Dodaj do ulubionych

Zobacz domy, w których każdy chciałby zamieszka...

20.06.12, 09:05
Ciekawe jak oceniali. Z zewnątrz są prymitywne lub wręcz brzydkie. A w środku to co się zwykle buduje to dziecko by lepiej rozplanowało. Nieustawne klity które mają niby duży metraż.
Obserwuj wątek
    • garym Re: Zobacz domy, w których każdy chciałby zamiesz 20.06.12, 10:06
      khysiek napisał:

> Ciekawe jak oceniali. Z zewnątrz są prymitywne lub wręcz brzydkie. A w środku t
      > o co się zwykle buduje to dziecko by lepiej rozplanowało. Nieustawne klity któr
      > e mają niby duży metraż.

nie oceniali, wygrał ten developer który najwięcej zapłacił. możliwie że całkiem kupując gazety i wysyłając kupony. Wystarczy popatrzeć na laureatów poprzednich konkursów i poszukać opinii o nich na forach:
      wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,4207880.html
      wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,6682277,As_Bau_wygral_w_konkursie_na__Dom__w_ktorym_chcialbym.html
    • dfgfdg Solo 11... 20.06.12, 10:12
      Solo 11... dobry dowcip... "Rezydencja" wciśnięta pomiędzy bloki z lat 60-tych przy Legnickiej i Braniborskiej. Nigdy w życiu nie pomyślałbym, że ktoś tam będzie próbował jeszcze coś upchnąć.
    • Gość: mia Re: Zobacz domy, w których każdy chciałby zamiesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 11:39
      Przyznam, ze jestem pod silnym wrazeniem...
      Nie wiem, jak są rozplanowane wnętrza domów, bo tego nie pokazano, ale z zewnątrz - najprostsze formy, jakie można wymyślić w stylu zagrodowym. Nie twierdzę, że są wyjątkowo brzydkie. Sa zwykłe, niezwracające na siebie uwagi, nie wyróżniające się niczym dotąd. Ale teraz już wyróżnione. Na pewno są ekonomiczne, proste w budowie. Gybym miała głosować na "dom, w którym chciałabym mieszkać" typowałabym inaczej niż w konkursie na "najtańszy dom". Z odrobiną fantazji, tak, aby efekt był miły dla oka.
      Co do osiedli - kolejne blokowiska. Blok też dom. Choć jednak dom bardziej kojarzy mi sie z 1-rodzinnym, czy bliźniakiem.
      • Gość: pozy Re: Zobacz domy, w których każdy chciałby zamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 12:31
        Był już taki jeden, który używał (i chyba nadal używa) "odrobiny fantazji" w swoich projektach. Tak powstał m. in. Solpol i Millenium Plaza. Ja dziękuję za taką fantazję.
    • Gość: komando Re: Zobacz domy, w których każdy chciałby zamiesz IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 20.06.12, 13:38

odpuszczę sobie komentowanie urody, bo to rzecz subiektywna i szanuje zdanie innych szczególnie wykształconych w temacie
      natomiast uważam, że jakimś absurdem jest nagradzać osiedla których nie ma, to można co najwyżej nagradzac papierki i chciejstwa
      poza tym, dlaczego tych paru gości mówi mi w czym każdy chciałby mieszkać, ja akurat wiem w czym chciałbym mieszkać i na pewno nie ma tego wśród wybranych projektów
    • dupasiepali Architekci i Developerzy wzajemnie się nagradzają! 20.06.12, 16:49
      Jaki to ma sens ???!!!...i kogo to obchodzi???
      Weźcie do jury kogoś nie powiązanego z waszą "mafijką" dewelopersko-architektoniczną to się dowiecie prawdy na temat Waszego stylu i funkcjonalności Waszych obiektów..:DD szkoda gadać..:D
    • Gość: 45 Re: Zobacz domy, w których każdy chciałby zamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 16:58
      Błe, co za żenada. Wszystkie jednorodzinne wyglądają jak lekko zaadaptowane stodoły. Wszystkie wielorodzinne wyglądają jak gierkowskie kostki poukładane w sterty.
      Jakie to szczęście że ja mieszkam w poniemieckim.
      • Gość: ania Re: Zobacz domy, w których każdy chciałby zamiesz IP: *.static.tvk.wroc.pl 08.10.12, 11:57
        Nic dodać, nic ująć.
        Architekci czują się "artystami" i tworzą "architektoniczne dzieła sztuki" które nie są ani funkcjonalne dla przyszłych lokatorów, ani przyjemne dla oka, ani tym bardziej tanie. A przecież pogodzić te trzy rzeczy - to własnie jest prawdziwa sztuka, i to powinno być celem dobrego Architekta.
        Do tego szukanie oszczędności przez developerów (byle jakie wykończenia, jak najwięcej małych klitek, kilka drzewek przed blokiem - żeby móc nazwać to terenem rekreacyjnym.)
        Dopóki ludzie kupują za fortunę małe mieszkanka z widokiem z okna na 30 sąsiadów; przedpokojem zajmującym połowę powierzchni lokalu; sypiącym się tynkiem pół roku po wybudowaniu i innymi niespodziankami, dopóty taki koszmarki będą powstawać.
        Pozdrawiam
    • witek7205 Zobacz domy, w których każdy chciałby zamieszka... 20.06.12, 17:37
      Ktos sie mocno w glowe uderzyl przy ocenianiu.

mieszkania 28- 71 m2? To chyba na zamowienie dyrekcji wieziennictwa te mieszkania.

70 mieszkan 54 miejsca postojowe? W czasch gdzie wiele rodzin ma po dwa samochody.
      To jest projekt minimum, ktory powinien zostac wysmiany jako gleboka komuna.
    • bagniaczka Zobacz domy, w których każdy chciałby zamieszka... 20.06.12, 21:13
      Ja bardzo przepraszam, ale słowo "każdy" odnosi się również do mnie. Nie życzę sobie! W ŻADNYM z tych paskudztw nie chciałabym zamieszkać!!!
    • Gość: As Domy z dvpy agorensteina IP: *.play-internet.pl 08.10.12, 13:05
      Niech tam stazyści z die koszer zeitung zamieszkają.
      • Gość: Tipo Re: Domy z dvpy agorensteina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.14, 15:27
        kolejny blok w blokowisku, ciekawe co w dzisiejszych czasach znaczy słowo ,,apartament" oprócz tego, że ktoś chce za nazwę więcej kasy ;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka