Dodaj do ulubionych

Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z rek...

19.12.12, 07:33
To nie jest "hmm, trochę ryzykowne"; to jest skandaliczne wydawanie pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • zalep Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z rek... 19.12.12, 08:04
      To wszystko się nadaje na pracę doktorską z psychiatrii.
      Inteligentni inaczej.
      • Gość: ubu król Re: Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z r IP: *.play-internet.pl 19.12.12, 09:12
        Piotr Pobrotyn z tego co wiem jako dyrektor wyciągnął kiedyś szpital na Kamińskiego z długów, nie było to bezbolesne ale jest to jeden z nielicznych pewnie szpitali nie zadłużonych albo był ;)
        i Chwała mu za to!
        Dr Hause jednak nie jest, dlatego lepiej prezentuje sie w kasku ;))
        Pytanie tylko do kogo ma trafić ta reklama i gdzie będzie puszczana? do NFZ by wyższy kontrakt dali? do pacjentów czekających w kolejce na operacje itp ?
        • Gość: er dokogoto? IP: *.internetunion.pl 19.12.12, 14:36
          czy to jest materiał skierowany do motocyklistów, żeby wiedzieli, gdzie trafić w razie czego? bo nie kumem, jaka jest idea.
          • Gość: motocyklista Sprytny sposób wyciągania kasy na własną firmę IP: *.opera-mini.net 19.12.12, 16:28
            Co należy zrobić, żeby za reklamę mojego sklepu motocyklowego zapłacił Urząd Marszałkowski?

Być dyrektorem szpitala.
            • Gość: jogi Re: Sprytny sposób wyciągania kasy na własną firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 17:09
              (…) zlecił rewidentkom sprawdzenie dwóch umów: (…) i Citodentem, stomatologiczną firmą należącą do dyrektora ASK Piotra Pobrotyna i jego żony. Ta pierwsza została zawarta bez przetargu, choć do szpitala wpłynęła również oferta innej firmy. - Poleciłem rozwiązać tę (…).

w tym artykule:
              Stary dowcip zamiast komentarza redakcyjnego

W zawodach międzynarodowych startuje ślepy koń. Jeździec ogląda parkur o bardzo skomplikowanej konfiguracji i wysokich, trudnych przeszkodach. Na sam ich widok dreszcz przechodzi mu po plecach, włosy się jeżą i trzęsą ręce. Przerażony wraca do konia i szukając w nim wsparcia, pyta: - Będzie trudno, dasz radę?

- Nie widzę przeszkód - odpowiada koń.

Cały tekst: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,6241815,Rektor_Andrzejak_nie_widzi_problemow_na_AM.html#ixzz2FVx758gY
              • Gość: Kubuś Re: Sprytny sposób wyciągania kasy na własną firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 17:13
                Środki publiczne muszą być wydane w sposób rozsądny!
                Proszęo podpowiedź - po co ten szpital wydał środki na reklamę?
                Czemu lub komu sluży ta reklama?
                Czy ten szpital ma niedobór pacjentów?
                ..............nie rozumiem o co chodzi, ale nie jestem Dyrektorem więc nie musze rozumieć.
              • Gość: dat Re: Sprytny sposób wyciągania kasy na własną firm IP: *.opera-mini.net 19.12.12, 18:45
                No cóż, Andrzejak przez lata zdążył wychować armię przekręciarzy. On sam odszedł, ale reszta działa dalej. Można się było tego spodziewać.
        • Gość: Agata Re: Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z r IP: *.wroclaw.mm.pl 20.12.12, 22:43
          Oj chyba nie bardzo wyciągnół Kamienskiego z długów ! Tam od lat nie ma długów i od lat zarządza ktoś cąłkiem inny Pobratym pracował tam nauczył się co i jak i poszedł i zarządza i widać jak zarządza lansuje się i tylko to opinia o szpitalu na Borowskiej jest jaka jest...
      • Gość: p__ To wina doktora Housa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 13:28
        doktor z wrocławia tylko gra sobie na stereotypach. U polityka możnaby taką kreowaną ekstrawagancję i luzactwo nawet zaakceptować. Kiedy jednak lekarz myśli stereotypami, to jest niebezpieczne - i w przenośni i dosłownie.
      • Gość: Minister Zdrowia Re: Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z r IP: *.finemedia.pl 19.12.12, 18:54
        Pobrotym szykuje się na Ministra Zdrowia , ot i cała reklama ma sens .
    • pikolomal Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z rek... 19.12.12, 08:30
      Rzeczywistość przekroczyła granice absurdu.Autopromocja dyrektora, niech zajmie się najpierw bałaganem organizacyjnym panującym w szpitalu, przejdzie się po szpitalu i zobaczy jak wygląda tłum próbujacy zarejestrować się do placówki, w jakich warunkach pracują pracownicy, gdzie oszczędza się kosztem zdrowia pacjentów. Czy nie ma ważniejszysz potrzeb niż wydawanie pieniędzy na takie żałosne spoty?
      • Gość: Max Niech zobaczy izbę przyjęć pogotowia tego bajzlu ! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.12.12, 10:52
        Raz nie miałem przyjemności tam być !!! Aby udzielić mi pomocy z uszkodzoną ręką czekałem w tym syfie około 6 godzin i wcale nie było tam dużo osób oczekujących na pomoc. Konowały z tytułem lekarskim tam nic innego nie robią tylko łażą po korytarzach !! Jednego dziada to jak naliczyłem przełaził koło mnie z jakąś karteczką 28 razy !!! Na izbie przyjęć nikt absolutnie nikt ich nie kontroluje, odnosiłem wrażenie że oni tam są tylko po to aby być odwalić swój czas a pacjentów traktują jak zło konieczne !!! Personel pomocniczy to też wyjątkowo wredne babska jak się zwróci do takiego czegoś z prośbą o informacje to tylko odburknie bo jej też przeszkadza się w pracy. Najlepiej załatwiają tam swoich znajomych których wprowadza się poza kolejnością miło i sympatycznie !! Najlepszym rozwiązaniem byłoby udać się tam z ukrytą kamerą i nagrać to wszystko i upublicznić !!!
        • Gość: marek Re: Niech zobaczy izbę przyjęć pogotowia tego baj IP: *.181.174.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.12.12, 17:16
          byłem w tym szpitalu to jest najgorszy szpital we Wrocławiu , nic tylko ładne mury i sale , ale personel jest straszny lekarze się tobą nie interesują pielęgniarki maj wszystko w d... chyba że zatrudnisz taką prywatnie oficjalnie 300 zł za noc podobno jest to legalne , tylko rano jedna wizyta ze świtą ordynatora jak w zoo , jedzenie straszne ,sanitariusz mi powiedział że jako personel mają na mieście tak złą opinie że po Borowskiej to pracy w innym miejscu nie da rady znaleźć a Pan dyrektor niech dalej jeździ i udaje głupa
          • Gość: aaatam Re: Niech zobaczy izbę przyjęć pogotowia tego baj IP: 156.17.207.* 19.12.12, 18:05
            Z Borowską w tym wypadku nie jest jeszcze tak źle. Jakby nie było jest to jeden z lepszych szpitali we Wrocławiu, ale tylko dlatego, że w naszym wspaniałym mieście panuje taka tendencja. Mamy marną służbę zdrowia. Bez znajomości nie jest się w stanie porządnie zrobić podstawowcyh operacji, bo w medycynie nikt przeciez nie będzie oczerniał kolegi nieuka, przez którego nieumiejętność umierają ludzie. Nie mówię już nic o pełnym leczeniu (diagnostyka-planowanie leczenia-zabieg-rehabilitacja), bo ryzyko że się trafi na debila (a tacy też się zdażają) w takim łańcuchu jest ogromna. Uwierzcie mi Państwo OGROMNA.
    • sloninaa Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z rek... 19.12.12, 10:14
      ja się wzruszyłam.
      Jeśli ten szpital rzeczywiście jest tak dobry jak mówią, to nie mam nic przeciwko takim spotom, niech będzie ich więcej, niech inni się uczą jak zarządzać takimi placówkami.
      Czemu nie moga się pochwalić tym że są super! to że są kolejki to nie wina jednego szpitala, a jeden szpital nie zlikwiduje wszystkich kolejek i problemów.

mi się podobało
      • Gość: koleś Re: Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z r IP: *.181.174.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.12.12, 17:22
        jaki dobry szpital Ty chyba tam nigdy nie byłeś to kompletne dno , opinia we Wrocku - zapytaj się swojego lekarza czy w przychodni = uciekać z daleka
    • nazimno Na marginesie. 19.12.12, 10:22
      Dla funkcjonariusza publicznego jest sprawa wyjatkowo dyskusyjna angazowanie sie
      w takie przedsiewziecia.

• Gość: Paweł Re: Na marginesie. IP: *.dynamic.mm.pl 19.12.12, 10:34
        Czemu?
        • nazimno To wynika z zasad ogolnych. 19.12.12, 10:54
          Poczytaj sobie ínterpretacje prawne dotyczace pelnienia funkcji publicznych
          oraz zasad nie ujawniania preferencji funkcjonariuszy publicznych
          w stosunku do znakow towarowych lub marek.

• Gość: Paweł Re: To wynika z zasad ogolnych. IP: *.dynamic.mm.pl 19.12.12, 11:30
            Dobrze, spróbuję znaleźć interpretację która mówi że nieetyczne jest bycie twarzą i nieidentyfikowanie się z instytucją którą się zarządza.
            • nazimno Chodzi o motocykl. 19.12.12, 11:39
              Nie o instytucje publiczna.

Przypomnij sobie problemy bylego ministra rolnictwa (Pana Sawickiego)
              zwiazane z reklama.
              • Gość: x Re: Chodzi o motocykl. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 12:52
                Czy Pan Dyrektor mnie przewiezie na motocyklu? Można prosić?
                Może wtedy uda mi się dostać pracę (to by było społecznie użyteczne z Pana strony, ja siedziałabym z przodu, więc by było widać jakie mam plecy - z tyłu zresztą i tak by mnie zdmuchnęło, więc na tył się nie pakuję. Jakaś Marilyn Monroe nie jestem, ale jeszcze da się na mnie popatrzeć).
                Bo ja już wiem, jak to jest stracić pracę w szpitalu, bo ktoś się wykazał jak świetnie ratuje szpital (a pan akurat podobno ratuje jakiś szpital). I nie byłam ani tą osobą, która pracuje na zwolnieniu, ani tą, która nabija nadgodzinami pensję-akurat tu był zakaz nadgodzin dla osób spoza sitwy, bo po co ktoś miałby być świadkiem tego, jak reszta doi szpital ile wlezie.

No dobra, żartowałam.... proszę nie brać tej prośby poważnie. W końcu ja nie jestem marka Harley Davidson, żeby mi Pan Doktor Dyrektor robił product placement w taki sposób. Proszę zapomnieć o tej prośbie.
      • Gość: z boku Re: Na marginesie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 15:39
        menstream.pl/wiadomosci-motoryzacja/motocyklisci-w-polsce-to-nie-tylko-wariaci,0,1079410.html
        (…) między innymi dlatego założyłem ze znajomymi salon motocyklowy, do którego je przeniosłem (...)
        Nie ma nic złego w tym, że ludzi chwalą sie swoim hobby, np. Harleyami

Oczywiście przez przypadek Pan Dyrektor jest właścicielem salonu sprzedającego motocykle Harley?!
        Ciekawe!...facet prowadzi firmę handlującą HARLEYAMI a przy okazji „HARLEY” jest nieodzowną składową Reklamy Szpitala (Ciekawe czy firma zapłaciła za reklamę czy nie ?…)Czy Pan Dyrektor nie widzi w tym nic złego?
        Ciekawe czy gdyby był dyrektorem szpitala prywatnego sfinansowałby taką reklamę koledze - właścicielowi firmy sprzedającej lody

• Gość: anka Re: Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z r IP: *.city-connect.pl 19.12.12, 13:27
      To nie tylko groteskowe, ale i skandaliczne. Spot można odczytać tylko w ten sposób: dyrektor ma szmal, żyje w luksusie, a w szpitalu , którym zarządza brakuje pieniędzy na leki przeciwbólowe, antybiotyki, kroplówki, ligniny itp. można by wyliczać. Teraz wiadomo, na co wydawane są pieniądze.
      • Gość: siostry Re: Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 14:05
        www.youtube.com/watch?v=adO1MFr4-7A
    • ergosumek Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z rek... 19.12.12, 15:50
      Macie takie luzy w szpitalu, że trzeba sie reklamować? Ktoś tu upadł na głowę?
    • eldoradek Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z rek... 19.12.12, 18:00
      Zanim skrytykujecie spot i samego dyrektora, najpierw poczytajcie o tym człowieku. To prawdziwy menadżer jakich potrzeba w każdym polskim szpitalu. Wyprowadza je na prostą z ogromnych długów zajmując się tym czym dyrektor powinien - zarządzaniem. U niego marnotrawstwo i polityka nie przejdą. I o to chodzi. A sam spot, można go różnie oceniać. Potrzebny czy nie, wprowadza jakąs odmianę. Czepić się można wszystkiego. Znając dokonania dyrektora, teraz wiem, że do tego ma jeszcze hobby (motocykl). Niech inni biorą z Niego przykład.
      Pozdrawiam
      • Gość: r Re: Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z r IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.12, 18:34
        Krążą słuchy, że pan Dyrektor jest utytlany w wielu przedsięwzięciach medycznych we Wr. Jak w tej sytuacji ma się "konflikt interesów"
        • Gość: pytanko? Re: Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 18:40
          A kto jest jego przełożonym?
      • Gość: gumiś Re: Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 18:44
        (...)U niego marnotrawstwo i polityka nie przejdą(...)
        To skąd ta reklama?
      • Gość: Night Rod Special Są pewne granice absurdu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 20:51
        Co Ty chrzanisz?Nie ma pieniędzy na pensje lekarzy rezydentów /bodajże 3400 brutto/, a pan dyrektor machnal sobie reklamę za min. 200 tyś. pln. To już nie chodzi o marnotrawstwo-takie zachowanie jest zwyczajnie...nieetyczne i niemoralne.
        • nazimno Etyka i moralnosc. 20.12.12, 09:38
          Aby moc komukolwiek przypomniec o etyce i moralnosci, trzeba najpierw
          przynajmniej zalozyc, ze ten, do ktorego taki apel jest kierowany,
          rozumie, o co nam chodzi.
          • Gość: alek Etyka i moralnosc sponsorzy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.12.12, 11:33
            Mistrzostwo za pieniadze szpitala zrobic reklamę sobie. Niech ujawni kto sponsorował całą galę razem z tym filmem. Zapewne będzie to nie jedna firma robiąca interesy ze szpitalem i z osobami z dyrekcji. Nie zdziwię się jak będzie tam jeszcze macała paluszki jakas fundacja. Cała ta maskarada nadaje sie do jakiś ssłużb np ABC.
    • herminia Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z rek... 21.12.12, 10:59
      jedno w tym spocie wywolalo mily usmiech na mojej twarzy ...
      najprzystojniejszy chirurg Wroclawia :)))
      pozdrawiam doktora Marcina Cz.
      • nazimno Dzisiaj zaczyna sie ZIMA, a nie wiosna... 21.12.12, 11:03
        Do endokrynologa !

PS
        Podobno terminy sa na 2025 rok, wiec trzeba sie pospieszyc.
      • Gość: haha Re: Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z r IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.12.12, 15:36
        Marcin?! sam sobie taki komentarz napisałeś? :D:D:D
    • andreas1212121212 Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z rek... 10.01.13, 12:49
      Uwazam, ze dyrektor szpitala powinien zajmowac sie pacjentami i prowadzeniem szpitala a imponowac nalezyta wiedza medyczna i osiagnieciami w leczeniu chorych... no chyba, ze przejazdzka na motocyklu to jest wszystko co moze zaoferowac pacjentom.
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Dyrektor w skórze na harleyu. Szpital jak z r 11.01.13, 03:23
        No dobra, Harleya ma, a czy laske tez i lyka co chwila vicodin?
        jak tak, to ja zaraz tam jade :)

Minnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka