Dodaj do ulubionych

Wieża, która odniosła sukces. Po renowacji dzia...

24.05.13, 19:29
wieża przy Daniłowskiego przede wszystkim nie ma takiego potencjału jak ta przy Wiśniowej - chodzi o wielkość, pewnie również konstrukcję. Ale mam nadzieję, że znajdzie się inwestor, który będzie miał dobry pomysł na zagospodarowanie.
Niech jeszcze MPWiK sprzeda wieżę Na Grobli - może wreszcie coś się z nią dobrego stanie, bo MPWiK doprowadziło ją do stanu zagrażającego bezpieczeństwu. Kiedyś działał tam teatr Ad Spectatores, dzięki "staraniom" MPWiK wieża ma spokój i jest zamknięta na kłódkę. Szkoda.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość n-ty Re: Wieża, która odniosła sukces. Po renowacji dz IP: *.internetia.net.pl 24.05.13, 19:50
      A ja myślę, nie, jestem przekonany, że jest ogromny potencjał i szansa dla tego obiektu. Wszystko zależy od włodarzy miasta (o tych mam niestety coraz gorsze zdanie) oraz przyszłego inwestora. Ta okolica na prawdę mogłaby zakwitnąć. Gdyby jeszcze z placyku usunąć baraczki, a jego samego pięknie zagospodarować (mała architektura!!!). Potrafimy, czy tylko zachwycamy się jak to fajnie wymyślili gdzieś w świecie?
    • krzysztofczyz Wieża, która odniosła sukces. Po renowacji dzia... 24.05.13, 21:25
      Mówiono mi, że nie jest tam drogo. Skromne pytanko ile zaplacę za dwa browce i kolę? Od czasu do czasu posiedziałbym w jakimś ładnym miejscu bez rujnowania kieszeni.
      • niesubordynowalna Re: Wieża, która odniosła sukces. Po renowacji dz 24.05.13, 22:50
        na dole przystępnie, na górze ekskluzywnie i drogo
      • kadykianus Prostak 24.05.13, 23:36
        Dwa "browce" i - o zgrozo - kolę...
        W restauracji.
        • krzysztofczyz Re: Prostak 25.05.13, 08:26
          Czyli nie jest to miejsce w którym można przysiąć w czasie spaceru. O taką właśnie odpowiedź mi chodziło. Dzięki ale nie odwiedzę.
    • Gość: s. Re: Wieża, która odniosła sukces. Po renowacji dz IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.13, 07:36
      Swego czasu zapragnąłem zobaczyć jak się żywią bogaci ludzie.

Zadzwoniłem do kumpeli czy pójdzie ze mną do Wieży Ciśnień.
      Ok, zgodziła się.

Bogaci ludzie - Wy naprawdę tak się żywicie?

Wyszedłem głodny i lżejszy o coś około 150 zł.

Ale nie chodzi o pieniądze a o jedzenie, jakbym miał się tak żywić fikuśnie to bym umarł z głodu.

Na pewno tam wrócę ale np. na faworki z bitą śmietaną i kieliszek wina.
      • Gość: WC fan Re: Wieża, która odniosła sukces. Po renowacji dz IP: *.dialog.net.pl 25.05.13, 08:02
        A co ci nie smakowało? Kuchnia w WC jest doskonała.
        • Gość: s. Re: Wieża, która odniosła sukces. Po renowacji dz IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.13, 08:28
          Nie nie smakowało, raczej chodziło mi o zestawienie tego co było na talerzu i ilość.

Jednak moje plebejskie podniebienie zostaje przy ziemniakach ze schabowym.
          • Gość: WC fan Re: Wieża, która odniosła sukces. Po renowacji dz IP: *.dialog.net.pl 25.05.13, 08:30
            No to kwestia podniebienia i gustu.
            Miejsce jest urocze. Doskonałe na pierwsza randke.

A jak pomysle ile kasy wydano na renowacje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka