Dodaj do ulubionych

Protest pod siedzibą PO. Przyszło kilkanaście osób

12.09.13, 15:14
A ten "demonstrant" z zasłoniętą buzią to co? Boi sie ujawnić czy udaje bardzo groźną osobę?

Protesty związkowe oczywiście popieram, maskarady nie za bardzo. Jest śmieszna.
Obserwuj wątek
    • Gość: iphone5c Związkowe bydełko IP: *.e-wro.net.pl 12.09.13, 16:45
      ...a za plecami związkowego bydła jest tani sklep monopolowy. Jak już skończą ten swój cyrk i walkę o stołki dla związkowych notabli (z dudą na czele) to tak po związkowemu, tak po polskawemu - naj.bać się tanim piwskiem i wódą. Blisko mają. Tuz za plecami:)

To co związkowcom wychodzi najlepiej - nachlać się i gadać o k.rwach.

Śmieszą mnie te związkowe solimarniuchy. Trza się było UCZYĆ pilnie, kursy robić, szkolenia, a nie teraz wy nalane mordy, DAJ, DAJ, DAJ!

Młodzi ludzie olewają związki zawodowe, frekwencja idzie w piź.dźiec, to się ta mafia ima wszelkich sposobów aby nieść ferment i nienawiść.
      Ojcowie tu - ich dzieci w kibolskich dresach na stadionach burdy wszczynają. Jacy rodzice (związkowcy) takie dzieci.
      Związkowiec to najgorsze ludzkie bydle jakie znam (pomijam tych nic nie znaczących szeregowych członków, zazwyczaj na siłę pod presją w wielkich zakładach,jak KGHM, wpisani na związkową listę,tak jak kiedyś do partii, aby tylko figurowali i składki płacili, bo ktoś musi ryja drzeć i opony palić)
      Związkowiec - bydle, prymityw, nieuk (teraz od kilku lat co poniektórzy liderzy związkowi kupują sobnie świadectwa maturalne i , o zgrozo!, wyższych uczelni z tytułem mgr czy inż.), pijak, dziwkarz, ludzka szumowina co w życiu nie splamiła się pracą tylko żeruje na naiwnych i głupich pracownikach najemnych siła wciągniętych w związkową machinę, śmieć stosujący pół-mafijne metody, ktoś kto potrafi tylko niszczyć, krytykować - nigdy tworzyć, ludzki gnój - odpowiednik partyjnego kacyka z czasów PZPR (ta sama, ba! gorsza mentalność)

Związki zawodowe "jadą" wciąż na łobuzerskiej, bandyckiej wręcz Ustawie o Związkach Zawodowych uchwalonej za rządów niesławnej AWS, czyli przez Kolesi dla Kolesi.

Tam gdzie faktycznie potrzebne były (i są) organizacje (związki) broniące praw pracownika, doradzające mu itd. to tych śmieci nie ma. Zlatują się tam gdzie kasa. Żałosne gnoje.

W pewnej firmie gdzie pracowałem już pierwszego dnia pracy obskoczyło mnie (i dwóch innych nowych pracowników) kilku otyłych sku...wieli wciskając do ręki deklarację o przystąpieniu do związku. Odmówiłem. Sytuacja powtarzała się przez kilka kolejnych dni. Niby to przypadkiem, co i rusz podchodził do mnie jeden z drugim, poklepywał przyjaźnie po ramieniu, pytał co słychać, jak leci, coś "doradzał", jednym słowem ście.rwo spoufalało się, udawało "kolegę" by po chwili próbować wcisnąć do podpisania "bumagę" czyli ową deklarację o przystąpieniu do związkowego chlewu.
      Jak kilkudniowe próby nie przyniosły oczekiwanych rezultatów panowie zmienili taktykę. Zaczeli straszyć i dawać do zrozumienia że bez przynależności do związku szybko "wylecę na zbity pysk", "umoczę dupę i będę miał kłopoty", "nikt ci tu nie pomoże", "nie będziesz miał kolegów w pracy". Poleciały teksty typu "a co ty k.rwa Żydek jakiś jesteś, czy z Wyborczej".
      Podpisałem. Chciałem mieć swięty spokój i zwyczajnie zacząłem się bać. Na przekór własnym zasadom podpisałe. Teraz też rozumiem tych ludzi co podpisywali różne "lojalki" za czasów PRL. Wiem jak to działa. Sam doświadczyłem tej presji, szykan, pogardy, zastraszania. Nie było miło.

PS. Oczywiście kiedy pojawił się problem w pracy, związek nie kiwnął nawet palcem.
      Słyszałem tylko teksty typu:
      Tak, wiemy, rozumiemy, to karygodne! Jutro się tym zajmę osobiście! Tak być nie może! To skandal! Będziemy działać! Zaraz po Pana Wyjściu wykonam telefon! To skandal! To oburzające!

Jeśli jakiś tam bóg czy inny Bóg istnieje to powiem:

...chroń przed zarazą, nagłą śmierci a i związkami zawodowymi!
      • Gość: członek Tylko PO da nam dobrobyt! IP: *.e-wro.net.pl 12.09.13, 16:52
        ja też uważam, że mamy szczęście, iż rządzi nami PO.
        Mamy coraz więcej dróg, torów kolejowych, mamy nowe pociągi oraz nowe zakłady pracy.
        To tam budujemy naszą przyszłość i już wkrótce znajdziemy się w 10 najbardziej bogatych państw świata. Powstają nowe bloki, nowe osiedla.
        Musimy zacisnąć zęby i pracować jeszcze bardziej wydajniej, bo kierowników mamy doskonałych. Rząd również jest bardzo dobry, tylko od nas zależy czy będziemy bogaci.
        • Gość: iPhone5c Jezus, Maryja (zawsze dziewica) i Duda IP: *.e-wro.net.pl 12.09.13, 17:35
          No i po co ta ironia?
          Co, masz ból d.py że nie załapałeś się na styropian?
          Utwierdzasz tylko w przekonaniu że tzw. etatowy działacz związkowy (co robisz Stasiu? Ja to k.rwa co Jasiu! DZIAŁAM K.URWA!!) to prymitywne nieuczone bydlę z nizin społecznych (taki odpowiednik Czekisty) które jątrzy, dzieli, szkodzi, nawołuje do nienawiści, wrogości, wojny domowej wręcz!...a na tym wszystkim zbija własny kapitał, majątek i prywatę.

Czy ja cos o Platformie Obywatelskiej pisałem?
          ...ale w sumie możemy się tak pobawić, jak chcesz. Proszę bardzo, *członku* (dobrze się określiłeś, bo jak każdy związkowiec w ostro człona walisz, btw. pierwszy raz widzę przykład samokrytyki obywatelskiej u związkowego dziada, oby tak dalej)

> ja też uważam, że mamy szczęście, iż rządzą nami związki zawodowe na czele z tym jedynie słusznym, sOLI(MAR)DARNOŚCIĄ - pomińmy milczeniem że z ruchem społecznym o tej samej nazwie jaki kiedyś był w Polsce to ta rakowa narośl ma tyle wspólnego co picie wody mineralnej na leżaku w Szczawnicy a szczaniem po pijaku w zatęchłej piwnicy.
          Związkowi liderzy niczym dobrotliwy ojciec nasz troszczą się o każdego pracownika z osobna i wszystkim zarazem, ze szczególnym uwzględnieniem tych którzy pracują bez umowy o pracę. Od ust sobie odejmują aby wspomóc biednych i niezaradnych życiowo. Chętnie ujawniają swoje zarobki i dochody (szczególnie ci którzy nawołują do tego innych:) )
          Nie ma wśród nich bezwzględnej walki o stołki gdzie każdy chwyt jest dozwolony, nie ma torpedowania każdej z rządowych propozycji i decyzji (tak dla zasady). Nie żerują na Pracodawcy, wszak działają jak przystało na cywilizowany Europejski kraj, poza zakładami pracy.
          Oszczerstwem jest jakoby związki zawodowe przejęły rolę organizacji partyjnej, która szykanuje i straszy niepokornych pracowników (tych co się nie zapisali do związków)
          Pomówieniem jest że nie jeden zakład padł a ludzie poszli na bruk gdy tylko zagnieździły się w nim wsze, przepraszam, organizacje związkowe (z tą jedynie słuszną na czele)
          Nie prawdą jest i pomówieniem jakoby byli przedłużeniem penisa (przybudówką) partii politycznej mającej m.in (hahaha) Sprawiedliwość w nazwie (prawo prawem a sprawiedliwość zawsze musi być po naszej stronie). Fałszem też trąci niezmiernym fakt iż wykorzystują religię jako oreż do osiągnięcia własnych, partykularnych interesów, do prowokacji, do podziało, do nienawiści.
          Fikcją literacką, czajniczkiem Russella są doniesienia co by na Śląsku działacze związkowi przybywający do miejscowych kopalń i zakładów pracy (na partyje pogadani i wiece) parkowali swoje nowe BMW 7 kilka przecznic dalej, przebierali się w powycierane, poplamione dżinsy i dopiero szli do prostego robotnika opowiadać, grzmieć z trybuny wygrażając pięścią, roztaczać wizje krainy mlekiem i miodem płynącej jeśli tylko nas poprzecie.
          Dobrze mówią związkowe kacyki! Hurra! Pracodawca ma DAWAĆ! Jak król Salomon z pustego (szczególnie im)
          Wszak jak wiemy wzrost płac prowadzi do silnej gospodarki.

Matka, Matka, Matka
          Respektuj Ideały Sierpnia
          Matka, Ciotka, Babka Polska
          Solidarność, Solidarmość, Solimarność - solej
      • Gość: winatuska Re: Związkowe bydełko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.13, 17:02
        buehehe, tylko że nad monopolowym mają swoją siedzibę POsłowie i inne POlityczne pijaczyny i to oni tam schodzą sobie na dół, żeby kupic piwsko, wińsko i wódsko - a nie protestujacy, hahaha! :D
        Powinni w tym monopolu sprzedawać nowa marke win: WINA TUSKA!
        • Gość: iPhone5c Re: Związkowe bydełko IP: *.e-wro.net.pl 12.09.13, 17:40

> Powinni w tym monopolu sprzedawać nowa marke win: WINA TUSKA!

Podpisuję się obiema rękami i nogami! Nie widzę w tym nic złego!
          stylzycia.newsweek.pl/wodka--putinka---wladza-na-etykietach,82824,1,1.html
          • Gość: członek oddamy nasze oszczędności Tuskowi jak będzie trzeb IP: *.e-wro.net.pl 12.09.13, 19:37
            My, nie-związkowcy, wiemy dobrze jak ważny jest spokój społeczny i ład państwowy. Dzisiaj, buntownicy narodu krzyczą, że im mało, choć zamiast wyrabiać 120% normy nie pracują i marnotrawią roboczogodziny.
            W ramach akcji "wszystko oddamy, co mamy" jesteśmy gotowi aby pan premier Tusk, wraz z ministrem finansów Rostowskim wzieli z naszych oszczędności tak z 20% (wariant cypryjski), a jak będzie im mało, to nawet połowe!
            Cieszmy się, że mamy spokój i ład społeczny! Robotnicy do pracy! Studenci do książek!
            • Gość: karamba Członki w piz.du i morda w kubeł! IP: *.play-internet.pl 12.09.13, 20:52
              Hahaha. LOL

Jak się uczyć nie chciało, tępoto, to teraz na czarno bez gadania targaj zgarbiony cegły na budowie jako pomocnik brukarza.
              I pamiętaj! Z uśmiechem! Z uśmiechem jak pracownik w Macdonaldzie, bo skargę złożę i premię kiero upie.r.doli!
              No....

PS. Idź do związku napewno ci członku pomogą. Hahaha:)
      • Gość: Tim C. Polska nierządem i związkiem zawodowym stoi. IP: *.play-internet.pl 12.09.13, 20:43
        Jak to związkowe bydło dorwie się do władzy...

Jak bolszewicy którzy wdarli się do pałacu Białych.
        Picie z nocnika, gwałcenie i mord, totalna Somalia (obecnie Somalistan )
    • yurgeo Protest pod siedzibą PO. Przyszło kilkanaście osób 13.09.13, 02:24
      Żadnych strajków nie będzie, ludzie którzy mają pracę nie będą ryzykować i tracić zarobki aby przywrócić do rządów starych pisowsko rydzykowych koryciarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka