Dodaj do ulubionych

Europejscy artyści promują Halę Stulecia [WIDEO]

23.06.12, 21:01
Prawdziwa sztuka, rewelacyjny mapping! Duma, że mamy takie miejsce we Wrocławiu!
Obserwuj wątek
    • Gość: YaBol Czy to będzie stałą atrakcją Hali? IP: *.internetia.net.pl 23.06.12, 22:17
      Powalający kawałek wspaniałej roboty! :) Na wstępie jest wzmianka "Permanent instllation". Czy to oznacza, że ten mapping będzie stałą atrakcją Hali, którą będzie można oglądać na żywo?
      • zetkaf Re: Czy to będzie stałą atrakcją Hali? 23.06.12, 23:58
        > Powalający kawałek wspaniałej roboty! :) Na wstępie jest wzmianka "Permanent in
        > stllation". Czy to oznacza, że ten mapping będzie stałą atrakcją Hali, którą bę
        > dzie można oglądać na żywo?
        Nie, nie "będzie można" - po prostu "można". Od momentu otwarcia Centrum Poznawczego, videomapping można oglądać na żywo po wykupieniu biletu. Więcej info na stronie Centrum...
        • Gość: YaBol Centrum Poznawcze? IP: *.internetia.net.pl 24.06.12, 01:24
          Nie miałem pojęcia o jego istnieniu, zapewnie jak większość Wrocławian. Z pewnością się wybiorę. Dziwi mnie, że autor artykułu pominął tak istotną nformację. Dla zainteresowanych:
          www.centrumpoznawcze.pl/
          • zetkaf Re: Centrum Poznawcze? 24.06.12, 11:18
            > Nie miałem pojęcia o jego istnieniu, zapewnie jak większość Wrocławian. Z pewno
            > ścią się wybiorę. Dziwi mnie, że autor artykułu pominął tak istotną nformację.
            Niestety, umiejętność czytania zanika w narodzie, bo akurat o otwarciu Centrum Poznawczego było głośno w prasie, równocześnie była to chyba najbardziej oplakatowana akcja jaką widziałem na mieście.
            Co do pominięcia istotnej informacji w tekście - wujek Google pozycjonuje Centrum Poznawcze na pierwszej stronie (choć fakt, gdzieś w połowie), wcześniej masz chociażby zumi z zaznaczoną pozycją... że niby co, ma prezydent miasta chodzić po wszystkich domach i informować: słuchajcie, jest nowa fajna atrakcja w mieście? Chyba nie powiesz, że otwarcia stadionu i EURO 2012 też nie zauważyłeś?
            • Gość: YaBol Re: Centrum Poznawcze? IP: *.internetia.net.pl 24.06.12, 13:38
              Masz rację, jesteś jaskrawym dowodem na to, że umiejętność czytania ze zrozumieniem zanika. Bystrość twojego umysłu jest porażająca. Co z tego, że było głośno w prasie, były plakaty? Odnosiłem się do tekstu, który nie zawiera podstawowej informacji, że to co widać na filmie można zobaczyć na żywo. Jest mowa jedynie o tym, że grupa pozytywnie zakręconych ludzi postanowiła zrealizować w Hali fajny projekt. Nie sądzisz, że to zdecydowanie za mało? Nie wiedziałem o istnieniu "Centrum Poznawczego". Miałem prawo. Z różnych względów. To żadna hańba. A nawet gdybym wiedział, to nie zmienia faktu, że zabrakło w artykule kluczowej informacji - że można to zobaczyć na żywo. Z wyszukiwarki korzystać umiem - tyle, że trzeba wiedzieć czego szukać, a autor artykułu zapomniał o tak drobnym szczególe wspomnieć, więc twoim zdaniem miałem się domyśleć, że coś takiego jak Centrum Poznawcze istnieje, a później jeszcze, że w/w atrakcja stała się jego częścią? Gdybyś posiadał zdolność myślenia, nie napisałbyś podobnych głupot. Po co te szczeniackie uwagi chłopcze? Czyżbyś był autorem tego newsa i stąd ten żałosny atak? Przejaw głupoty w czystej formie.
              • zetkaf Re: Centrum Poznawcze? 24.06.12, 13:55
                > w prasie, były plakaty? Odnosiłem się do tekstu, który nie zawiera podstawowej
                > informacji, że to co widać na filmie można zobaczyć na żywo. Jest mowa jedynie
                > o tym, że grupa pozytywnie zakręconych ludzi postanowiła zrealizować w Hali fa
                > jny projekt.
                Nie było też informacji że Wrocław leży w Polsce, a Polska jest jednym z krajów Europy. Artykuł był nawet nie o samym videomappingu, a o FAJNYM FILMIKU i jego twórcach. Tak więc zapewne autor stwierdził, że skoro pisze o filmiku, to o filmiku a nie o tym, co można zwiedzić w Hali stulecia. Nie ma o tym, że Hala Stulecia została wybudowana w (...) roku itp.

> Nie wiedziałem o istnieniu "Centrum Poznawczego".
                Bo ciężko wejść na halastulecia.pl i kliknąć w dział "Zwiedzanie"?

> Miałem prawo.
                Każdy ma prawo być głupi. Ale żeby się tym chwalić i zadawać głupie pytania? Ale fakt, to też masz prawo :)
                > więc twoim zdaniem miałem się domyśleć, że coś takiego jak Cent
                > rum Poznawcze istnieje,
                nie, wystarczyłoby żebyś się domyślił żeby wejść na stronę Hali Stulecia i przejrzał dział "Zwiedzanie".

> Czyżbyś był autorem tego newsa i stąd ten żałosny atak? Przejaw głupoty w czystej formie.
                To właśnie jest żałosny atak i przejaw głupoty w czystej formie - wyrażanie opinii o czymś dla głupców jest dowodem, że się pracuje w bronionej instytucji. Według głupców na forum, pracuję w redakcji (po której wielokrotnie jechałem za jakość artykułów), w Urzędzie Miejskim, Straży Miejskiej i w 20 innych miejscach :)
                • Gość: YaBol Re: Centrum Poznawcze? IP: *.internetia.net.pl 24.06.12, 14:25
                  "Nie dyskutuj z głupcem, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem." - doskonałe podsumowanie kontaktu z tobą. Pokonałeś mnie.
                  • Gość: lida Re: Centrum Poznawcze? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.12, 20:19
                    Chłopaki, no proszę was, nie kłóćcie się o takie bzdety, nie róbcie warszafki ;)
                    • Gość: YaBol Re: Centrum Poznawcze? IP: *.internetia.net.pl 24.06.12, 21:22
                      Luz. Nie moja wina, że ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem i robi oborę. Dla mnie EOT :)
    • marzens11 Europejscy artyści promują Halę Stulecia [WIDEO] 23.06.12, 22:19
      Miałam możliwość być na takim pokazie. Przyznaję, robi wrażenie. Ale dłuższe oglądanie gry świateł i dźwięków byłoby męczące dla oka i ucha.
      Wszystko jest w sam raz. Gratulacje dla pomysłodawców i wykonawców.

ps. Czy filmik o przygotowaniach mógłby jakiś redaktor przetłumaczyć? Może trudno w to uwierzyć, ale nie opanowałam tego języka w stopniu umożliwiającym jego zrozumienie.

ps2. Czy animacja, która przedstawia budowę Hali Stulecia (ta, którą można obejrzeć w centrum poznawczym) jest też gdzieś dostępna w sieci? Chętnie obejrzałabym ją raz jeszcze.
    • zetkaf Re: Europejscy artyści promują Halę Stulecia [WID 23.06.12, 23:32
      Videomapping naprawdę robi wrażenie, i nie spodziewałbym się, że można z tego zrobić coś, co jest jeszcze lepsze. Gratulacje dla artystów, świetnie złożyli obrazki z wielu różnych perspektyw w jedną całość!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka