Dodaj do ulubionych

NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię tego

09.01.13, 08:02
Młodzi wykształceni z wielkiego miasta bawią się w ostracyzm. Lewactwo i głupota ida w parze.
Obserwuj wątek
    • kkksiezniczka Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. 09.01.13, 08:13
      Nie dziwota ze trwa,wielu z nich niepowinno pracowac w tym zawodzie są chamscy gburowaci ich zawsze racja poprostu jednym słowem to ujmując MATOŁY.Jeden Pan z kitka to prawy człowiek inni cwaniacy aroganscy wi,ec maja jak mają w tym zawodzie nie nalezy sie bac .Czy Pan z kitka sie boi???????
      • Gość: Ella Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 11:51
        a na czym polega człowieczeństwo pana z kitką w przeciwieństwie do reszty?
        To chamsy i bezczelni notoryczni gapowicze sprawili że żaden kontroler już nie wierzy w historie o poszukiwaniu biletu, zmierzaniu do kasownika itp-pewnie czasem nawet prawdziwe. Ale cóż z tego. nikt nie chce płacić kary. choć niektórzy nawet ze wstydem ją przyjmują. inni ściemniają a jeszcze inni próbują zakrzyczeć:/
    • albigo75 Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 08:15
      Z duzych miast, pewnie młodzi, ale raczej nie wykształceni.
      Trzeba byc niedokształconym debilem by brać stronę złodziei, który okradają pozostałych mieszkańców jeżdząc bez płacenia.
    • rosa_de_vratislavia Nie "gapowicze" tylko... 09.01.13, 08:16
      ..."złodzieje". Nazywajmy rzeczy po imieniu.

I nie pora tu na krytykę (słuszną!) usług naszego MPK, bo niski poziom usługi nie tłumaczy złodziejstwa. Jak mi się nie podobają ceny w restauracji i jakość obsługi to tam mam chodzić i uciekać bez płacenia?

Gapowicze=złodzieje.
      • turbo_wesz Re: Nie "gapowicze" tylko... 09.01.13, 13:46
        takie słowa byłyby całkowicie uzasadnione, gdyby MPK nie było dotowane z naszych podatków

ja sobie dałem spokój - jeżdżę rowerem i autem, ale płacić muszę. nie nazywałbym tego złodziejstwem, gdyby komunikacja miała chociaż po jednej ręce i nodze.

ja doskonale rozumiem potrzebę płacenie podatków itd, daleko mi do korwinooszołomów, ale w tej sytuacji...
      • Gość: ja Re: Nie "gapowicze" tylko... IP: *.204.13.236.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.01.13, 18:35
        Jak mi się nie podobają ceny w restauracji i jakość o
        > bsługi to tam mam chodzić i uciekać bez płacenia?

Przykład z restauracją i jakością obsługi jest nietrafiony. MPK Wrocław to monopolista na rynku, który wykonuje tylko pozorne ruchy celem poprawy jakości obsługi. Lokal gastronomiczny można zmienić na inny, lepszy. A w przypadku MPK nie mamy takiej możliwości.
        • teddy68 Re: Nie "gapowicze" tylko... 09.01.13, 18:53
          Jak dla mnie mozna jakosc obslugi w MPK poprawia sie z roku na rok , srodki komunikacji sa czyste , monitoring jest sukcesywnie montowany, punktualnosc nienajgorsza, montuje sie system informacji na przystankach. Wiec naprawde nie narzekajmy ze to monopolista bo sa srodki kontroli ktore moga zapobiegac roznym nieprawidlowosciom/ np ostatnie kontrole Insp. Transp. Drog. /
          Zasada jest taka ze umow nalezy dotrzymywac a wchodzac do tramwaju, autobusu taka umowe zawierasz. Jazda bez biletu to obciach i zwykle oszustwo.
          • Gość: ja Re: Nie "gapowicze" tylko... IP: *.204.13.236.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.01.13, 19:14
            > Jak dla mnie mozna jakosc obslugi w MPK poprawia sie z roku na rok , srodki kom
            > unikacji sa czyste , monitoring jest sukcesywnie montowany, punktualnosc nienaj
            > gorsza, montuje sie system informacji na przystankach.
            Naprawdę jest tak dobrze? Z tego co widziałem wczoraj na Rondzie Regana to system informacji na nim nie działa. Chyba, że ktoś z MPK lub UM ma na tej czarnej folii wypisywać białym markerem informację. Jeśli tak to wczoraj nie było tych ludzi w pracy. Autobusy i tramwaje są zanieczyszczone i brudne. Nie tylko wewnątrz i na zewnątrz. Punktualne, tak zapewne ktoś o niej słyszał. Gdzieś tam.
            Wiec naprawde nie narzek
            > ajmy ze to monopolista bo sa srodki kontroli ktore moga zapobiegac roznym niepr
            > awidlowosciom/ np ostatnie kontrole Insp. Transp. Drog. /
            Były kontrole ITD wszyscy mogli o tym przeczytać w prasie. Ale już po kontrolach i wróciło stare.
            > Zasada jest taka ze umow nalezy dotrzymywac a wchodzac do tramwaju, autobusu
            > taka umowe zawierasz. Jazda bez biletu to obciach i zwykle oszustwo.
            Wchodzę do tramwaju lub autobusu - bo nie mam innego wyboru. Co wynika z monopolistycznej pozycji MPK na lokalnym rynku. Oszustwem i obciachem jest niedotrzymywanie umowy przez przewoźnika, nie dotrzymuje jej bo nie czuję oddechu konkurencji na karku.
            • sverir Re: Nie "gapowicze" tylko... 09.01.13, 20:43
              > Naprawdę jest tak dobrze? Z tego co widziałem wczoraj na Rondzie Regana to syst
              > em informacji na nim nie działa. Chyba, że ktoś z MPK lub UM ma na tej czarnej folii
              > wypisywać białym markerem informację. Jeśli tak to wczoraj nie było tych ludzi w pracy.

Tablice zostały przekazane do ZDiUM i "czekają" na włączenie ich do jakiegoś ogólnego systemu. W zasadzie mogłoby ich tam w ogóle teraz nie być, wyszłoby na to samo.

• Gość: elo Re: Nie "gapowicze" tylko... IP: *.156.115.240.mortin.pl 10.01.13, 00:01
            na co dzien jeżdżę autem bo dojazd do pracy samochodem 20-30min komunikacją miejską ponad 1h.

Raz jeden jadąc do lekarza i spodziewając się korków o 8 zdecydowałem się skorzystać z tramwaju. I oczywiście BILETU KUPIĆ NIE MOGŁEM! Automat w 3 różnych tramwajach nie przyjmował karty, 2 automaty na przystankach też nie.
            Dopiero 10 raz wkładając 20zł udało mi się kupić bilet! Spóźnienie 30min wyjeżdżając 45min przed 8 a normalnie jazda tramwajem 25-30min do lekarza.

Kolejnego dnia jadę po wyniki, nauczony dniem poprzednim, że komunikacja miejska to porażka natrafiam na mega korek spowodowany... uwaga uwaga .... AUTOBUSEM KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ taranujący przystanek najprawdopodobniej ze zmęczenia czy fatalnego stanu technicznego pojazdów.

Ani jako pasażer ani jako współuczestnik ruchu nie mogę dobrego słowa o tej firmie powiedzieć i to wszystko serwowane jest częściowo z moich podatków.
          • embriao Re: Nie "gapowicze" tylko... 10.01.13, 15:24
            Się poprawia a autobusy coraz starsze i coraz rzadziej jeżdżą - ot paradoks.
        • teddy68 Re: Nie "gapowicze" tylko... 09.01.13, 18:57
          Jak dla mnie mozna jakosc obslugi w MPK poprawia sie z roku na rok , srodki komunikacji sa czyste , monitoring jest sukcesywnie montowany, punktualnosc nienajgorsza, montuje sie system informacji na przystankach. Wiec naprawde nie narzekajmy ze to monopolista bo sa srodki kontroli ktore moga zapobiegac roznym nieprawidlowosciom/ np ostatnie kontrole Insp. Transp. Drog. /
          Zasada jest taka ze umow nalezy dotrzymywac a wchodzac do tramwaju, autobusu taka umowe zawierasz. Jazda bez biletu to obciach i zwykle oszustwo.
          Porownanie do ucieczki przed zaplaceniem rachunku w restauracji dla mnie jest w sam raz ale jak to mówia górale - " z prawda jest jak z d.. kazdy ma swoja .. "
          • Gość: ja Re: Nie "gapowicze" tylko... IP: *.204.13.236.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.01.13, 19:21
            > Porownanie do ucieczki przed zaplaceniem rachunku w restauracji dla mnie jes
            > t w sam raz ale jak to mówia górale - " z prawda jest jak z d.. kazdy ma swoja
            > .. "
            Tak to zwykle jest z prawdą. Każdy ma swoją wizję. Nieszczęściem jest, że prawda pasażerów i przewoźnika to dwa całkowicie odrębne byty w tym wypadku.
            Jeśli nie mogę poprawić jakości swoich usług to obniżam ich cenę, aby ludzie chcieli z nich korzystać - patrz operatorzy komórkowi. Jestem monopolistą na rynku - nic nie muszę - patrz rozmaite miejskie zakłady komunikacji w Polsce, przewoźnicy kolejowi.
            • sverir Re: Nie "gapowicze" tylko... 09.01.13, 20:42
              > Jestem monopolistą na rynku - nic nie muszę - patrz rozmaite miejskie zakłady komunikacji w
              > Polsce, przewoźnicy kolejowi.

W zasadzie to prawda, ale MPK choćby chciało, to nie może zmienić cen swoich usług. To leży w gestii Rady Miejskiej, nie przewoźnika.
        • sverir Re: Nie "gapowicze" tylko... 09.01.13, 20:45
          > A w przypadku MPK nie mamy takiej możliwości.

Co nie uprawnia pasażerów do intencjonalnej jazdy na gapę.
          • Gość: ja Re: Nie "gapowicze" tylko... IP: *.31.213.218.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.13, 12:52
            > > A w przypadku MPK nie mamy takiej możliwości.
            >
            > Co nie uprawnia pasażerów do intencjonalnej jazdy na gapę.

Każda krytyka komunikacji miejskiej kończy się takim podsumowaniem. Płacę, ale za co? Za zdezelowany i brudny tabor, cięte rozkłady jazdy, niedziałający system informacyjny, brak reakcji na akcję ITD. Teraz możemy przeczytać o prześladowanych i nękanych pracownikach. W okresie rządów władzy ludowej modne były reportaże o pracownikach zakładów, którzy produkowali wszelkie dobra konsumpcyjne. Wszelako wszystkich nurtował problem dlaczego tych dóbr nie ma w sklepach.
            "A u was Murzynów biją!" ten sofizmat doskonale oddaje sens całego artykułu i dyskusji około.
            • sverir Re: Nie "gapowicze" tylko... 10.01.13, 13:41
              Nie dorabiaj ideologii do jazdy na gapę. Gapowicze pojawiają się równie często w zdezelowanych pojazdach łapiących opóźnienie, jak i w czystych, jadących o czasie. Nie widzę sensu, by robić z takiej postawy jakąs formę sprzeciwu wobec jakości usług, bo wątpię, by akurat sprzeciw był motorem takiego działania.

• Gość: Ella Re: Nie "gapowicze" tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 11:54
          co jest aż tak złego z naszą komunikacja miejską że można czuć się usprawiedliwionym gapowiczem?
    • ivan2557 NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię tego 09.01.13, 08:23
      Złodzieje założyli tę stronę, bo jak nazwać kogoś kto za darmola jeżdzi komunikacją ? . Ja płacę za tego wieśniaka co założył tą stronę . Teraz za darmola to ksiądz się nie modli . Parę kolesi przyjechało z wiosek i myśli że we Wrocku jeżdzi się za darmo .
      • Gość: zxc Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.13, 10:11
        A ja nie jeżdżę komunikacją, za to płacę duże podatki lokalne, które ją finansują. Jednym słowem dorzucam się do biletu wszystkim, którzy je wykupują. Irytuje mnie to. Co więcej jakieś pajace dają tej żałosnej komunikacji priorytet na wszystkich drogach publicznych w mieście, wydzielają pasy itp., czym bezczelnie i z rozmysłem utrudniają jazdę samochodami. Dlatego nie żal mi nikogo, kto pracuje w tym bałaganie.
        • Gość: Blecharz Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.13, 10:46
          Nie jezdze samochodem i jakis pajac z moich podatkow wszedzie zrobil swiatla i musze czekac az taki debil przejedzie i mi sie zrobi zielone swiatlo. Nie zgadzam sie z tym.
        • Gość: patrycja Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 11:36
          Mają mieć pierwszeństwo, bardzo inteligentny i postępowo myślący człowieku, bo sznurek samochodów długości autobusu to raptem 4-8 osób, a w takim autobusie może ich być nawet 50. Ludzie nadal nie myślą o carpullingu niestety. Chyba ważniejsze jest tych 50+ osób, niż kilka w samochodach zajmujących tyle samo miejsca? Oczywiście mowa o połączeniach rentownych i w godzinach "szczytu".
          • tillig Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 12:40
            > Mają mieć pierwszeństwo, bardzo inteligentny i postępowo myślący człowieku, bo
            > sznurek samochodów długości autobusu to raptem 4-8 osób, a w takim autobusie mo
            > że ich być nawet 50. Ludzie nadal nie myślą o carpullingu niestety. Chyba ważni
            > ejsze jest tych 50+ osób, niż kilka w samochodach zajmujących tyle samo miejsca
            > ? Oczywiście mowa o połączeniach rentownych i w godzinach "szczytu".
            Przecież autobus stoi w korku razem z samochodami. więc te 50 osób w autobusie, czeka kolejne cykle, aż tramwaj przejedzie, bo to on ma priorytet.
            W tym przypadku poszkodowani są nie tylko kierowcy, lecz również pasażerowie autobusów.
        • turbo_wesz Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 13:51
          chętnie byś płacił podatki na KZ, gdyby ona działała - miałbyś mniejsze korki jadąć autem, bo częśći ludzi się nie opłaca nim jeździć (chyba że alternatywą jest obecna "jakość")
      • tillig Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 12:38
        > Złodzieje założyli tę stronę, bo jak nazwać kogoś kto za darmola jeżdzi komunik
        > acją ?
        A jeśli zapomniałem zabrać ze sobą dokumenty, w których była karta przejazdowa, też mam się czuć jak złodziej?
        Bez przesady.
        Nie każdy gapowicz, to złodziej.
        • droch Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 12:44
          No jeśli nie kupiłeś w takiej sytuacji biletu jednorazowego, to sytuacja jakby analogiczna do wyjścia ze sklepu z pominięciem kasy.
          Czy to złodziejstwo - nie mnie oceniać.
          • tillig Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 12:55
            > No jeśli nie kupiłeś w takiej sytuacji biletu jednorazowego, to sytuacja jakby
            > analogiczna do wyjścia ze sklepu z pominięciem kasy.
            No cóż, może ja jestem nienormalny, ale posiadając kartę przejazdową nie wyjmuję za każdym razem tejże karty i nie podchodzę do kierowcy autobusu, żeby mi ją sprawdził.
            Więc sytuacja jak dla mnie jest mało analogiczna.

Ja podałem tylko przykład, jakich może być wiele.
            Złodziejem jest gapowicz, który jeździ na gapę regularnie i z premedytacją, ale są również sytuacje pechowe, które czynią nas gapowiczami przypadkowo: nie działa automat z biletami w tramwaju/autobusie, uszkodzony kasownik, itp.
            • Gość: doradca.mobi Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.e-wro.net.pl 09.01.13, 18:48
              Jeśli masz imienną kartę, która jest ważna w dniu kontroli, to bierzesz mandat i idziesz do zdium w ciągu chyba 7 dni i kasują ten mandat. Jak masz kartę na okaziciela, to sorry
        • Gość: janisko Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.man.tk-internet.pl 09.01.13, 18:34
          Jeżeli masz kartę i jej zapomniałeś możesz odwołać się od mandatu, co za problem? W obecnej sytuacji nie da się oszukać i można sprawdzić czy bilet miałeś wykupiony czy nie.
          • droch Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 22:20
            Ale "gapowe", czyli opłatę manipulacyjną (kilkanaście złotych) - tak czy owak zapłaci.
          • Gość: kafka Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.01.13, 22:27
            Doświadczenie własne:

Bilet został kupiony, ale nie zapisał się na karcie (błąd systemu, wadliwa karta?). Jak masz paragon, nie ma problemu. Jak nie masz - przykro mi, nic nie zrobisz. Płacisz za bilet, którego nie masz i za mandat.

