Dodaj do ulubionych

Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald's...

17.07.13, 07:43
A w damskiej toalecie jest napisane "gópi KaOwiec"...
Dudki pokazał swoją klasę.
Obserwuj wątek
    • Gość: jh Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald IP: *.static.korbank.pl 17.07.13, 07:51
      Prezydencie- nie osmieszaj się, jaki salon???Rynek?? a kto tam chodzi poza studentami i kolorowa młodzieżą???nie ma tam czego szukac....
      • Gość: Borowiec Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald IP: 78.9.164.* 17.07.13, 14:12
        Tak się składa, że jak byłem jakiś czas temu po 21 na Wrocławskim rynku (i okolicach) to McDonalds był jedynym miejscem gdzie można było się napić kawy a nie piwa.

Nieliczne kawiarnie były pozamykane.
        • Gość: Dutkiewiczu! a co z cyganskim obozem za Marino??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.13, 18:05
          prezio chciał "romom" sprezentować ponoć mieszkania.
          Czekają nas drugie Koszyce?:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,14277251,Blisko_100_proc__mieszkancow_to_bezrobotni__zyja_bez.html#BoxSlotIIMT
    • dyzio-badyzio Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald's... 17.07.13, 07:55
      Czyli rozumiem wszystko jest ok, a rosnąca ilość pustostanów w rynku to wynik nieumiejętnego prowadzenia biznesu przez upadłych najemców ? Rynek kwitnie, tysiące turystów za dnia i oblegane restauracje wieczorem, a w McDonalds i Żabce pustki... A przepraszam, o jakim mieście rozmawiamy ?
      • sverir Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 09:30
        A Ty o jakim mieście mówisz, pisząc o rosnącej liczbie pustostanów na Rynku?
        • Gość: ancymonek pustostany IP: *.147.25.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.13, 10:00
          Rusz dupę zza urzędniczego biurka i przejdź się Świdnicką / Piłsudskiego ,a może ostatnio wynajeliście komuś kto znowu padnie za kilka miesiecy bo na czynsz nie wyrobi ?
          • Gość: Sky Re: pustostany IP: *.spitfireuk.net 17.07.13, 10:48
            Nie wiem, może na rynku co dzień nie jestem a w urzędach bywam tylko jak muszę, ale jakoś "rosnącej ilości pustostanów" nie widzę. Brzmi to jakby ćwierć rynku było puste... brednie.
          • Gość: bbar Re: pustostany IP: *.flexnet.org 17.07.13, 11:32
            świdnicka i piłsudskiego to rynek?
            • Gość: ancymonek Re: pustostany IP: *.30.195.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.13, 11:57
              A co masz do powiedzenia na temat wypowiedzi Dudkiewicza ?
              • sverir Re: pustostany 17.07.13, 12:51
                A ty co masz do powiedzenia w kwestii przynależności Piłsudskiego do Rynku?
        • pislamabad Re: Rynek garażem Dutkiewicza i świty? 17.07.13, 11:52
          Trzymajmy się słów pana zacnego dynamisty - "Wg mnie samochodem wjeżdża się do garazu a nie do salonu" no własnie panie Dutkiewicz - dobre rady dla plebsu a samemu wystawi się przepustkę limuzynie własnej i kilku kolegów aby można było wjeżdżac i parkować w salonie, prawda? Mentorstwo jest dla plebsu a ja i koledzy się z tego wyłączamy bo szkoda nam nóżek użyć na dystansie 100 metrów
        • fajny_kwapisz Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 16:26
          sverir napisał:

> A Ty o jakim mieście mówisz, pisząc o rosnącej liczbie pustostanów na Rynku?

o Wrocławiu. Pustostanów w centrum przybywa.
      • Gość: w Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald IP: 217.237.185.* 17.07.13, 10:00
        Dutkiewicz wylał z siebie jakiś bełkot narzekając na wszystkich dookoła, od wojewody, przez PO i kończąc chyba na własnych semaforach w radzie.

Typek ma władzę praktycznie absolutną, rynek się rozpada, a on nie ma kompletnie żadnego pomysłu na nic praktycznie. Zero inicjatywy.

poczekajmy jeszcze kilka lat aż rozleci się to do końca.

Dutkiewicz, zgasisz światło?
      • Gość: Agent To zawsze inni, a nie ON IP: 82.113.121.* 17.07.13, 13:07
        Wielki reformator, gwiazda europejskiej polityki lokalnej z oplaconymi mediom nagrodami i tytulami ! A tak szczerze: kombinator, najnielogiczniejszy prezydent Europy i sympatyk stalinowskich aktywistow typu Zygmunt Bauman !
    • bonifacy_40 do Dutkiewicz 17.07.13, 07:56
      Teraz Ty rządzisz i ustalasz reguły więc prymitywną rzeczą jest zwalanie na kolegę .
      Możesz picować nadal na temat rynku ...ale fakt jest taki że nie mam już po co jechać do rynku . No po co ? Żeby zjeść ? To mało ...za trudno dostęp , tłum , drogo . Wolę w swojej okolicy . Co jeszcze oprócz piwa i żarcia jest w tym miejscy atrakcyjnego żeby chciało mi się tam jechać ? Przyznam że może zapowiadane pokazy filmów Nowych Horyzontów skuszą mnie na wizytę w rynku . Poza tym ....nic ten niby salon nie ma mi ciekawego do zaproponowania.
      • Gość: mrDilbert Re: do Dutkiewicz IP: 87.236.105.* 17.07.13, 09:01
        nie wiem jak wyglądają salony w domach panów Dudkiewicza i Zdrojewskiego ale zarówno w moim domu rodzinnym jak i teraz własnym nie wyobrażam sobie aby nie było w nich książek.

Kiedyś połowę północnej ściany rynku zajmowały księgarnie. Teraz ostała się jedynie biblioteka i książkowy fast food - Empik.

Od paru lat odnoszę wrażenie, że rynek stał się miejscem tylko i wyłącznie dla turystów (ergo restauratorów) a mieszkańcy nie znajdują tam nic ciekawego.
        • Gość: bessęsó xięgarnie IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.13, 10:03
          Polecam Tajne Komplety w przejściu Garncarskim - najlepsza wśród kilku sensownych księgarni w mieście. Z Empiku zrobiła się faktycznie biedronka - dziewięćdziesięcioma pięcioma procentami pozycji z czystym sumieniem paliłbym w piecu!
          • bnch Re: xięgarnie 17.07.13, 11:40
            Twój rozmówca nie szuka księgarni. On chce po prostu pomarudzić, tak jak większość ludzi tutaj na forum. Ludzie twierdzą, że Rynek jest tylko dla studentów, tyle że ja się zastanawiam, czy studenci chadzają do restauracji, gdzie trzeba wydać 60-100 złotych za obiad, a tych w Rynku jest co najmniej kilka. Tak samo z tymi książkami. Gość nie zauważył, że z księgarniami to jest ogólnie problem, bo ludzie mniej czytają i że jednak Tajne Komplety istnieją. Jedynie chciał pokazać malkontenctwo.
          • Gość: milena Re: xięgarnie IP: *.play-internet.pl 17.07.13, 19:04
            ja bym nie porównywała empiku do dyskontu - jednak nadal trafiam tam spokojnie na dobre tytuły, a nie czytam tylko tego co jest akurat modne i na topie, tylko różne pozycje..
        • airborell Re: do Dutkiewicz 17.07.13, 10:33
          To, że księgarnie padają, to akurat nie jest wina ani Dutkiewicza, ani Zdrojewskiego.
          • Gość: Sky Re: do Dutkiewicz IP: *.spitfireuk.net 17.07.13, 10:50
            Wina Tuska?
            Nie... na pewno wina Dutkiewicza. W końcu on kłamca i wszelkie zło które dzieje się we Wrocławiu to tylko i wyłącznie jego wina. Od Kiboli Ślaska, do każdego najmniejszego sklepu który upada.
    • Gość: stadion dołuje Ww Należy czym prędzej rozebrać lub sprzedać stadion IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.07.13, 08:00
      Należy sprzedać klub piłkarski WKS. To przez stadion i klub upadają sklepy i restauracje w Rynku.
    • slodowyadas Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald's... 17.07.13, 08:03
      A szanowny pan Dupkiewicz to swoją Skodą SuperB gdzie parkuje gdy przyjeżdża do pracy? Czy aby nie na środku salonu?
      • sverir Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 09:31
        Czasami zatrzymuje się na Kurkowej i stamtąd idzie do Sukiennic pieszo.
        • pislamabad Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 11:54
          Na Kurkowej powiadasz? Powiem więcej, czasmi z kolonii Ramiszów nasz zacny gospodarz idzie pieszo do Ratusza przy okazji inspektując "swoje miasto". Sci-fi
          • sverir Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 12:49
            Wybacz, czeski błąd. Na Kurzym Targu oczywiście.
            • urko70 Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 12:55
              sverir napisał:

> Wybacz, czeski błąd. Na Kurzym Targu oczywiście.

Czeski błąd polega na zamienieniu dwóch kolejnych znaków także to nie był czeski błąd.
              Albo nie znasz topografii miasta albo mylisz znaczenia. Ale to o innych piszesz, ze nie używają intelektu.
              • sverir Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 13:03
                Nie znam topografii miasta i mylę znaczenia. Chodzi o Kurzy Targ, taką ulicę prostopadłą do Rynku, gdzie kierowcy chcą stawać, ale im straż miejska nie pozwala. A co do intelektu - widzisz, można popisać o prezydencie i samochodach, od razu robisz się mądrzejszy i masz cięty dowcip. Nie możesz tak zawsze?
                • urko70 Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 13:10
                  sverir napisał:

> Nie znam topografii miasta i mylę znaczenia. Chodzi o Kurzy Targ, taką ulicę pr
                  > ostopadłą do Rynku, gdzie kierowcy chcą stawać, ale im straż miejska nie pozwal
                  > a. A co do intelektu - widzisz, można popisać o prezydencie i samochodach, od r
                  > azu robisz się mądrzejszy i masz cięty dowcip. Nie możesz tak zawsze?

Ależ to naprawdę nie moja wina, że tu akurat zrozumiałeś i że w innych kwestiach nie umiesz znieść krytyki rowerzystów przez rowerzystę.
                  • sverir Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 13:18
                    Jak może być mi trudno znieść krytykę rowerzystów, jeżeli sam ją uprawiam? Jak może być mi trudno znieść krytykę rowerzystów przez rowerzystów, jeżeli 99% kierowców z tego forum to rowerzyści trzaskający kilka tysięcy kilometrów rocznie (lub więcej)? Tu naprawdę nie o krytykę chodzi. Ale dobrze, dość o tym, bo to nie ten temat.
                    • urko70 Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 14:52
                      sverir napisał:

> Jak może być mi trudno znieść krytykę rowerzystów, jeżeli sam ją uprawiam?

Jak mogę mieć "niechęć do rowerzystów" skoro sam nim jestem?
                      • sverir Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 21:31
                        > Jak mogę mieć "niechęć do rowerzystów" skoro sam nim jestem?

To akurat jest możliwe. Ja jestem pasażerem i jakoś specjalnie miłością do większości pasażerów nie pałam.
                        • urko70 Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 18.07.13, 09:30
                          sverir napisał:

> > Jak mogę mieć "niechęć do rowerzystów" skoro sam nim jestem?
                          >
                          > To akurat jest możliwe.

A to "Jak może być mi trudno znieść krytykę... " ? :)
    • zalep Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald's... 17.07.13, 08:16
      Jakoś ten Mc Donalds na Polach Elizejskich się ma...
    • nazimno Degradacja Rynku. 17.07.13, 08:36
      Bywam co jakis czas we Wroclawiu - stad widze to z pewnego dystansu
      w sensie i odleglosci i czasu.

Kazdy moj przyjazd to niespodzianka w Rynku, zawsze jaks zmiana, niestety na niekorzysc.
      Przyczyny sa zapewne takie, o jakich czyta sie na roznych forach.

Wyglada na to, ze zdanie srodowisk zewnetrzynch nie jest zupelnie brane pod uwage.
      Licza sie wylacznie opinie urzedowe.

Skutki tych dzialan ida w kierunku niepozadanym i turystycznie szkodliwym dla miasta.

Dziwie sie, ze nikt nie traktuje dostatecznie powaznie tych zjawisk,
      ktore na wizerunek miasta dzialaja w stopniu wystarczajaco negatywnym,
      aby zaczac sie niepokoic.

Rozmawialem z jednym z organizatorow przyjazdow turystow i ten zastanawia sie,
      czy oznacza to dla niego koniec dzialalnosci. Ma po prostu coraz mniej chetnych
      a nie jest to dzialalnosc charytatywna.

Wniosek nasuwa sie sam.
      I tyle.
      • Gość: pasazer Re: Degradacja Rynku. IP: *.centertel.pl 17.07.13, 10:54
        A co ma Rynek do turystów?
        Mieszkałem we Wrocławiu kilka lat, od paru już całkiem gdzie indziej.
        I wcale mi się już do Wrocławia nie śpieszy - co za przyjemność odwiedzać Brunatne Miasto słynące z narodowców?
    • przemo1033 Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald's... 17.07.13, 08:38
      We Wrocławiu rynek to wizytówka. Dobrze że poszerza się strefa bez samochodów, ale ci co chcą gdzies zaparkować powinni mieć parkingi. Wrocław zmienia się na lepsze, ale co do rynku to lepiej żeby był bardziej reprezentatywny. Do opery też nie wszyscy chodzą a jest ona reprezentatywna. Poza tym na rynek przyciągają przede wszystkim organizowane tam jakieś pokazy, choćby filmów. Uważam również że w przestrzeni ścisłego miasta naprawdę nowocześnie i z gustem wyglądają budynki nowe ale wkomponowane w starą zabudowę, czyli coś nie wysokiego imitującego naturalne materiały, do tego najlepiej nad samą rzeką. W tą stronę Wrocław powinien iść. Nie naśladować wieżowców Warszawy, bo to tragicznie wygląda. Można zbudować budynek o dużej kubaturze wkomponowany w przestrzeń, który wygląda świetnie, w przeciwieństwie do drapacza stojącego w szczerym polu
    • akm Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald's... 17.07.13, 08:48
      Dutkiewicz próbuje załgać rzeczywistość i przerzucić odpowiedzialność za własne błędy na innych.
      Otóż, prezydenciuniu, gdyby uchwała Rady Miejskiej w sprawie ograniczenia alkoholu była zgodna z prawem, to żaden wojewoda by jej nie uchylił. Podobnie SKO nie uwaliłoby odmowy, gdyby ta odmowa miała umocowanie. Zamiast pluć jadem, lepiej zastanowić się, jakie popełniasz błędy (razem ze swoimi urzędnikami) i wyciągnąć wnioski.
      Ale rozumiem, że to byt była nudna praca
    • Gość: artek jaki SALON? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.13, 09:18
      gdzie tu SALON? żarcie, wóda, piwo w SALONIE?
      panie prezydencie, jedna literka się panu omsknęła, jakby pan powiedział:

SALOON

to byłby pan DUUUŻO bliższy prawdy!
      • Gość: Max Re: jaki SALON? IP: *.147.25.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.13, 10:07
        Jaki prezydent taki salon. ;)
    • Gość: anty Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.13, 09:25
      Czy p. Dutkiewicz zachowuje się jak małe dziecko? Czy on się nadaje na prezydenta miasta? Czy te wszystkie wpadki na koszt podatników nie są powodem do referendum w sprawie odwołania p. Dutkiewicza?
    • szpak.nie Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald's... 17.07.13, 09:26
      A jak to robią w Czechach? Tam w monopolowych są jednocześnie kawiarnie z ciastkami i kawą z automatu, wiele takich widziałem. Jest jakaś ustawa czy jak?
      • szpak.nie Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 09:27
        sory, z kawą z ekspresu, a nie z automatu.
    • malford2013 Byli prezydenci i ich rynek... 17.07.13, 10:09
      Przez 10 lat mieszkalam w warszawie, wyjechalam w 2000 roku wiec pamietam jak wygladal rynek za czasow p. Zdrojewskiego a jaki jest teraz - czy ktos zapomnial ze kiedys byl na solnym sklep Pan Jan i zawsze mlodziez kupowala tam alkohol? Moim zdaniem ilosc sklepow z alkoholem nie ma znaczenia bo student ktorego nie stac na picie w pubie to przyniesie alkohol w plecaku skadkolwiek. Rynek jest bez porownania piekniejszy i bardziej przyjazny mieszkancom niz 10 lat temu, znam wielu obcokrajowcow ktorzy sa zachwyceni a bywali w wielu miastach europy - forumowiczom proponuje przejsc sie na rynek bo chyba dawno nie byli. Panu Zdrojewskiemu tez.Panu Dutkiewiczowi proponuje w koncu isc na urlop i nie polemizowac z zarzutami ktore sa bez sensu. Jakby wroclaw byl taki jak go zostawilam 10 lat temu to bym zostala w Warszawie zeby nie mieszkac w brzydkim zaniedbanym miescie.
      • Gość: bonifacy_40 Re: Byli prezydenci i ich rynek... IP: *.181.178.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.13, 10:29
        Chyba nie te same rynki mamy na myśli.....ja też pamietam ten sprzed 10 lat i nie wyprowadzałem się nigdzie i mieszkam we wrocławiu od urodzenia bez przerwy. Co to za argument że wyprowadziłam się i teraz lepiej widzę , czy co ?
        • Gość: Sky Re: Byli prezydenci i ich rynek... IP: *.spitfireuk.net 17.07.13, 10:55
          A co to za argument, że mieszkam we Wrocławiu to wiem lepiej?
          Akurat moje obserwacje jak najbardziej pokrywają się z tym co napisał malford - jest bez porównania lepiej. Jasne, że może mogłoby być lepiej, ale... zawsze mogłoby być lepiej ;) Chyba niektórym już hate rzucił się na mózg. Albo po prostu zapomniało się jak rynek wyglądał w 2003r.
          • Gość: z Ale w czym jest niby lepiej? Bo jakoś nie kojarzę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.13, 18:17
            Z własnych obserwacji mógłbym powiedzieć że jest gorzej, zniknął kapitalny sklep ze szkłem artystycznym, diabli wzięli Modę Polską, a piękna kamienica w pierzei pomiędzy Odrzanską a Kuźniczą kilka lat temu straciła podświetlenie poddasza i jak widać pies z kulawą nogą w magistracie nie interesuje się tym, co dzieje się w rynku. Takich przykładów jest dużo więcej, wystarczy obejść rynek wokół i policzyć zamknięte lokale. Z Szewskiej zrobiono bezsensowny deptak, po którym nikt nie chodzi, za to kierowcy nagminnie łamią przepisy chcąc uniknąć kluczenia wokół ciasnymi uliczkami. I wcale nie jest bezpieczniej, skoro po kilku miesiącach zlikwidowano oświetlenie ostrzegawcze w ulicy (Oławska - Szewska), a tramwaje wcale nie jeżdżą 15 km/godz, jak zapowiadano, lecz duo szybciej. Za chwilę zniknie przejście podziemne na Świdnickiej, które wrosło w miasto i stanowiło bezpieczną "śluzę" dla pieszych pod trasą W-Z. Teraz trzeba będzie przechodzić przez jezdnię, naprawdę to jakieś novum w organizacji bezpiecznego ruchu w mieście. Bezsensowne przejście na wysokości Gepperta, uniemożliwienie przejazdu przez Solny itp. - czy gamoniom z magistratu nic nie dało do myślenia? (pewnie nie...).
            • Gość: Antoni Re: Ale w czym jest niby lepiej? Bo jakoś nie koj IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.13, 19:07
              > I wcale nie jest bezpieczniej, skoro po kilku miesiącach zlikwidowano
              > oświetlenie ostrzegawcze w ulicy (Oławska - Szewska)

Oświetlenie to był głupawy pomysł i zupełnie nikt na nie uwagi nie zwracał.

> Za chwi
              > lę zniknie przejście podziemne na Świdnickiej, które wrosło w miasto i stanowił
              > o bezpieczną "śluzę" dla pieszych pod trasą W-Z.

Bezpieczne przejście? Masz na pewno na myśli te pod trasą W-Z?

> Teraz trzeba będzie przechodzi
              > ć przez jezdnię, naprawdę to jakieś novum w organizacji bezpiecznego ruchu w m
              > ieście.

Rozejrzyj się po świecie, może wyciągniesz wnioski.

> Bezsensowne przejście na wysokości Gepperta

Bezsensowne bo...? Bo nie można już zasuwać W-Z 90 km/h?
              • Gość: zed Re: Ale w czym jest niby lepiej? Bo jakoś nie koj IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.13, 20:37
                @Antoni widzę z główką coś u ciebie nie tak?
                BEZPIECZNE przejście w sensie bezkolizyjności dwwch kierunków ruchu w kluczowym punkcie miasta: Masa pieszych i masa samochodów. A taki małostkowy głupek jak ty ma oczywiście na mysli, że czasemmozna tam dostac w ryj albojakiegośżula oglądać - zamknijwobec tego wszystkie parki,chodniki i ławki, ten sam argument.

Przejście na Gepperta jest bezsensowne bo nikt z niego korzysta a kolejne w kierunku na zachód jest może 100metrów dalej
                • Gość: Antoni Re: Ale w czym jest niby lepiej? Bo jakoś nie koj IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.13, 23:03
                  > @Antoni widzę z główką coś u ciebie nie tak?

Raczej u twojego ojca, ale to nie miejsce, żeby o tym dyskutować. Myslisz, że od anonimowego rzygania bluzgami będziesz miał dłuższego? Nie, nie będziesz.

> BEZPIECZNE przejście w sensie bezkolizyjności dwwch kierunków ruchu w kluczowym
                  > punkcie miasta:

Ruch na W-Z jest stopniowo jest wygaszany, zupełnie słusznie, zresztą coraz mniej kierowców pcha się tamtędy. Przejście podziemne na Świdnickiej jest skrajnie nieprzyjazne niepełnosprawnym, rodzicom z wózkami, osobom starszym itp. Jest także niebezpieczne, bo można dostać w papę, cenna obserwacja.

> Przejście na Gepperta jest bezsensowne bo nikt z niego korzysta

Nie kompromituj się jeszcze bardziej, milczenie bywa złotem. Założysz się o skrzynkę wódki, że jednak piesi z niego korzystają?
                  • Gość: zdziw Re: Ale w czym jest niby lepiej? Bo jakoś nie koj IP: *.centertel.pl 18.07.13, 00:37
                    coraz mniej kierowcow sie pcha? ciekawe, jezdze tamtedy codziennie w ciagu roku, korki nie maleją, ruch duży cały czas.
                    Wskaże Antoni któredy ci kierowcy mają pojechać, aby sie na Kazmierza nie pchać?
              • Gość: Max Re: Ale w czym jest niby lepiej? Bo jakoś nie koj IP: *.158.216.152.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.08.13, 09:19
                >Oświetlenie to był głupawy pomysł i zupełnie nikt na nie uwagi nie zwracał.

Co to znaczy głupi i czy zlikwidowanie to jedyne rozwiązanie poprawiające bezpieczeństwo ?

>Bezpieczne przejście? Masz na pewno na myśli te pod trasą W-Z?

A co jest niebezpiecznego w tym przejściu ? Ile wypadków z udziałem samochodów tam było na przestrzeni 20 lat ?

Bezsensowne bo...? Bo nie można już zasuwać W-Z 90 km/h?

Bezsensowne bo kolejne miejsce gdzie zatrzymują się auta i stoją zanieczyszczając powietrze zamiast szybko przejechać .
    • Gość: esteta Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.13, 10:10
      "Ja uważam, że samochodem wjeżdża się do garażu, a nie do salonu - prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz odpowiada na zarzuty ministra kultury Bogdana Zdrojewskiego"

Pierdzielony hipokryta
      www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-690/-550/faktonline/634866983720357780.jpg

Swoją drogą, to padłodajnia podniosła ówczesne standardy gastronomiczne na wrocławskim rynku.
      • Gość: Czesiu Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.13, 10:50
        Nie denerwuj Pan Prezydenta. On tak brzydko wygląda z pianą na twarzy.
      • urko70 Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 12:01
        Gość portalu: esteta napisał(a):

> "Ja uważam, że samochodem wjeżdża się do garażu, a nie do salonu - prezydent Wr
        > ocławia Rafał Dutkiewicz odpowiada na zarzuty ministra kultury Bogdana Zdrojews
        > kiego"
        >
        > Pierdzielony hipokryta
        > www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-690/-550/faktonline/634866983720357780.jpg

Przecież on nie wjechał, on stoi i podziwia bruk lekko przytrzymując się klamki jakiegoś wstrętnego urządzenia...., a w ogóle to nie jego ręka, w zasadzie twarzy nie widać więc to nie on.
        ;)
        • sverir Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 12:53
          Albo też założył warsztat samochodowy i sprawdzał, czy drzwi się po wymianie trzymają.
          • urko70 Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 12:57
            sverir napisał:

> Albo też założył warsztat samochodowy ...

w sukiennicach (?) ;)
            • sverir Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 12:58
              > w sukiennicach (?) ;)

Właśnie tam. Narzeka się, że nie ma w Rynku niczego ekskluzywnego, a tymczasem jest warsztat samochodowy;-)
              • urko70 Re: Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald 17.07.13, 13:02
                sverir napisał:

> > w sukiennicach (?) ;)
                >
                > Właśnie tam. Narzeka się, że nie ma w Rynku niczego ekskluzywnego, a tymczasem
                > jest warsztat samochodowy;-)

To i pewnie podpiął się pod stare zbiorniki CPNu. ;)
    • vroclav to fakt 17.07.13, 10:17
      Mac to sprawka Zdrojewskiego.
    • antek.makowicz ale przecież Mac to szczytowe osiągnięcie zachodni 17.07.13, 10:17
      ale przecież Mac to szczytowe osiągnięcie zachodniej cywilizacji. Bądźmy dumni.
      • Gość: bezseh Re: ale przecież Mac to szczytowe osiągnięcie zac IP: 156.17.170.* 17.07.13, 10:33
        miejsce tego typu 'restauracji' jest na uboczu a nie vis-a-vis pręgierza.
        Można cały rynek 'wylepić' restauracjami i co? Będzie git? Nie będzie. Mają być kawiarnie, mają być księgarnie, mają być butiki.

Zamiast tego mamy banki, dyskoteki, fast-foody i od biedy znajdzie się agencja towarzyska bądź siedziba adwokatów (jak kto woli ;)). Nie mam czego szukać na rynku, mam tam 5 minut piechotą. Zdecydowanie wolę np. galerię dominikańską bo i jedzenie w znośnych cenach i sklepy ze wszystkich 'dziedzin'. Dlaczego nie zatrudnią tego tam stor-managera z dominikańskiej, żeby im 'biznes' rozkręcił na rynku? Skoro wszelkiej maści galerie dobrze sobie radzą to czemu rynek upada? Chodziłbym, gdybym miał po co.

Dokładnie takiego samego 'lanego' piwa mogę się napić w innych warunkach, w mniej 'prestiżowej' lokalizacji na jatkach. Zapłacę 2 zł mniej za pół litra, a ochydny smak jest dokładnie taki sam.
        • Gość: Czesiu Re: ale przecież Mac to szczytowe osiągnięcie zac IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.13, 10:51
          Masz rację. Ale nie "ochydny" tylko ohydny.
        • Gość: Sky Re: ale przecież Mac to szczytowe osiągnięcie zac IP: *.spitfireuk.net 17.07.13, 10:56
          No świetnie... jeszcze jakiegoś geniusza radzącego przerobienie rynku na galerię handlową brakowało.
        • Gość: kali Re: ale przecież Mac to szczytowe osiągnięcie zac IP: *.dialog.pl 17.07.13, 12:44
          Sam sobie gościu zaprzeczasz!
          "miejsce tego typu 'restauracji' jest na uboczu a nie vis-a-vis pręgierza."
          " Zdecydowanie wolę np. galerię dominikańską bo i
          > jedzenie w znośnych cenach "

Powiedz mi jakież to są zajeb.... restauracje w GD? same FastFoody !

W Rynku powinno być miejsce dla ludzi który chca zjesc FastFood i tych którzy chcą zjeść np w Dworze Polskim !
    • cozanarod To juz nie "salon" a "korytarz przejsciowy" 17.07.13, 10:31
      Za Zdrojewskiego zamożni chcieli mieszkać w Rynku. A teraz tylko studenci zniosa (zreszta czesto z przyjemnoscia) ten hałas i smród od restauracji. Dutkiewicz - ten "salon" sie pauperyzuje!! Robi sie z niego "korytarz przejsciowy. Dzieki Tobie i Twojej epipie kontrole Sanepidu, Ochrony Srodowiska, juz nie wymieniajac tej bezuzytecznej Strazy, są luzackie. W praktyce normy i standardy są luzne lub nieprzestrzegane.
      Spraw, aby zamożni i biznesmeni znowu chcieli tutaj zamieszkac, inaczej zostawisz po sobie slumsy i na pewno nie bedziesz mogł powiedziec o swojej schedzie to co Bogdan teraz moze.
      • Gość: Sky Re: To juz nie "salon" a "korytarz przejsciowy" IP: *.spitfireuk.net 17.07.13, 11:00
        Ok. 2001r moja znajoma wyprowadziła się z rynku. Dlaczego? Dokładnie z tych samych powodów które wymieniłeś teraz - hałas, smród, pijani gó...arze biegający po rynku, itp.

Więc weź nie pitol, że to akurat jakaś nowość która dopiero teraz daje się we znaki. Gó... wiesz. Przez rynek to chyba tylko przechodzisz raz w tygodniu.
        • Gość: -sky Re: To juz nie "salon" a "korytarz przejsciowy" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.13, 13:52
          widzę że Ty wiesz wszystko najlepiej i na wszystkim się znasz...nawet na tym rozmąconym...więc dowiedz się omnibusie, że faktycznie z rynku cały czas bądą uciekać niezależnie od prezia, ale co inego nocne libacje, a co innego syf w całej okolicy. jestem w rynku praktycznie co weekend i to co uderza, to fasadowość renowacji ponieważ o ile można pochwalić za restaurację kamienic, to to co się kryje już za nimi to dramat, oczywiście częściowo są tu winni sami meszkańcy, ale ten wszechogarniający brud, butelki,puszki i menelstwo wydaje się być tragedią. sam wyprowadziłem się ze śródmieścia z powyższych powodów, ale mnie na to było stać (a co z resztą mieszkańców). swojego czasu walczyłem wraz ze wspónotą o sanepid, sm, um ale gdzie tam, nikt nic nie może, przepisy są niejednoznaczne i kropka, ale okolice rynku w niedzielę są gesto usiane blokadami sm na samochodach, nie mówię że nie bez potrzeby, ale żeby tak doczekać się na ich interwencję w normalny dzień w sprawie nie związanej z parkowaniem lub nie daj Boże po 16.00. to jakiś cud. A propos lokalu z rurą w tle obok poczty, to bardzo dobrze go wspominam żeby nie powiedzieć z rozżewnieniem, dlatego uważam że była to bardzo dobra koncepcja p.Bogdanie...
        • cozanarod Re: To juz nie "salon" a "korytarz przejsciowy" 17.07.13, 14:16
          Nieprawda. Na Rynku mam mieszkanie - najpierw sie sam wyprowadzilem z niego i wynajmowalem inzynierom i dyrektorom, a teraz juz tylko studenci są zaiteresowanie ta okolicą.
    • mpruchni A co z żenującymi imprezami na Rynku? 17.07.13, 11:18
      One też są OK? I nie chodzi o filmy w ramach Nowych Horyzontów czy o Sylwestra, tylko o imprezy de facto promocyjno-reklamowe dla 30 zainteresowanych osób, ale za to z gigantycznymi głośnikami huczącymi na setki metrów wokół. Czy naprawdę w kółko trzeba budować tę wielką, paskudną scenę i przez cały weekend terroryzować hałasem (i brzydotą sceny) wszystkich, którzy mają dziwny kaprys przejść się w sobotę po Rynku albo posiedzieć przy stoliku? Zwłaszcza, że zazwyczaj te wszystkie "występy" są wyjątkowo słabe i nikogo nie interesują. Tzn publiczności nie mają żadnej, albo symboliczną, ale słuchać ich muszą wszyscy "uczestnicy przestrzeni publicznej". Kto w ogóle wydaje pozwolenia na te imprezy? I co chce przez nie osiągnąć???
      Pamiętam, jak ze dwa miesiące temu dochodząc do Rynku od Wita Stwosza zastanawiałem się, co to za gigantyczny koncert tam się odbywa. Był gigantyczny: 20 osób śpiewających i tańczących w kółko pod Bankiem Zachodnim - śpiewały i tańczyły całą sobotę i cała niedzielę. Może by z tym jednak skończyć, co?
      • greges58 Re: A co z żenującymi imprezami na Rynku? 17.07.13, 12:40
        TAK !!!
        trzeba co dwa tygodnie budować małą scenę koło Placu Solnego !
        dużą, raz w miesiącu przed świętą Elżbietą !
        ogromną - co kwartał na pół Rynku !
        i potem ją rozbierać...

Ktoś ma z tego niezłą Kasę !!!
        a co na scenie się dzieje ?
        nieważne ;)
    • radeberger "a u was w Ameryce bija murzynow".. 17.07.13, 14:12
      Wybraniec ludu przemowil..
    • lady.bird.2 Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald&a... 17.07.13, 14:32
      Głosowałem na Dutkiewicza, ale on niepotrzebnie dyskutuje ze Zdrojewskim. Ja też nie wjeżdżam do salonu samochodem ale parkuję nim 10 m dalej. I nie muszę krążyć dookoła salonu 5 okrążeń, bo nie mam gdzie zaparkować, zrobić 5 kilometrów przebiegu, a później iść do rynku 500 m.
      To nie jest frajda.
    • pijanymarynarz Dutkiewicz: to Zdrojewski wprowadził McDonald&a... 17.07.13, 14:57
      "Ma rację Bogdan Zdrojewski, mówiąc, że trzeba sterować ofertą gastronomiczną i handlową w ścisłym centrum. Nie sądzę, aby z tego powodu wprowadził kiedyś taniec na rurze do jednego z miejskich lokali na Rynku, tuż obok poczty. Po prostu -Pr wpadki się zdarzają. Także w salonie."

Panie prezydencie. Proszę czasami wyjść z gabinetu na Rynek... jakiś czas temu powstał tam klub go-go. O ile się nie mylę obok McDonalda, może ktoś mnie poprawi.
    • urko70 "Dutkiewicz: Ostatnio odmówiłem jednemu" 17.07.13, 15:08
      "Ostatnio odmówiłem jednemu z tych sklepów wydania koncesji alkoholowej"

Prezydent osobiście to podpisuje?
    • mlkorab Wojewoda uchylił, bo... 17.07.13, 15:57
      była niezgodna z prawem(tj. gmina przekroczyła swoje uprawnienia) i tą opinię podtrzymał Sąd Administracyjny.
      • fajny_kwapisz Re: Wojewoda uchylił, bo... 17.07.13, 16:32
        Miasta zachodnie, ale i południowe: czechy, węgry, austria: cecha zasadnicza historycznych centrów miast: do pozna w nocy są tam ludzie od szczeniaka do dziadka.
        Miasto Wrocław: do pozna w nocy w Rynku 95 % to studenci i inna młodzież.

Tyle w temacie salonu.
        • Gość: maks Re: Wojewoda uchylił, bo... IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.13, 16:43
          fajny_kwapisz napisał(a):

> Miasto Wrocław: do pozna w nocy w Rynku 95 % to studenci i inna młodzież.
          >
          Mylisz pojęcia, używasz synonimów. Teraz nie ma innej młodziezy niż studenci dlatego to taka bezmózga hołota. Byli absolwenci zawodówek czy pijacy z hustami rezerwy po zasadniczej służbie wojskowej to dzisiaj "studenci" własnie
    • mustangmac dupkiewicz zamilcz 17.07.13, 19:45
      lepiej czlowieku juz nic nie mow, bo nie dorastasz Zdrojewskiemu do piet. Wg tych kategorii, moglbys co najwyzej w w/w MD smieci sprzatac. Ciagniesz Wroclaw na dno razem z banda swoich przydupasow, ale spoko zostalo jeszcze 2 metry mulu. Zdazycie sie nachapac kasy ile wlezie.
      • Gość: skrzypce1 Salon czy saloon? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 17.07.13, 21:04
        Dla mnie nie wazne kto rzadzi miastem ale jak. Odwiedzam Wroclaw regularnie i czuje ogromna satysfakcje jak to miasto sie rozwija. W tym roku a konkretnie dwa tygodnie temu odwiedzilem Rynek i oczom nie moglem uwierzyc. To nie salon, jak pisze p. Prezydent D. ale SALOON! Nie ma juz ogrodkow piwnych lecz jest jeden ogrod piwny. Mozna sobie zeby powybijac potykajac sie o ploty. W bramach swojskie zapachy rozkladajacej sie uryny. Ma pan racje, ze do panskiego salonu samochodem sie nie wjezdza, ale do saloonu to i konmi zajechac mozna i spluwaczke sie ujrzy. Panie Przydencie m. Wroclawia nie taki Rynek sobie wyobrazalem. Ten rodzial przerabialem juz w ub. stuleciu. Przykro, ze pan tego tak nie widzi. Z powazaniem wroclawianin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka