jkredman czyli tak samo jak rząd 31.10.12, 10:36 ryba psuje się od głowy, jeżeli najwyższe władze w czasach kryzysu nie potrafią ograniczyć wydatków na luksusy i zbędne gadżety - to dlaczego dziwimy się jakimś kierownikom i dyrektorom, burmistrzom i prezydentom czy tylko premier ma prawo do wymiany parku maszynowego na bardziej luksusowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: *.171.116.77.static.cdpnetia.pl 31.10.12, 10:36 najfajniejsze jest nie to ile wydał na bankiet, czy na samochód bo takie buractwo jest powszechne, tylko to, że system to wszystko autoryzuje. Bo przecież legendarną już nagrodę przyznała Andrusiewiczowi rada nadzorcza Hali Ludowej... za między innymi: dobre wyniki WPW S.A. To jest właśnie przykład niegospodarności i specyficznego postrzegania spólek prawa handlowego przez władze Wrocławia. Jak za komuny: zasłużył się w PaFaWagu, więc Hutmen zapłaci mu premię. Logiczne przecież! Odpowiedz Link Zgłoś
jakub53 Tak sie bawi holota 31.10.12, 10:38 I az zal mi mowic. Ja jestem Wrocek. Tam sie urodzilem i wychowalem, to jest moje miasto. Ze jakis g...rz ktory sral w majtki kiedy ja pisalem doktorat rozklada miasto, bo 4' to pryszcz, bedzie chcial dofinansowania z Wrocka na nieudolne zarzadzanie Hala Ludowa (pardon, po niemiecku Hala Stulecia)? Jest we Wrockowym magistracie ktos co moze zatrzymac to popiepszone finansowe szalenstwo? Ja, Wrocek, sie pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: I...????? 4 tys - nie wiedziałem, że to takie 31.10.12, 10:41 Skąd wiesz czy prezes jego firmy jest jednocześnie właścicielem? Może jest tylko nominatem, a właściciele nawet nie wiedzą, jak prezes się stołuje? Odpowiedz Link Zgłoś
sebolargo Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 10:42 Jahrhunderthalle !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 10:51 Książe Józef Poniatowski utopił się w Elbie, a pan prezes popłynął na czystej czerwonej kapslowanej Odpowiedz Link Zgłoś
oldshatterhand.pl Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b 31.10.12, 10:56 Polska naprawde jest smiesznym krajem. Przeciez ten czlowiek jest prezesem olbrzymiej spolki, ktora podobno bardzo dobrze zarzadza. Ktos tutaj napisal, ze powinien czestowac swoich gosci woda i sokami. Ciekawe jakie moglby zalatwic kontrakty z businessmanami dajac im wode i suchy chleb. Acha, ludzie takze wymagaja od niego, zeby pojechal po gosci na lotnisko rowerem i w podartych spodniach i koniecznie w brudnych okularach, bo przeciez on reprezentuje nas, szarych obywateli. Polacy, nie robcie z siebie jaj ... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b 31.10.12, 11:04 To płać mu ze swoich prywatnych pieniędzy na tą wystawność, jeśli uważasz, że tak ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam etam Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b IP: *.static.tvk.wroc.pl 31.10.12, 23:26 Polska jest zaiste śmiesznym krajem, prezesa olbrzymiej spółki nie stać na śniadanie dla siebie lub obiad dla rodziny. Do prowadzenia skutecznych negocjacji niezbędne są bixenony :) i nawigacja z możliwością wysyłania "esemesów". Kolego nie rób z siebie jaj :):):) Jakie negocjacje Pan Prezes przeprowadzał w trakcie wspomnianej imprezy? Ponawiam pytanie, jeżeli nie nagroda Darwina to co? ps. Tekst o brudnych okularach doceniam, sam wymyśliłeś czy żona podpowiedziała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milo Re: gdzie jest polski Breiwik? IP: 212.109.148.* 31.10.12, 10:48 Breivik strzelał do niewinnej młodzieży. Tu byłaby potrzebna organizacja podobna do grupy Baader-Meinhof (Rote Armee Fraktion). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: gdzie jest polski Breiwik? IP: *.cable.smsnet.pl 31.10.12, 11:11 przecież socjalizm już był i się sam nawet nie wyżywił Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Niedługo 11 listopada 31.10.12, 11:01 Kiedyś byłem dumny z odzyskania niepodległości. Dzisiaj z żalem stwierdzam, że mam wątpliwości. Ci co wyemigrowali z powodów zarobkowych (bo uznali, że tu nie da się żyć) raczej wątpliwości nie mają, że nasza niepodległa państwowość to pomyłka. Oni uznali, że szkoda życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIK Nadzór IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.12, 11:29 Rada Nadzorcza Przewodniczący - Marcin Urban Wiceprzewodnicząca – Lilla Jaroń Członek – Michał Mistecki Członek – Ewa Warzyńska-Frydryszak Członek – Maria Kiedrowicz Członek – Maria Idkowiak Ile biorą za kazde posiedzenie? - może powinni lepiej nadzorować prezesa? A może razem z nim bawili się w VIProomie i bedą cicho siedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkp ten dzieciak ze zdjęcia jest szefem ? IP: *.toya.net.pl 31.10.12, 11:52 niezłe ma plecy.... Odpowiedz Link Zgłoś
harmonia222 Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 12:06 Facet bez jaj Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Ależ o co chodzi ?Przecież to są właśnie te wzorce 31.10.12, 12:17 które za "sprawą grubej" kreski Mazowieckiego zdominowały dzisiejszą rzeczywistość. Bez ideologicznego kagańca 'dyktatury proletariatu" narzuconego w naszym kraju stalinowskim krwawym terrorem nomenklaturowa karierowiczowska bezideowa hołota korzystając "patriotycznego" parawanu już od dwudziestu kilku lat robi co chce. Hulaj dusza piekła (wykluczenia z PZPR-u skazującego na nieistnienie ) nie ma. Czyż nie tego właśnie chciały okrągłostołowe pomioty decydując się na "nocną zmianę". Nie ma nic za nic ... Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw.. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 13:50 Para-mafijne układy Dutkiewicza we Wrocławiu. Bezkarność, olewanie opinii publicznej, milczenie lub opowiadanie bajek przez Dutkiewicza, nieskończony i nierozliczony stadion, nielegalne przejmowanie własności (wygrana w sądzie sprawa Krzywdów), itd. itd. Witajcie we Wrocławiu, królestwie Dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
arquette Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw 31.10.12, 14:14 mafia niby zabija, pierze pieniądze? patrz a w sadzie pewna sprawa....własnie facet co min na hali wygrywał przetargi na catering i...jakies lewe umowy podpisywał udajac ze ma stanowisko, którego nie miał. jak ktos nie chciał kłamać....to dostał pare razy klasycznie pod domem z przypomnieniem ,,wpier" a nastepnie znajomy biznessmen zaczal tych zastraszonych wloczyc po sądach za pomówienia..niby, ze to jego oskarżaja . znajoma znajomego biznesmena w US potwierdzila fikcyjne dokumenty i zrobiono młyn. sam ,,niemafioso" dalej dla miasta imprezy robi. ale cwanie zza plecków takich małych pionków jak biedny dynamicom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b IP: *.251.rev.vline.pl 31.10.12, 14:36 Powinien zwrócić wszystkie poniesione wydatki za "przeżarte" pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagra Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 15:18 Teraz pozostaje my tylko zarządzanie Stadionem Dziesięciolecia w Warszawie, zwanym Stadionem Narodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mellanik Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 15:49 No witam. Widzę,że Marni Pismaki czyli dziennikarzyny dali znów PoPisowy numer. Widać,ze siły przeciwu i głupoty we Wrocławiu są wielkie. Trzymam kciuki za Dudkiewicza,oby starczyło Mu sił na zmaganie się z nędzna pismarką FaktoWyborczej. Widać,że nic się ciekawego nie dzieje we Wrocławiu,jesli piszą o takich pierdołach.Ciekawe kto sponsoruje rauty i przyjęcia w wyborczej i czy dziennikarzyny płacą za używanie aut w celach prywatnych,korzystanie z telefonów i ile ton papieru do drukarek wyniesli z biura. Pierdoły i tyle. Dziwie się,że bankiecik za 4 tys i tylko tyle za 40 tys to już coś by było konkretnego. Tak własnie kaczynizm zawłaszcza nędzne mózgi ludzi. Jesli organizowana jest jakas impreza za duże pieniądze to taki bankiecik to szczególik. Normalnie śmieszne jakie pismactwo może być nędzne. To już koniec wyborczej do końca roku i pozostaną zgliszcza. Myślę,że zainteresowani powinni wnieść pozew przeciw pismakom i z tych pieniędzy a nie mniej niż 500 tys.pln wyremontować jakieś dwa przedszkola. Pozdrawiam i gardzę nędznym pismactwem połączonym z kaczynizmem owianym trotylem. Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
watashi-no Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b 31.10.12, 16:03 twoja proza strumienia świadomości poraża stylem i składnią. Widac, ze nawet gazet nie czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
major Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się b 31.10.12, 19:27 Zmierz ciśnienie i podciągnij rajtuzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detektyw Re: Dwie osoby do zwolnienia IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 15:49 Czy ten "dyrektor z zawodu" nie jest spowinowacony z jednym z wiceprezydentów? Odpowiedz Link Zgłoś
fandutkiewicza a co robi pani dyr. Aleksandra Urban - Stromich 31.10.12, 15:50 A co robi pani Aleksandra Urban - Stromich, dyrektor Dyrektor Biura Nadzoru Właścicielskiego ? Czy tak trudno skontrolować kilkunastu prezesików w gminnych spółkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredens świetna reakcja Dutkiewicza IP: 217.98.242.* 31.10.12, 16:14 Doskonała reakcja Dutkiewicza. Nic. Cisza. Milczy. Niech sobie kilkuset frustratów pokrzyczy na forum. Przyjdzie 1 listopada. Sprawa się wyciszy... A sam prezio przetrwa. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak uczynić sprawę aktualną również 2 listopada ? Jak to towarzystwo przestraszyć pozbawiając ich uczucia bezkarności ??? A swoją drogą nie zdziwiłbym się wielce gdyby w najbliższym czasie jeszcze kilka takich kwiatków wyszło. Czy jakiś dobrze poinformowany koleś z tego towarzystwa nie został ostatnio odstawiony od łask :) ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik referendum w sprawie odwołania Dutkiewicza IP: *.internetia.net.pl 31.10.12, 17:45 najpierw trzeba wnioskować o referendum w sprawie odwołania Dutkiewicza i całej rady, a potem będzie sprzątanie całego burdelu w spółkach zależnych Odpowiedz Link Zgłoś
nobug Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 16:10 są 4 sposoby zarządzania pieniędzmi: 1. Moje... na mnie 2. Moje... na kogoś/coś 3. Nie moje... na mnie 4. Nie moje... na kogoś/coś Racjonalnie działają dwa pierwsze. Artykuł to przykład punktu 3 :) Odpowiedz Link Zgłoś
pajalew Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 17:02 4 tys. za bankiet? to mniej więcej koszt mojego półrocznego utrzymania (biednego utrzymania, ale tylko na takie mnie stać). właśnie zacząłem we Wrocławiu doktorat. haruję całe dnie, bez rozrywek i życia prywatnego, byle mieć jakiś wynik i nie zdechnąć z głodu. zupełnie mnie oburza, że taki pan prezes chapie grube pieniądze i jeszcze przeznacza je na balangi lub luksusy. coś jest nie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bax Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 17:41 Za co kuźwa takie pieniądze bierze - za pośredniczenie w organizacji imprez w Hali oraz za wynajem/ brrr, a już oisano wcześniej jak był w aquaparku prezesem o jego niekompetencji. Szkoda że takie pokolenie młodych nienażartych mamy. Oczywiście są wyjątki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSD Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: 78.9.7.* 31.10.12, 18:19 Rafał. Czas spojrzeć prawdzie w oczy. Odkąd spółkami miejskimi zaczął opiekować się Adamski oraz Urban-Stromich, to mamy mega syf. Takie kwiatki wyjdą w każdej spółce. Wystarczy poprosić wydruki z kart służbowych. Odwołaj Andrusiewicza, zmień biuro nadzoru, bo będzie syf. Odpowiedz Link Zgłoś
partyniceok Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 18:07 Dutkiewicza otoczyli cwaniaki, w większości młodzi (jak na zajmowane stołki) i ze znajomościami. Sprawa jest prosta. Albo Dutkiewicz zdecydowanie odetnie się od ludzi którzy nie wiedzą jak postępować na wysokich stanowiskach, albo szybko przyklei sie do niego opinia, że nie zwalnia kumpli, bo sam czerpie z tego układu jakieś korzyści. Ludzie tego nie darują. A wtedy trzeba będzie zmienić wizytówkę na drzwiach Prezydenta Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
jagger2009 Rachunek na 4 tys. zł za bankiecik? Tak się baw... 31.10.12, 19:32 no to niech pan prezes odpali 2,000 tej opolance ktora glina wyprowadzila z domu bo wlasnie byla winna 2 smieszne tysiace i przynajmniej bedzie o nim mozna mowic z uznaniem Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_zajety Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw 31.10.12, 20:30 Musiał podpaść komuś ważnemu ,że gazeta dostała na niego zlecenie. Takich jak on jest w Polsce tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekacz Re: Rachunek na 4 tys. zł za bankiet? Tak się baw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 23:56 We wszystkich spółkach prawa handlowego jest taki organ ,który zwie się rada nadzorczą. Nawet w prywatnych bywa, że właściciel zatrudnia prezesa, dyrektora a sam jest szefem rady nadzorczej. Takie prawo spółek, nieważne czy skarbu państwa, gminnych czy prywatnych. Właściciel rządzi, a dyrektor (prezes) wykonuje jego polecenia. W spółce pod nazwa Hala Ludowa właścicielem (97%) jest moje miasto. Ono ma rządzić poprzez swoich przedstawicieli w Radzie N , decydować i kontrolować. Tu się pytam przewodniczącego Rady Nadzorczej Pana Macieja Urbana skarbnika Miasta czy Pan wie jak zarządza Halą prezes, który traktuje Halę jako swoja własność. Czy Rada Nadzorcza nadzoruje czy jest to tylko grupą wzajemnej adoracji, która spotyka się raz w miesiącu aby zagłosować jak Pan przewodniczący każe i podpisać listę płac? Kto zgłosił wniosek o 60 tysięcy premii dla Pana Andrusiewicza za deficyt w Aquaparku i ”szczególne zasługi” w czasie przygotowań do Kongresu i końcówki remontu. Kto z rady za tym głosował? Nikt Prezesa nie kontroluje? Czyli Prezes odpowiada tylko przed wujkiem? Kto z Rady był na słynnym bankiecie po boksie? Może każdy zapłaci za swoje napoje. Może Pan rzecznik Paweł Czuma się wypowie w imieniu…. Odpowiedz Link Zgłoś