Dodaj do ulubionych

Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato?

IP: *.wroclaw.mm.pl 30.07.04, 23:56
Ciekawa jestem, jakie książki teraz ludzie czytają najchętniej. Nie chodzi mi
o listy bestsellerow publikowane w czasopismach, bo są chyba trochę
sponsorowane przez wydawców.Napiszcie,jaki tytuł was ostatnio wciągnął.
Chętnie poczytam.
Obserwuj wątek
    • Gość: delf Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 31.07.04, 08:49
      podroz za jeden usmiech-a.bahdaja:)totalnie letnie klimaty
    • arrrgh Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? 31.07.04, 11:24
      hahaha... "Kod Leonardo da Vinci". Niezła cegła (500 stron), dość
      wciągająca.... szkoda tylko, ze kończy sie w tak rozczarowujacy sposób:( Ale do
      mniej - więcej przedostatniego rozdziału klasa:P
    • Gość: gosia Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.07.04, 11:37
      diabel ubiera sie u prady-podeszlam do niej z dystansem bo byla polecana w
      gazetach -ale warto ja przeczytac jest lekka iprzyjemna akurat na lato
      • Gość: marta Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.wroclaw.mm.pl 31.07.04, 13:04
        Coś z literatury faktu.Wpadła mi do ręki biografia Jerzego Kosińskiego
        autorstwa Joanny Siedleckiej pt "Czarny ptasior". Czyta się jak niezły
        kryminał.Polecam.
        • Gość: Kuba Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.07.04, 15:40
          też teraz czytam "Czarnego Ptasiora" i idzie jak po grudzie. Beznadziejnie
          napisana książka. Lepsze było "Pasje Jerzego Kosińskiego" spisane/napisane przez
          Czaplińskiego.
          Pozdro.
    • szoppracz1 Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? 31.07.04, 15:40
      Przeczytaj "Lesia" Joanny Chmielewskiej, doskonale poprawia humor. Dobrze czyta
      się również wszystkie książki Ericha Segala -
      "Doktorzy", "Nagrody", "Absolwenci" i in.
      • Gość: poli Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 16:46
        "Ślepe rozplatanie sygnałów udarowych" R. Makowskiego.

polecam. pzdr.
        • Gość: ilianna Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.08.04, 11:17
          Wszystkie Robina Cook'a (thirllery medyczne) i Harlana Coben'a (sensacyjne). No
          i Marek Krajewski ("Koniec świata w Breslau" I "śmierć w Breslau" - kryminały,
          których akcja dzieje się w przedwojennym Wrocławiu)
        • Gość: Mundzio Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.04, 12:35
          R. Makowski skojarzył mi się z M. Rakowskim. Ciekawe czy coś ostatnio napisał.
          Ten drugi oczywiście.
    • Gość: next Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.04, 13:55
      Peter Mayle - "Rok w Prowansji", "zawsze Prowansja", "jeszcze raz Prowansja"

Przymanowski - Czterej pancerni i pies

• Gość: Brzydula Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.08.04, 14:10
        Przeczytajcie koniecznie "Kuchnię" Yoshimoto Banany...!
      • Gość: H-H Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 14:17
        > Przymanowski - Czterej pancerni i pies

tez stali pod Warszawa?
        • Gość: Dorotea Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.wroclaw.mm.pl 01.08.04, 14:41
          Nie mogę czytać ciekawych książek- muszę szkolne lektury, bo jest ich tyle, że
          nie zdążę w trakcie roku, a matura w maju. Męczę "Przedwiośnie" ( nikomu nie
          polecam). Jakbym mogła czytać to, co lubię , to jeszcze raz przeczytałabym całą
          Jeżycjadę Musierowicz.Pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy jeszcze czytają
          książki dla przyjemności.
          • Gość: emer Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 01.08.04, 14:49
            Królowa Południa - Arturo Perez-Reverte,w sam raz na letni wypoczynek
    • Gość: p Re: Jaką ciekawą książkę polecilibyście na lato? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 15:41
      Mastering Enterprise JavaBeans (2nd Edition)
      by Ed Roman, Scott Ambler, Tyler Jewell, Ed Roman, Tyler Jewell, Floyd Marinescu
      • Gość: joaśka Joanna Chmielewska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.04, 12:34
        polecam książki Joanny Chmielewskiej, pisane są niezłym językiem, kryminałki, a
        przy okazji mozna się nieźle uśmiać.
        Jakbym miała polecać które, to radziłabym sięgnąc do dawniejszego księgozbioru,
        choć nowsze ksiązki nie są złe, ale właśnie w tych starszych siedzi ta
        prawdziwa Chmielewska, są ciekawsze, bardziej wciągają i z większą
        częstotliwością wpadam w smiech :)
        Te starsze to właśnie:
        Lesio
        Wszystko czerwone
        Krokodyl z kraju karoliny
        Boczne drogi
        Studnia praprzodków
        Dzikie białko
        itd.
        Ostatnio czytałam "Bułgarski bloczek" (jedna z nowszych książek), też mi sie
        podobał, ale to nie to...
        • Gość: juli Re: Joanna Chmielewska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.04, 12:56
          Chmielewiskiej "Kocie worki" - najnowsza.Ale koniecznie po "Wszystko Czerwone".
          No po prostu Chmielewska:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka