Dodaj do ulubionych

Setki wrocławian chcą otworzenia Wyspy Słodowej...

12.06.13, 15:45
mowa o wroclawiakach czy o słoikach pijących na Slodowej za pieniądze rodziców?
Obserwuj wątek
    • vroclav studentów można zmobilizować kiedy... 12.06.13, 15:46
      a) zabierze im się możliwość całonocnego chlania
      b) zagrozi zabraniem internetu
      i nigdy więcej.
    • vroclav kto traktuje lewaków z KP poważnie? 12.06.13, 15:48
      kto traktuje lewaków z KP poważnie?
    • gary_joiner Re: Setki wrocławian chcą otworzenia Wyspy Słodow 12.06.13, 16:13
      Mowa między innymi o mnie, a a jestem wrocławianinem pełną gębą: moi dziadkowie, z obu stron rodziny, osiedlili się tu tuż po wojnie, któremu wielokrotnie zdarzyło mi się popijać piwo ( zakupione za własne, ciężko zarobione pieniądze) na wyspie.

I daruj sobie ten warszawkowy, modny ostatnio żargon, bo wstyd przynosisz.
      • Gość: wro Re: Setki wrocławian chcą otworzenia Wyspy Słodow IP: *.dynamic.amis.net 12.06.13, 20:11
        brawo!
        stawiam piwo na Wyspie :)

>
        > I daruj sobie ten warszawkowy, modny ostatnio żargon, bo wstyd przynosisz.
      • Gość: taka prawda Re: Setki wrocławian chcą otworzenia Wyspy Słodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.13, 15:30
        Między popijaniem piwa, a chlaniem na umór jest zasadnicza różnica, które ty nie widzisz młoteczku.
    • Gość: AgaKan Re: Setki wrocławian chcą otworzenia Wyspy Słodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 16:27
      Antku, mało wiesz - bo mowa tak samo o wrocławianach z krwi i kości jak i tych osobach, które przyjechały tu na studia lub do pracy. Słodowa jest wyspą wszystkich, bez podziału. A słoikowy podział - urwałeś się chyba z Warszawy. We Wrocławiu nigdy wcześniej nie było sztucznego podziału, pełnego niezrozumiałej złości i pogardy. Jest tak jak na Wyspie - wszyscy są razem i choćby dlatego to jest miejsce, którego nie powinno się ruszać.
    • wari 1500 wrocławian chce otworzenia Wyspy Słodowej ... 12.06.13, 16:37
      1 500 za otwarciem wyspy, a reszta? 650 000 przeciw?
      • Gość: dr. punk Demokracja bezpośrednia IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 16:46
        Proponuję referendum dla wrocławian (wyłącznie wrocławian), a potem zrobić tak jak chce tego większość i po krzyku.
        • droch Re: Demokracja bezpośrednia 12.06.13, 16:48
          W przypadku porażki wnioskująca o referendum organizacja pokrywa koszty. Elegancko i ograniczy pieniactwo.
        • Gość: holhol Re: Demokracja bezpośrednia IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.13, 18:37
          ale po co referendum ... przecież taką władzę wybrano w wyborach i ona ma legitymację społeczno do egzekwowania woli mieszkańców. Jeśli mieszkańcom zakaz się nie podoba powinni prędzej zorganizować referendum ws. odwołania prezydenta lub rady miasta.

Oburzonym przypominam tylko o ustawie o wychowaniu w trzeźwości cyt. "2a. Zabrania się spożywania napojów alkoholowych na ulicach, placach i w parkach, z wyjątkiem miejsc przeznaczonych do ich spożycia na miejscu, w punktach sprzedaży tych napojów." , która jest wciąż obowiązująca i władza jest od tego, żeby prawo egzekwować czy się to komuś podoba czy nie.
          Takie są zasady życia w społeczeństwie gdzie mniejszość/większość nie zawsze ma rację. Zatem do książek, kończyć studia i stanowić nowe prawo, bo jak na razie zawsze jesteście na przegranej pozycji. Zawsze.
    • Gość: rafał Re: studentów można zmobilizować kiedy... IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 18:24
      A może odwrotnie? Zamykamy wyspę. Jak komuś nie pasuje, wcale nie musi studiować we Wrocławiu.
    • obrotnybezrobotny 1500 wrocławian chce otwarcia Wyspy Słodowej na... 12.06.13, 18:50
      Zaprawdę w krajach, w których żyje się lepiej, picie alkoholu na powietrzu jest czymś normalnym. To że wyspa przeszkadza niewielkiej liczbie mieszkańców? trudno wszystkich się nie zadowoli. Mi przeszkadza bicie dzwonów w kościele i jakoś z tym żyję.
      Prawda o restrykcjach dotyczących wysypy leży gdzie indziej, chodzi o pieniądze. Nowe luksusowe apartamenty przy wyspie, plany hotelu w budynku na wyspie, istniejące już restauracje i hotele przy wyspie, prawdopodobne przerobienie budynków po młynie Maria na hotel. Bawiąca się młodzież przeszkadza bogatemu towarzystwu jak również obniża atrakcyjność gruntu. Wyspa stanie się wielkim komercyjnym ogródkiem piwnym z piwem za 10zł dla Niemców i starych dziadów.
      • droch Re: 1500 wrocławian chce otwarcia Wyspy Słodowej 12.06.13, 18:59
        > Zaprawdę w krajach, w których żyje się lepiej, picie alkoholu na powietrzu jest
        > czymś normalnym.

Spróbuj np. w Kanadzie - a potem opisz wrażenia :D
      • stefan1953 Re: 1500 wrocławian chce otwarcia Wyspy Słodowej 19.07.13, 12:23
        Dokładnie. To nie dla dobra miasta całe sztaby urzędników szaleją aby wykopać ludzi z wyspy. Znam to z doświadczenia [zapał urzędników]...Swojego czasu dwa lata zgłaszałem, że gó... się wylewa w przestrzeń publiczną.Po dwóch latach wezwano mnie i oznajmiono,że mogę odpowiadać karnie za te zgłoszenia. A gó... się lało dalej ...Toż samo z wyspą! Ludzie ! Zróbcie drugi Egipt i pogońcie to towarzystwo! Mam ponad 60 lat i drażnią mnie piwosze,kibole,hamstwo na ulicach itd...Byłem w ostatnich miesiącach dwa razy na wyspie i oniemiałem.Piwo mnie nie raziło, bo sami młodzi uśmiechnięci, i żaden nie był pijany,zero agresji, super czyści, dyskusje nad wodą ,...serce się raduje kiedy widzi się czytającą piękną dziewczynę nad brzegiem rzeki,...Teraz stado osłów postanowiło zrobić kasę jakieś mafii od hoteli, może coś sprzedać na wyspie jakiemuś frajerowi, może jeszcze co innego,...na pewno nie działają w imieniu miasta i dla dobra miasta... Każdy kto kocha Wrocław będzie się radował młodzieżą która uradowana dyskutuje nad wodą o życiu,może poezji, może miłości,...Mam 60 lat i coraz bardziej się wstydzę, że jestem z Wrocławia.Kiedyś byłem z tego dumny jak paw! Teraz zgraje bojówek rządzą na ulicach [wydaje się, że za przyzwoleniem władz!?],urzędnicy zabierają wyspę ...Skojarzcie sobie jedno zdarzenie. Atak bojówek po marszu prawicy [nacjonalistów i faszystów znaczy]...Zaatakowali młodzież na wyspie! To byli ludzie reprezentujący opcję miasta? Popierali urzędników i chcieli wygonić młodzież z Wyspy? A może urzędnicy i ta grupa która napadła to znak równości? Może mają te same cele? Wstyd mi za Wrocław i nie będę się przyznawał , że stąd pochodzę, tu się wychowałem i tu próbowałem budować normalność [choćby zgłaszając dwa lata wylewające się gó..., za co prawie chceli mnie zamknąć]...Władze Wrocławia ! Dwa lata prosiłem o interwencję w sprawie wylewania się szamba. Teraz proszę, zastanówcie się czy naprawdę chcecie zrobić z Wrocławia szambo i zamknąć młodym miejsce spotkań. Radosne miejsce i twórcze...to mówi do was stary dziad...Kiedyś przedstawiający się jako Stary Wrocławianin. Za gó... chciano mnie zamknąć. Teraz kiedy ruszyłem dumę faszystów to pewno mnie zakatrupią? Co Wrocławiu powiesz na to?
    • Gość: pijący kulturalnie Re: Setki wrocławian chcą otworzenia Wyspy Słodow IP: *.dynamic.amis.net 12.06.13, 20:07
      tylko buraki popisują się "słoikowym" słownictwem brrrr

chyba, że jako rodowici Niemcy - wszyscy jesteśmy mieszkańcami Wrocławia od 5 pokoleń i więcej!
    • Gość: Hurt Re: Setki wrocławian chcą otworzenia Wyspy Słodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.13, 08:48
      Dokładnie tak. 90% z nich zachowuje się jak spuszczeni z łańcuchów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka