instruktor93
13.11.13, 12:04
Witam bardzo serdecznie. Za parę dni zrobi się bardzo zimno i możliwe są opady deszczu ze śniegiem a nawet samego śniegu. Jakie macie plany na potrzymanie formy rowerowej lub w jaki sposób chcecie ją poprawić?
Mam dla Was świetne rozwiązanie :) Narty biegowe są świetną sprawą jeśli chodzi o trening wytrzymałościowy. Kiedyś ktoś mądry powiedział: Narty zjazdowe są dla przyjemności a biegówki dla zdrowotności. Wiem, że we Wrocławiu jest bieda jeśli chodzi o trasy biegowe ale już 140 km od "Wrocka" można pobiegać po świetnie przygotowanych trasach biegowych-mam na myśli Świeradów-Zdrój oraz Szklarską Porębę (Jakuszyce). Świeradów-Zdrój przeważa nad Szklarską tym, że ma lepsze połączenie komunikacyjne tzn jest bezpośrednie połączenie autobusowe do tej pięknej uzdrowiskowo-turystycznej miejscowości. speedbus.pl <----link do przewoźnika, który jeździ na linii Wrocław-Świeradów. Lecz to nie jedyny atut świeradowskich tras :) Świeradowskie trasy biegowe (Izerski Szlak Cietrzewia) są położone najwyżej w górach Izerskich 1060m n.p.m. Już na samym początku trasy możesz podziwiać piękną panoramę gór Izerskich. Piękne widoki to nie wszystko. Izerski Szlak Cietrzewia łączy ze sobą trzy schroniska (schronisko PTTK na Stogu Izerskim-Chatka Górzystów-Orle). W każdym schronisku jesteście miło widziani :) Trasy biegowe w Świeradowie są też niepowtarzalne dzięki Kolei Gondolowej Ski&Sun, ponieważ aby dostać się na trasy trzeba wjechać wagonikiem na najwyższy szczyt polskich gór Izerskich.
www.facebook.com/izerskiszlakcietrzewia <----link do fan page świeradowskich tras biegowych.
No ale żeby nie było, że jestem anty Jakucji, Jakuszyce mają przewagę jeśli chodzi o wybór tras.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że widzimy się na biegówkach w Świeradowie Zdroju