Nawet jeśli mandat zostanie anulowany, naliczana jest opłata 'manipulacyjna'. Teraz już nie pamiętam ile wynosi - 10, może 15zł? A niby czemu ja mam płacić za błędy ich systemu?!
            • droch Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 23:33
              Ja dlatego płacę kartą, mój bank dłuuuugo przechowuje wyciąg :)
    • Gość: Antoni Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 08:34
      Cóż, może trzeba będzie założyć profil ze złodziejami złapanymi na jeździe bez biletu? Gęba 1 i podpis - okradł Ciebie na 100 złotych w ciągu roku. Gęba 2 - itd.
      • Gość: ZMIEŃCIE TO Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.13, 09:48
        a ja nie na temat- ale ŻĄDAM BILETÓW 15 MINUTOWYCH!!!! ALBO I 10 MINUTOWYCH!!! JAK SĄ OPCJE CZASOWE- TO NIECH BĘDĄ OPCJE DO PODJAZDU 1 LUB 2 PRZYSTANKÓW! TE CENY TO JEST ZWYCZAJNE ZDZIERSTWO (PRZY TEJ JAKOŚCI USŁUG) I ROZBÓJ W BIAŁY DZIEŃ! KONTROLEROM TAKIE BILETY TEŻ ZROBIĘ DOBRZE- NIE BĘDZIE SIĘ OPŁACAŁO JECHAĆ NA GAPĘ.
        • turbo_wesz Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 14:04
          to niezbyt dobrze, bo kontrolerzy mają prowizję od kary
          • Gość: inny Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: 156.17.238.* 09.01.13, 16:38
            Albo jesteś kontrolerem i na 90% masz rację, albo nim nie jesteś i na 80% nie masz racji.
            • turbo_wesz Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 17:40
              :) nie jestem, ale, z tego co wiem, to tak właśnie jest: mają jakąś ustaloną kwotę płaconą od delikwenta, który dał im spisać dane osobowe

PS nie spotkałem chamskiego od dawien dawna, ale rzadko mnie kontrolują w ogóle, więc co ja mogę wiedzieć
      • tillig Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 12:43
        > Cóż, może trzeba będzie założyć profil ze złodziejami złapanymi na jeździe bez
        > biletu? Gęba 1 i podpis - okradł Ciebie na 100 złotych w ciągu roku. Gęba 2 - i
        > td.
        A chciałbyś znaleźć się na takim profilu mimo, że skasowałeś bilet?
        • droch Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 16:02
          Wiesz, ten jedyny raz gdy dostałem karę, to gdy nie miałem biletu. Więc nie widzę problemu. Tłumaczenie "zapomniałem" nie jest żadnym tłumaczeniem. To nie gimnazjum, a i my chyba nie jesteśmy dziećmi, więc odpowiadamy za swoje czyny. Umowa z przewoźnikiem jest taka, że aby korzystać z komunikacji miejskiej, należy w pojeździe posiadać ważny bilet.
    • the.witcher każde duże miasto przyciąga 09.01.13, 08:35
      zarówno tych, którzy mają coś do zaproponowania jak i tych którzy chcą tylko coś ukraść. do warszawy przywieźli disco polo, do nas na szczęście tylko debili, którzy nie chcą płacić za bilet. na szczęście kontrolerzy pracują i prędzej czy później te smutne istoty wrócą do swoich wiosek.
    • Gość: żenada Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 08:49
      Nie dziwi mnie, że w tym kraju złodziei, taki profil ma już prawie 3K popularności.
      Współczuję kontrolerom, bo walka z knajactwem wyssanym z mlekiem matki nie jest łatwa.
    • Gość: "ö" Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.13, 09:59
      kalam07 napisał:
      > Lewactwo i głupota ida w parze.

A prawicowość to, z automatu- szczyty intelektu !
      I jak to nasze babcie mawiały: co ma piernik do wiatraka ?
      • kalam07 Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. 09.01.13, 10:09
        Oszołomy z prawej strony, różne faszole i sfrustrowane pógłówki to identyczne bagno.

Ale.

Postawa przejawiajaca się w jezdzie bez biletów i okradaniu w ten sposób płacących za przejazdy oraz polegające zarazem na piętnowaniu aparatu który zgodne z prawem zachowania wymusza/egzekwuje , jest skrajnie lewcka i obrzydliwa.

Komunikajca za darmo, precz z biletami, a mandaty to złodziejstwo ...
        Mieszkania za darmo, i to bez pałcenia czynszu, najlepiej zająć cudzą własność i zakazać eksmisji, bo to badytyzm ...
        Wszystkim po równo itd. !

Lewacto jest ochydne. Bezdyskusyjnie.
        • Gość: 10sam @kalam07 IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.13, 11:26
          napisał:
          > Lewacto jest ochydne. Bezdyskusyjnie.

Wykorzystajmy, tu na forum, Twój dar przekonywania i wytłumacz nam, proszę, różnicę między "lewackością" a lewicowością. Przyda się małe przypomnienie, tak na marginesie...
    • aagaj NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię tego 09.01.13, 10:08
      Uczciwość niestety nie zawsze popłaca, a cwaniactwo widać od razu. My żądamy ale od siebie nic nie damy
    • Gość: gość Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.13, 10:11
      Tylko wyjątkowy prostak mógł założyć taką stronę.Iak jak i wyjątkowymi prostakami są ci,którzy to lubią
    • Gość: Blecharz Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.13, 10:49
      Polecam jeden sposob na takich matolów.
      Wyslac zgloszenie do fb o nieprawdziwych danych.
      Najlepiej wybrac takich z duza iloscia znajomych.
      Ale moi ulubieni to tacy ktorzy naprawde maja falszywe dane :]

nie dla zlodzieja
      • vogon.jeltz Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 14:26
        Gość portalu: Blecharz napisał(a):

> Polecam jeden sposob na takich matolów.
        > Wyslac zgloszenie do fb o nieprawdziwych danych.
        > Najlepiej wybrac takich z duza iloscia znajomych.
        > Ale moi ulubieni to tacy ktorzy naprawde maja falszywe dane :]

Fałszywe konta zakłada się raczej nie po to, żeby kolekcjonować znajomych. Sam mam takie ze trzy. Nikt się zablokowaniem takiego profilu nie przejmie, najwyżej założy nowy.

• krasnaladamu Na FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię tego 09.01.13, 11:19
      Mógłbym jeszcze zrozumieć sytuację: spotkałem kontrolera-chama (obraził mnie, naruszył godność osobistą) lub łamiącego przepisy (palącego na przystanku), więc wysłałem skargę do jego pracodawcy, ale niewiele to dało, bo on pracuje dalej, a ja spotkałem takiego następnego i następnego, i następnego, więc nie wytrzymałem i wrzuciłem informacje o nich do internetu (niekoniecznie od razu ze zdjęciami). Stronki typu tej to już jednak przesada, bo piętnują cały zawód, w tym kulturalnych ludzi wykonujących uczciwie robotę, za którą się im płaci. Nie ulega wątpliwości, że twórca profilu chciał tylko ułatwić życie pozostałym gapowiczom (podejrzewam, że sam też nim jest). Szkoda, że nie są znane szczegółowe dane twórców profilu i jego fanów. Chętnie bym poznał ich średnią wieku i jak wielu z nich ma pracę. Może by się okazało, że komentujemy tu działania dzieciaków.

Podpisano: lewak.
    • Gość: FuckTheSystem Czy kanar jest pracownikiem tajnych służb?? IP: *.centertel.pl 09.01.13, 11:38
      ...raczej nie więc jego wizerunek nie jest chroniony w szczególny sposób!
      Może bezpośrednie nazywanie ich po imieniu nie jest najwłaściwsze, bo można to robić w troszkę bardziej wyrafinowany i inteligentny sposób ale cała akcja in plus zwłaszcza jak ktoś opisze i pokaże tych najbardziej chamowatych i "kompetentnych" kanarzystów !!
      POPIERAM!
    • Gość: bb Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.13, 11:40
      Niekoniecznie z wielkiego miasta... We Wrocławiu "rządzi" wiocha. WIOCHA PANY !!! Jest powiedzenie, że chama wychowała mama. No ale gdzie ich miała nauczyć kultury zachowania w stosunku do innych ludzi? W kurniku, chlewiku...?!
    • alienka_x Na FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię tego 09.01.13, 12:25
      Z ciekawości o co tyle szumu - zajrzałam. Faktycznie przeważają negatywne i nieprzyjemne komentarze. Ale szkoda, że autor powyższego artykułu popisał się klapkami na oczach i nie napisał o pozytywnych opiniach, które również pojawiają się przy konkretnych kontrolerach (i to wcale nie tak rzadko). Zatem po odsianiu tych, którzy chcą się wyżyć, zostają opinie, które coś jednak mówią o jakości pracy kontrolerów.
    • nastyyy Na FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię tego 09.01.13, 12:40
      To może kontrolerzy powinni robić zdjęcia gapowiczom? I na fb z podpisem 'ta pani/ten pan nas okrada'?
      • xegar Re: Na FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 13:36
        nastyyy napisała:

> To może kontrolerzy powinni robić zdjęcia gapowiczom?

To może być technicznie trudne, ale nie miałbym nic przeciwko, aby rozmowy z tłumaczącymi się gapowiczami nagrywali i publikowali w Internecie.

Xe.
        • droch Re: Na FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 16:09
          To mogłyby być niezłe:
          "ojej, ja pierwszy raz, naprawdę"
          "chyba wyrzuciłam ważny bilet"
          "to minęło już pół godziny?"
          "proszę pana, zawsze mam miesięczny, ale wczoraj pies mi zjadł"
          "zostawiłem dokumenty na uczelni"
    • khysiek We Wrocku tylko gapowicz nie czuje sie jak frajer, 09.01.13, 13:57
      niestety, a na kanarach się skupia "sympatia" do całego MPK. Jakoś mnie to nie dziwi, bardziej mnie dziwi to, że zarządców i kierowców którzy bezpośredni odpowiadają za jakość usług MPK nie nie nazywa takimi epitetami. A powinien, bo oni zasłużyli na każdy.
    • vogon.jeltz Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 14:22
      A pod artykułem "zobacz także" i link do artykułu, w którym podajecie zdjęcie kanarzycy bez paska na oczach i z pełnymi personaliami. Gratulacje, debile.

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,7573448,Wiecej_kontrolerow_MPK__wiecej_pasazerow_kupuje_bilety.html
    • pawel_zet Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 15:27
      Trudno się zgodzić z opinią autora artykułu, jakoby obywatele kasujący bilety powinni popierać kanarów, dzielnie łapiących gapowiczów. Tak by mogło być, gdyby kanarzy rzeczywiście łapali wyłącznie gapowiczów. Problem polega na tym, że kanarzy często nie tyle chcą złapać kogoś, kto faktycznie jedzie bez biletu, ale raczej chcą po prostu dać wezwanie do zapłaty, nawet jeżeli ktoś ma bilet. Preteksty są różne: np. za długo szuka pan/pani biletu - lub ta pieczątka jest niewyraźna. I nie są to żadne wymysły, bo sam kiedyś padłem ofiarą wrocławskich kontrolerów. Odwoływania są następnie przez MPK rutynowo, właściwie bez czytania odrzucane. Czasem pomaga odwołanie się do właściela. Czasem trzeba iść do sądu. Tylko kogo w dzisiejszych czasach stać na takie wygibasy. Wielu niewinnych ludzi płaci, mimo że miało bilet. Ale nie o sprawiedliwość kontrolerom idzie, ale o prowizję od wystawionych wezwań do zapłaty. Dlatego też o kanarach mam ustaloną, bardzo kiepską opinię.
      • Gość: rdmo Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 15:40
        Kanary to nie wszystko. Mnie dziwi ilu to rzeczników jest w MPK, bo co chwile jakaś inna osoba się wypowiada. Poza tym samo MPK miało aferę (wykrytą) o tym jak prezio jezdził dwoma furami... Zatem przyganiał kocioł garnkowi...

www.fakt.pl/Prezes-MPK-we-Wroclawiu-jezdzi-2-brykami,artykuly,56802,1.html
      • droch Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 16:06
        > że kanarzy *często* nie tyle chcą złapać kogoś, kto faktycznie jedzie bez biletu
        > Wielu niewinnych ludzi płaci, mimo że miało bilet.

Oczywiście, możesz tutaj przedstawoć wiarygodne statystyki, nieprawdaż?
        Bo ja słyszałem, że w więzieniach 95% osadzonych siedzi za niewinność...
        • pawel_zet Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 18:04
          Słyszałeś, żeby MPK robiło kiedyś takie badania?
          Nie jestem aż tak bogaty, żeby dla swojej ciekawości zajmować się takimi rzeczami. Natomiast na forach internetowych, jeśli jesteś zainteresowany, znajdziesz wiele opowieści ludzi, którym kanarzy niesłusznie dali wezwanie do zapłaty. A że nie są to czcze wymysły, wiem z autopsji.
          • droch Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 22:26
            > Natomiast na forach internetowych, jeśli jesteś zainteresowany, znajdziesz
            > wiele opowieści ludzi, którym kanarzy niesłusznie dali wezwanie do zapłaty

Powtarzam, 95% więźniów utrzymuje, że siedzi za niewinność.
            W internecie to ja nazywam się Papa Smurf, ale to jeszcze nie powód, żeby mi wierzyć.
            • pawel_zet Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 23:04
              OK, Ty jesteś przekonany, że kanarzy są fajni, bo to, co piszą ludzie w internecie, to bzdury. Mam odmienne zdanie.
              • droch Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię 09.01.13, 23:31
                Dla mnie "kanarzy" są po prostu całkowicie neutralni.
                Od czasu gdy zapłaciłem za zapominalstwo już pamiętam, co należy posiadać wchodząc do pojazdu. Albo jak się zachować, jak widzę kontrolera :)
                A że ludzie piszą w internecie bzudry, no to chyba nikt nie ma wątpliwości? :D
      • Gość: Ella Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 11:47
        trudno się dziwić kontrolerom że nie ma w nich tzw ludzkich odruchów, gdy słyszy że ktoś szuka biletu, albo powoli zmierzał właśnie do kasownika, albo się zagapił itp.
        Pasażerowie bez biletów (celowi) są tak bezczelni że uodpornili kontrolerów na takie sytuacje. skutek taki że kontrolerzy czasem za ostro podchodzą do niewinnych naprawdę chcących kasować bilet. Ale cóż.
        niedzięczna praca.
        ale myślę że system wynagrodzenia zależny od liczny skontrolowanych kursów a nie od liczby wystawionych wezwań to super sprawa. tzn-powinien zmienić tok myślenia kontrolowanych pasażerów. trzeba by to nagłośnić w środkach komunikacji miejskiej. wtedy nie patrzyliby tak złowrogo na kontrolera jakby tylko czekał jak "uwalić" schorowaną starszą Panią którą nie zdążyła do kasownika czy kobietę w ciąży która się zagapiła ;|)
    • Gość: Pi Re: NA FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.13, 16:01
      A co ma do tego "lewactwo"? Albo jest się uczciwym człowiekiem i kasuje się bilety albo jest się krętaczem i cwaniakiem i próbuje się jeździć "na gapę". Poglądy nie mają nic do tego więc zastanów się co piszesz. Pozdrawiam
    • teddy68 Na FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię tego 09.01.13, 17:22
      Jazda na gape ? do czego to porownac ..moze np do wizyty w restauracji , zamowienia dania , skonsumowaniu go, po czym nawianiu stamtad przy nadarzajacej sie okazji :) Nie jest to obciach ? bo dla mnie jest to to samo co jezdzenie bez biletu - czyli , wytlumacze niektorym - skorzystanie z uslugi i niezaplacenie za nia.
    • zalep Na FB trwa nagonka na kontrolerów. Nie lubię tego 09.01.13, 17:49
      Boli tylko gapowiczów - żeby bardziej bolało trzeba wyposażyć kontrolerów w paralizatory.
      Precz z chamstwem jadących na gapę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka