jeszcze wymyslicie, aby opluwać porządnych ludzi????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz rozmówki Bydłoszewsko-stupidrokowe:) IP: *.ip.netia.com.pl 23.02.12, 23:43 > Dajecie kundle o sobie swiadectwo, że jesteście szmacianymi pogrobowcami stalin > istów i polskiej komuny. Ale każdy normalny człowiek to wie!!! a także POgrobowcami satanistów:) > specjalne pozdrowie dla dziwki danwroc1 i innych prawicowych łachmaniarzy!!!! > Zaraz, zaraz, to są tu POgrobowcy satanistów, komunistów oraz prawicowych łachamaniarzy, to jaka frakcja wielki Nasz Ałtorytet? Wydaj swoje wyPOciny jako elementarz dla podwórkowej łaciny, ty magisterium z bluzgania tez pisałeś u PRofesora-maturzysty?, widać słowotok Miszcza:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: rozmówki Bydłoszewsko-stupidrokowe:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 23:48 Nie ujadaj katokomuchu to nie msza w niedziele. Tam możesz swoje pomyje wylewać na innych normalnych do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: rozmówki Bydłoszewsko-stupidrokowe:) IP: *.ip.netia.com.pl 23.02.12, 23:50 > Nie ujadaj katokomuchu to nie msza w niedziele. zgodnie z retoryką GazWybu to nie ujadanie, a zaproszenie do dyskusji i debaty:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś z 6c Re: rozmówki Bydłoszewsko-stupidrokowe:) IP: *.e-wro.net.pl 24.02.12, 00:25 To jak to było z tym Bartoszewskim? Wyszedł z Auschwitz, bo skaleczył się, a może miał katarek? Potem Niemcy dali mu "profesora". Hmmmm...... Ciekawa historia! A potem nazwał miliony Polaków "bydłem"! Ale jak mówicie, że trzeba klaskać, bo to wielka osobistość, to spoko, będę kalaskał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivo Re: rozmówki Bydłoszewsko-stupidrokowe:) IP: *.play-internet.pl 24.02.12, 07:01 Ten człowiek wzbudza zainteresowanie tylko u ludzi małego intelektu, ktorzy na magistra mówią profesor i którzy nie mają nic przeciwko temu,że ktos nazywa ich bydłem. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok specjalnie do bimbo 24.02.12, 10:48 nic twoje ujadanie nie zmieni matole, takie są fakty! Z waszymi atakami na tego człowieka cieszycie ubecje!!!! A to z kolei pokazuje, że jesteście jak ta mała gnida, która stoi nadal na czele pissu, zdolni do każdego swinstwa, byleby odzyskać władzę. Władzy nie odzyskacie i szowinistyczno-sanacyjnego burdelu tu nie zrobicie. Nie uda wam sie również odtworzenie polityki waszych duchowych przywódców z lat '40-50! Bo czymże jest pis? Pis jest niczym innym jak komuną z ryngrafem zamiast marksa i engelsa na cherlawej piersi. Dlaczego jesteście bydłem? Bydłem jesteście dlatego, że używacie tych samych argumentów, których kiedyś używała komuna. Nie jesteście ani patriotami, ani nawet Polakami, jesteście z ciemnej strony mocy i dobro tego kraju leży wam kompletnie w doopie. A tacy jak ty bimbo - wielokrotnie swoimi wpisami to pokazują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: specjalnie do stupidroka IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.12, 02:06 > nic twoje ujadanie nie zmieni matole, takie są fakty! Z waszymi atakami na tego > człowieka cieszycie ubecje!!!! A to z kolei pokazuje, że jesteście jak ta mała > gnida, która stoi nadal na czele pissu, zdolni do każdego swinstwa, byleby odz > yskać władzę. słowotok lub plujotok psychopaty, jak zwykle. Co do tematu wnosi Mały Kaczor? Celebrujemy tu sukcesy Ałtorytetu: m.in. L-4 z Oświęcima albo radę nadzorczą LOT dla 84 letniego dziadka, bez POjęcia o lotnictwie, ale teraz LOt przejdzie w dobre chińskie rączki:) > Dlaczego jesteście bydłem? Bydłem jesteście dlatego, że używacie tych samych ar > gumentów, których kiedyś używała komuna Pytanie o kompetencje dziadka Bydłoszewskiego w lotnictwie, o jego sprzeciw dla odznaczeń Pileckiego, niePOprawne, nie wolno? to komuna? Podziw dla Ałtorytetu chyba maleje, bo ostatnio jego dzieła w wielkiej przecenie, ostatni etap przed brykietami kominkowymi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzięki i ukłon Re: i znowu prawicowe kanalie plują na Bartoszews IP: *.internetia.net.pl 24.02.12, 00:21 Brawo 1410_ten rok. Dzięki za to, że miażdżysz tych, którzy nawet butów czyścić prof. Bartoszewskiemu nie byliby godni. Nie miałam siły odpisywać tym parszywym świniom. Bardzo dobrze, że jest ktoś, kto odważnie nazywa ich po imieniu. A "dziadek w Wehrmachcie", obrzydliwy twór szui Kurskiego, przemianowany teraz przez "anię" na dziadka gestapowca, to prawdziwe sk..ysyństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: i znowu lewaki bredzą od rzeczy IP: *.play-internet.pl 24.02.12, 07:03 Idźcie całowac stopy magistrowi a'la profesror. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertbor Re: i znowu prawicowe kanalie plują na Bartoszews IP: 156.17.104.* 24.02.12, 07:57 A "dziadek w Wehrmachcie", obrzydliwy twór szui Kurskiego Mylisz się kompletnie. Temat jest starszy i z innego źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logo Re: i znowu prawicowe kanalie plują na Bartoszews IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 08:25 chciałbym w końcu zobaczyć twojego zaplutego ryja,który zieje pomyjami. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a co ci to da? 24.02.12, 15:12 Kliczko pokonał już Adamka. Chcesz równie nacjonalsocjalistycznie polec na polu pełnym prawiczej mierzwy, aby do niej dołączyć? Nie opłaca się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jad Re: i znowu prawicowe kanalie plują na Bartoszews IP: *.146.210.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.02.12, 08:44 Wszystko się zgadza, poza "prawica", oni maja takie pojęcie o prawicy jak świnia o gwiazdach. To ścierwa wyrosłe na gnoju Moczara i Bolesława Piaseckiego. Niedouczona narodowo-ubecka hołota. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok swiete twoje słowa, 24.02.12, 15:10 tak właśnie jest. To jest właśnie bydełko nacjonalsocjalistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: swiete twoje słowa, 25.02.12, 17:37 1410_tenrok w tabletce. Nie dziwię się Tobie, że bronisz dziadka Bartoszewskiego, swój swojego . Co za kultura: Typowa łajza szczekać zacząłeś prawicowe gnidy jesteście szmacianymi pogrobowcami stalinistów prawicowych łachmaniarzy prawicowe gnojki Co wy gnoje twoje ujadanie matole szowinistyczno-sanacyjnego burdelu jesteście bydłem w doopie bydełko nacjonalsocjalistyczne Zawsze miałeś szambo w buzi 1410_tenrok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka utylizowany IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.12, 18:19 ddyzma5 1410_tenrok w tabletce. Nie dziwię się Tobie, że bronisz dziadka Bartoszewskiego, swój swojego . Byłem przekonany, że cię utylizowali już, a ty jeszcze plujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok słuchaj ty wiedenski 27.02.12, 08:30 gnojku!!! Prawicowo nacjonalne swinie opluwają człowieka, który nigdy sie nie skałał. Ty bydlaku, Bartoszewski po wojnie z reguły siedział w pierdlu za działalność antysocjalistyczną. Socjalistyszna rodina nie dała mu również skonczyc studiów, ba zakazano rektorowi przyjąć gotową pracę magisterską, napisaną u prof. Krzyzanowskiego. Całe lata komuny facet był tępiony. Kogo więc bronisz i kogo atakujesz bydlaku??? Posmaczku całej sprawie dodaje fakt atakowania Bartoszewskiego prze srodowisko radiomaryjne. A jeżeli dokładnie wsłuchać się w radiomaryjów to jasnym jest prosty fakt: to stacja reprezentująca byłe srodowiska zetempowski i zetemesowkie. Takich tam mają też specjalistów. Najprostszym jest, kiedybyły ubek lub partyjna albo elwupeowskia swinia zaczyna robić w środowisku nacjonalnym. czego ci ludzie nie mogli polskimi patriotami za czasów komuny??? Ano temu, że goowno zawsze łapie się statku, aby płynąć do przodu. Peerel nigdy nie był moją ojczyzną. Nigdy nawet nie służyłem w elwupie, ponieważ elwup to była część armii radzieckiej. Zawsze byłem polskim patriotą i nie zamierzam tego zmieniać. i patriotów polskich będę bronił. A ty dyzma kogo bronisz??? Byłych ubeków??? To broń sobie. PS. W stosunku do chama należy używać chamskiego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pako Re: swiete twoje słowa, IP: *.play-internet.pl 27.02.12, 10:56 Masz rację, ten typek to zero. Odpowiedz Link Zgłoś
bgwd14 Re: swiete twoje słowa, 27.02.12, 18:59 > Najprostszym jest, kiedybyły ubek lub partyjna albo elwupeowskia swinia zaczyna robić w > środowisku nacjonalnym. czego ci ludzie nie mogli polskimi patriotami za czasów komuny??? Bo wówczas odwaga drogo kosztowała. Dziś właśnie dzięki tym odważnym w tamtym czasie, którzy wywalczyli tę wolność słowa, takie nic nie znaczące zera, mogą bezkarnie ich opluwać. Z zazdrości, z wrodzonej zawiści, z małostkowości, ograniczonego umysłu i postrzegania świata. Odpowiedz Link Zgłoś
gienieral Re: i znowu prawicowe kanalie plują na Bartoszews 25.02.12, 13:39 Ważne aby nie były to ścierwa żydowskie wyrosłe na zdradzie i zniszczeniu Polski. Dla tego bydła jest tylko szubienica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pako Temu "profesorowi" już dziękujemy IP: *.play-internet.pl 24.02.12, 06:58 Niech świętuje w Niemczech-w ojczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an_er Re: Temu "profesorowi" już dziękujemy IP: *.internetia.net.pl 24.02.12, 17:31 Tobie, Pako, już dziękujemy. A Profesor niech nam żyje jeszcze wiele długich lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jad Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.146.210.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.02.12, 08:26 Prosta zasada: nie wiesz, nie pisz! W Niemczech tytułów profesorskich nie nadają rządy, a senaty uczelni wyższych. Każda osoba kierująca katedra jest profesorem. Wiecej ten tytuł wart, niż większość profesorskich nominacji podpisanych przez przewodniczącego rady państwa Henryka Jabłońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: 156.17.73.* 24.02.12, 18:18 Ostatnie lata działalności politycznej W.Bartoszewskiego niespecjalnie mi odpowiadają ale jego uznany dorobek publikacyjny w w pełni zasługuje na tytuł profesorski. Od formalnego "belwederskiego" tytułu ważniejsze są książki. Odpowiedz Link Zgłoś
katonzwybiorczej oto partia-ludzkości wzrok! oto partia: sumienie! 25.02.12, 09:01 Bartoszewski, Wajda, Szymborska.... hehehe..... Jaki rozkaz przekazuje nam na sztandarach rewolucji profil czwarty? - Pod sztandarem rewolucji wzmacniać warty! Wzmocnić warty u wszystkich bram! Oto Partia - ludzkości wzrok. Oto Partia: siła ludów i sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: oto partia-ludzkości wzrok! oto partia: sumie IP: *.internetia.net.pl 25.02.12, 16:02 katonzwybiorczej napisał: > Bartoszewski, Wajda, Szymborska.... No, proszę, to jednak nie wspólny mianownik. Szanujmy ludzi za to, co robili dobrego. W wypadku starszych lepiej czasem udać, że się czegoś nie dostrzega (przypadek także np. Stefana Bratkowskiego i Jacka Fedorowicza). Pamiętam Bartoszewskiego z jego dobrych czasów i ... niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gienieral Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. u... 25.02.12, 13:35 Wstyd i hańba dla wrocławian podejmować takiego "polaka" i takiego oszusta. Niech wyjeżdża do Izraela tam jego miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
bolobolo3 Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. u... 26.02.12, 11:15 Wiecie już sie trochę pogubiłem, może mi ktoś pomoże bo tu sie wszyscy na wszystkim znają. Mie wiem kto jest autorytetem a kto nie więc może niech ktoś zaproponuje listę dziesięciu, no może pięciu autorytetów prawdziwych. Bo jak nie Wajda, Szymborska, Bartoszewski (bo oni są udawani) to kto? Byłbym wdzięczny za moralne wytyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.12, 13:05 Po co ten sarkazm?A to niby dlaczego znani ludzie mają być z automatu autorytetami?Ja bardzo cenię Szymborską za jej poezję, która jest wspaniała i z całą pewnością zasługiwała na nagrodę literackiego Nobla, ale jako autorytet?Przecież ta pani była zamknięta w sobie, stroniącą od komentarzy osobą, o której tak naprawdę nic nie wiemy. Była ostatnią, która widziałaby się jako kogoś, kto ma służyć za przykład. Wajda?Pomijając fakt,że oprócz kilku dobrych filmów, tych z PRL-u reszta to kiepskie filmidła, czym miałby niby zasłużyć na miano autorytetu? Moja lista: 1. Kapuściński 2. Jan Paweł II 3. Oriana Fallaci 4. Jerzy Sztur 5. Tizziano Terzani 6. Władimir Kliczko 7. Leszek Kołakowski 8. Aleksander Kwaśniewski 9. Zbigniew Brzeziński Jak widać od prawicy do lewicy, od aktora do sportowca:)Każdy za co innego, ale każdy miał i ma coś w sobie w przypadku żyjących, co stanowi wzór do naśladowania. Tego czegoś u Wajdy czy Bartoszewskiego ja nie odnajduję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyży ruj Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 13:44 Oto lista 10 ałtorytetów III RP wykreowanych przez jedynie słuszne media: 1. Michnik Adam syn Ozjasza Szechtera i Heleny Michnik. 2. Geremek Bronisław zwany w dzieciństwie jako Benjamin Lewertow 3. Kuroń Jacek 4. Wałęsa Lech tw Bolek 5. Bartoszewski Władysław, znany bardziej jako prof. Bydłoszewski 6. Krzywonos Henryka co zaczęła strajk jak wyłączyli zasilanie trakcji elektrycznej 7. Wajda Andrzej - pieszczoch komuchów w PRL 8. Kutz Kazimierz który przed wojną nazywał się Kuc 9. Komorowski Bronisław "hrabia" z litewskimi korzeniami , ale niektórzy twierdzą że jego dziadek to był Szczynukowicz Osip? 10. Palikot Janusz, syn Palikota Mariana szmalcownika z Biłgoraja Jakie ałtorytety i ełyty dakie społeczeństwo!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.12, 14:02 I jeszcze najwazniejszy, największy autorytet całej wykształconej młodzieży -Kuba WOjewódzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyży ruj Re: Prof. Bartoszewski świętował we Wrocławiu 90. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 14:33 Chyba Kupa Wojewódzki Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok do komucha o aż nazbyt 27.02.12, 08:33 chamskim nicku. BYDLAKU! Twoi - czyli socjalisci i komunisci nigdy nie wrócą do władzy! Czerwone bydło znajduje sie na smietniku, nawet jeżeli próbuje sie przemalowywać z czewieni na purpurę radiomaryjną. Tak, jestem trollem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOse nałykany IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.12, 14:50 Gość portalu: chyży ruj napisał(a): > Oto lista 10 ałtorytetów III RP wykreowanych przez jedynie słuszne media: > 1. Michnik Adam syn Ozjasza Szechtera i Heleny Michnik. > 2. Geremek Bronisław zwany w dzieciństwie jako Benjamin Lewertow > 3. Kuroń Jacek > 4. Wałęsa Lech tw Bolek > 5. Bartoszewski Władysław, znany bardziej jako prof. Bydłoszewski > 6. Krzywonos Henryka co zaczęła strajk jak wyłączyli zasilanie trakcji elektryc > znej > 7. Wajda Andrzej - pieszczoch komuchów w PRL > 8. Kutz Kazimierz który przed wojną nazywał się Kuc > 9. Komorowski Bronisław "hrabia" z litewskimi korzeniami , ale niektórzy twier > dzą że jego dziadek to był Szczynukowicz Osip? > 10. Palikot Janusz, syn Palikota Mariana szmalcownika z Biłgoraja > > Jakie ałtorytety i ełyty dakie społeczeństwo!!!!!!!!! Jakie tabletki, tacy idioci...! Odpowiedz Link Zgłoś