Dodaj do ulubionych

moj kot ,moje zwierze

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 21:25
mam kota b wabi sie ..... to boski okaz ewolucji gatunku od kota
faraonow do domowego bustwa , jest istota spoleczna oraz wytworem
swojego solipsyzmu , codziennie skladam mu holdy w postaci materialnej
oraz duchowej a on w ramach ekwiwalentnosci wymiany zachowan zaszczyca
mnie sowimi fochami , pazurami i totalnym balaganem emocjonalnym w
marcu ale zycie bez innego zwierzecia ......
Obserwuj wątek
    • Gość: spiwor Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.02, 21:28
      To jak żołnierz bez karabinu lub uczeń bez jedynki.
    • Gość: macio Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.eck-sa.krakow.pl 03.04.02, 21:33
      Koty ponad wszystko. Zgadzam się.
      Swoją kotkę kocham na równi(?) z (mał)żonką.
      • Gość: yacho 11 Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 21:53
        tez mam zwierze - kota chociaz nie wiem kto kogo ma , zyje one w
        niszy do ktorej zalicza sie kanapa i micha ,najsmieszniejszy jest gdy
        schodzi po schodach majestatycznie kolyszac swym za duzym brzuchem
        co ja mu daje a co on mi ? nie wiem CZY jest ze mnie zadowolony
        mam nadzieje ze czasami jestem dla niego wazniejszy od jedfzenia
    • Gość: em Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.02, 23:26
      a ja mam dwa koty... Filipa i Mietka. to jest dopiero jazda... nie dość, że
      stroją fochy do ludzi, to jeszcze na siebie potrafią się obrażać.
      normalnie "nie gadam z tobą". śmiech na sali. ale za to fantastycznie mruczą i
      wprowadzają taką spokojną, przytulaśną atmosferę...
      na dokładkę mam jeszcze psa, ale to już zupełnie inne historia...
      • samozycie Re: moj kot ,moje zwierze 04.04.02, 13:25
        A ja w domu mam (chomika?) kota, rybki, oraz psa :) Wszystkie zwierzaki "lekce
        sobie wazą kazdą prace" Tak wiec dom prawdziwie magiczny :)
    • Gość: Mara W. Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.dozamel.ssk.pl 04.04.02, 10:40
      Mam psa i kota. Zdecydowanie wolę pieski. Są bardziej przyjacielskie i otwarte.
      Tak wiernie patrzą w oczy i machają ogonkami. A kot raz na miesiąc musi obsikać
      łóżko i nigdy nie przyjdzie kiedy go wołam. Za to włazi wszędzie tam gdzie go
      nie proszą.
      Kochani "psiarze" odezwijcie się!
      • Gość: tomek854 Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.ifd.uni.wroc.pl 04.04.02, 11:54
        Hej. A ja mam kota. Nazywa sie KOCIE. Ostal mi sie po
        lokatorce. Ma czasem fazy i biega po scianach - zaden
        pies tego nie potrafi.
        A po za tym pies jest natretnie podlizuchny a moj
        wspanialy kotek nie :)))
        Ale psy tez sa fajne...
        miau - pozdrawiam wszystkie koty
        • Gość: gambler Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 19:48
          jestem gambler - jestem kotem co sie dziwicie ze mam pazury i ogon i
          jestem pelen godnosci wg mnie to wy zachwujecie sie idiotycznie w miom
          swiecie nie prtzezylibscie ani chwili , myslicie ze sie do was lasimy
          dla was mruczymy i temu podobne bzdury , po prostu wiemy ze jak
          zwrocicie na nas uwage to dacie nam cos do jedzenia - to taka
          inteligentna bezkrwawa forma polowania czsami bywacie rowniez uzyteczni
          bo posiadacie wiele zrodel negatywnego promieniowania , a w ogole nie
          chce mi sie z wami rozmawiac mial , miauuuuuuuuuuuuuuuuuu
    • Gość: Kociątko Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 12:50
      o moich kotach to by epopeję można napisać. ale z psami porównywać nie będę :P
      właśnie przyszła taka jedna i miauczy przeraźliwie że jest głodna. a skubana
      lubi tylko pasztet i to w dodatku jednej firmy :) kociej karmy nie tknie chyba
      że umiera z głodu, wtedy je z bardzo urażoną minką :P
      • Gość: Homar Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 14:55
        U mnie w domu sa dwa koty. Kazdy z nich ma swoj rewir, do ktorego nie wpuszcza
        drugiego. Dzieje sie to dlatego, ze nie wychowaly sie razem, tylko jednego
        przytaszczylismy z piwnicy, jak juz byl dojrzalym kotem...

Maja rozne charaktery i upodobania. Maciek, czarny i bezzebny (niestety, na
        podworku dopadl go szkorbut, czy cos w tym stylu - chyba byl kotem okretowm, ha
        ha) jest spokojny i lubi spac. Szary, pregowany Marysiek (tez kot, tyle ze na
        poczatku nie wiedzielismy i dalismy mu imie Maryska, a potem juz zostalo) jest
        kotem plochliwym i bardzo zywym. Skacze wysoko, czego nie potrafi Maciek, ze
        wzgledu na brzuszek. Zaden nie biega po scianach :))) I to tyle o kotkach.

Pozdrawiam
        • tyrysek Re: moj kot ,moje zwierze 04.04.02, 15:03
          Gość portalu: Homar napisał(a):

> Maciek, czarny i bezzebny (niestety, na
          > podworku dopadl go szkorbut,

Homar- bronic kota przed szkorbutem sie bales?
          Tyle sie teraz obcych kreci po podworkach, a mieszkancy wcale nie reaguja!
          Pozniej sa takie skutki, ze koty z powybijanymi zebami chodza ;-(((

• Gość: Homar Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 15:10
            tyrysek napisał(a):
            > Homar- bronic kota przed szkorbutem sie bales?

Tyrysku, zebys Ty zobaczyla Szkorbuta... Z kompania antyterrorystyczna by sobie
            latwo poradzil, nie wypuszczajac ani na chwile puszki piwa z reki :))
            • Gość: tyrysek Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 15:20
              > Tyrysku, zebys Ty zobaczyla Szkorbuta... Z kompania antyterrorystyczna by sobie
              >
              > latwo poradzil, nie wypuszczajac ani na chwile puszki piwa z reki :))

a piwem go pokonac probowales?

moj kot sie szweda po okolicy samodzielnie i samotnie, wiec boje sie, aby jakis
              szkorbut mu w droge nie wszedl
              • Gość: cyfer Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 15:26
                w domu: krolik miniaturka(?), zwany zaleznie od okolicznosci zwierze, albo ania (samiec).
                na forum: homar naturalnie :-))))))))))
                • Gość: Homar Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 15:41
                  Gość portalu: cyfer napisał(a):
                  > w domu: krolik miniaturka(?), zwany zaleznie od okolicznosci zwierze, albo ania
                  > (samiec). na forum: homar naturalnie :-))))))))))

Sajfer, lepiej nie przychodz dzis na czat, bo zostaniesz pogryziony. Tylko
                  ostrzegam. Pa.

• Gość: cyfer Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 15:56
                    stanie sie wedlug zyczenia homarku: cyfra na czacie nie bedzie. :-))
              • Gość: Homar Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 15:26
                Gość portalu: tyrysek napisał(a):
                > a piwem go pokonac probowales?

Jeszcze na to nie wpadlem, masz jakies sugestie..?

> moj kot sie szweda po okolicy samodzielnie i samotnie, wiec boje sie, aby jakis
                > szkorbut mu w droge nie wszedl

Ha ha, to zalezy, czy mieszkasz w okolicy, gdzie Szkorbut zeruje. Po poludniowej
                czesci Wroclawia (po mojej) jest Szkorbut, a na Polnocy grasuje Szkodnik. Podobno
                tez niezly specjalista ds. kotow. Potrafi pozbawic ogona dziesiec kotow jednym
                ruchem reki!

:)))

• Gość: tyrysek Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 15:41
                  bede uwazac na Szkodnika
                  a ze grasuje to fakt
                  poluje nie tylko na koty
                  widzialam ostatnio psa z 3 lapkami...
                  • Gość: Homar Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 15:45
                    Gość portalu: tyrysek napisał(a):
                    > bede uwazac na Szkodnika
                    > a ze grasuje to fakt
                    > poluje nie tylko na koty
                    > widzialam ostatnio psa z 3 lapkami...

Podobno krolik Sajfera tez wpadl w jego rece. I teraz nazywa sie Ania :)))))

• Gość: tyrysek Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 15:54
                      Szkodnik grasuje rowniez na czacie, ale juz go przepedzilam
                      • Gość: Homar Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 15:59
                        mam nadzieje, ze nikogo nie gryzie
                        i nic nie urywa :)))

• Gość: tyrysek Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 16:12
                          Gość portalu: Homar napisał(a):

> mam nadzieje, ze nikogo nie gryzie
                          > i nic nie urywa :)))
                          >

...i nie podglada ;-))
                          • Gość: Janek Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 21:03
                            Ale czatuje. :)))
                            • arvena Re: moj kot ,moje zwierze 04.04.02, 22:07
                              a ja mam psiaka i pewnie nie powinnam się tu dopisywać(?) ale co tam...
                              jest słodki, zachowuje się jak dziecko: szantażuje, bierze pod włos, podlizuje
                              się itp. No i cały czas chce się bawić:)
                              Ale za to jak mam ochotę na spacer w mojej niezbyt wesołej okolicy to się nie
                              boję bo wzbudza respekt.

Mimo że całe życie w moim domu były psy to ja zawsze chciałam kotka- i to
                              syjamskiego!Ale taki mój los- otaczają mnie psiarze:)
                              Trudno choć mimo ukrytych pragnień kocham psiaki i inne takie...
                              • Gość: de Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 11:06
                                A mój dom opanowała kocia banda, której liczba członków jest zmienna, na stałe
                                mieszka ich 7, a dochodzą w porywach jeszcze 3. Każdy stanowi kocią
                                indywidualność, upodobania kulinarne (od ptasich skrzydełek po ser parmezan, a
                                jeden nie je nic, tylko pije mleko), miejsce do spania - najchętniej kaloryfer,
                                a jeszcze lepiej żeby znajdował się na wysokości szafy, bo wtedy wszystko
                                widać, albo ja jako kanapa, wówczas jest wojna o miejsce na mnie - czysty koci
                                terroryzm. No i są jeszcze 2 psy, którym bez kotów byłoby okropnie nudno.
                                • Gość: macio Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.eck-sa.krakow.pl 05.04.02, 11:48
                                  Skąd masz tyle kasy żeby to całe stado wykarmić?
                                  A kuwety? 10 kuwet???
                                  No i chyba nie możesz nigdzie wyjechać no bo co zrobić
                                  z taką liczną zwierzyną na czas twojej nieobecności???
                                  • Gość: de Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 12:21
                                    Mam 1 kuwetę na wszelki wypadek, a koty mają sekretne wyjście z domu na ogród.
                                    Z wyjazdami jest kłopot - psy biorę ze sobą, z tym że jeden bardzo się boi
                                    podróży i siedzi mi całą drogę na kolanach (tylko 45 kilo), kotami w tym czasie
                                    zajmuje się rodzina. A z kasą na żarcie, to lepiej nie gadać.
                                    • Gość: macio Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.eck-sa.krakow.pl 05.04.02, 12:43
                                      Pytam, bo moim marzeniem jest posiadanie stada kotów.
                                      Na razie mam jednego... ale po przeprowadzce z mieszkania
                                      do czegoś większego zamierzam zrealizować ten plan :)
    • Gość: Donia Re: moj kot ,moje zwierze IP: 212.160.90.* 05.04.02, 14:22
      A ja mam kotkę i psa. Bardziej wole koty, gdyż są indywidulistami, chodzą
      swoimi drogami i nie przychodzą na każde zawołanie jak czynią to psy - można by
      pomysleć że nie mają swojego zdania.
    • szarykot Re: moj kot ,moje zwierze 05.04.02, 18:33
      a mój się urodził 2 dni temu i za jakiś miesiąc będzie już u mnie w domku :)
    • Gość: Dana Re: moj kot ,moje zwierze IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 19:06
      Lubię i psy i koty. Mam jedno i drugie.
      Kot jest najbrzydszym kotem na świecie i ma na imię Albin, bo jest biały.
      Ciemne plamki ma przy uszach i równie ciemny ogon. Ocaliłam go od niechybnej
      śmierci. Zachowuje się jak pies, chodzi przy nodze, biegnie jak go wołam, liże
      po rękach. Ale ma też swoisty charakter. Nigdy nam nie nabrudził w domu. Nad
      ranem każe się wypuścić i buszuje po okolicznym lesie, lub na podwórku z psem
      (też znajdą). Noce spędza na swojej poduszce umieszczonej w fotelu. Jest
      przemiłą pociechą.
      Pozdrawiam miłośników futrzanych przyjaciół. Danuta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka