shiny25
20.04.12, 21:43
pewnie było już kilka takich wątków, ale jestem ciekawa Waszych opinii...które najlepsze? przerobiłam chyba większość sushibarów w mieście i tak pokrótce to za najlepsze uznaję chyba ohsushi w magnolii i szajnochy: zawsze świeże, sensowne cenowo i spory wybór.. a z moich opinii to:
77 - poprawne sushi we wszystkich lokalizacjach (poprawne - bez szaleństwa), cenowo ok, obsługa w zależności od lokalu - rynek ok, pasaż też, arkady już nie bardzo albo miałam pecha.
kyoto - dobre na szybkie jedzenie, obsługa w porządku, cenowo w normie
szajnochy - pyszne futomaki, zestawy lunchowe ok, obsługa zawsze miła (łącznie z Panami SushiMakerami na wejściu)
darea - duuuże zestawy, jak dla mnie za duże rolle - praktycznie nie da się na raz zjeść. pyszne kimchi - nie jadłam tam nic z kuchni koreańskiej, ale chyba się skuszę któregoś razu
ohsushi - ciekawe zestawy, co do obsługi się nie wypowiem bo większej uwagi nie wzbudziła - w sumie tak powinno chyba być.. cenowo w normie
sushiya - dobre sushi tylko trochę na uboczu, nie brałam zestawu tylko wybrane rzeczy, ale pyszne były
nakanaka na Ołtaszynie - sushi dobre, duże zestawy, obsługa bez zarzutu, ceny normalne
sakana - jakościowo bez zarzutu i in plus nawet, ale te ceny... jeśli ktoś jest fanem sushi to zbankrutuje na bank :)
freshcorner i jeszcze jakieś na rymarskiej - tylko na dowóz, w zasadzie w porządku, ale jakieś takie... nie lubię na dowóz zamawiać bo nigdy nie wiem, kiedy zostało zrobione - wprawdzie ceny bardzo na plus przemawiają ale i tak przegrywa ze stacjonarnymi
to chyba tyle... ktoś ma jeszcze jakieś nowe niesprawdzone (przeze mnie :)) miejsca? a może moje opinie częściowo odbiegają od normy?