Dodaj do ulubionych

Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyzuj...

04.07.13, 21:11
Kończ waść, wstydu oszczędź.
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik_staly Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 21:17
      Dutkiewicz, żeby położyć taką imprezę jak półmaraton to trzeba być artystą. Cała Polska już z ciebie rży. A niezakończona po roku od ukończenia Euro budowa Stadionu to coś na miarę pozaziemską.
      Swoją drogą, to wiewiórki w Parku Zachodnim gadają, że kiełkuje jakaś inicjatywa referendalna ws. odwołania ww. nieudacznika.

• Gość: heh Dutek było stadion budować? "Wdzięczność" kiboli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.13, 21:24
      • Gość: chyży ruj Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 22:05
        Panie prezydęcie, w naszym a nie pana mieście jest brud, smród i ubóstwo a pan jako zajmuje się promocją tego komunistycznego oficera NKWD i KBW, mordercy polskich patriotów. Panie prezydęcie zajmij się pan sprawami miasta a nie polityką. To jest pana podstawowy obowiązek !!!
        • Gość: jack Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 22:25
          byłem zwolennikiem Dudkiewicza, ale od kiedy nazwał ludzi protestujących przeciwko byłemu nkwdziście 'hołotą' i nasłał na nich antyterrorystów, jest dla mnie skończony!
          Panie Dudkiewicz, nie podam Panu ręki, którą wcześniej ściskał Baumann! Wstyd mi za Pana, wstyd mi za tych wszystkich, którzy dopuścili do tak żenującego spektaklu na Uniwersytecie. Chylę czoła przed ludźmi, którzy mieli odwagę zaprotestować, choć do NOPu mi daleko.

Za decyzję trzymania pod stanem gotowości antyterrorystów i ich użycie powinna być sprawa sądowa! A wybiórcza dalej kręci swoją hucpę...
          • Gość: o!o uczesani, poprawnopolityczni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.13, 08:06
            będą uśmiechać się do każdego. Bo nie mają SWOJEGO zdania. Polska przetrwała, bo była wierna; Bóg, Honor i Ojczyzna. Dziś Boga odsyła się do niebytu, honor przelicza się na srebrniki, a Ojczyzna to Unia? Europa? Przetrwamy? Czy po to pół wieku walczyliśmy z komunizmem i wielkim bratem?
        • tay2 Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz 05.07.13, 13:10
          Gość portalu: chyży ruj napisał(a):

> Panie prezydęcie, w naszym a nie pana mieście jest brud, smród i ubóstwo a pan
          > jako zajmuje się promocją tego komunistycznego oficera NKWD i KBW, mordercy pol
          > skich patriotów. Panie prezydęcie zajmij się pan sprawami miasta a nie polityką
          > . To jest pana podstawowy obowiązek !!!

a ty synku naucz się jezyka polskiego, skoroś taki patriota.. Należy pisać "prezydencie" ale pewnie masz dysleksje co?
          Acha, Bauman nie był zadnym mordercą. Nikogo nie zabił. Niczego takiego mu nie zarzucano. Jesli Tobie sie wydaje, ze w NKWD byli sami mordercy, w tym morderczynie-sprzątaczki, mordercy-księgowi, kierowcy i kucharze, to gratuluje obłąkania umysłu. To się leczy.
          • Gość: wro Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.13, 14:23
            Nie pouczaj go bo nie znasz motywacji "dęcia". Ja często o naszym dęciaku celowo pisze "prezydęcik" by położyć emfazę na na-dęcie właśnie
          • Gość: chyży ruj Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 20:41
            Słuchaj stary tayu2 , jakby mi wyszedł pierwszy numerek to miałbym wnuka w twoim wieku więc daruj sobie tego synka.
            Niestety nasz prezydęt będzie rządził Wrocławiem jeszcze długie lata bo głosują go takie lemingi pokroju taya. To jeszcze można ścierpieć, ale żeby kwestionować zbrodniczą rolę baumana w NKWD i KBW to trzeba być wyjątkowym antypatriotą żeby nie powiedzieć gorzej ale się wstrzymam.
            • kklement Tekst roku :)))) 08.08.13, 18:47
              Gość portalu: chyży ruj napisał(a):

> Słuchaj stary tayu2 , jakby mi wyszedł pierwszy numerek to miałbym wnuka

Uśmiałem się do łez, tekst roku :D
        • franek Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz 08.08.13, 15:52
          "zajmuje się promocją tego komunistycznego oficera NKWD i KBW, mordercy polskich patriotów."

Faktycznie,po co mu była wspólna fota,ściskanie graby z konformistą i populistą z NKWD?
      • Gość: nie z Mikstatu Dureń z M. używa wolności słowa:obiecuje, obiecuje IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.13, 18:41
        A ciemna masa kupuje, kupuje...
    • masofrev Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyzuj... 04.07.13, 21:20
      "[...] jestem i byłem zwolennikiem wolności słowa oraz prawa do manifestowania swoich poglądów, pod warunkiem że odbywa się to zgodnie z prawem i poszanowaniem godności innych ludzi. [...]"

"[...] Ruchy faszyzujące powinny być traktowane jako zagrożenie dla demokracji i państwa polskiego.[...]"

Czyli: wolność słowa tak, ale tylko wtedy, gdy to słowo jest zgodne z moimi poglądami.

Wolność słowa nie może być częściowa! To jest pojęcie binarne: albo jest, i każdy może głosić swoje poglądy swobodnie (nawet, jeśli są ekstremalne; rozróżnić też należy głoszenie poglądów od obrażania innych ludzi, nawoływania do przemocy itd) albo przestaje istnieć.

W USA zwolennicy Hitlera, Ku-Klux-Klan może sobie spokojnie maszerować i nikogo to nie dziwi ani nikogo nie przeraża.
      • Gość: wro Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.13, 12:16
        masofrev nie rób z siebie idioty. Jeśli powiem, że moją "wolnością słowa" jest chodzenie z gołym pindoilem po ulicy to zaraz mnie przymkną bo kogoś to obraża. Więc jest oczywista granica "wolności" - jest nią wolnośc innych ludzi. Także wolnośc od strachu o szkalowanie z powodu własnych cech na które cżłowiek nie ma zadnego wpływu - kolor skóry, orientacja seksualna, pochodzenie, nacja, narodowość. Jeśli Europa po wojnie uznała, że propagowanie i czczenie ideologii, które doprowadziły do smierci dziesiątek milionów jest KARANE to znaczy, że jest to ZAKAZANE w imię trochę wyższych celów i mądrości historycznej niż wolność do klepania kazdej bzdury i głoszenia najbardziej wydumanych ideologii.

Kibolstwo i kryptogejowizna z NOP-u przegina pałę i prawo już wtedy kiedy swoimi marszami wrzaskami hordy frustratów wz budza w przechodniach uzasadnioną obawe o ich zdrowie a że jest to prawda, nie trzeba przypominać. Horda tępaków mocnyh tylko w grupie potrafi fizycznie atakowac pojednyńczych ludzi, którzy tylko przypatrują się ich spektaklom bądź ośmielają się mieć i głosić inne zdanie.

• sverir Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz 05.07.13, 13:22
          > Kibolstwo i kryptogejowizna(...)

Bardzo mi się to podoba, kiedy ktoś potępia organizację za jej poglądy, a w gruncie rzeczy wyznaje podobne.
          • Gość: wro Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.13, 14:22
            nie wciskaj mi sveririczegoś czego nie powiedziałem. Kryptogejowizna to określenie pogardliwie w tym sensie, ze do gejów nic nie mam natomiast do jednostek będących dokładnie tym samym ale pozornie wyznającym nienawiśc i chęć likwidacji bądź wygonienia z Polski (siebie samych) szczerzę współczuję a ponieważ sa tak strasznie zakłamani - nawet gardzę.Z powodu tego zakłamania własnie. I tym sie oni różnią od kolorowych i wylewnych gejów z tęczowych parad, że tamci są chociaz szczerzy...
            • sverir Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz 07.07.13, 22:45
              Do gejów nic nie masz, ale o nielubianej organizacji mówisz, że uprawia kryptogejowiznę, tłumacząc, że nie podoba Ci się zakłamanie. Szkoda, bo wylewni geje z tęczowych parad należą do zdecydowanej mniejszości, większość nie manifestuje swojej orientacji seksualnej, będąc niejako kryptogejami.
        • masofrev Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz 05.07.13, 15:21
          Gość portalu: wro napisał(a):

> masofrev nie rób z siebie idioty. Jeśli powiem, że moją "wolnością słowa" jest
          > chodzenie z gołym pindoilem
          Nie wiem doprawdy, czemu "słowo" kojarzy Ci się od razu z gołymi częściami ciała. Słowo ma to do siebie, że nie trzeba się z nim zapoznawać. Nie podoba Ci się "Mein Kempf" - nikt Ci czytać nie karze. Nie podoba Ci się manifestacja NOP-u albo lewaków - idziesz sobie w inną część miasta. Nie lubisz "Wyborczej" - czytasz "Uważam Rze" itd.

> po ulicy to zaraz mnie przymkną bo kogoś to obraża.
          > Więc jest oczywista granica "wolności" - jest nią wolnośc innych ludzi.
          Pięknie, tak własnie być powinno.

> Także
          > wolnośc od strachu o szkalowanie z powodu własnych cech na które cżłowiek nie m
          > a zadnego wpływu - kolor skóry, orientacja seksualna, pochodzenie, nacja, narod
          > owość.
          Czy jeżeli powiem: "nie lubię czarnych", "lubię tylko białych", "nienawidzę gejów", "wszyscy Polacy to wieśniacy" - w jakikolwiek naruszę Twoją wolność?

> Jeśli Europa po wojnie uznała, że propagowanie i czczenie ideologii, kt
          > óre doprowadziły do smierci dziesiątek milionów jest KARANE to znaczy,
          To znaczy tylko tyle, że w zlewaczonej Europie wolność słowa przestała istnieć.

> że jest
          > to ZAKAZANE w imię trochę wyższych celów i mądrości historycznej niż wolność do
          > klepania kazdej bzdury i głoszenia najbardziej wydumanych ideologii.
          O, a jakieś to te "wyższe cele"?

> Kibolstwo i kryptogejowizna z NOP-u przegina pałę i prawo już wtedy kiedy swoim
          > i marszami wrzaskami hordy frustratów
          W tym momencie, drogi obrońco wolności ludzi, naruszyłeś godność członków NOP-u... Jeżeli oczywiście dostrzegasz ironię tej sytuacji, w co mocno wątpię.

> wz budza w przechodniach uzasadnioną obaw
          > e o ich zdrowie a że jest to prawda, nie trzeba przypominać.
          Jakoś wczorajszy marsz zakończył siś bez ekscesów...

> Horda tępaków mocn
          > yh tylko w grupie potrafi fizycznie atakowac pojednyńczych ludzi, którzy tylko
          > przypatrują się ich spektaklom bądź ośmielają się mieć i głosić inne zdanie.
          Za ataki fizyczne - do więzienia bez dwóch zdań. Ale "bądź ośmielają się mieć i głosić inne zdanie. " - toż to wypisz wymaluj sytuacja NOP-owców, których lewactwo chce wsadzić do paki za to, że ośmielają się mieć inne zdanie!
          • Gość: wro Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.13, 22:02
            no i dalejnic nie rozumiesz. Ludzkośc jest mądrzejsza o swoją historię i jest zakazane głoszenie pewnych poglądów i czczenie i propagowanie pewnych symboli. Co poradzisz? Taki jest Kodeks Karny. Nawet jak faszyści i hołota z NOPu nikogo nie dotknie można ich wziąc za pysk przed oblicze prokuratora za symbole, gesty i ich oczywiste nawiązanie.

Tak się umówiliśmy, my europejczycy dla wspólnego dobra i jak chcesz miec żale to kieruj do ustawodawcy polskiego i wielu krajów europejskich a nie do mnie panie. Ja uwazam, ze to bardzo dobrze bo gdyby nawet tego bata na hołotę faszystowską nie było to już były by powtórki kryształowych nocy w Europie
            • masofrev Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz 07.07.13, 22:30
              Gość portalu: wro napisał(a):

> no i dalejnic nie rozumiesz. Ludzkośc jest mądrzejsza o swoją historię i jest z
              > akazane głoszenie pewnych poglądów i czczenie i propagowanie pewnych symboli. C
              > o poradzisz? Taki jest Kodeks Karny.
              W jednym akapicie łączysz "ludzkość" z polskim kodeksem karnym. Polski kodeks karny, owszem zakazuje głoszenia pewnych poglądów (w związku z czym w Polsce wolności słowa nie ma), natomiast na świecie jest inaczej. Podawałem przykład z USA.

> Nawet jak faszyści i hołota z NOPu nikogo
              > nie dotknie można ich wziąc za pysk przed oblicze prokuratora za symbole, gesty
              > i ich oczywiste nawiązanie.
              No to niech bierze... Tylko niech Dutkiewicz nie bredzi o wolności słowa. A Ty jak chcesz mieć rok 1984 - proszę bardzo. Najpierw będą faszyści, potem ci, co nie lubią gejów, potem zwolennicy samochodów, przeciwnicy masonów itd. I zawsze znajdzie się uzasadnienie, że to dla naszego dobra.
              • Gość: wro Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.13, 22:50
                Mi cały czas chodzi o kontekst historyczny, kulturowy mający odbicie w prawodawstwe obecnym. Nie bez przyczyny machanie flagą z trójkatem, bławatkiem albo 3 kropkami jest dozwolone natomiast sfastyka, hajlowanie, okreslone poglądy łączace z tymi symobolami- są zakazane. Ja uwazam, że to bardzo dobrze. I bardzo dobrze, że dla naszego dobra i nie mówi mi doprawdy, ze nie widzisz różnicy o co w tym chodzi. Bo piewcy kwiatków, trójkątów czy 3 kropek jeszcze w historii nie dali popisu o co im naprawde chodzi. A ci od sfastyk - owszem. I nie widze żadnego powodu by dawac im taryfe ulgowa i udawac że w imię "wolności słowa" tolerujemy ich zachowanie, poglądy i symbole. Otóż - nie tolerujemy i nie jest to zadne ograniczanie wolności słowa tylko zapobieganie powtórce powąznych przestępstw na masowa skalę.
            • Gość: WK Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.internetia.net.pl 08.07.13, 00:59
              Faszyści byli we Włoszech, naziści (i swastyki) - w Niemczech, Noc Kryształowa też była w Niemczech a nie w całej Europie. W Polsce ani faszystów, ani nazistów, ani nocy kryształowych nie było. Byli za to komuniści i ich siepacze, m.in. za młodu niejaki Bauman. NOP zdaje się nikogo nie zabił podczas gdy UB i KBW w czasach stalinowskich - jak najbardziej.
              Znaj proporcje, mociumpanie.
              • Gość: zed Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.13, 01:23
                @WK stanowczo przeceniasz brunatną hołotę, przypisując jakiekolwiek historyczne rozeznanie. Mniejsza o odcienie - faszyzm, nazizm, rasizm to jest jedna zaraza a nasi polscy durnie od zamawiania 5 piw i czczenia urodzin Hessa czy Hitlera mają całkowity mętlik w głowach, bo wymachujac łapami po 5 piw rzekomo kochają ojczyznę. Bycie antykomunistą bardzo potaniało, teraz byle obszczymurek wychowany na WKS-ie i zlegitymizowany działaniami pana np.: Kaczynskiego poczuł się czczonym patriotą no i mamy przedziwny mix dresiarsko-stadionowo-narodowo-hitlerowsko-alkoholowy. Patrioci aż nogi się uginają
    • pawelly bla bla bla bla 04.07.13, 21:24
      blablablablaba...rzekł dynamiczny, opalony dutkiewitz!

do mikstatu!
    • pesymista2 Dutkiewicz - żałosny, mały Hitlerek. 04.07.13, 21:39
    • Gość: Pitupitu Dutkiewicz!!! Ch... Gdzie miejsca w przedszkolach? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.13, 22:24
      Zamiast wozić sie po "salonach"może zająłbys się tym problemem pajacu z bańka w nosie ?
    • Gość: pik Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 22:28
      Głęboko wierzę, że popularyzowanie postaw otwartości i tolerancji nie powinno być trudne w kraju, którego większość mieszkańców to chrześcijanie wychowywani na ewangelii dającej świadectwo miłości i odrzucającej język nienawiści.

Język nienawiści propaguje Wyborcza, wciąż używając słów 'faszysta' i 'kibol' wobec ludzi, którzy mieli odwagę zaprotestować przeciwko skalaniu Uniwersytetu osobą splugawioną usługami dla najbardziej zbrodniczego reżimu na świecie. Wstyd, że Dudkiewicz ugiął się przed tą propaganda, Harłukowicz pewni już otwiera szampana
      • Gość: o!o a patron UWr? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.13, 08:08
        zapomniałeś kto to? Jeszcze go nie odwołali :-)
    • sverir Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyzuj... 05.07.13, 01:23
      Czyli pan prezydent jest przeciwko obrażaniu ludzi poprzez nazywanie ich faszystami?
    • Gość: klos Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.13, 05:58
      Rafał D. ps. Długi to zwykła chorągiewka. Myślę, że doskonale zdaje sobie sprawę, że walka z szefem kiboli średnio mu się opłaca jako właścicielowi upadających interesów pt. stadion i WKS. W zasadzie na mecze chodzą tylko kibole. Sądzę, że to jest jasne nawet dla tego chrześcijańskiego filozofa.

Długi wykombinował sobie jednak, że na Baumanie można dalej zajechać - chwilowo jest to nośny temat, mówią o tym ogólnopolskie media, można znowu pojawić się w nich w pozytywnym kontekście. Długi walczy z faszyzmem! Patrz Polsko. A że przeciętny nie-Wrocławianin nie ma pojęcia o wrocławskich cudach na kredyt, żałosnej komunikacji i wielu innych problemach miasta, to Długi znów może roić sobie o prezydenturze czy ogólnopolskiej polityce.

Mam nadzieję, że się jednak przeliczy i dostanie solidnego kopniaka w zad od wyborców we Wrocławiu.

Myślę, że przyzwoity człowiek nie może w poniedziałek otwierać Ronda Żołnierzy Wyklętych we wtorek podawać rękę utrwalaczowi władzy ludowej. Taki poziom obłudy to za dużo nawet jak na polityka....
    • kope_rek Gdzie tu faszyzm???? 05.07.13, 07:54
      Panie Dutkiewicz! Zaprasza Pana człowieka, który po wojnie mordował żołnierzy AK, który wprowadzał w Polsce zbrodniczy system komunistyczny i ludzi, którym się to nie podoba nazywa Pan "faszystami" .... troszkę Pan przegina!
    • Gość: WK Aż przykro słuchać IP: 156.17.33.* 05.07.13, 10:03
      R.Dutkiewicza, gdy kolejnymi wypowiedziami dowodzi swojego totalnego zagubienia. Z godnych pochwały, dawnych ideałów (prawdziwe harcerstwo, NZS, Solidarność Walcząca, tygodnie kultury chrześcijańskiej, Komitet Obywatelski do wyborów 1989r) zostało tylko przemożne parcie na szkło.
      Wyjedź Ty chłopie gdzieś na urlop, daleko od mediów, weź ze sobą mądre książki (wiadomo, że takich nigdy Ci nie brakowało) i poukładaj w spokoju w głowie, co robić należy a czego po prostu nie wypada. Po tym wszystkim, co przyzwoitego robiłeś w życiu, potrzeba Ci teraz czytać na transparentach "Bauman=Dutkiewicz"? Chcesz być zapamiętany jako obrońca baumanów? Przecież ani Ty ani Twoja rodzina nie macie z nimi nic wspólnego!
      Dutkiewicz, kogo bronisz?
      • Gość: zed Re: Aż przykro słuchać IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.13, 12:08
        Kogo broni? Nie zadawaj infantylnych pytań - broni czterema kopytami swojego koryta, koryta dla kolesi i słodkiego nicnierobienia za przyzwoite pieniądze na następne lata. A narzędziem podstawowym pana Dutkiewicza jest w tej obronie koryta medialny pic i PR - nieważne co i gdzie byle było, że "Dutkiewicz". Wszystko odsłoni, kazdemu reke poda, kazdy order i honorowe tytuły przyjmie byle brylowac w TV i naginać na te proste triki ogólnopolskich dziennikarzy i lokalnych lemingów
        • Gość: tak tylko pytam Poglądy Dutkiewicza, a "sapere aude" IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.13, 18:46
          Wystarczy poczytać, co piszą ci, których honorowym, że takiego słowa użyję: członkiem, jest niejaki Dutkiewicz.
          Medialne, nieudolne próby odcinania sie od skrajnie niebezpiecznych nurtów są dość żałosne, szczególnie w dobie powszechnego dostępu do internetu.
    • Gość: Alicja Jest za wolnością słowa i manifestacji pod warunki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.13, 15:16
      em, że głoszone poglądy i manifestacje są po JEGO myśli?!
      To ma być demokracja i pluralizm, panie Dutkiewicz?!
      • Gość: tak tylko pytam "gdybym miał własną policję".O tym piszesz Alicjo? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.13, 18:48
        buractwo się ma we krwi, fałszywe słówka i uśmieszki tego nie ukryją
    • franek Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyzuj... 08.08.13, 15:45
      Ufff!...nie sypiałem nocami,nasłuchiwałem pod drzwiami...ufff!
    • kklement A tak z innej beczki - co tam u Cyganów... 08.08.13, 18:50
      ... w koczowiskach na północy miasta słychać ? Mieszkania socjalne dla nich już wyremontowane ?
      • franek Re: A tak z innej beczki - co tam u Cyganów... 08.08.13, 21:13
        Pewnie towarzysz Bauman sfinansuje.Ma miękkie serduszko.
    • Gość: vv Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.free.aero2.net.pl 08.08.13, 23:42
      Dobre.
    • Gość: reee Re: Dutkiewicz: wolność słowa - tak, ruchy faszyz IP: *.free.aero2.net.pl 09.08.13, 02:08
      Słusznie prawi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka