khysiek 20.06.12, 09:05 Ciekawe jak oceniali. Z zewnątrz są prymitywne lub wręcz brzydkie. A w środku to co się zwykle buduje to dziecko by lepiej rozplanowało. Nieustawne klity które mają niby duży metraż. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garym Re: Zobacz domy, w których każdy chciałby zamiesz 20.06.12, 10:06 khysiek napisał: > Ciekawe jak oceniali. Z zewnątrz są prymitywne lub wręcz brzydkie. A w środku t > o co się zwykle buduje to dziecko by lepiej rozplanowało. Nieustawne klity któr > e mają niby duży metraż. nie oceniali, wygrał ten developer który najwięcej zapłacił. możliwie że całkiem kupując gazety i wysyłając kupony. Wystarczy popatrzeć na laureatów poprzednich konkursów i poszukać opinii o nich na forach: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,4207880.html wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,6682277,As_Bau_wygral_w_konkursie_na__Dom__w_ktorym_chcialbym.html Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Solo 11... 20.06.12, 10:12 Solo 11... dobry dowcip... "Rezydencja" wciśnięta pomiędzy bloki z lat 60-tych przy Legnickiej i Braniborskiej. Nigdy w życiu nie pomyślałbym, że ktoś tam będzie próbował jeszcze coś upchnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Zobacz domy, w których każdy chciałby zamiesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 11:39 Przyznam, ze jestem pod silnym wrazeniem... Nie wiem, jak są rozplanowane wnętrza domów, bo tego nie pokazano, ale z zewnątrz - najprostsze formy, jakie można wymyślić w stylu zagrodowym. Nie twierdzę, że są wyjątkowo brzydkie. Sa zwykłe, niezwracające na siebie uwagi, nie wyróżniające się niczym dotąd. Ale teraz już wyróżnione. Na pewno są ekonomiczne, proste w budowie. Gybym miała głosować na "dom, w którym chciałabym mieszkać" typowałabym inaczej niż w konkursie na "najtańszy dom". Z odrobiną fantazji, tak, aby efekt był miły dla oka. Co do osiedli - kolejne blokowiska. Blok też dom. Choć jednak dom bardziej kojarzy mi sie z 1-rodzinnym, czy bliźniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozy Re: Zobacz domy, w których każdy chciałby zamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 12:31 Był już taki jeden, który używał (i chyba nadal używa) "odrobiny fantazji" w swoich projektach. Tak powstał m. in. Solpol i Millenium Plaza. Ja dziękuję za taką fantazję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komando Re: Zobacz domy, w których każdy chciałby zamiesz IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 20.06.12, 13:38 odpuszczę sobie komentowanie urody, bo to rzecz subiektywna i szanuje zdanie innych szczególnie wykształconych w temacie natomiast uważam, że jakimś absurdem jest nagradzać osiedla których nie ma, to można co najwyżej nagradzac papierki i chciejstwa poza tym, dlaczego tych paru gości mówi mi w czym każdy chciałby mieszkać, ja akurat wiem w czym chciałbym mieszkać i na pewno nie ma tego wśród wybranych projektów Odpowiedz Link Zgłoś
dupasiepali Architekci i Developerzy wzajemnie się nagradzają! 20.06.12, 16:49 Jaki to ma sens ???!!!...i kogo to obchodzi??? Weźcie do jury kogoś nie powiązanego z waszą "mafijką" dewelopersko-architektoniczną to się dowiecie prawdy na temat Waszego stylu i funkcjonalności Waszych obiektów..:DD szkoda gadać..:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 45 Re: Zobacz domy, w których każdy chciałby zamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 16:58 Błe, co za żenada. Wszystkie jednorodzinne wyglądają jak lekko zaadaptowane stodoły. Wszystkie wielorodzinne wyglądają jak gierkowskie kostki poukładane w sterty. Jakie to szczęście że ja mieszkam w poniemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zobacz domy, w których każdy chciałby zamiesz IP: *.static.tvk.wroc.pl 08.10.12, 11:57 Nic dodać, nic ująć. Architekci czują się "artystami" i tworzą "architektoniczne dzieła sztuki" które nie są ani funkcjonalne dla przyszłych lokatorów, ani przyjemne dla oka, ani tym bardziej tanie. A przecież pogodzić te trzy rzeczy - to własnie jest prawdziwa sztuka, i to powinno być celem dobrego Architekta. Do tego szukanie oszczędności przez developerów (byle jakie wykończenia, jak najwięcej małych klitek, kilka drzewek przed blokiem - żeby móc nazwać to terenem rekreacyjnym.) Dopóki ludzie kupują za fortunę małe mieszkanka z widokiem z okna na 30 sąsiadów; przedpokojem zajmującym połowę powierzchni lokalu; sypiącym się tynkiem pół roku po wybudowaniu i innymi niespodziankami, dopóty taki koszmarki będą powstawać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
witek7205 Zobacz domy, w których każdy chciałby zamieszka... 20.06.12, 17:37 Ktos sie mocno w glowe uderzyl przy ocenianiu. mieszkania 28- 71 m2? To chyba na zamowienie dyrekcji wieziennictwa te mieszkania. 70 mieszkan 54 miejsca postojowe? W czasch gdzie wiele rodzin ma po dwa samochody. To jest projekt minimum, ktory powinien zostac wysmiany jako gleboka komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
bagniaczka Zobacz domy, w których każdy chciałby zamieszka... 20.06.12, 21:13 Ja bardzo przepraszam, ale słowo "każdy" odnosi się również do mnie. Nie życzę sobie! W ŻADNYM z tych paskudztw nie chciałabym zamieszkać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Domy z dvpy agorensteina IP: *.play-internet.pl 08.10.12, 13:05 Niech tam stazyści z die koszer zeitung zamieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tipo Re: Domy z dvpy agorensteina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.14, 15:27 kolejny blok w blokowisku, ciekawe co w dzisiejszych czasach znaczy słowo ,,apartament" oprócz tego, że ktoś chce za nazwę więcej kasy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś