Dodaj do ulubionych

Wakacyjne ODKRYCIE

02.09.04, 11:28
W tym roku nie udało mi sie nigdzie wyjechać i siedząc we Wrocku chętnie przeczytam o miejscach, które warto zobaczyć. Dla mnie jednym z takich miejsc jest np. mała miejscowość Stilo nad morzem - kilkanaście km brzegiem na wschód od Łeby. Niby nic - pole namiotowe, chałupa, latarnia morska i daleko od cywilizacji. Na tabliczce wjazdowej, pod napisem Stilo, ktoś napisał "koniec świata" i tak tam mozna się poczuć. Na takim zadupiu jednak znalazła się najlepsza smażalnia ryb, jaką znam. Na papierowym talerzyku danie podane wykwintnie, po królewsku... Pułka by dał z pięć gwiazdek, pomimo, że nie obsługuje tego kramu piękna panna, tylko średniej urody rodzina tubylców :) Na samo wspomnienie ślina mi ciecze, jak psu Pawłowa ;)))

Mam takie pytanie do tych, którzy lubią podróżować. Czy w tym roku udało Wam się odkryć, tak na waszą osobistą skalę, jakieś miejsce w Polsce?
Obserwuj wątek
    • Gość: Stilon noclegi w Stilo? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.04, 22:25
      Cześć!
      Przyznam, że zawsze mnie nęciło się tam wybrać. Z dala od Łeby i Jastrzębiej.
      Czy poza sezonem można tam gdzieś znaleźć nocleg, np. w domu latarnika?
      • eiff Re: noclegi w Stilo? 03.09.04, 09:37
        Szczerze mówiąc, nie umiem Ci odpowiedzieć. Byłem tam dwukrotnie, jednak zawsze pod namiotem i nie interesowało mnie zakwaterowanie w domku. Miejscowość sprawa wrażenie, jakby tylko sie ozywiała w czasie wakacji.
    • Gość: MKK Re: Wakacyjne ODKRYCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 11:33
      Mazury, lipiec 2004, między Giżyckiem i Węgorzewem.
      Łąka ze skoszonym sianem. Pośrodku siedzi (zapewne zmęczony) mężczyzna w białym
      T-shirt'ie z dużym napisem na plecach "COMPUTER LAND"!
      Do dziś żałuję, że nie uruchomiłam aparatu!
      G.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka