Gość: marsha IP: *.kask.net.pl 28.06.01, 16:22 czy znacie jakieś "przyjemne" jeziorko niedaleko Wrocławia? (tak aby można było przy nim rozbić namiot,by woda była w miarę czysta,okolica spokojna...) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roberto Re: JEZIORKO... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 18:59 Gość portalu: marsha napisał(a): > czy znacie jakieś "przyjemne" jeziorko niedaleko Wrocławia? (tak aby można było > > przy nim rozbić namiot,by woda była w miarę czysta,okolica spokojna...) Proponuję tzw "Bajkał" w okolicach Jelcza, lub starą żwirownię w Jelczu. Co prawda nie są to prawdziwe jeziora, ale też jest fajnie i miło. Pozdr ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: JEZIORKO... IP: 213.25.93.* 29.06.01, 00:19 Co roku latem zadaję sobie to pytanie i im bardziej pragnę jeziorka, tym bardziej go nie ma. Zgodziłabym się chetnie nawet na całkiem duże jezioro. O Bajkale i Jelczu zapomnij jeśli nie szykujesz się do wylinki. Nad Bajkałem atrakcją extra jest piwo kuflowe, chłodzone jakimś przedziwnym, strasznie warczącym urządzeniem napędzanym silnikiem spalinowym. Jednym słowem cisza, świeże powietrze, krystaliczna woda ... Poważnie- najbliższe w miarę czyste jezioro to chyba Boszków koło Leszna. Jeśli znajdziesz coś bliżej , daj znać. Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dari Re: JEZIORKO... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 00:33 Gość portalu: marsha napisał(a): > czy znacie jakieś "przyjemne" jeziorko niedaleko Wrocławia? (tak aby można było > przy nim rozbić namiot,by woda była w miarę czysta,okolica spokojna...) Zjeździłem wszystko wokół Wrocławia i - już to tu pisałem - nie ma nic lepszego niż bajoro między Proszkowicami i Maniowem Małym. Duże, czyste, choć woda jest "twarda", rozbić się namiotem też jest gdzie. Ale kompletnie brakuje bazy turystycznej. Nie ma sanitariatów. To po prostu dzicz między dwiem wsiami i nijak nie zrozumiem dlaczego miejscowi nie zbijają na tym fortuny. To chyba tylko w Polsce jest możliwe :( Mapkę z dojazdem masz tutaj: http://www.elita.pl/proszkowice.jpg pozdrawiam Dari Od wrocławskiego Rynku 40 km. Odpowiedz Link Zgłoś