isis! 28.03.02, 16:21 Proszę, zajrzyj na wątki "Wszystkiego najlepszego ludziom teatru" i "Zakładamy zepsół" (pisownia oryginalna). Jest tam trochę do wyczyszczenia plus kilka słów ode mnie. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ceglar Re: Do reda (admina) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 16:54 a tak przy okazji to ja chcialem sie zapytac co z poprawinami imprezy foromowej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Do reda (admina) IP: *.wroc.gazeta.pl 28.03.02, 17:27 Ustalilismy, ze czekamy do ocieplenia sie. A moze udaloby sie to zgrac z pozegnaniem Marshy? Mam nadzieje, ze po swietach jeszcze bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Do reda (admina) IP: *.eck-sa.krakow.pl 28.03.02, 16:55 A co to cenzura? Za kogo ty się właściwie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Do reda (admina) IP: *.wroc.gazeta.pl 28.03.02, 17:29 Nie denerwuj sie! Isis denerwuja - i chyba wielu by denerwowaly - chamskie okreslenia pod swoim adresem. Poprosila o interwencje. Decydujemy my! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Do reda (admina) IP: *.eck-sa.krakow.pl 28.03.02, 17:31 No właśnie wy - czyli tzw. "wolna prasa" - śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Do reda (admina) IP: *.wroc.gazeta.pl 28.03.02, 17:39 Wiec uwazasz, ze „wolnosc” prasy polega na akceptowaniu obrazania ludzi? I czego jeszcze? Przekretow, zabojstw...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Do reda (admina) IP: *.eck-sa.krakow.pl 28.03.02, 17:55 Uważam że na forum można dopuszczać bardziej swobodne formy wypowiedzi niż ma to miejsce w potocznym życiu. Nie sądzę aby ktoś miał brać obraźliwe uwagi pod swoim adresem na serio nie wiedząc nawet kto jest adresatem. Fora internetowe to rodzaj zabawy, jeśli kogoś nie stać na to żeby ignorować gówniarzy niech pójdzie do kościoła albo do biblioteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biker Re: Do reda (admina) IP: 211.20.195.* 28.03.02, 18:43 Gość portalu: macio napisał(a): > Uważam że na forum można dopuszczać bardziej > swobodne formy wypowiedzi niż ma to miejsce w > potocznym życiu. Nie sądzę aby ktoś miał brać > obraźliwe uwagi pod swoim adresem na serio > nie wiedząc nawet kto jest adresatem. > Fora internetowe to rodzaj zabawy, jeśli kogoś > nie stać na to żeby ignorować gówniarzy niech > pójdzie do kościoła albo do biblioteki. Otóż to. Isis i red tego nie załapią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Do reda (admina) IP: *.wroc.gazeta.pl 28.03.02, 21:40 Red zalapuje. Inaczej duzo wiecej postow ladowaloby w „koszu”! Nie chce tylko, by przez jakis jeden, czy drugi „zart” porzadny Forumowicz (czyt. Isis) np. sie obrazil. Tyle! red Gość portalu: biker napisał(a): > Gość portalu: macio napisał(a): > > > Uważam że na forum można dopuszczać bardziej > > swobodne formy wypowiedzi niż ma to miejsce w > > potocznym życiu. Nie sądzę aby ktoś miał brać > > obraźliwe uwagi pod swoim adresem na serio > > nie wiedząc nawet kto jest adresatem. > > Fora internetowe to rodzaj zabawy, jeśli kogoś > > nie stać na to żeby ignorować gówniarzy niech > > pójdzie do kościoła albo do biblioteki. > > Otóż to. Isis i red tego nie załapią. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Do zabawnych kolesi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.02, 19:12 Gość portalu: macio napisał(a): > Uważam że na forum można dopuszczać bardziej swobodne formy wypowiedzi niż ma > to miejsce w potocznym życiu. Blad! Brakuje Ci tego w realu, prawda? Boisz sie czegos? Moze tego, ze dostaniesz po mordzie za swe odzywki? Tu Ci to nie grozi... > Nie sądzę aby ktoś miał brać obraźliwe uwagi pod swoim adresem na serio nie > wiedząc nawet kto jest adresatem. Fora internetowe to rodzaj zabawy, jeśli > kogoś nie stać na to żeby ignorować gówniarzy niech pójdzie do kościoła albo do > biblioteki. Otoz kolejny blad. Internet to to tez miejsce, gdzie spotykaja sie ludzie. LUDZIE! Nie maszyny, cyborgi, tylko ludzie. Pod nickami kryja sie osoby, ktore maja swa osobowosc, temperament i UCZUCIA! A co do forow... zwykle upodabniaja sie do osob, ktore na nim dyskutuja. Jesli chcesz zabawy bez zadnych ograniczen, wsrod ogolnych "zabawnych" bluzgow, etc., to poszukaj sobie innego forum. Tam bedziesz mial zabawy po pachy. A jak w koncu spowazniejesz, gdy zrozumiesz, ze na forum mozna znalezc ludzi, ktorymi mozna pogadac o czyms glebszym, niz tylko o dupach, to wtedy dostaniesz po wirtualnym pysku od "smiesznych" kolegow. I co wtedy powiesz? Nie, Ty na pewno sie wtedy rozesmiejesz i rzucisz haslo: "Dowalcie mi jeszcze, jest przeciez tak zabawnmie...". Ale takich cyborgow jak Ty nie ma tak duzo wsrod nas. Czuj sie wyjatkowy. POzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Do zabawnych kolesi IP: *.eck-sa.krakow.pl 28.03.02, 19:39 Może to ty jesteś błędem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Do zabawnych kolesi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.02, 19:43 Gość portalu: macio napisał(a): > Może to ty jesteś błędem? Tak, macio. Tak, wlasnie myslalem, ze odpowiesz rownie zajmujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Do zabawnych kolesi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 19:44 bywa, ze pomylki staja sie podstawa sukcesu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Do zabawnych kolesi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.02, 20:06 W dzisiejszym "Magazynie" GW jest kapitalne opowiadanie. O tym, jak mezczyzna, ktory posiadl umiejetnosc nasladowania glosu ptakow, bawi sie tym. Gwizdzac przywoluje ptaki, cieszy sie, ze go "rozumieja". Pewnego razu jego pogwizdywania niespodziewanie zostaja "zle" zrozumiane przez pare kanarkow i jedno z nich umiera, bo widomosc jest dla niego miazdzaca. Tak sobie mysle, ze niektorzy nie rozumieja dobrze, jak wielka krzywde moga zrobic ich - ludzkie - slowa. Bawia sie nimi, jakby ich nie rozumieli... a przeciez sa (?) ludzmi! --- "(...) jak wiele razy, niechcacy, pozornie nieszkodliwymi slowami, zasiewamy w ludziach - nawet w przyjaciolach, w najblizszych osobach, dla ktorych pragniemy wszelkiego dobra - tajemne lzy i cierpienia, a potem idziemy naprzod swoja droga, nie patrzac za siebie, bez zastanowienia, bez wyrzutow sumienia, nie domyslajac sie nawet, jakiego dopuscilimy zla." Dino Buzzati "Nie rozmawiajcie z kanarkami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Do zabawnych kolesi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.02, 23:53 zgrabna metafora, kolego, ale wyciagajac z niej wnioski konsekwentnie do konca, sugerujesz, ze isis ma mozg wielkosci mozgu kanarka, bo w przeciwnym wypadku potrafilaby odrzucic niedorzecznosci, a nie zawracac sobie nimi glowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Do zabawnych kolesi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.02, 00:36 Homar, niestety większość i tak nie zrozumie co chciałes przekazać. A szkoda. Myślę, że czasem prościej obrazić człowieka, bo to nie wymaga próby zrozumienia odmiennego pogladu. Zresztą przy inwektywach wystarczy mniejsz zasób słów :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Do zabawnych kolesi IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.02, 00:42 Gość portalu: bromden napisał(a): > zgrabna metafora, kolego, ale wyciagajac z niej wnioski konsekwentnie do konca, > > sugerujesz, ze isis ma mozg wielkosci mozgu kanarka, bo w przeciwnym wypadku > potrafilaby odrzucic niedorzecznosci, a nie zawracac sobie nimi glowe Brawo! Cholera, bromden, człowieku! Chyba Cię polubiłem! Odpowiedz Link Zgłoś
sleperybyzmordyrda Re: Do zabawnych kolesi 29.03.02, 12:34 Kiedyś u nas w przedszkolu mówiło sie na takie osoby : skarżypyta . Isis daj se luz , jaja małolaty sobie robią z ciebie a ty sie przejmujesz ? Po redach latasz ze skargami . Tak zachowują się dzieci w przedszkolu. Ty a może ty jesteś gówniarzem jakimś ? Wesołego jajca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Do zabawnych kolesi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.02, 13:55 Bromden! Ta Twoja interpretacja jest zbyt daleo idaca... Poza tym nie podejrzewam, ze nie chcialbys sie znalezc w takiej sytuacji jak Isis, gdy na kazdym watku, gdzie tylko bys sie wpisal, zaraz pojawial by sie jakis obrazliwy wpis, co? Pomysl, jak bys wtedy odebral rade: "zlewaj gosci" ? POzdr Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Homar... 29.03.02, 15:43 Gość portalu: Homar napisał(a): > nie chcialbys sie znalezc w takiej sytuacji jak > Isis, gdy na kazdym watku, gdzie tylko bys sie wpisal, zaraz pojawial by sie > jakis obrazliwy wpis, co? Pomysl, jak bys wtedy odebral rade: "zlewaj gosci" ? Fakt. I to nie tylko w wątkach, które rozpoczynam, czy pod którymi się wpisuję. A ilu jeszcze nie widziałam...? Homar, co z opowiadankiem, chyba w tej sytuacji nie ma sensu, bo zaraz zostałoby zepsute prze klony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: isis! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 15:50 nie chcesz z nimi dyskutowac, ignoruj wiec ten temat konsekwentnie wiem, ze to nie jest proste ani tym bardziej przyjemne, ale kazdy Twoj komentarz prowokuje kolejna serie postow z ich strony, innego efektu, jak na razie, nie zaobserwowalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: isis! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.02, 16:48 Isis! Zgadzam sie z tyryska, za duzO sie do nich odzywasz. A co do opowiadania - czemu nie? Moze klony ciekawie sie wlacza? Waldek.s ostatnio zdobywa u mnie plusy, ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Homar... 29.03.02, 23:01 Gość portalu: Homar napisał(a): > Isis! Zgadzam sie z tyryska, za duzO sie do nich odzywasz. Próbowałam już wszystkiego - i ignorowania i odpowiadania. Myślałam, że to pierwsze jest lepsze, ale zaczęły się mnożyć wątki z moim nickiem w tytule (zresztą słusznie przenoszone przez red-a /pozdrowienia!/ do Oślej). Poza tym, wspominałam już, że muszę się tłumaczyć wszystkim znajomym DLACZEGO tak na mnie napadli (a nie wiem dlaczego!) - choćby "staremu" po premierze "Wesela". Jak milczę - ludzie gotowi są pomyśleć, że naprawdę jestem słoniną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Re: Homar... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 00:56 isis! napisał(a): > Jak milczę - ludzie gotowi są pomyśleć, że naprawdę jestem słoniną :) Przecież jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Homar... 30.03.02, 13:21 > Jak milczę - ludzie gotowi są pomyśleć, że naprawdę jestem słoniną :) no co ty! 3V się jesteśmy z Tobą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Do zabawnych kolesi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.02, 17:02 > Ta Twoja interpretacja jest zbyt daleo idaca... albo jestesmy konsekwentni, albo uznajemy, ze twoja interpretacja jest takze 'za daleko idaca' > jakis obrazliwy wpis, co? Pomysl, jak bys wtedy odebral rade: "zlewaj gosci" ? pomyslalbym, ze to dobra rada i szkoda, ze na to wczesniej sam nie wpadlem, skoro moje emocjonalne reakcje tylko pogarszaja sytuacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszo Re: Do reda (admina) IP: 192.168.0.* 29.03.02, 23:18 Gość portalu: macio napisał(a): > Nie sądzę aby ktoś miał brać > obraźliwe uwagi pod swoim adresem na serio > nie wiedząc nawet kto jest adresatem. jeśli bierze pod swoim adresem - to chyba sam jest adresatem Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Red... 29.03.02, 23:04 ... masz jakiegoś maila? Chciałabym napisać do Ciebie na priv... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Red... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.02, 23:36 Isis, sprawdz skrzynke - masz wiadomosc, ale nie od reda :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś