Dodaj do ulubionych

Libet- Dobra praca?

17.04.14, 11:26
Witam. Wysłałem swoją aplikację na stanowisko do DOK-u w Libetcie we Wrocławiu. Dostałem zaproszenie na II etap. Mam w związku z tym kilka pytań do osób które miały jakąś styczność z tą firmą. Czy ktoś wie jak przebiega rektruatacja? Jak najlepiej przygotować się do rozmowy? Jest rozmowa po angielskiu? Po trzecie - jakie są warunki pracy w firmie? Chodzi o zarobki, atmosferę, ścieżki rozwoju itp. Ktoś coś?
Obserwuj wątek
    • koki333 Re: Libet- Dobra praca? 17.04.14, 11:41
      Nie wiem jak jest w innych regionach ale w centrali atmosfera OK, ale zobaczymy jak wrócę bo do końca roku na macierzyńskim :) Z tego co wiem, przynajmniej ze 2 lata temu - to najpierw jest rozmowa ogólna a potem jeszcze jedno spotkanie finał z prezentacją, scenką z rozmową z klientem. ITD. Ja po angielsku nie rozmawiałam ale mogę pytać bo czasem się przydaje.
    • taki_paul Re: Libet- Dobra praca? 17.04.14, 14:18
      Na innym forum jest info, ze jest umowa o pracę na czas próbny.
      • koki333 Re: Libet- Dobra praca? 17.04.14, 14:40
        Jest a potem na czas określony. Przy pierwszym kontakcie mysle, ze nie bedzie zbyt trudnych pytan. Zapytaja pewnie o oczekiwania, przebieg kariery i takie duperele. A na rozmowe na pewno dobrze bedzie zorientowac sie w temacie branzy, dobrze poznac dzialalnosc i historie firmy no i przygotowac sie na standardowe pytania rekrutacyjne :)
      • red-pietrucha Re: Libet- Dobra praca? 17.04.14, 15:59
        Na to aplikowałeś?
        www.pracuj.pl/praca/libet%20s.a.;eid,20078116
        • taki_paul Re: Libet- Dobra praca? 18.04.14, 11:11
          @red-pietrucha wysłałem zgłoszenie na Doradcę Techniczno - Handlowego
      • koki333 Re: Libet- Dobra praca? 17.04.14, 19:25
        @taki_paul, przejrzyj sobie stronkę i bloga natarasie.com/ i katalog
    • taki_paul Re: Libet- Dobra praca? 18.04.14, 10:04
      Dzięki wszystkim za info. Dziś po 16ej mam rozmowę. Napiszę potem jak wypadła. Powiedzcie jeszcze proszę coś o zarobkach i ogólnej atmosferze w firmie.
      • koki333 Re: Libet- Dobra praca? 18.04.14, 10:31
        Atmosfera w pracy nie był zła. Przynajmniej w moim dziale wszyscy dobrze sie dogadywaliśmy. Wiesz, od czasu do czasu jakieś wspólne wyjście po pracy itp. Ogólnie spoko.

A co do kasy to wiadomo, że ile by się nie zarabiało to i tak człowiek zawsze chce więcej, ale nie kojarzę żeby ktoś mocno narzekał na warunki. Ja byłam zadowolona :)
      • redmane Re: Libet- Dobra praca? 18.04.14, 11:36
        Firma jest po restrukturyzacji, 2lata temu były zwolnienia sezonowe, umówmy się – nie było zbyt kolorowo. Teraz sytuacja jest dużo dużo lepsza… sporo zatrudniamy, są zmiany w systemach itd.
        Jakby ktoś miał pytania to dawaj na priwa napisze ci konkretnie co i jak: radek.grm@o2.pl

Radek z Libetu.
    • taki_paul Re: Libet- Dobra praca? 18.04.14, 22:44
      No i po rozmowie. Było trochę stresu, ale moim zdaniem wypadłem nieźle. Pani rekrutująca bardzo miła, trochę pożartowaliśmy nawet. W większości sprawdziło się to co tu pisaliście. O znajomość angielskiego tylko nie spytali. Teraz będę czekał na odpowiedź, ma być niedługo po świętach.

A tymczasem spadam spać, bo jutro dzień pt. przygotowania do Świąt :) Wesołych wszystkim!
    • Gość: Astek Re: Libet- Dobra praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.14, 16:47
      liber/wroclaw/opinie
      Wg tych informacji nie jet źle, warto poczytać.
    • Gość: mistrzkierownicy Re: Libet- Dobra praca? IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.14, 18:50
      Heja! wiem, ze na decyzje co do zatrudnienia w libecie trzeba troche poczekac. oni prowadza sporo rozmow, a potem jest weryfikacja kandydatur. no i samo to, ze sa 3 etapy wydluza wszystko w czasie. mi sie akurat nie poszczescilo, ale szacunek dla nich za to, ze przynajmniej napisali maila. czlowiek nie musial siedziec w niepewnosci nie wiadomo ile czasu.
      • k_wielki Re: Libet- Dobra praca? 23.04.14, 15:35
        czolem! bralem udział w lutowej rekrutacji do dzialu sprzedażowego na region zachodni. fakt- na wynik trzeba byylo trochwe poczekac, ale ostatecznie oplacilo sie, bo mnie przyjeli :D na razie pracuje krotko ale do tej pory mi sie podoba. szybko zalapalem o co w tym chodzi, bo pracowalem pare lat w podobnym charakterze. ludzie z ktorym mam stycznosc w biurze sa w porzadku. pierwsze 3 miechy to okres probny a potem dluzsza umowa, tak ze trzeba sie postarac i pokazac z jak najlepszej strony, zeby przedluzyli :) powodzenia w rekrutacjach!
    • Gość: poszukiwacz Re: Libet- Dobra praca? IP: *.hostowo.eu 23.04.14, 15:43
      ej, nie wiecie czy w tym Libecie nie szukają kogoś do księgowości? został mi miesiąc w starej robocie i rozglądam się gdzie tylko mogę... będę wdzięczny z info.
      • koki333 Re: Libet- Dobra praca? 23.04.14, 16:21
        Szukanie nie boli.. Wystarczy wpisać odpowiednie hasła w google ;) Łap linka do obecnych rekrutacji z pracuj.pl - www.pracuj.pl/praca/libet%20s.a.;eid,20078116 Są 2 ogłoszenia, reszta pewnie jest już zdjęta, bo prowadzą kolejne etapy. No ale księgowości tu nie ma. Chyba, że napiszesz do Radka z Libetu. Podawał tu wyżej maila :)
        • redmane Re: Libet- Dobra praca? 24.04.14, 14:41
          koki, w tym Twoim linku coś nie gra, nia ma tam żadnych ogłoszeń...

@poszukiwacz, z tego co wiem, to do księgowości nie ma rekrutacji, przynajmniej we Wrocku. Aktualne rekrutacje o których wiem, to:
          - Specjalista HR www.pracuj.pl/praca/specjalista-ds-hr-wroclaw,oferta,3377721
          - Doradca tech.-handl. www.pracuj.pl/praca/doradca-techniczno-handlowy-dolnoslaskie,oferta,3371341

Radek.
          • Gość: belka Re: Libet- Dobra praca? IP: *.anonymox.net 09.05.14, 15:19
            Radek, wiesz moze czy dzwonieli juz do ludzi na te ogloszenie do hr?? pytam bo wydajesz sie tu osoba najbardziej poinformawana ;)
            • redmane Re: Libet- Dobra praca? 09.05.14, 15:49
              belka, nieoficjalnie dowiedziałem się, że powinni się odezwać po weekendzie ;) cierpliwości troszkę
    • Gość: wroclawianin Re: Libet- Dobra praca? IP: *.253.145.150-static.reverse.softlayer.com 27.04.14, 19:36
      siemanko. po jakim czasie od rozmowy tel. w pierwszym etapie dosawaliście info o terminie rozmpwy w drugim etapie?
      • redmane Re: Libet- Dobra praca? 06.05.14, 16:45
        Powinni się skontaktować w ciągu tygodnia - dwóch. Teraz była majówka, to może się to deczko przeciągnąć. Zasłyszałem że jakieś rozmowy mają być niebawem, tak że bądźcie gotowi :)

Radek.
    • koki333 Re: Libet- Dobra praca? 28.04.14, 15:32
      Czytałam o jakichś zmianach "na górze" w firmie. Jakiś wykup akcji czy coś takiego. Całkiem niewykluczone, że w jakiśsposób przełoży się to też na wypuszczanie nowych ofert pracy. Zwłaszcza, że zapowiadają rozwój zagraniczny i zwiększenie sprzedaży kostki :) Trzeba uważnie śledzić rynek :P
      • koki333 Re: Libet- Dobra praca? 16.05.14, 11:18
        analizy.bgz.pl/information/news/id/101089/title/libet-spodziewa-siao-znacznego-wzrostu-rynku-kostki-w-kolejnych-latach - Dzisiejsze informacje o kolejnych planach libetu gdyby kogoś to interesowało.
    • dyzio-badyzio co to za wątek ? 12.05.14, 19:14
      Dajcie już spokój z tą nachalną reklamą. Naiwne to... Niech Libet zastanowi się jaką agencję od mediów społecznościowych wynajął. Sztuczne wypowiedzi, pewnie wszystkie od jednej osoby...
    • red-pietrucha Re: Libet- Dobra praca? 20.05.14, 10:31
      Aplikowaliśxie może na to stnaowisko - www.pracuj.pl/praca/specjalista-ds-obslugi-klienta-wroclaw,oferta,3409473 Ile mniej wiecej się zarabia?
      • koki333 Re: Libet- Dobra praca? 22.05.14, 16:38
        red-pietrucha, jak to mówią, pieniądze lubią ciszę ;) nikt ci raczej nie napisze tutaj ile zarabia. Ale podczas rekrutacji nie zaszkodzi zapytać czy zaproponowane warunki finansowe mieszczą się w granicach możliwości firmy.
    • redmane Re: Libet- Dobra praca? 09.06.14, 12:25
      Cześć! Wszystkim zainteresowanym pracą podpowiadam, że firma wypuściła ostatnio kilka nowych ofert. Większość jest we Wrocławiu.

Radek z Libetu.
      • Gość: gość Re: Libet- Dobra praca? IP: 89.108.165.* 10.06.14, 15:40
        Dzięki. Szkoda,ze stanowisko ktore mnie interesuje-Koordynator ds. Współpracy z Architektami & Inwestorami jest oferowane w 5ciu roznych wojewodztwach tylko nie u nas...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka