Dodaj do ulubionych

I po rikszach!

IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 22.08.01, 00:36
Po jakie licho masto ma zarabiac pieniadze.Nie upieram sie przy rikszch, tylko
przy zarabianiu.Tlumaczenie p. Stanislawa H.zatrudnionego na stanowisku tymcz.
prezydenta Miasta, ze za duzo pojazdow jezdzi w rynku-niepowazne!Jeszcze jeden
urzednik, ktory lepiej sie zna na interesach niz przedstawiciele Rzemiosla.Ale
p.S.H.jest na pensji.A Agencja Turystyczna to nie hipermarket.To MALY BIZNES i
zanikajaca srednia klasa, p.H.niepotrzebna.
Obserwuj wątek
    • Gość: MKK Re: I po rikszach! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 00:44
      Gość portalu: Jajaccek napisał(a):

> Po jakie licho masto ma zarabiac pieniadze.Nie upieram sie przy rikszch, tylko
      > przy zarabianiu.Tlumaczenie p. Stanislawa H.zatrudnionego na stanowisku tymcz.
      > prezydenta Miasta, ze za duzo pojazdow jezdzi w rynku-niepowazne!Jeszcze jeden
      > urzednik, ktory lepiej sie zna na interesach niz przedstawiciele Rzemiosla.Ale
      > p.S.H.jest na pensji.A Agencja Turystyczna to nie hipermarket.To MALY BIZNES i
      > zanikajaca srednia klasa, p.H.niepotrzebna.

Zwykle jestem z prezydentami na bakier, ale tu muszę przyznać rację panu
      Huskowskiemu. Za duży ruch w Rynku!
      Gosia
      PS. tylko mi nie pisz wędzonko, że picie piwa zobowiązuje ... :)
      • Gość: Jajaccek Re: I po rikszach! IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 22.08.01, 00:56
        A gdzie nie ma ruchu? Tylko czy ten ruch w Rynku jest chociaz oplacalny?? Czy
        po prostu sobie jest.
        • Gość: MKK Re: I po rikszach! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 01:47
          Gość portalu: Jajaccek napisał(a):

> A gdzie nie ma ruchu? Tylko czy ten ruch w Rynku jest chociaz oplacalny?? Czy
          > po prostu sobie jest.

Ruch zapewne jest wszędzie. Ale Rynek jest szczególnym miejscem. Instytucja
          rikszarza mogłaby zasilić co prawda kasę miejską, ale wydaje mi się, że jeśli
          klient przemierzy trasę na własnych nogach, to zasili kasę (i to chyba większą)
          poprzez sklepy, sklepiki, kafejki itp.
          • Gość: Jajaccek Re: I po rikszach! IP: *.chicago-23-24rs.il.dial-access.att.net 22.08.01, 01:55
            Myslalem o platnych zezwoleniach i odprowadzonych podatkach i o tym, ze
            biznsman z rikszy wyda zarobionu grosz np.na buty u innego biznesmana.I tak
            klasa srednia-obecnie w zaniku-zbudowala takie potegi jak Solpol i inne o
            Gatesie nie wspomne.
            • Gość: feran Re: I po rikszach! IP: *.txucom.net 22.08.01, 03:01
              Riksze=to zaden byznes,to nedza i obraza dobrego gustu.Ogromne NIE dla tego
              typu podejrzanych interesow w Rynku.Jka ktos chce to niech jezdzi po wlasnej
              gopodarce/podworku.Tylko ktos kto mial lobectomie moze proponowac takie g. na
              wspanialym Rynku.
              • Gość: Jajaccek Re: I po rikszach! IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 22.08.01, 04:25
                Lobotomia jesli juz.Po ktorym to zabiegu nie bylby nikt w stanie wejsc na forum.
                A co dopiero zasiadac w Dolnoslaskiej Izbie Rzemieslniczj i Malej
                Przedsiebiorczosci,Towarzystwie Przyjaciol Wroclawia czy Biurze Info.Prom.i
                Wspolpracy z Zagranica U.M., ktore to intytucje poparly zdrowego na umysle
                Radka Wozniakiewicza.
                A tak na marg.,to na zabieg defrontalizacji skazano najsympatyczniejsza postac
                w tej historii i to dzieki demonicznej pielegniarce o osobowosci Dr.Mengele.
                (por."Lot nad kukulczym gniazdem).
                • Gość: feran Re: I po rikszach! IP: *.txucom.net 22.08.01, 05:07
                  Masz racje: w tym znaczeniu to powinna byc lobotomia;w ferworze troche sie
                  rozpedzilem;ale lobectomia tez istnieje i jest operacja wykonywana wspolczesnie
                  lobotomia chyba juz nie.Nagroda Nobla w 1949 roku za -wlasnie -lobotomie.Brain
                  surgeon to ja nie jestem.

Ale to nie zmienia mojego pogladu ze riksze wygladaja nedznie i w Rynku ich nie
                  potrzeba.Chodzic piechota yo zdrowiej i ladniej.Nic na to nie poradze.
                  • Gość: Jajaccek Re: I po rikszach! IP: *.chicago-22rh16rt.il.dial-access.att.net 22.08.01, 18:46
                    Gość portalu: feran napisał(a):

> Masz racje: w tym znaczeniu to powinna byc lobotomia;w ferworze troche sie
                    > rozpedzilem;ale lobectomia tez istnieje i jest operacja wykonywana wspolczesnie
                    >
                    > lobotomia chyba juz nie.Nagroda Nobla w 1949 roku za -wlasnie -lobotomie.Brain
                    > surgeon to ja nie jestem.
                    >
                    > Ale to nie zmienia mojego pogladu ze riksze wygladaja nedznie i w Rynku ich nie
                    >
                    > potrzeba.Chodzic piechota yo zdrowiej i ladniej.Nic na to nie poradze.

Dzieki za wyklad.Cale zycie sie ucze.
                    Tutaj jednak, bardziej mi chodzilo o decyzje utracenia inicjatywy i
                    przedsiebiorczosci,niewielkiej z ekonomicznego punktu widzenia.Riksze pewnie nie
                    sa najwspanialszym wynalazkiem, ale nie paskudza i nie smrodza jezeli naped
                    przestrzega diety.W przciwienstwie do pieknych aut.Mysle, ze p.Radek znalazl
                    dobre wyjscie.Moze niektorzy oswoja sie z widokiem rikszy, tak jak oswoili sie z
                    pierwszym samochodem czy wynalazkiem braci Wright. Sam do dzisiaj nie wiem,
                    dlczego to lata??A ze biznes maly.? No coz sam tez zaczynalem od:jak
                    mowiono "przeciez to sie nie oplaca"!Mnie sie oplacilo!:))Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka