Dodaj do ulubionych

Remontują jaz bartoszowicki. Park Linowy zamknięty

11.06.12, 10:11
Remontowany jest jaz OPATOWICKI redaktorze 'towo'. Bartoszowicki nijak w komunikacji z Wyspą Opatowicką nie uczestniczy.
Obserwuj wątek
    • krasnaladamu Re: Remontują jaz bartoszowicki. Park Linowy zamk 11.06.12, 10:40
      Jw.
      Most Bartoszowicki nad tak samo nazwanym jazem łączy prawobrzeżny Wrocław i Wielką Wyspę. Je właśnie widać na zdjęciu błędnie opisanym "Jazy Opatowicki i Bartoszowicki z wyspą Opatowicką".
      Kładka Opatowicka nad tak samo nazwanym jazem łączy Wielką Wyspę i Wyspę Opatowicką.
      O co więc chodzi?
      • jureek Re: Remontują jaz bartoszowicki. Park Linowy zamk 11.06.12, 11:02
        Przecież na wyspę można się dostać z dwóch stron. Od północy od ulicy Braci Gierymskich i od południa od ulicy Opatowickiej. Obie kładki są remontowane, że na wyspę nie można się dostać w ogóle?
        Jura
        • Gość: Blecharz Re: Remontują jaz bartoszowicki. Park Linowy zamk IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 11:21
          Na wyspe jest tylko jedna kładka, to drugie to sluza.
          • krasnaladamu Re: Remontują jaz bartoszowicki. Park Linowy zamk 11.06.12, 11:45
            ...a przez śluzę oficjalnie przechodzić nie można.
            • Gość: Pawlo Re: Remontują jaz bartoszowicki. Park Linowy zamk IP: *.man.tk-internet.pl 11.06.12, 11:57
              Na Śluzie trzeba uważać ale przejść się da nieoficialnie.
              • Gość: quba Re: Remontują jaz bartoszowicki. Park Linowy zamk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 16:51
                Da się przejść , nawet z rowerem i nikt nie goni 8-)
                • jureek Re: Remontują jaz bartoszowicki. Park Linowy zamk 11.06.12, 17:30
                  Gość portalu: quba napisał(a):

> Da się przejść , nawet z rowerem i nikt nie goni 8-)

Ja nawet nie zauważyłem, że to nielegalne :)
                  Jura
                  • jureek Re: Remontują jaz bartoszowicki. Park Linowy zamk 11.06.12, 17:32
                    jureek napisał:

> Gość portalu: quba napisał(a):
                    >
                    > > Da się przejść , nawet z rowerem i nikt nie goni 8-)
                    >
                    > Ja nawet nie zauważyłem, że to nielegalne :)

A może dlatego zamknęli dostęp na wyspę, bo tam koło śluzy taka ładna czereśnia jest i teraz akurat ma dojrzałe owoce?
                    Jura
    • zetkaf A motorówki??? 11.06.12, 21:03
      Coś mi się kojarzy z prasy, że Park Linowy miał wynająć motorówki, żeby się nie zamknąć. Kupujesz bilet do Parku Linowego - motorówka na dojazd w cenie...
      Poprawcie mnie, jeśli się mylę....
      • Gość: ms Re: A motorówki??? IP: *.internetia.net.pl 11.06.12, 21:49
        Ja kojarzę bardziej koncepcję z małym promem linowym (nomen omen), która jakoś 2-3 miesiące temu na GW w artykule padła.
        Ale to tak samo pewne było jak i termin zamknięcia. Bo pierwotny termin 4 czerwca też nie został dotrzymany, a dziś w godzinach obiadowych nadal kładka była otwarta....

Inna rzecz, że zarządca śluzy Opatowickiej powinien wyposażyć ją kładkę identyczną jak na śluzie Bartoszowickiej by ucywilizować nielegalne obecnie jej przekraczanie przez osoby postronne. Zdaje się tych zdemontowanych przęseł (poniemieckie, nitowane i eleganckie) z Lipek było więcej...Mogły więc powstać dwie bliźniacze kładki.
        • Gość: ms Re: A motorówki??? IP: *.internetia.net.pl 11.06.12, 21:51
          Co między innymi pozwoliłoby docierać do Parku Linowego i nie byłoby zamieszania z jego likwidacją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka