Dodaj do ulubionych

Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiepsk...

06.03.13, 18:23
Ja bym jeszcze dodał marudzenie na forum ... To jest właśnie Kiepskich świat.
Obserwuj wątek
    • Gość: lemink Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.13, 21:30
      Nikt z Kiepskich nie siedzi na żadnym forum. Pan jestes normalny patolog ze swoimi konfabulacjami
      • wielka_smuta Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep 06.03.13, 22:26
        dobre :)
        • Gość: mer-llink "Kiepscy" to pierwszy polski sik-com.... IP: *.home.aster.pl 08.03.13, 09:41
          Scenarzysci stają na głowie, aby wzbudzić rechot...
          Reżyser jest niepotrzebny. No chyba że do brania kasy (panie Solorz, mówie PAnu, rezysera zwolnić, nic się w ekranowych wygłupach nie zmieni, a Panu w kieszeni zostanie co miesiąc pensja reżysera!!!!!)
          Bo aktorzy grepsują wyłącznie. Nie ma tu nic z gry aktorskiej. Jest strojenie min.. Wdzięczenie się do prostackiej widowni.. Sztampa na wyprzódki ściga się z chałturą.

A ta widowna: rechocze i podziwia - głupotę Kiepskich.
          To dla widowni dobra terapia: patrząc na Kiepskich (głupich, brudnych, w przydeptanych pantoflach i o przydeptanych rozumkach, epatujących sprawami ubikacyjnymi, itd) widz poklepuje się sam po ramieniu i mówi:
          " - Helka, patrzaj jakie to głupie w Polsce som. My z tobom to przy nich som wielgie państwo i enteligencja, chłe, chłe, chłe.... Kopsnij jeszcze pywo.."

P.S. Na powaznie: Tyle lat obecności Kiepskich na antenie to żaden zaszczyt dla Polsatu. Każdy układacz programu wie, że Hotentot pożerający żywe gołębie i puszczający wiatry wygra oglądalnością z PAganinim... Schlebianie prostactwu i psucie gustu jest głównym pomysłem biznesowym Polsatu i jego właściciela.
    • Gość: cminusminus Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 22:31
      Prawda jest taka, że ten serial tylko z pozoru jest śmieszny. W rzeczywistości jest smutny. Przedstawia Polskę z jej tępym społeczeństwem, dzięki któremu być może, już nigdy nie wyjdziemy na prostą...
      • Gość: edek Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: *.finemedia.pl 07.03.13, 07:35
        masz rację
        • Gość: osioł Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: *.elartnet.pl 08.03.13, 07:53
          Nie jest smutny, tylko mówi o nas dużo i dlatego wielu moich znajomych go nienawidzi. Za bardzo to prawdziwe. To obraz polskiego żywotnego buraka nie do zabicia. To optymistyczne.
          • gandan-10 Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep 09.03.13, 13:04
            Tak jest naprawde,prawdziwosc polega na prawdzie.Serial przedstawia prawde o polakach i nic tego nie zmieni i to jest optymistyczne.Czy jestem za zmiana granic,jest to oczywiste,macie swoje miedze,krzyze i glupote polska itd.Nasze miasto,tagze nasze ziemie.
      • Gość: bi Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: *.electrolux.se 08.03.13, 10:08
        trzeba umieć śmiać się z siebie,

najlepszy serial w Polsce, tylko trzeba trochę rozumieć i j.w.
        • bojewik Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep 08.03.13, 11:10
          BRAWO!! To jest dokładnie to, co mówię wszystkim znajomym. Czemu w USA Bundy są tak popularni? Bo tak ludzie potrafią się jeszcze z siebie pośmiać. Z tego tez powodu bardzo lubię Kiepskich, nawet jeśli pokazują nas w nieco przejaskrawionych barwach.
        • Gość: zenek Re: Kiepscy kontra miałkość wyrobów Łepkowskiej IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.13, 14:57
          No nie zaprzeczę że ostatnie sezony pod dyrekcją pana męża Dygant sa jakies dziwne, żeby nie powiedzieć słabe ale całośc serialu jest bardzo OK.

We wszystkich pokazanych tam postaciach, ich charakterach i wzajemnych relacjach idealnie pokazany jesti styl bycia oraz myślenia przecietnego Polaka - uwidacznia się on ZNACZNIE lepiej niż w infantylnie plastikowych wyrobach pani Łepkowskiej czy jakimś Klanie gdzie radzi sztuczność, pseudouduchowienie i statycznośc bohaterów. Kiepscy sa z krwi i kości dokładnie tacy jak nasi sąsziedzi których znamy albo i my sami hehehehe
          • Gość: buj w chucie Re: Kiepscy kontra miałkość wyrobów Łepkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 12:54
            Zenek, jak ty i twoja rodzina jesteście takimi prymitywami jak ta cała hołota z kiepskich to masz rzeczywiście z czego się pośmiać. Ale tak po ludzku to ci współczuję..........
            • Gość: zenek Re: Kiepscy kontra miałkość wyrobów Łepkowskiej IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.13, 14:23
              buj w chucie napisał(a):

> Zenek, jak ty i twoja rodzina jesteście takimi prymitywami jak ta cała hołota z
              > kiepskich to masz rzeczywiście z czego się pośmiać. Ale tak po ludzku to ci w
              > spółczuję..........

dobrze och dobrze wydumany Panie z wyższych sfer mentalno-obyczajowych, bądź łaskaw udzielić mi korepetycji z bycia pieskiem francuskim.Gdzie mi tam do twego intelektu, sposobu wysławiania, gustu i spędzania czasu. Przepraszam, ze śmiałem powiedziec cos dobrego o Kiepskich, jestem niegodny bycia z tym samym narodzie co ty. Ja jestem tu gdzie sa Kiepscy a ty jestes tam gdzie Klan Lubiczów
    • januszz4 Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiepsk... 06.03.13, 22:35
      A czy te odcinki są nagrane na płytce i można je kupić?
      • Gość: cha cha cha Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 12:55
        januszz4 napisał:

> A czy te odcinki są nagrane na płytce i można je kupić?

Nie ale podaj adres to ci je wyśłe......
    • krasnaladamu pierwszy polski sitcom 07.03.13, 08:43
      "By zrozumieć fenomen, jakim stał się pierwszy polski sitcom" (str. 9/10)

Przy czym pierwszym polskim sitcomem był "13 posterunek".

"15 lat temu, kiedy telewizja emitowała pierwszy odcinek 'Kiepskich'" (9/10)

porównać z:

"w pierwszym w historii odcinku "Świata według Kiepskich" (...) wyemitowanym na antenie telewizji Polsat 16 marca 1999 roku" (1/10)

Ok. 15 lat temu, to premierę miał właśnie "13 posterunek". Kiepscy pojawili się ponad rok później. Nie byli chyba nawet drudzy. Pod wieloma względami się jednak wyróżniają. Żaden inny polski sitcom nie jest taki kiczowaty... i żaden inny nie jest taki satyryczny. Serial śmiały i w pewien sposób wybitny.
      • Gość: niekiepski Re: pierwszy polski sitcom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.13, 14:18
        Ja bym jeszcze dorzucił jedno powiedzonko Kiepskiego:
        Tak dalej być nie będzie!
    • zalep Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiepsk... 07.03.13, 13:42
      Kiepskie pisanie o kiepskim serialu emitowanym w kiepskim programie. Czasem widzę podczas capingu fragmenty tej żenady.
      Kto ogląda takie bzdury?
      • Gość: lemink Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.13, 14:21
        @zalepidź się qrwacw...u powieś. Widzę, że pseudointelektualne filozofowanie ma ci leczyć kompleksy i stawiac pozornie w lidze jakiś piesków francuskich co gust maja szlachetniejszy, maniery zacniejsze i mózg w ogóle dworski. Ten serial min. o tym traktuje
        • zalep Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep 07.03.13, 15:06
          No nic nie rozumiem z tego filozoficznego bełkotu.
          • Gość: lemink Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.13, 15:23
            zalep napisał:

> No nic nie rozumiem z tego filozoficznego bełkotu.

No jak nie, jak tak? I prosze mie tu opuścić natychmiast bo jestes pan patolog i menda
          • Gość: Pazdzioch Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: *.wtvk.pl 07.03.13, 19:57
            jestes Pan menda i robisz Pan pod siebie
      • Gość: gregory bla,bla,bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 20:03
        bla, bla, bla tyle wart jest twój komentarz...
        Pierwsze kilka odcinków oglądnąłem z ciekawości i raczej mi się nie spodobały, gdyż brałem je DOSŁOWNIE. Ale jak spojrzeć na Kiepskich przez pryzmat otaczającego świata, to jest on raczej satyrą na to, co się dzieje wkoło nas. Nie bierz go dosłownie, zachowaj dystans, porównaj z sąsiadami, ludźmi spotykanymi w autobusie, pracy, szkole, uczelni...
      • Gość: YUKO Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.13, 09:45
        Bardzo lubię Kiepskich
        super!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: bi Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: *.electrolux.se 08.03.13, 10:12
        wszyscy którym się podoba, w tym większośc która potrafi coś z tego zrozumieć.
    • pregierz Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiepsk... 07.03.13, 19:54
      Najbardziej mi brakuje teraz babki Rozalii, to nie była zwykła serialowa rola to była kreacja !!
      Ferdek kanalia, rentke zabierał, w szafie zamykał i wykonczył babke.
      • Gość: asdf Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: *.internetia.net.pl 07.03.13, 21:03
        Te starsze serie były fajne, a te aktualne z żoną Waldusia już nie za bardzo.
        • Gość: m. Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: 80.51.96.* 07.03.13, 23:02
          popieram!Ta Waldusiowa żona jest okropna.Nie przepadam za tą aktorką,a już odtwarzana przez nią postać jest niestrawna.
    • Gość: zenek Są rzeczy na niebie i ziemi IP: 95.108.81.* 07.03.13, 23:03
      które nie śniły się nawet fizjologom...
      • bojewik Re: Są rzeczy na niebie i ziemi 08.03.13, 11:08
        . i dlatego tyrtum pyrtum, panie Paździoch. Chluśniem, bo uśniem :) Rym cim cim cim, dała bym cim. Usia siusia,i ta lala........
    • Gość: Uno scr 95 Why Are Consumer Experiences So Significant? IP: 79.133.217.* 08.03.13, 01:54
    • Gość: Emeryt Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep IP: 2.51.62.* 08.03.13, 10:51
      a co z palmami?
    • marek.mb Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiepsk... 08.03.13, 11:14
      Teraz Pan Rewiński siedzi na bezrobociu z gołym tyłkiem i dobrze bo to z korzyścią dla serialu. Jest to nalepszy serial komediowy jaki kiedykolwiek się ukazał. Pokazuje jak wygląda większość polaków i obśmiewa nasze narodowa wady. Dobrze, że niektórzy rozumieją, że trzeba umieć także śmiać się z samego siebie. Kocham polsat za ten serial. Niektóre dialogi są wręcz genialne.
      super fanMB
    • gandan-10 Re: Piwo, telewizor i renta. To jest właśnie Kiep 09.03.13, 12:42
      Jestescie tacy jak serial.A glupota przez tysiac lat,kazdy serial eliminacja z spolecznosci Europejskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka