piotr19730 02.03.13, 21:28 W końcu jakiś normalny Kościół, który nie wyłudza kasę i nie gwałci dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tajlerdarden Urzędnicze stanowika? 02.03.13, 22:00 Czyli na urzędnicze stanowiska biorą tylko ochrzczonych, bierzmowanych, z trójką potomków i każdą niedzielą w kościółku? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly lewizna rozrasta się! 02.03.13, 22:15 na szczęście nikt im tego "kościoła" nie zarejestruje, już została wydana opinia, że ma on zdecydowanie prześmiewczy, szydzący charakter. tylko aborczy głos ośmiela się mówić o takich rzeczach poważnie. niech przeżyją tyle co chrześcijanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: lewizna rozrasta się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 22:53 pawelly napisał: > na szczęście nikt im tego "kościoła" nie zarejestruje, już została wydana opinia, że ma on zdecydowanie prześmiewczy, szydzący charakter. I co z tego wynika? Czy gdzieś jest zapisane, że takich kościołów w Polsce się nie rejestruje? Może wskażesz odpowiedni paragraf? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: lewizna rozrasta się! 02.03.13, 23:06 już wyżej napisałem przecież- wydana została opinia biegłych w zakresie religioznastwa, iż uwielbienie makaronu nie może być religią rozumianą w sensie przynależności do kościoła bo ewidentnie, jawnie i czarno na białym ma prześmiewczy, sarkastyczny i charakter i gimnazjalne rzekłbym poczucie 'humoru' niech przeżyją tyle co chrześcijanie, zgodzą się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: lewizna rozrasta się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 23:47 pawelly napisał: > już wyżej napisałem przecież- wydana została opinia biegłych w zakresie religioznastwa, iż uwielbienie makaronu nie może być religią rozumianą w sensie przynależności do kościoła Biegli nie stanowią prawa. Wskaż przepis, który mówi, że takiego kościoła nie można w Polsce zarejestrować. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: lewizna rozrasta się! 03.03.13, 15:32 ale wydają bardzo ważne dla sądu opinie, chcesz mi powiedzieć, że ten żałosny spęd to nie prześmiewcza, pusta i gimnazjalna akcja? mówię- niech przeżyją tyle co chrześcijanie, wtedy mogą stworzyć sobie kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: lewizna rozrasta się! 03.03.13, 18:37 pawelly napisał: > mówię- niech przeżyją tyle co chrześcijanie, wtedy mogą stworzyć sobie kościół. Powiedz to hindusom, nepalczykom, arabom, japończykom. Zasadniczo każdej innej religii. I nie powtarzaj się - nic nowego to nie wnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: lewizna rozrasta się! 03.03.13, 19:48 ale czemu mam im mówić? przecież posiadają swoje kościoły i wspólnoty. wnosi wiele i to zasadniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: lewizna rozrasta się! IP: *.dynamic.mm.pl 03.03.13, 20:04 W Anglii i Walii czwartą religią co do ilości wyznawców w/g spisu powszechnego jest Jediizm. I co nie wolno? A to całkiem nowa religia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: lewizna rozrasta się! 03.03.13, 21:22 nie, nie wolno tego traktować w kategorii religii jako takiej, to zlewaciałe, prześmiewcze absurdy i prowokacje i dobrze o tym wiesz. zresztą to anglia- degrengolada, szambo i gó... w jednym. moralna zgnilizna, zniewieściały zachód. brzydzę się nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: lewizna... a co ma do tego lewizna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 01:17 pawelly napisał: > nie, nie wolno tego traktować w kategorii religii jako takiej, Ależ oczywiście, że wolno. :) Bo obecne religie, poprzez wpływ na władze państw, doprowadziły do uchwalenia takich absurdalnych praw. Więc albo państwo (z religijną podbudową) rejestruje pastafarian i widzi przez to, jakim absurdem jest religia i całe to prawo, albo nie rejestruje i przyznaje przez to, że tegoż państwa przesiąknięte religijnym absurdem prawo jest do d... kitu. Tak czy owak - przegrana. Nie od razu, za 10, 50 czy 100 lat. Instytucjonalna religia, taka jak rzymski katolicyzm, skazana jest na upadek. Już jest za późno na jej ratowanie, BXVI to wiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: lewizna... a co ma do tego lewizna? 04.03.13, 21:32 to ma do tego lewizna ,że to lewizna lubuje się w wyszydzaniu, opluwaniu, czy wyśmiewaniu czyjejś wiary a w przypadku latającego pedała spagetii tak jest. obecne religie człowieku nie mają żadnych wpływów na władze państw ( co to za paszkwilne tezy? ) religia chrześcijańska ma nieoszacowany wpływ na rozwój i w ogóle podstawy Europy o jej zasługach dla Polski mam ci wspominać? religia katolicka nie jest absurdem, absurdem jest tworzenie gimnazjalnych religii taka jak ta od potwora- z ewidentnym prześmiewczym charakter. i dlatego jej "kościół" przez to nigdy nie zostanie usankcjonowany no chyba, że w holandii prawo stanowi konstytucja w której religia ma duże wpływy i dobrze, że ma bo mieć powinna jako ostoja i zaczątek cywilizacji. szkoda, że nie podajesz prawdziwego państwa wyznaniowego, religią przesiąkniętego czyli żydowskiego usraela- wiesz, że tam nie można brać cywilnych ślubów? czemu o nim nie wspomnisz? skazana na upadek jest tylko w twojej głowie, ma się dobrze i przetrwa bo możesz nie wiedzieć z historii, ale nie takie czasy przeżywała i chrześcijanie też, oi tacy rastadebile chcą im być teraz równi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: lewizna... a co ma do tego lewizna? IP: *.dynamic.mm.pl 04.03.13, 22:08 To nie religia chrześcijańska ale oświecenie stworzyło obecną Europę. Gdyby nadal obowiązywała zasada, że władza pochodzi od Boga, nie było by wolnych i powszechnych wyborów. To nie chrześcijaństwo stworzyło prawa obywatelskie. Pierwsza demokratyczna konstytucja czyli amerykańska dotąd jest objęta papieską ekskomuniką, właśnie za nadanie wszystkim równych praw. Tyle, że się o tym teraz nie chce pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: lewizna... a co ma do tego lewizna? 04.03.13, 22:37 większych, pseudonaukowych bredni dawno nie czytałem. ty chcesz podważyć wpływ chrześcijaństwa na rozwój cywilizacji europejskiej?! może podważysz też wpływ kościoła katolickiego na rozwój Polski w historii?! ale ja nie piszę o jakiś wyborach czy prawach obywatelskich tylko o początkach cywilizacji europejskiej, o jej podstawach, początkach mnie nie interesują jakieś oświeceniowe tezy, które starają się wysuwać debile od walikota i jemu podobnych chcąc w ten sposób zniwelować bądź kompletnie zapomnieć o wpływie religii na rozwój Europie w imię swojego nadrzędnego punktu programowego czyt. antyklerykalizmu i obrzydzenia religii. pedalski potwór spagetti nie stworzył niczego, jest jakimś chorym gównem w przećpanych głowach gimbazy, modnych ciot, oświeconych palantów z wielkich miast, feministek- faszystek i innego tałatajstwa, którego szczytem inteligencji i elokwencji jest wymyślenie rzeczonego absurdu i oddawanie mu hołdu w postaci wpieprzania makaronu a chcą tą wszystko równać do religii i kościoła...poważnej! najlepiej dla nich i dla narodu aby tym makaronem się udławili! Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: lewizna... a co ma do tego lewizna? 04.03.13, 23:16 pawelly napisał: > większych, pseudonaukowych bredni dawno nie czytałem. ty chcesz podważyć wpływ > chrześcijaństwa na rozwój cywilizacji europejskiej?! Po tym szastaniu lewactwem nie poderzewam cię o czytanie czegokolwiek :-) Jeśli zaś idzie o wkład chrześcijaństwa - owszem - tysiąc lat "dark ages" dało przykład jak NIE powinna wyglądać rzeczywistość. > może podważysz też wpływ kościoła katolickiego na rozwój Polski w historii?! > ale ja nie piszę o jakiś wyborach czy prawach obywatelskich tylko o początkach > cywilizacji europejskiej, o jej podstawach, początkach Kultura minojska, helladzka, Grecja, ateny, demos kratos coś ci mówi? > mnie nie interesują jakieś oświeceniowe tezy, które starają się wysuwać debile > od walikota i jemu podobnych chcąc w ten sposób zniwelować bądź kompletnie zapo > mnieć o wpływie religii na rozwój Europie w imię swojego nadrzędnego punktu pro > gramowego czyt. antyklerykalizmu i obrzydzenia religii. > pedalski potwór spagetti nie stworzył niczego, jest jakimś chorym gównem w prze > ćpanych głowach gimbazy, modnych ciot, oświeconych palantów z wielkich miast, f > eministek- faszystek i innego tałatajstwa, którego szczytem inteligencji i elok > wencji jest wymyślenie rzeczonego absurdu i oddawanie mu hołdu w postaci wpiepr > zania makaronu a chcą tą wszystko równać do religii i kościoła...poważnej! najl > epiej dla nich i dla narodu aby tym makaronem się udławili! Ulżyło Wolaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: lewizna... a co ma do tego lewizna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 23:50 "Pięknie się nam pan przedstawił", że zacytuję klasyka. ;) Proszę wybaczyć, ale rozmowa na takim poziomie nie ma sensu. Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziurawa Piuska Re: lewizna rozrasta się! IP: *.wroclaw.mm.pl 02.03.13, 23:53 Lepiej jeść pożywny makaron niż co niedziela chłeptać krew z kielicha i na klęczkach rozdziawiać japę, aby spożyć ciało jakiegoś kolesia. Polska - kraj wampirów i kanibali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: lewizna rozrasta się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 09:15 Jak widać, Polska bywa również miejscem w którym mieszkają idioci. Na szczęście jest ich promil, no ale szczyć się, że do niego należysz... mniejszości są dziś trendy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu król Re: lewizna rozrasta się! IP: *.play-internet.pl 03.03.13, 12:04 to może wytłumaczysz, tym idiotom na czym polega cud przemienia podczas komunii...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu król jeszcze jedno pytanko, na serio IP: *.play-internet.pl 03.03.13, 12:13 czy nie jest dziwne, wielbienie Jezusa, przez umieszczanie jego osoby w bardzo niekomfortowej sytuacji, czyli przybitego do krzyża? i wieszanie tego wizerunku gdzie się tylko da ? jeszcze rozumie, sam krzyż.. ale sorry co by było, gdyby to nie był, krzyż tylko szafot? gilotyna.. takie samo narzędzie do zadawania śmierci obmyślone przez człowieka, tylko z nowymi certyfikatami BHP i CE :P, nie mówiąc już o krześle elektrycznym.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vOppeln Re: lewizna rozrasta się! IP: *.fbx.proxad.net 03.03.13, 14:49 Popieram i bardziej wierze w istnienie makaronu jak jakiegokolwiek innego boga. Ten przynajmniej mozna dotknac, zjesc...a jak nie smakuje to wyje..ac do kibla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 22:16 Jak to "nie gwałci"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.e-wro.net.pl 02.03.13, 22:29 >W końcu jakiś normalny Kościół, który nie wyłudza kasę i nie gwałci dzieci. Co do kasy, to najbardziej wyłudzają kasę żydzi i robią to od zawsze! A co do gwałtów, to 80% pedofilów -księży to...HOMOSEKSUALIŚCI! Wyłapać pederastów, to i pedofilia zniknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOJAK Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.play-internet.pl 03.03.13, 10:03 I TU SIE MYLISZ ZNAM PRZYPADKI MOLESTOWANIA DZIECI PRZEZ ZAKONNICE W OŚRODKACH ,,POMOCY NIEPELNOSPRAWNYCH,, Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M 02.03.13, 23:39 Nie lękajcie się! Jeszcze przyjdzie ten dzień, kiedy będziemy na pełnym stadionie spożywać makaron! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McAaron Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.wroclaw.mm.pl 03.03.13, 00:03 Tylko makaron odnowi oblicze ziemi. Tej ziemi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.03.13, 00:20 Wątpię, Mam ziomka pseudo-Makaron i wątpię aby cokolwiek zmienił, a juz szczególnie oblicze ziemi, tej ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu król a co ze schizmą Wilekiej Pizzy ?? IP: *.play-internet.pl 03.03.13, 12:06 a jak Makaron, zwymiotuje pizze na ziemię, to zmieni jej oblicze ! Odpowiedz Link Zgłoś
panizemsta Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego Mak... 02.03.13, 23:51 Trzymam kciuki za nowy Kościół i mam nadzieje, że list dojdzie do Watykanu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 02:16 poprzedni papież zasłynął kremówkami - może ten zasłynie makaronem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan bez ziemi Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 07:07 Wyłudza kasę. Nie wyłudza kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan majacy ziemie Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.fbx.proxad.net 03.03.13, 14:57 Kult makaronu jest duzo tanszy niz katolstwo, poza tym mozna sie tym "cialem" najesc do syta. Dla mnie taki bog jest do przelkniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
foka99 Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego Mak... 03.03.13, 09:43 A jak "wielbię" makaron pełnoziarnisty, to będzie to już odłam Kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
arty5ta Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M 03.03.13, 10:59 Wszystkie makarony nasze są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan majacy ziemie Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.fbx.proxad.net 03.03.13, 15:00 Mozna sie dzielic na sekty: wielojajeczna, czterojajeczna, dwujajeczna, bezjajeczna, bezglutenowa, wegetarianska. Tolerancja i pelny wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mukazy Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.centertel.pl 03.03.13, 11:00 Nie dziwie sie ze urzednicy boja sie byc rozpoznani. Chcieli byscie aby decyzje waszego zycia (spadek, wyrok w sadzie, ksiegi wieczyste, zalegly podatek czy milionowe odszkodowanie za np. utrate gruntu pod autostrade) podejmowal pajac, ktory po robocie leci do knajpy i wdziewa na leb jakis durszlak i chrzani cos o jakims potworze z makaronu? Powierzylibyscie komus takiemu decyzje w sprawie waszego zyciowego dorobku? Troche powagi, ludzie. Malpie figle sa dobre nacstudiach. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M 03.03.13, 11:30 Ha, durszlak na głowie to może nie jest szczyt finezji, ale czy na pewno jest nim rozmowa z gorejącym krzewem?... Albo próba zabicia syna po 'usłyszeniu głosu z Nieba'... Że nie wspomnę o niepokalanym poczęciu... Wszystkie powyższe kwestie bronią się tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 11:33 bo mitologia chrześcijańska wcale nie obfituje w cuda i debilne sytuacje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan majacy ziemie Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.fbx.proxad.net 03.03.13, 15:01 Ja nie mam nic przeciwko. Co za roznica czy pajac z durszlakiem czy torba po cukrze na glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK A potem będzie płacz i oburzenie na "klechę", IP: *.free.aero2.net.pl 03.03.13, 11:29 który np. odmówi ślubu kościelnego "pastafarianinowi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: A potem będzie płacz i oburzenie na "klechę", IP: *.dynamic.mm.pl 03.03.13, 11:45 Jeżeli chce się szacunku dla swojej wiary i przekonań to należy też szanować cudze. A jeżeli ktoś odwołuje się do naukowców to, ile wiem, jest nagroda wysokości 100 tys. dolarów na przeprowadzenie wiarygodnego i spełniającego kryteria naukowe, dowodu, że Jezus Chrystus nie był synem Potwora Spaghetti. I nie są to żarty. Kasa na wyciągnięcie ręki, do boju naukowcy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvvvv Re: A potem będzie płacz i oburzenie na "klechę", IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.13, 12:17 Jezus synem spaghetti, nie jestem wierzącym moherem, raczej ateistą, ale przeginacie pałe z tą religią, w takim razie ja otwieram nowy kościół wielbicieli tynku ze ścian i zamiast komunii będziemy go zlizywać podczas naborzeństwa, zastanawiam się czy wy jesteście aż takimi debilami czy robicię niezły żart na dużą skalę aby utrzeć nosa wszystkim pisowcom z klapkami na oczach (kościół, ksiądz pedofil i nic po za tym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Pastafarianie spotkali się, by wielbić Jego M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 16:25 nawet piesni religijne juz sa chacarron macarron :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewacki gejek wreszcie będą śluby dla gejów i lesbijek! IP: *.e-wro.net.pl 03.03.13, 20:28 fajnie, bo wreszcie będą śluby dla gejów i lesbijek. A czy w tym kościele będę mógł mieć ślub gdy będę w ciąży? Mój partner zapładnia mnie, tylko zastanawiam się którędy wyjdzie nasz owoc miłości? Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś