naiwny_debilek 06.08.13, 13:17 "siedziby kilku banków" Ciekawe, przenieśli je z Warszawy czy już z Wall Street? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mumin Re: Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu p IP: 141.189.205.* 06.08.13, 13:39 No tak, bo siedziba, to synonim centrali. Gratuluję wyboru nicka, rzadko spotykam tak świetnie dobrany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Re: Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu p IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 06.08.13, 13:41 > Jest zlokalizowany w kwadracie ulic: Krawieckiej, Wita Stwosza, Oławskiej i placu Dominikańskiego Autorowi tego belkotu proponuje zapoznanie sie z mapa Wroclawia. Dla ulatwienia dodam, ze plac Dominikanski od opisywanego kwadratu ulic oddziela ulica bl. Czeslawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fthfyju Pomidor! IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 06.08.13, 13:54 apartamenty-justin.pl/justin-center.html "W części apartamentowej, do której wejście jest od ulicy Krawieckiej mieści się 150 mieszkań o wysokim standardzie. Justin Center gwarantuje komfort, prestiż, dyskrecję i bezpieczeństwo." Haha ale się daliście nabrać :) Pomidor! Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu p 06.08.13, 14:00 dziwne... butelki po wódce ? o ile dobrze pamiętam - budowali to Marokańczycy na zlecenie Portugalczyków ! raczej abstynenci ;) czyżby oni podnajęli katolików z Angoli ?wszystko możliwe ... ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat Re: Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 13:53 Jaki chirurg takie mieszkanie-do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu p 06.08.13, 13:57 A to jest chirurg przewodów pokarmowych? Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Nie żal mi Ciebie, chłopie. Coś Ty sobie myslał?? 06.08.13, 13:57 Masz jakieś kompleksy, że dałeś się nabrać na te bzdury o prestiżu? Ja też interesowałem się kupnem mieszkania w tym budynku. Odłożyłem sprawę na bok, na kilka miesięcy, w tym czasie zdarzyło mi się pojechać na Daleki Wschód, widziałem naprawdę biednych ludzi, a jednocześnie uśmiechniętych i mądrych i zdałem sobie sprawę, że ktoś w Polsce chce mnie wyrypać w tyłek, bez pytania o zgodę. W życiu, kochany, nie chodzi o to, żeby mieć 120 m mieszkanie w centrum miasta. Nabrali Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Nie żal mi Ciebie, chłopie. Coś Ty sobie mysl 06.08.13, 13:59 > W życiu, kochany, nie chodzi o to, żeby mieć 120 m mieszkanie w centrum miasta. A o co chodzi? Bo z twojego postu wynika, że chodzi o to, aby się nie dać wyrypać w tyłek bez pytania o zgodę? Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Re: Nie żal mi Ciebie, chłopie. Coś Ty sobie mysl 06.08.13, 16:27 Nie wynika to, ale to też dobra rada, by się nie dać. Rypanie w tyłek bez zgody to jednak skutek tego, że się nie wie, o co chodzi. A o co chodzi w życiu? A któż to wie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
87jarek Jak na zewnątrz tak i w środku... 06.08.13, 14:17 Jak na zewnątrz tak i w środku... Popękana szyby, brudna elewacja (plakaty, nieestetyczne reklamy, grafity, okna niemyte chyba od nowości), jakiś dziki handel pod tym budynkiem, zimą nieodśnieżany chodnik, latem dziurawy i śmierdzący fekaliami(tak śmierdzi ze studzienek). Jak się patrzy gołym okien na ten budynek to widać, że za 5 lat będzie to ruina. Najgorzej zarządzana inwestycja w centrum miasta. Prestiż?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qBEK Re: Jak na zewnątrz tak i w środku... IP: *.217.146.194.generacja.pl 06.08.13, 14:23 Jeśli się nie mylę to na parterze tego apartamentowca znajduje się ekskluzywna Biedronka??? Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Jak na zewnątrz tak i w środku... 06.08.13, 14:29 tam była " najelegantsza w mieście " superluksusowa Pizzeria Vapiano ! ale marnie skończyła - przyszedł komornik i wszystko pięknie opieczętował ;) teraz jest za to Biedronka... absolutny szczyt rozpusty ? tak w ogóle, apartamenty na jeden dzień, z pełnym serwisem i obsługą - nie mogą się w mieście przyjąć ! nie ta klasa klientów ? na Szewskiej też powstał kiedyś apartamentowiec na wynajem ... dzisiaj siedziba Banku Ślaskiego ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janisko Re: Jak na zewnątrz tak i w środku... IP: *.man.tk-internet.pl 06.08.13, 19:34 Hm... chyba już nie jest brudny. Ostatnio mnie zaskoczyło, że go umyli. No chyba, że się pobrudził w miesiąc na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu p IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 14:40 Panie Doktorze, zupełny sposób załatwiania spraw jak w Pańskiej firmie. Tam też się czeka miesiącami na podstawowe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 18:39 Brawo !!!!!!!!! Dokładnie tak !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekporos Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu po ... 06.08.13, 14:54 Taa... Temat nośny, bo wielkie pieniądze trzeba było wyciągnąć na mieszkanie. Setkami innych mieszkań we Wrocławiu, spartaczonych w jeszcze lepszym stylu nie ma się co zajmować, bo poszły po "zwykłych" cenach. Gant mieszkańców Gorlickiej miał i ma w serdecznym poważaniu, chociaż nawet laik zauważy, że zalania dachu, podziemnego garażu czy przemarzanie ścian to sprawa na poziomie projektu lub wykonania, a nie użytkowania. Swoją drogą, ja za cienki jestem, żeby sprawę technicznie ogarnąć, ale może by tak stworzyć stronę, na której przedstawione by były fuszerki danego dewelopera z opisami, nawet dłuższymi? Takiej informacji w jednym miejscu chyba brakuje w sieci? Nie chodzi mi wylewanie żółci w postach, ale o coś w rodzaju studiów przypadków. Kalendarium, opisy usterek i błędów, zdjęcia, informacje o zachowaniu dewelopera. Nawet bez ocen i komentowania, po prostu dla przemyślenia. W takim kalendarium nawet nie trzeba nikogo nazywać, kim to on nie jest, ani oceniać zachowania dewelopera. Każdy zainteresowany sam je sobie oceni, a ludzie zagłosują portfelami. Kiedy raz-drugi-trzeci w biurze sprzedaży padnie pytanie "I jak się skończyła sprawa z ul. Gorlickiej?" (Opolskiej, Ślężnej, itd.), sprawa odpowiedzialności za własną robotę może nabrać wreszcie właściwej wagi Co społeczność na to? A tak na marginesie, tłumaczenie, że się nie potrafiło zebrać ekipy remontowej, bo budynek ma złą sławę... Siedmiolatki znają bardziej przekonujące argumenty na swoje niechciejstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chilon Re: Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu p IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.13, 14:59 > Taa... Temat nośny, bo wielkie pieniądze trzeba było wyciągnąć na mieszkanie. S > etkami innych mieszkań we Wrocławiu, spartaczonych w jeszcze lepszym stylu nie > ma się co zajmować, bo poszły po "zwykłych" cenach. Dokładnie, takie fuszerki to standard. Lecą po kosztach, robotnicy na budowie piją, a budynek niszczeje jeszcze przed oddaniem do użytkowania. Daleko nie trzeba szukać ponizejoczekiwan.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu p IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.08.13, 17:45 Bo to jest właśnie Polska, a nawet kwintesencja polskości ale nie to, że przekręt goni przekręt lecz to, że sprawcy przekrętów chodzą na wolności.Tylko pamiętajcie nie narzekajcie bo nazwą was malkontentami. Odpowiedz Link Zgłoś
tad_51 Re: Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu p 07.08.13, 08:42 Jasiu, przyjacielu. Ty z tą kwintesencją polskości to już pojechałeś. Budową zarządzał Portugalczyk, a inwestował Żyd (Nezah Mashiah patrz linkedin). Trochę wstrzemięźliwości w ocenach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cminusminus Re: Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu p IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 23:03 Społeczność na to: gó.... Idea słuszna, ale skoro nic takiego nie powstało, to znaczy że nikogo to nie interesuje. Albo nie da się na tym zrobić pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio-badyzio Piszcie do red. Marty o Waszych problemach... 06.08.13, 15:02 Widzę, że GW wzięła się za deweloperskie interwencje w imieniu obywateli ! Słusznie. Piszcie więc wszyscy do GW. Pomożecie ? Pomożemy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życiowy Re: Na bidnego nie trafiło! IP: *.ip.netia.com.pl 06.08.13, 23:06 co ma zasobność portfela do kiepskiego wykonania... to nie jest co prawda TBS (a i tam pewne standardy należy zachować) mieszkańcy zapłacili ogromną kasę w bumie i mają bez względu na czas prawo do usunięcia ewidentnych uchybień budowlanych, błędów w sztuce budowlanej, a sztuka budowlana jest jedna!!! Budowanie w Polsce bez żadnych norm i zasad jest nagminne. Mieszkańcy walczcie, Gazeta napiętnuj!!! Szydercy i zazdrośnicy cierpcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo Re: Na bidnego nie trafiło! IP: 78.9.102.* 07.08.13, 09:16 Wiedziałem, że ten sku...ały komentarz się w końcu pojawi. Nie zawiodłeś mnie elpastis, polaczku malusi. Odpowiedz Link Zgłoś
infrared Wzruszyłem się.... 06.08.13, 17:53 Przypadek pana doktora jest naprawdę wyjątkowy i niepowtarzalny. Jakoś nie po drodze było mi z plującymi na gazeta.pl ale chyba coś jest na rzeczy. Po takim artykule kopnął bym jego autorkę w dooopę. Ewentualnie kogoś kto puścił takie coś na stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofik Re: Wzruszyłem się.... IP: *.internetunion.pl 06.08.13, 18:28 Pozdrawiam swojego dewelopera WROBUD który przez 3 lata nie potrafił naprawić nieszczelności izolacji a teraz wypina się bo już jest po okresie rękojmi... NIE KUPUJCIE MIESZKAŃ od WROBUDU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nawrat Re: Fuszerka w apartamentach. Woda w mieszkaniu p IP: *.play-internet.pl 06.08.13, 18:25 Pamiętacie, jak urzędnicy Dutkiewicza sprzedali za niższą cenę tę działkę, bo Nawrat obiecał im piękne wizualizacje? wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/2029020,35771,654344.html Miał być hotel ?typu Sheraton?, ale inwestorzy się przestraszyli W 1999 r. firma Nawrata APS Consulting wygrała przetarg na użytkowanie atrakcyjnej nieruchomości w centrum Wrocławia. Za prawo użytkowania wieczystego półhektarowej działki przy ul. Krawieckiej zaproponowała 17,5 mln zł. Pokonała m.in. kielecki Exbud, który dawał 24 mln zł. Obydwie firmy zaproponowały tam budowę hotelu - APS pięciogwiazdkowego, a Exbud - czterogwiazdkowego. Oferta Exbudu, mimo że tańsza, nie spodobała się miejskim urzędnikom. Była to - jak twierdzą - tylko ogólna koncepcja z czarno-białym szkicem projektu przyszłego hotelu. Miejska komisja przetargowa zachwyciła się za to kolorowymi komputerowymi wizualizacjami oraz przedstawioną przez Nawrata koncepcją budowy luksusowego hotelu. Zaraz po wybraniu oferty Nawrata władze miasta oznajmiły prasie, że stanie tam hotel Sheraton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofik [...] IP: *.internetunion.pl 06.08.13, 18:29 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany uwaga na archicom i amd zarzadca nieruchomosci IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 19:36 nie kupujcie tez od archicomu i nie pozwolcie, zeby zarzadzal obiektem AMD zarzadca nieruchomosci, takie same awarie i nikt sie nie poczuwa do winy, i nikt tego nie naprawia, tylko ubezpieczyciel wyplaca marne odszkodowania... dramat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: zadowolony z Archicom i AMD IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 06.08.13, 21:31 a ja mam mieszkanie od Archicomu i jestem mega zadowolony i z nich i z AMD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: zadowolony z Archicom i AMD IP: 217.237.185.* 07.08.13, 09:52 widac ze jestes z vivaldiego, zapytaj Zielona Wyspe na Stronskiej w jakim syfie mieszkaja w "apartamentach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posełpierdzistołek Oj znów nagonka na biednych deweloperów IP: *.static.korbank.pl 06.08.13, 18:47 Biedactwa takie. Jak to wymagać od nich rzetelności i trwałości ich produktów. Niegodziwość ogromna. Toteż rząd musi ich wspomóc programem Mieszkania dla Młodych. Wszak trzeba odzyskać wyborców, którzy w swej głupocie będą dziękować rządowi za możliwość założenia sobie pętli na szyję. Z drugiej strony to to zakichane państwo dalej toleruje ciulanie na potęgę swoich obywateli przed "rekiny deweloperki". Wpierw zapłać, a potem może my Ci wybudujemy a może nie, mieszkanie które może zacznie się sypać a może nie. A i na koniec coś dla dodania smaczku. Ludzie którzy mają sporo pieniędzy też są czasem głupi i naiwni. Przykład: poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,7677852,Bunt_mieszkancow_luksusowego_osiedla_City_Park.html ..oni wierzyli że będą pawie chodzić po rezydencji. Stąd później takie sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Panie doktor 06.08.13, 22:05 Gdyby tak opowiadać o fuszerkach pana kolegów po fachu nie starczyło by internetu. Z reklamacjami jeszcze gorzej bo nikt prócz lekarza nie ma prawa głosu a jak wiadomo kruk krukowi.... Reasumując masz pan szczęście że to tylko apartament. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwattorr Apartamenty typu Sharaton... 06.08.13, 22:35 To są apartamenty typu Sharaton,o których Sharaton oczywiście nic nie wiedział:) Kto wtajemniczony,ten wie w jakim pospiechu wnoszono ten budynek aby nie stracić gruntu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asser Re: Apartamenty typu Sharaton... IP: 193.158.58.* 07.08.13, 08:01 facet wybulil ciezka forse i kapie mu na glowe. Firma zlodziejska i tyle. Koles utopil tylko mnostwo pieniedzy. Wspolczuje mu... Odpowiedz Link Zgłoś