Dodaj do ulubionych

SP 32, rocznik...1957

IP: 204.187.27.* 25.08.04, 03:46
Dajcie ludzie glos, jesli zyjecie. To byla bardzo interesujaca 'buda' w
ciekawych czasach. Czy pamietacie 'trupa w kaloszach'. Naszego dyra?
Albo wspaniala 'druchne' Gularska o cudownym sercu i cudownej naiwnosci?
A pania Paczesniakowa (bez komentarza...), polonistke, matematyczke /
matematyka z czasow 50/57. A Morozowa-rosjanka i od baletu. A
chodziliscie 'na balet', czyli zespol taneczny? Serdecznie was pozdrawiam.
Boguslaw

Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: SP 32, rocznik...1957 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.04, 23:21
      tak chodzilam do 32 ale to byla szkoła na Sępolnie czy o tę szkołe chodzi
    • Gość: PLIS Re: SP 32, rocznik...1957 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 19:06
      Chodziłem do 32-ki ale w roku 1947, więc nie przystaję.Nawiasem pisząc ,do
      jednej klasy z Markiem Hłasko chodziłem.Gdyby ta buda jeszcze istniała, miała
      by prawo do szykownego i autentycznego, choć nie koturnowego patrona.Piszę o 32
      na Sępolnie bo może inna szkoła funkcjonuje pod naszym kodem ?
    • Gość: gość Re: SP 32, rocznik...1957 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 23:22
      tak, szkoła podstawowa nr 32 była na Sępolnie, ja też tam chodziłam od 1956
      przez siedem lat. Czy ktoś pamięta wypadek jak ta zelazna brama zabila ucznia.
      To było potworne.
      Wiem ze tę szkole przekształcono w jakąś burse czy internat. Dlatego na forum
      pokazuje się często szkoła o nr 32 ale w innej dzielnict Wrocławia. A szkoda.
      • Gość: Plis Re: SP 32, rocznik...1957 IP: *.futuro.kielce.msk.pl 11.03.06, 17:34
        Pamiętam inny wypadek.Za moich czasów modne było prsynoszenie lasek prochu
        wyciąganych z pocisków artyleryjskich (takie cieńkie rurki z prochu) Na dużej
        przerwiena podwórku wspolnym ze szk. nr. 2, koledze który miał pełną pazuchę
        lasek ten proch się zapalił. Nie sposób było go dogonić aby pomódz. Ktoś
        wreszcie podsawił mu nogę i przysypano go błyskawicznie piaskiem. Został
        odwieziony do szpitala, rezultatu nie znam. Obserwowałem to zdarzenie z okna na
        1 piętrze. Rozrywki z niewybuchami były wówczas na porządku dzięnnym.
        • Gość: gość Re: SP 32, rocznik...1957 IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.06, 23:18
          ale czy to miało miejsce w szkole nr 32 na Sepolnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka