Dodaj do ulubionych

o skuteczności

02.05.14, 18:08
Około pół roku temu Putin zapowiedział,że Ukraina znajdzie się w rosyjskiej strefie wpływów.Chyba jest na dobrej drodze.Putin to jednak fachura.Polscy politycy chyba na darmo wysilali się na majdanie.
Obserwuj wątek
    • franek Re: o skuteczności 02.05.14, 19:52
      Ciekawe te szkółki KGB.Można się zapisać?hehe
      • Gość: czester Re: o skuteczności IP: *.static.tvk.wroc.pl 12.05.14, 22:07
        Przede wszystkim mylnie interpretujesz fakty.
        Putin już miał całą Ukrainę. Po tzw. Pomarańczowej Rewolucji odzyskał ją w całości.
        I niedawno przegrał ją na Majdanie, stracił Janukowycza.
        Nie jest w stanie obalić nowego rządu, próbuje odzyskiwać skrawek po skrawku.

To nie jest polityczny sukces. A w dodatku do tego trzeba dokładać w tej chwili ciężkie pieniądze.

Fakty są takie, że odzyskanie całej Ukrainy jest w tej chwili właściwie niemożliwe. Może spróbować ją podzielić.
        • franek Re: o skuteczności 13.05.14, 09:13
          Wg Pawła Kowala przecenia się znaczenie inteligencji ludzkiej.Ot,taka polska inteligencja.
    • franek Re: o skuteczności 07.05.14, 19:19
      Wg Rostowskiego,chyba już aneksja Krymu miała doprowadzić do II zimnej.Rosja(separatyści) dalej sobie poczyna,a zimnej wojny nie widać.Generalnie Rosja i Zachód normalnie kręcą lody.Jedynie Putin zmobilizował NATO.
      Tego geniusza politycznego,Rostowskiego,podrzucili nam Brytole?
    • Gość: Emeryt Re: o skuteczności IP: 2.51.97.* 07.05.14, 19:58
      Pan premier jest skuteczny. Dzieki jego staraniom Ukraina zostala zobligowana do wprowadzenia embargo na wieprzowine Polski, dzieki temu my emeryci mozemy ja kupic po nizszej cenie z uwagi na nadwyzki na rynku.
      Szkoda tylko, ze pan premier I pan prezydent nie przeprosili prawy sektor z Majdanu za Wolyn i Podole. Moglibysmy wtedy wywieszac flagi UPA z okazji rocznicy rzezi wolynskiej i nosic znaki Trizuba.
      • franek Re: o skuteczności 07.05.14, 22:19
        Interesujące są ukraińskie realia polityczne.hehe
        • Gość: Emeryt Re: o skuteczności IP: 2.51.97.* 08.05.14, 09:45
          Ciekawe, ze nasi przyjaciele, majdanowcy z Ukrainy nie swietuja rocznicy 8 maja zwyciestwa nad faszyzmem.
          • franek Re: o skuteczności 08.05.14, 13:33
            Zacietrzewione rusofoby?
    • franek Re: o skuteczności 12.05.14, 21:17
      "Polski minister zastrzegł jednak, że sankcje gospodarcze wobec Rosji byłyby dla nas bolesne.
      Nasz region handluje z Rosją więcej niż Europa Zachodnia, a należy też zakładać, że sankcje gospodarcze spotkają się z odzewem drugiej strony-rzekł Radeczek Sikorski."

Sikorski coś podpie....Wymiana handlowa Polski z Rosją wynosi chyba około 20mld euro,czy dolarów;UE i Rosji 400-500mld euro.Po prostu polska polityka międzynarodowa tak wygląda,że i Rosja olewa nas ciepłym moczem.
      • franek Re: o skuteczności 12.05.14, 21:25
        ...Sikorski łże,jak pies.
        • franek Re: o skuteczności 12.05.14, 23:52
          Znajomym Ryżego też można wierzyć.hehe
    • Gość: czester Putin przegra IP: *.static.tvk.wroc.pl 12.05.14, 21:55
      oczywiście nie z Francją, Niemcami czy całą UE.

Putin przegra z USA. Już jest podpisany na Putina wyrok, jego wykonanie zajmie 3-5 lat.
      • franek Re: Putin przegra 12.05.14, 22:16
        hehe..ciekawe,że z wyizolowaną,zacofaną gospodarką ZSRR zmagali się kilkadziesiąt lat.
        • Gość: czester Re: Putin przegra IP: *.static.tvk.wroc.pl 12.05.14, 22:24
          > hehe..ciekawe,że z wyizolowaną,zacofaną gospodarką ZSRR zmagali się kilkadziesi
          > ąt lat.

To były inne czasy. ZSRR miał długi okres militarnej potęgi a jego wpływy sięgały po Amerykę Południową. Chiny były zamkniętym, zacofanym krajem. Podobnie Indie.

Teraz Rosja jest praktycznie zredukowana do własnego terytorium, ma praktycznie wrogów z każdej strony a dookoła urośli poteżni gracze.

To jest rozpaczliwa próba utrzymania się w ekstraklasie, ale pozostałe drużyny mają zdecydowanie większe budżety.
          • franek Re: Putin przegra 12.05.14, 22:36
            Gdzie widzisz wrogów Rosji?Przecież wszyscy robią nią interesy.
            • franek Re: Putin przegra 12.05.14, 22:38
              ..miało być:z nią interesy.
            • Gość: czester Re: Putin przegra IP: *.static.tvk.wroc.pl 13.05.14, 14:35
              > Gdzie widzisz wrogów Rosji?Przecież wszyscy robią nią interesy.

Nie obraź się, ale polityki generalnie nie czaisz.
              Każdy z kimś robi interesy. My robimy (musimy) interesy z Niemcami na dziesiątki miliardów Euro a Niemcy to nasz geopolityczny wróg nr 1 albo 2 (na zmianę z Rosją).

Rosja za wrogów ma Japonię, Chiny (wróg ukryty), Gruzję, dużą część Ukrainy, Polskę, kraje bałtyckie, Finlandię i Szwecję. Ma praktycznie zamrożone stosunki z Wielką Brytanią. No i oczywiście USA, które już zorientowały się, że ten reset to była głupota dekady.
              • franek Re: Putin przegra 13.05.14, 15:02
                Powodzenia.
      • franek Re: Putin przegra 13.05.14, 11:08
        > Putin przegra z USA. Już jest podpisany na Putina wyrok, jego wykonanie zajmie
        > 3-5 lat.

żydowscy ekonomiści sprzedają tylko obietnice.
        • franek Re: Putin przegra 13.05.14, 11:18
          To ich specjalizacja.hehe
      • Gość: politolog Putin już przegrywa IP: 5.174.103.* 31.05.14, 16:56
        Śmieszny facet, chyba jemu samemu sowiecka propaganda przerobiła mózg na gó... i nie jest w stanie ocenić właściwie sytuacji. Albo po prostu kazali mu zrobić tę rozróbę a teraz nie można się już cofnąć.

Tak to musiało się skończyć, Putin, którego Rosja ma gospodarkę wielkości Włoch, postanowił zawalczyć niemal z całym światem. Kretyn.

Zobaczymy kiedy ci z Krymu wku...eni upadkiem lokalnej gospodarki (żyjącej głównie z turystyki i uzależnionej od prądu i wody z Ukrainy) podejmą decyzję o powrocie do Ukrainy.
        • franek Re: Putin już przegrywa 31.05.14, 19:46
          70% rosyjskiej gospodarki jest państwowe.Rosjanie nie chodzą w onucach i walonkach.Co na to polski geniusz ekonomiczny,dubler M.Friedmana,Balcerowicz?
          • Gość: politolog Re: Putin już przegrywa IP: 5.174.103.* 01.06.14, 13:04
            > 70% rosyjskiej gospodarki jest państwowe.Rosjanie nie chodzą w onucach i walonk
            > ach.Co na to polski geniusz ekonomiczny,dubler M.Friedmana,Balcerowicz?

Wiesz jak wygląda Rosja poza Moskwą i Petersburgiem?
            To jest czwarty świat.

A ta państwowa gospodarka nie potrafi wytworzyć nic poza gazem, ropą, rudami metali, drewnem, kilkoma zbrojeniowymi zabawkami i wódką.

Idź do sklepu, zobacz co ruskiego możesz kupić.

PS. Nie znoszę tow. Balcerowicza. On też po socjalistycznej szkole ekonomii, przewerbowany na neoliberała.
            • franek Re: Putin już przegrywa 01.06.14, 13:14
              Ale spore są aktywa rosyjskich spółek państwowych:około 8bln dolarów,w tym połowa to branża wydobywcza.
            • franek Re: Putin już przegrywa 01.06.14, 13:56
              Rosja ma potężne tereny;surowców od ch.u.ja i ciut ciut.Ale oparcie gospodarki tylko na surowcach,tak dużego narodu,nie wykorzystuje w pełni potencjału.
              • Gość: politolog Re: Putin już przegrywa IP: 5.174.103.* 01.06.14, 14:38
                > Rosja ma potężne tereny;surowców od ch.u.ja i ciut ciut.Ale oparcie gospodarki
                > tylko na surowcach,tak dużego narodu,nie wykorzystuje w pełni potencjału.

No i co z tego? Japonia nie ma surowców, ma mały teren a jest krajem o wiele silniejszym gospodarczo.

USA są większym producentem ropy i gazu od Rosji. Tylko mało kto kojarzy USA z ropą i gazem. Kojarzy Stany z mikroprocesorami, Googlem, Microsoftem, Facebook'iem i dziesiątkami innych wielkich firm zaawansowanych technologii.
                • franek Re: Putin już przegrywa 01.06.14, 15:33
                  K.u.rwa,przecież to już napisałem.
                  • Gość: politolog Re: Putin już przegrywa IP: 5.174.103.* 02.06.14, 12:41
                    > K.u.rwa,przecież to już napisałem.

Ale co napisałeś? Że USA produkują więcej ropy i gazu od Rosji i to jest tylko jedna z wielu branż?

Chwalisz Rosję i Putina a to jest padaka w przeddzień śmiertelnego zejścia.
                    • franek Re: Putin już przegrywa 02.06.14, 15:20
                      Ciekawe są Twoje przemyślenia.
      • Gość: czester Re: Putin przegra IP: *.static.tvk.wroc.pl 15.11.14, 23:07
        > oczywiście nie z Francją, Niemcami czy całą UE.
        >
        > Putin przegra z USA. Już jest podpisany na Putina wyrok, jego wykonanie zajmie
        > 3-5 lat.

Chyba przesadziłem, moim zdaniem na obecną chwilę wygląda to tak, że nie przetrzyma 2015 roku.
    • Gość: Iga Isnerk Re: o skuteczności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 09:35
      moim zdaniem to co on robi to jakiś absurd. Powinni go za sam pomysł zamknąć.
    • franek Re: mała dygresja 13.05.14, 13:16
      "W 2013 roku średni koszt godziny pracy w sektorze prywatnym wyniósł w Polsce zaledwie 31 procent średniej dla państw Unii Europejskiej. Niemiecki urząd statystyczny Destatis przygotował raport, w którym zestawiono wynagrodzenie godzinowe państw UE, jak podaje Puls Biznesu. U nas to 7,40 euro za godzinę.

Gorzej jest tylko w czterech krajach: na Łotwie (6,50 euro), Litwie (6,20), w Rumunii (4,70) i Bułgarii (3,70). Aż o 35,6 euro więcej niż w Polsce przedsiębiorcy prywatni wydają za godzinę pracy w Szwecji - najwięcej w UE, bo aż 43 euro. Równie dużo kosztuje godzina pracy w Belgii (41,20) i Danii (39,80). W granicach średniej europejskiej (23,70 euro) jest Wielka Brytania, Irlandia, Hiszpania. W Niemczech na godzinę pracy w sektorze prywatnym wydaje się 31,70 euro.

To przekłada się oczywiście na zarobki. Koszty pracy obejmują przede wszystkim wydatki na wynagrodzenia (razem z podatkami oraz wszelkimi składakami) oraz pozostałe obciążenia pracy ponoszone przez pracodawców. W sumie w UE ok. 23,7 proc. kosztów pracy stanowią te pozapłacowe składniki, w Polsce jest to 16,7 procenta. Stawka godzinowa pracy jest plasuje nas więc w ogonie Europy. "

Reasumując:Polak zarabia średnio mniej niż 1/4 wynagrodzenia Niemca,ponadto pozapłacowe koszta w Polsce stanowią tylko 16,7% wynagrodzenia;w UE średnia to 23,7%.
      A często słyszałem od ekonomistów i przedsiębiorców polskich o wysokich kosztach pracy,nawet tych pozapłacowych i konieczności ich obniżania.
      Tym krajem rządzi chyba jakaś załgana i niedorozwinięta umysłowo mafia.
      • franek Re: mała dygresja 13.05.14, 14:10
        To nie można się dziwić,że z Zielonej Tuskolandii Ryżego I-go uciekają ludzie.hehe
      • franek Re: mała dygresja 13.05.14, 16:44
        Interesujący są też polscy przedsiębiorcy narzekający na wysokie koszty pracy.Przecież one są niemal skandaliczne niskie.Chyba mają(przedsiębiorcy) niesamowity potencjał.hehehehe
    • Gość: Emeryt Re: o skuteczności IP: 2.51.97.* 14.05.14, 15:13
      Wazne, ze skuteczne byly reformy pana premiera Buzka. Dzieki nim leze pod palmami, a po powrocie rozpoczne studia, oczywiscie bezplatne, na uniwersytecie trzeciego wieku.
      • Gość: Emeryt Re: Zapomnialem dodac IP: 2.51.97.* 14.05.14, 15:23
        Reformy pana premiera Buzka byly nie tylko skuteczne ale i wiekopomne.
        • franek Re: Zapomnialem dodac 15.05.14, 07:04
          Pewnie też ma ryży odcień włosów.Tehniczny żont fahofcuf.he
    • franek Re: . 16.05.14, 12:04
      Czy Korwin-Mikke to czubek z osobowością schizoidalną?Chyba w tych klimatach.
      • Gość: czester JKM IP: *.static.tvk.wroc.pl 16.05.14, 16:17
        Janusz wykazuje przede wszystkim bardzo niebezpieczne i zastanawiające prorosyjskie odchylenie.

Przyznam, że jego ostatnie wypowiedzi budzą co najmniej zdumienie.
        • franek Re: JKM 16.05.14, 16:27
          Po co słuchać czubka?
          • Gość: Emeryt Re: Prosze o porade IP: 2.51.97.* 16.05.14, 18:18
            Kogo w koncu mam sluchac? Z calej bandy pseudo politykow przynajmniej jeden znal sie na zegarkach I mogl podac dokladny czas, a reszta dobra tylko do trzepania kasiory.
            • franek Re: Prosze o porade 16.05.14, 23:35
              Jestem wierny najukochańszej Annie Grodzkiej.
              • Gość: Emeryt Re: Ale mi nie chodzilo o dziewictwo IP: 2.51.97.* 18.05.14, 15:20
                W tym wzgledzie lepsza jest pani profesor Pawlowicz.
                • franek Re: Ale mi nie chodzilo o dziewictwo 18.05.14, 19:46
                  Finezji Ani Grodzkiej nikt nie zdeklasuje.
                • franek Re: Ale mi nie chodzilo o dziewictwo 18.05.14, 21:06
                  Emerycie, już nie boisz się cenzora,że z taką lubością piszesz o Pawłowicz?Z "liścia" nie zarobisz?hehe
                  • Gość: Emeryt Re: Dlaczego mam sie bac cenzora? IP: 2.51.116.* 19.05.14, 18:26
                    Przeciez pisze o dziewictwie, a nie o chedozeniu. chociaz tych co chedoza w sejmie nie brakuje
                    • franek Re: Dlaczego mam sie bac cenzora? 19.05.14, 18:56
                      Masz specyficzne upodobania,jak na Twój wiek.
                      • Gość: Emeryt Re: Co zrobic? IP: 2.51.116.* 20.05.14, 15:04
                        Na eurotumana sie nie nadaje.
                        • franek Re: Co zrobic? 20.05.14, 20:24
                          A jakie masz predylekcje?
                          • Gość: Emeryt Re: Mysle ale mam klopot IP: 2.51.116.* 24.05.14, 10:11
                            Dementia.
                            • franek Re: Mysle ale mam klopot 24.05.14, 13:02
                              Komplementujesz się.
                              • Gość: Emeryt Re: Nie przesadzajmy IP: 2.51.116.* 25.05.14, 09:37
                                Dementia nie zostala wymyslona przeze mnie. Wielu slawnych, swiatowych przywodcow, np. pan premier Tusk stosuje ja w codziennej wielce chwalebnej polityce. Abonament rtv mial byc zniesiony. Dzieki dementii zostal podniesiony. Itd., itp. Dzieki temu Polska rosnie w sile i nikt nam nie zabierze Przemysla.
                                • franek Re: Nie przesadzajmy 25.05.14, 21:27
                                  he,dementi to przypadłość starszych panów,szczególnie emerytów,a w spółdzielni Ryżego mają po prostu dłuższe nosy,niż Pinokio.
                                • franek Re: Nie przesadzajmy 27.05.14, 11:29
                                  Halo,Emerycie!Żyjesz?...pewnie odłączyli respirator.Amen.
                                  • Gość: Emeryt Re: Nie przesadzajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 16:48
                                    Dziękuję za życzliwą pamięć. Zmieniałem miejsce postoju. Trafiłem na ulewę, dzięki której napęczniały mi resztki zwojów i mogę znowu pisać pochwalne peany na cześć naszych wielkich, skromnych i uczciwych przywódców.
                                    • franek Re: Nie przesadzajmy 28.05.14, 19:19
                                      Żyjesz.Pewnie nie rozstajesz się z podręcznym defibrylatorem.
                                      • Gość: Emeryt Re: Nie przesadzajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 20:58
                                        Lekko przesadziłeś, a mieliśmy nie przesadzać.
                                        • franek Re: Nie przesadzajmy 28.05.14, 21:30
                                          Nie mogę.Mam ADHD i osobowość dyssocjalną.
                                        • franek Re: Nie przesadzajmy 29.05.14, 10:45
                                          Szatańskie geny obligują.
    • ryszardsklanu Re: o skuteczności 18.11.14, 16:25
      BILETKOM - Nowa aplikacja do zakupu biletów przez smartfona! Pobierz aplikację z Google Play i kupuj bilety przez telefon.

play.google.com/store/apps/details?id=pl.info.astra.biletkom&hl=pl
      • Gość: Emeryt Re: o skuteczności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.14, 09:29
        Czy to chodzi o Pendolino?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka