Gość: mietek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.04, 10:39 Czy naprawdę dopiero jak zacznę tam chodzić, dowiem się w co wdepnąłem?????? A może ci z Ekoli nie umieją korzystać z internetu? Mietek gimnazjalista Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pracownik EKOLI Re: EKOLA ?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 23:22 Drogi Mietku! Zapraszamy Cię na DZIEŃ OTWARTY - 9 kwietnia g.10 - 14.00. Będziesz miał okazję zobaczyć w co możesz wdepnąć. A czy to będzie... , zależy od Ciebie. Umiemy korzystać z interentu, brak czasu nie pozwala na siedzenie na każdym forum. Jeżeli masz internet w domu, to będziemy się z Tobą komunikować również w ten sposób (np. wirtualna wywiadówka , ale oceny oczywiście z realu). Pozdrawiam Cie i zapraszamy do EKOLI. A może inni uczniowie też się odezwą. Ludzie... Przecież kochacie naszą szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Ekoli Re: EKOLA ?????????????? IP: *.adsl.hansenet.de 26.06.05, 00:25 Kochani Ekolisci - juz macie wakacje, ale powspominajcie. Ja bardzo lubilem nasze liceum. Slyszalem, ze znowu ktos z Ekoli wygral olimpiade z WOSu. Pan Polanski jest super, poswieca uczniom swoj wolny czas. Ktos mowil, ze jesienia ma byc Zjazd Absolwentow na 15-lecie. Moze zalozymy jakis klub bylego ekolisty?? A ty Mieciu, uczysz sie w Ekoli??? Swoja droga, nazwa sie przyjela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Wiwat Ekola ! Jak jest w ATUCIE ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.05, 11:30 A uczę się, uczę. Jak na razie "Ekola" nie zawiodła moich oczekiwań (i vice wersa, mam nadzieję). Pan Polański jest super, pan Chalasiewicz również. I w ogóle wszyscy nauczyciele. Jednak wolałbym chyba, aby moje młodsze rodzeństwo za rok wylądowało w "Atucie", żebyśmy sobie nawzajem nie deptali po odciskach. No bo w takiej małej szkole, gdzie się wszyscy znają raczej trudno będzie "młodemu" ciągle żyć w cieniu starszego brata. W interesie rodziny (czyli moim własnym również)pytam zatem: JAK JEST W ATUCIE? Może ktoś się odezwie. Ja nie otrzymałem zbyt wielu odpowiedzi na swój post nt. Ekoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Ekoli Re: Wiwat Ekola ! Jak jest w ATUCIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:39 Oj, Mieciu ! Czy ty czasem nie boisz sie konkurencji swojego rodzenstwa. Moze jest zdolniejsze, ha ! Ekola ma większe atuty niż ATUT ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Jak jest w ATUCIE ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 16:11 Młody niech się boi (wiem, że tak będzie). A jakie atuty ma "Atut"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwiazdka* Re: Jak jest w ATUCIE ? IP: *.adsl.hansenet.de 13.07.05, 23:15 Co z tym 15-leciem EKOLI? Ktos cos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia05 Re: EKOLA ?????????????? 19.07.05, 08:47 Jeżeli szukacie naprawdę dobrej szkoły - to znaczy nie chcecie się obijać, ale rozwijać - Ha! - to tylko w EKOLI. Fajni nauczyciele, ładne klasy, duzo zajęć do wyboru. Dla chłopaków - b.dobra pracownia komputerowa. Oczywiście, to szkoła, więc klasówki, kartkówki itp. Ale ogółem na duzy plus+++++++++++++++++ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też uczeń Re: EKOLA ?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 21:41 Ekola z wykrzyknikiem!!!!! Tydzień EKOLI - wszędzie EKOLA. Szykujemy sie na spotkanie z panem Wisniewskim, Biniewiczem , z pania Dziewońska i Grazynską. A kto pamieta pana Aleksandrowicza, który uczył fizyki??? Odpowiedz Link Zgłoś
el_chueco Re: EKOLA ?????????????? 05.11.05, 17:28 Lolek! Dla mnie Ekola to kawal porazek i pomylek organizacyjnych - nie patrze na aspekt nauczania bo jako indywiduum na tym swiecie ja rzadze sie wlasnymi prawami :D. Tak wiec..... - co kochani powiecie o "sali gimnastycznej" - gdzie jest obiecane boisko przez owczesna dyrektorke Weglowska? - co z silownia i ciagle zagrzybialymi piwnicami (czy tez teraz tam tak strasznie smierdzi?) - Pracownia komputerowa? HAHAHAHAHA ludzie - chodzilem tam jeszcze za czasow kiedy na kompach nie bylo dyskow twardych (stacje robocze) - a nauka polegala na ciaglym dukaniu w glupim turbo pascalu oraz Dbase'ie - zamiast uczyc sie przyszlosciowych jezykow [programowania takich jak Java. Lub zaawansowanej obslugi Office;a Co do poziomu nauczania to odnioslem nie tylko ja takie wrazenie, ze szkola zyje wlasnym zyciem. Co z tego ze uczy sie tam w wiekszosci zblazonana mlodziez, gdzie na naprawde inteligentnego dzieciaka bez koneksji tatusia lub mamusi ciezko trafic, coz z tego, ze jesli nie masz ambicji i samozaparcia to nauczyciel Cie oleje (tu podziekowania dla Pani Syskiej, ktora naprawde potrafi NAUCZYC.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa nie marudź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 19:53 ciesz się, że nie trafiłes do takiego kuriozum edukacyjnego jak Sigma na pl.św. Macieja! to dopiero "szkoła" - chamstwo uczniów, bezradność dyrekcji, wieczne zmiany nauczycieli i planu lekcji; Ekola ma opinię przynajmniej jedenj z najnormalniejszych niepublicznych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !?_*_* Re: nie marudź IP: *.wro.vectranet.pl 25.10.06, 20:14 Istnieja dwa typy szkol prywatnych: 1. szkoly, w ktorych ludzie sa przepychani z klasy do klasy (np. Liceum na wisniowej) 2. szkoly, w ktorych nauka polega na obnizeniu poziomu nauki do takiego stopnia, aby dzieciaki, niadajace sobie rady w zwyklych szkolach mialy szanse na zdanie. Nauka glownie polega na wykuwaniu sie na pamiec, fakultety przygotowuja jedynie do matury podstawowej a na zwyklych ogolnych lekcjach uczy sie nas podstaw, tak zebysmy mieli chocby najbardziej podstawowa wiedze. Co jeszcze razi w tej "showschool", to m.in. manipulacja wynikami maturalnymi, obwieszczanie swiatu, ze w Ekoli wszyscy maturzysci zdali mature. No owszem zdali, ale tylko podstawowa, bo rozszerzona poszla mizernie ( z niektorych przedmiotow srednia byla 26%)a jak wiadomo matura jest zdana w momencie, gdy uczen osiaga ponad 30 z podstawy! To co, po goloszeniu amnestii przez Giertycha, w ekoli wszyscy maturzysci beda mieli zdana mature, a zatem dziekujmy Giertychowi za podwyzszenie poziomu ! Na Wf, trzeba sie czolgac poza szkole, miejsce i kasa jest na aule, wybudowana chyba tylko po to, zeby grono pedagogiczne raz na 2 tygodnie moglo wziasc w rece mikrofon i poczuc sie waznym, lek na kompleksy?, ale juz na sale gimnastyczna , z ktorej korzystalaby cala szkola przynajmniej 2 razy w tygodniu, nie ma! Nie watpie w to, ze szkola kiedys miala wysoki poziom, o czym swiadcza takie osoby jak Prof. Bieniewicz, Prof. Syska, Prof. Bartoszewska... Ale wydaje mi sie, ze poziom zycia w naszym kraju, nie pozwala wielu rodzicom na placenie 600 zł na edukacje, i dlatego tez w szkoly niepubliczne nie moga przebierac w uczniach, bo je na to nie stac, bledne kolo, gdyz wyklucza to tym samym wysoki poziom! Nie chce kompletnie skreslac tej szkoly, gdyz jest ona pewnym rozwiazaniem dla osob, majacych problemy z nauka, male klasy pozwalaja na indywiadualne podejscie do kazdego ucznia, dopasowywanie zadan do jego mozliwosci, niestety ma to tez swoje wady, bo mala grupa pozwala tez na zbyt osobisty stosunek nauczyciela do ucznia, ktory niezawsze musi miec wymiar poztywny, mowie to o szybkim udupieniu, ktore niestety jest obecne w tych murach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: EKOLA ?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 08:33 Ty chyba dawno nie byłeś nawet obok szkoły... Zblazowana młodzież? Jak wszędzie są mądrzy i ci co nie chca się uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
el_chueco Re: EKOLA ?????????????? 13.11.05, 17:30 Widzisz! Problem w tym, ze bylem tam ostatnio i wystarczylo mi 10 minut w tamtej szkole, zeby dowiedziec, sie jak bardzo zle tam jest. Kiedys nie do pomyslenia bylo zeby "laski" chodzily na wpolodkryte w bardzo pstrokatych kolorkach, zeby dyremcja nie mogla sobie poradzic z trudnosciami dnia codziennego takimi jakby wlasnie ow rozbrykana mlodziez - a gdzie podzialy sie rownosc i wiernosc zasadom ktore tak ta szkola lansowala przez lata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abslowentka Re: EKOLA ?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 12:43 ja tę szkole konczylam w 1999roku i nie byla tak wyposazona jak teraz. sala gimnstyczna byla w chemiku:) pana Biniewicza Wisniewskiego idt. pamietam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatanka el_chueco problem z Ekolą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.06, 00:12 el_chueco ma jakis problem z Ekolą. Chyba sam siebie nie czyta , bo by się zdziwił tym co napisał: "wystarczylo mi 10 minut w tamtej szkole, zeby dowiedziec, sie jak bardzo zle tam jest'.No dramat po prostu ;) Tak długi czas "profesjonalnej obserwacji" daje powody do wioskowania??Czy 10 minut patrzenia na el_chueco tez pozwala wyciagać na jego temat tak daleko idące wnioski. Sam o sobie pisze, że jest indywiduum.Czyzby wyrzucony uczen albo nauczyciel , któremu szkoła podziekowała.Nie wiadomo, ale że frustrat to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_chueco Re: el_chueco problem z Ekolą IP: *.wro.vectranet.pl 12.11.06, 09:09 "tak długi czas "profesjonalnej obserwacji" daje powody do W I O S K O W I A N I A" - przepraszam, ale czy to "wioskowanie" to jakiś wymyślony przez ciebie neologizm? Takich rzeczy uczą w Ekoli? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatanka Re: el_chueco problem z Ekolą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.06, 19:06 Taki błąd to zwykla literówka i tyle.A Twój problem znowu sie ujawnił w pytaniu "takich rzeczy uczą w Ekoli?" Jak pada deszcz to wina Ekoli jak świeci słońce to też wina Ekoli.Rany , w kółko to samo :( Odpowiedz Link Zgłoś