piast9 07.09.04, 23:27 No, wreszcie jakieś zmiany. Oby wyszły na dobre miastu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rebi Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 07:24 myślę że pani rzecznik również odejdzie za jej bzdurne wypowiedzi na temat remontów ulic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.airport.wroclaw.pl 08.09.04, 07:39 A kto ,oprócz kolegów, mówił, że Najniger to jakiś menager i do tego prężny? Może to najpierwszych z pierwszych decydentów naszego miasta należy wykopać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatek Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.04, 09:14 airport.wroclaw.pl lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.airport.wroclaw.pl 08.09.04, 14:54 Agatku! Czy chciałś się tylko pochwalić, że piszesz z air portu ,czy może zapomniałś napisać więcej konkretów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.09.04, 08:06 dobrze że prezydent nie mieszka w Sukiennicach , bo by nic nie zauważył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaidBack Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:13 Nie dosc, ze remontuja mu droge do domu, to podejmuje kadrowe decyzje pod wplywem niekontrolowanych emocji - wroclawianom gratulujemy prezydnta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goran Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:25 Pan vice-prezydent zareagowła bo sytuacja bezpośrednio go dotkneła ! A co ma powiedzieć szary obywatel, który be przerwy tkwi w korkach ? Który nie może doczekać się poszerzenia ulicy Klecińskiej (wieczne korki) czy Strzegomskiej, albo tk ruchliwej ulicy wylotowej jak Lotnicza i Żmigrodzka ??? Co Pan na to Panie prezydencie ? Tylko centrum i wylot na stolicę się liczy, obrzeża są nieważne ? Pozatym z tego co wiem Urząd Miejski nie zgodził się na poszerzenie ulicy Karkonoskiej w momencie budowy Auchana , w związku z czym jadąc do węzła Bielany musimy ustawicznie stać w korkach, miastu szkoda było kasy na dobudowanie dodatkowej jezdni, która znacznie usprawniłaby ruch na tej jakże ważnej alterii !!! Tak więc : Przygania kocioł garnkowi, a sam smoli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 10:41 Wylot na Warszawę to własnie obrzeża. A że ten wylot dotąd był traktowany najgorzej to mamy dowód w postaci korków przy okazji jakiegokolwiek remontu. ZERO objazdów. Ani jednej trasy alternatywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławczyk Dudkiewicz zareagował dopiero gdy sam ucierpiał IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.04, 08:19 Tak działa nasza władza. Dopuki coś nie dotyczy jej osobiście to nie przejmują się skargami nawet tysięcy wrocławian. Ale jak prezydent też musiał postać w korkach to nagle zauważył, że jego pupile sa niekompetentni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoś_bimbacz Re: Dudkiewicz zareagował dopiero gdy sam ucierpi IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 09:05 woda zagotowała mu się w chłodnicy skody? powinien reklamować! myslałem, że przy okazji remontu gabinetu za koszmarne pieniądze kupił sobie latający dywan Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Skandal!!! 08.09.04, 08:26 A to, że tzw. szarzy obywatele od kilku miesięcy wloką się przepełnionymi autobusami stojącymi w ogromniastych korkach jest normalne??? To aż pan prezydent - jadący klimatyzowaną limuzyną - musiał się zdenerwować??? Na jaką okoliczność były podwyżki, kiedy sytuacja komunikacyjna wciąż się pogarsza??? Jakiś czas temu wydawało się, że miasto wycofuje 30-letnie Ikarusy a teraz znów pojawiły się ona na ulicach (notorycznie na trasie 134). To jest skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzales Pierwszy Sekretarz się wkurzył. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.04, 08:26 A jeszcze nie tak dawno stał murem za najgłupszymi decyzjami. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Odchodzi dyrektor ZDiK 08.09.04, 08:35 Skandal. Oto bowiem lokalny kacyk wziął się i zdenerwował, kiedy rozorano mu drogę do domu. Nie posunął gościa za całokształt, tylko za utrudnienia dla dupska prezydenta. Białoruś, normalnie Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
cactus Re: Odchodzi dyrektor ZDiK 08.09.04, 08:40 Myśle, ze wrocławianie z różnych osiedli powinni zapraszać Pana Prezydenta, żeby trochę u każdego pomieszkał. Ile by to spraw załatwiło. Istnieje co prawda obawa, że Prezydent mógłby wtedy pozwalniac wszystkich dyrektorów miejskich instytucji, ale z drugiej strony ile stanowisk byłoby do obsadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Oj durny, durny IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.09.04, 09:15 Trzeba tak jak w Moskwie - wydzielony pas ruchu dla Pana Prezydenta do domu i będzie tuman myślał, że wszystko jest OK z ruchem we Wrocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:32 No tak Dutkiewicz postał w korkach i trzęsienie ziemi, zmiany kadrowe itd. Jak wyżej ktoś napisał apeluję : Prezydencie Miasta Wrocławia proszę sobie pojeździć po Wrocławiu (oczywiście na nasz koszt) to może wpadnie pan na jeszcze jakieś inne pomysły żeby usprawnić ruch komunikacyjny. Kosmonautów, Klecińska, Powstańców Śląskich itd. i proszę nie tylko dymisjonować ale także otworzyć oczy i w końcu zacząć logicznie układać plany remontów naszych dróg. (oczywiście gdzież bym śmiał oczekiwać że osobiście, przecież ma pan ludzi od tego, niestety po raz kolejny niekompetetnych.......) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Oj durny, durny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:36 a pamiętacie ze Zdrojeskim było podobnie, nowa droga, zmiana pierwszeństwa, mechanizmy się nie zmieniają tylko ludzie i miejsca.... Odpowiedz Link Zgłoś
mbelkowicz Tak zle, tak nie dobrze 08.09.04, 09:36 Luuuuudzie! To co miał go nie wyrzucać? To chyba dobry objaw, że jak zobaczył na własne oczy jak się sprawy mają, to zmienił zdanie o szefie ZDiK. Było by gorzej gdyby szedł w zaparte i go bronił. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Tak zle, tak nie dobrze 08.09.04, 10:41 mbelkowicz napisał: > Luuuuudzie! To co miał go nie wyrzucać? To chyba dobry objaw, że jak zobaczył > na własne oczy jak się sprawy mają, to zmienił zdanie o szefie ZDiK. Było by > gorzej gdyby szedł w zaparte i go bronił. Dutkiewicza dyskwalifikuje fakt, że potrzebował dobrych dwóch lat, żeby przejrzeć na oczy. Właściwie to jest jeszcze gorzej: Dutkiewicz uważa najwyraźniej, że z drogami i komunikacją jest wszystko w porządku, bo inaczej nie trzymał by szefa ZDiK na stołku przez dwa lata po swoim wyborze. Wrocławskie drogi dały mu w dupę dopiero, jak ktoś ośmielił się zamknąć drogę dojazdową do p. prezydenta do pracy. W jakim świecie on żyje ?!?! Odspawajmy go od stołka, bo chłop zatracił najwyraźniej jakikolwiek kontant z rzeczywistością. Dość już mam rządów lokalnej kopii Łukaszenki, jakby mało tego jeszcze było, nieudolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Tak zle, tak nie dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 10:53 Guzik prawda. On naprawdę kiepsko widzi. Porządkuje osiedla (kanalizacja, oświetlenie, ulice) w południowych i zachodnich rejonach miasta a nie widzi że osiedla na pólnocy miasta, a wiec tam gdzie sam mieszka, takich inwestycji również od dawna wyczekują. Chyba jest dalekowidzem! I jeszcze wyremontował Park Południowy,znalazł kaskę na koncerty. Ten człowiek naprawdę koło siebie nic nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Oj durny, durny 10.09.04, 11:23 Gość portalu: XY napisał(a): > Trzeba tak jak w Moskwie - wydzielony pas ruchu dla Pana Prezydenta do domu i > będzie tuman myślał, że wszystko jest OK z ruchem we Wrocku. Juz tak jest - niejaka skoda superb zasuwa po torowiskach :) Nawet byl watek o tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy rider Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.dint.wroc.pl 08.09.04, 09:38 I co z tego ?? To nie kwestia człowieka, tylko kwestia zdolności oceny sytuacji i znalezienia prawidłowych rozwiązań. Ci sami ludzie nie są w stanie tego zrobić. Mosty jak sama nazwa mówi buduje się ostatnio we Wrocławiu co 1000 lat. ( nowy MOST TYSIĄCLECIA ). Wydaje się na remonty, niewiele inwestując w nowe ulice, skrzyżowania czy coś takiego jak SKRZYŻOWANIA WIELOPOZIOMOWE. Czy ktoś w ZDiK zna takie rozwiązanie jak wiepoziomowe rozjazdy i skrzyżowania ?? Wiem jedno. Może być i będzie gorzej. Jedynym praktycznym rozwiązaniem dla sprawnego poruszania sie po mieście, to wygodny skuter albo motor i sprzyjająca pogoda. Przy polskiej biedzie, nie ma najmniejszych szans, aby w ciągu 30 lat, coś się zdecydowanie zmieniło. I ja Wam to mowię. Pozdr Easy Rider Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Masz rację co do jednośladu 08.09.04, 11:02 Też bym sobie chętnie kupił motor ale niestety nie mam garażu, a wiadomo, że co nie jest przyspawane to w Polsce zaraz ukradną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Szkoda, że Niemcy nie zdążyli zbudować obwodnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 10:19 Gdyby wojna zakończyła się kilka lat póżniej mielibysmy wspaniałe obwodnice i mosty. Zmiana dyrektorów nic nie pomoże. Potrzebne są duże pieniądze; redukcja zatrudnienia w Urzędzie Miejskim; zmniejszenie liczby samochodów używanych przez Urzad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 10:56 Pan dyrektor odchodzi dlatego, że nie potrafił przygotować kilku przetargów na remoty i budowę dród , przez co miasto straci kilka milionów euro z kasy w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Sam nie wiem 08.09.04, 10:59 Z jednej strony dobrze, że w końcu ktoś z tego ZDiK poleciał ale nieoficjalny pretekst tej dymisji jest po prostu niewiarygodny. Mam nadzieję, że pan prezydent kierował się czymś więcej niż tylko emocjami i własnym interesem, bo to rzeczywiście zaczyna przypominać Białoruś. Nie zmienia to jednak faktu, że pan Dutkiewicz wykazał refleks szachisty, bo o tym iż ZDiK jest beznadziejny było wiadomo od lat. Mam nadzieję, że wyborcy to zapamiętają i w przyszłych wyborach zagłosują na bardziej zdecydowanego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.04, 11:01 Fatalnie sie jeżdzi po Wrocławiu :((( Odpowiedz Link Zgłoś
ert3 Re: Odchodzi dyrektor ZDiK 08.09.04, 11:18 Teraz czas na zarząd wrocławskiego lotniska i Gucwińskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:23 Twierdza ZOO musi paść........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona i czemuż tylko on? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:30 i czemuż tylko on? jest jeszcze kilku dyrektorów bardziej zasiedziałych w ZDiK od Pana O... o szczeblach niższych, nietykanych od la wielu, nie wspomnę.. a poza tym.. ta jakże eksluzywna p. rzecznik ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franz NIE MA SIE Z CZEGO CIESZYĆ IP: *.ioz.ae.wroc.pl 08.09.04, 13:52 Z tego co GW napisła...wychodzi znowu, iz dopiero jak jakiś "Very Ważny Urzędas" dostanie po dupsku to wtedy zapadają jakieś istotne dla ludzi decyzję...nic to, ze "normalny" naród stoi w korku całe wakacje, to nikogo już nie wzrusza, proponuje więc dośc cynicznie, ale i pragmatycznie w parę rozwiązań w zakresie szkół, szpitali, CEN ZA BILETY MPK wkręcic Pana Prezydenta, ech....normalnie jakbysmy w Areminii lub innej Nikaragui żyli. Pozdrawiam sfrustrowanego staniem w korkach kierowcę Pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
im13 Re: Odchodzi dyrektor ZDiK 08.09.04, 14:54 Ooooo, jak mi przykro. Głupio, oj głupio, brzmi Panie Prezydencie ten powód przy całkowitym braku kompetencji, vide inne posty. Jako nie-mieszkanka Wrocławia, choć Wrocławianka z serca, mam szczęście i nie muszę się wstydzić, że na Pana głosowałam (nie mogłam, ale dobrze...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marus Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.09.04, 15:18 Przecież to tylko preteks - potrzebne jest stanowisko dla kolejnego kolesia (pamiętacie za co poleciał dyr.Wodociągów?).Jeszcze pozostało kilka firm miejskich - ciekawe kiedy będzie potrzebne następne stanowisko dla kolesia?Mogę ułatwić załatwienie sprawy p.Prezydentowi,otóż pięć dni temu między 18.00 a 19.15 leciała u mnie letnia c.w.Proponuję wylać na zbitą twarz dyrektora Mpec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.coxfiber.net 08.09.04, 16:10 Gosciu daje w Dlugom na lepsze bo taki jest porzadek. Przecie nie powie ze dostal awans. Zadnych przeciekow na temat; kto bedzie nastepny specjalista od miejskich wykopkow?. A Pan Hrabia taki dobry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Spokojnie IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 08.09.04, 16:35 Po pierwsze. NIe wyobrazam sobie ze Dutkiewicz zapytany przez GW o powod wylania dyrektora ZDiK-u odpowiedzial , bo k..a byly takie za...te korki jak oststnio na Ramiszow jechalem ze myslalem ze krew mnie zaleje " Po drugie Tajemnica poliszynela jest ze GW nie lubi Dutkiewicza (nie ta opcja) Po trzecie. Takiego samego typu tajemnica jest to ze ZDiK to banda nierobow z ktora trzeba cos zrobic- mozna zaczac od wymiany szefa. Pozdrawiam i zycze trzezwego spojrzenia na sytuacje a przedewszytskim czytania miedzy wierszami (choc troszke). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 18:32 I to jest sedno sprawy,KTOŚ tu jeszcze próbuje KOMUŚ dokopać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaidBack Re: Spokojnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 18:47 Bo i tez jest za co kopac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 20:14 no to kopmy na odlew,ciekawe gdyby prezydentem miasta był pewien Władek czy również w podobny sposób napisano by ten artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 16:52 Przed chiwlą jechałem od Placy Czerwonego do Placu Orląt Lwowskich - 38 minut !!! Nie sądzę aby odejcie tej osoby cokolwiek poprawiło. Gdzie jest policja. Samochody jadące od Podwale w kierunku Braniborskiej cały czas blokują przejazd z Podwala w kierunku Placu Legionów. Gratuluję policji. Zarobić i tak się nie da - nikt nie pojedzie szybciej - wszyscy jadą wolniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mbelkowicz Re: Odchodzi dyrektor ZDiK 09.09.04, 01:37 To Dutkiewicz blokuje skrzyżowania? Jeżdzę conajmiej cztery razy dziennie przez plac Orląt Lwowskich (Braniborska <- > Podwale) i zapewniam, że za kółkiem aut blokujących skrzyżownie nie siedzi RD ani jego "przystojny" kierowca. No chyba, że wysyła tam swoją rodzinę? A tej nie znam. (RD nie znam osobiście ale poznałbym, bo widzialem go na zdjęciach w gazetach) Trochę obiektywizmu!!!. PS. Policja jest państwowa a nie samorządowa. O której jechałeś, mnie przejazd przez pl. Orląt nie zajmuje więcej niż 10minut, ale może mam szczęście albo w jeżdzę w godzinach mniejszego natężenia ruchu. I jeszcze jedna rada, Jadąc al. Piłsudskiego nigdy nie skręcam na Braniborską walę prosto w Podwale i zgodnie z objazdem w Zelwerowicza, Sokolniczą, Legnicką do pl. Stregomskiego i tam w lewo na Strzegomską. Nigdy nie stałem na światłach dlużej niż jeden cykl świetlny. Jeśli nie wierzysz, sprawdź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerka 10-ki Re: Odchodzi dyrektor ZDiK IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.09.04, 18:56 W poniedziałek 6 września o 16.15 wyruszyłam 10-tką z placu Strzegomskiego i po 55 minutach byłam na Skłodowskiej. Spóźniłam się na zebranie rodziców w Liceum na Parkowej. Na odcinku plac Czerwony -1- Maja- Podwale "zeszło" jakieś 40 minut. Co będzie zimą jak tu i ówdzie zdarzy się stłuczka?... Odpowiedz Link Zgłoś
tora_tora jaki prezydent taki zdik 09.09.04, 00:52 pan najnigier musiałby najpierw wykopać stamtąd swoich zasiedziałych kolegów, a olszewski i tak był tam tylko marionetką,ledwie parę miesięcy tam pracował!! śmieszy mnie to szukanie menedzera do zdiku, za duża kasa się tam przewala żebym uwierzył w takie bzdury, więc nadal będą nim zarządzać ci co siedzą tam od kilkunastu lat i winni są katastrofie która dzieje sie na wrocławskich ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Kacyk Dutkiewicz kompromituje nasze miasto IP: 144.57.128.* 09.09.04, 08:30 Kolejny po MPWiK i paru innych instytucjach skok "ludzi Rafała" na kasę. Ta ośmiornica rządzi W-wiem juz 14 lat i ma chęć na coraz to nowe posadki - czas wyciąć tego raka PO z naszego organizmu. Dutkiewicz na śmietnik! G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deer Re: Kacyk Dutkiewicz kompromituje nasze miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 09:21 Generalnie to forum jest siedliskiem malkontentów, ale głupota w tym wątku jest wyjątkowa. Zdymisjonowany dyrektor ZDiK-u pochodził z konkursu ogłoszonego już przez DUtkiewicza. Zarządzał źle, Wrocław tkwi w korkach, więc został zdymisjonowany. Gdyby Dutkiewicz chciał miejsce dla kolesia, to by wstawił go za pierwszym razem. Z poziomu Dutkiewicza nie dymisjonuje się urzędników średniego szczebla, od tego są właśnie dyrektorzy, tacy jak dyr. ZDiK. Z większości wpisów wyłazi przekonanie, że nie należało dymisjonować dyrektora ZDIK-u, a prezydenta. Wtedy nowym prezydentem zostałby dyrektor ZDIKu i wszystko byłoby pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Złe zarządzanie kompromituje nasze miasto IP: *.ig.pwr.wroc.pl 09.09.04, 15:55 Z większości wpisów wynika, że ZDiK od dawna jest źle zarządzany i dymisja dyrektora jest mocno spóźniona. Bulwersujący jest jednak fakt, że nastąpiła ona dopiero po utknięciu w korku samochodu prezydenta a nie wcześniej, po całej serii "wpadek" ZDiK-u, które oburzały mieszkańców ale długo były tolerowane przez zarząd miasta. Jest to kolejny dowód lekceważenia mieszkańców przez władze miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Złe zarządzanie kompromituje nasze miasto IP: 81.219.224.* 10.09.04, 00:12 Tak, źle zarządzany - to oczywiste. Natomiast, ciekawostką jest fakt, ze większość mieszkańców miasta potrafiłaby określić właściwe i duzo lepsze wymagania na ofertę przetargową wykonania "wykopków" na feralnego Krzywoustego lub w innym miejscu. Wyciągając wniosek z powyższego: zarząd ZDiK jest głupszy niż wrocławska przeciętna. Ale z drugiej strony, przecież niemało szarych komórek trzeba użyć, aby zdobyć i utrzymać się na atrakcyjnym stołku w zarządzie takiego ZDiK - więc chyba jednak inteligetni są. Wniosek: Złe zarzadzanie jest z premedytacja. OK, ale dlaczego? Moze dlatego, ze nie ma firmy, ktora potrafilaby zorganizowac prace na trzy zmiany 7 dni w tygodniu. A moze dlatego, ze ... (nie mam dowodow - wiec nie dokoncze tego zdania). Do czego zmierzam - dymisje rzadko pomagaja w takich przypadkach - nowy szef dlugo bedzie sie uczyl, i nic nie zalatwi, a stary wie od dawna za ktore sznurki pociagac. Ja zrobiłbym tak: staremu dałbym większą "marchewe" uwiązaną na solidnym sznurku i popuszczałbym sznurek tylko wtedy, gdy widać efekty pracy, kij tez trzeba by było solidniejszy przygotować niż tylko zwolnienie z pracy. Postawiłbym nowego czlowieka, który przygotowywałby materiały do oceny efektów pracy pierwszego, przez co miałby duze szanse na przejecie stolka pierwszego, gdyby faktycznie sie nie sprawdzil. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Złe zarządzanie kompromituje nasze miasto 10.09.04, 08:36 Gość portalu: tubylec napisał(a): > Tak, źle zarządzany - to oczywiste. > Natomiast, ciekawostką jest fakt, ze większość mieszkańców miasta potrafiłaby > określić właściwe i duzo lepsze wymagania na ofertę przetargową > wykonania "wykopków" na feralnego Krzywoustego lub w innym miejscu. > Wyciągając wniosek z powyższego: zarząd ZDiK jest głupszy niż wrocławska > przeciętna. Logika jest nieubłaganą i bezwzględną nauką, nieprawdaż ? ;-) > Ale z drugiej strony, przecież niemało szarych komórek trzeba użyć, aby zdobyć > i utrzymać się na atrakcyjnym stołku w zarządzie takiego ZDiK - więc chyba > jednak inteligetni są. Patrząc na drogi dochodzę jednak do wniosku, że cała para dyrektorstwa poszła w walkę o utzymanie stółków. Na cholerę więc nam, mieszkańcom, taka dyrekcja ? > Wniosek: Złe zarzadzanie jest z premedytacja. > OK, ale dlaczego? > Moze dlatego, ze nie ma firmy, ktora potrafilaby zorganizowac prace na trzy > zmiany 7 dni w tygodniu. > A moze dlatego, ze ... (nie mam dowodow - wiec nie dokoncze tego zdania). Dowody są. Trzeba tylko prześwietlić tę ich małą fortecę na Długiej. A na to (z niejasnych dla mnie względów) Dutkiewicz reaguje jak byk po wiadrze kawy na czerwoną płachtę. > Do czego zmierzam - dymisje rzadko pomagaja w takich przypadkach - nowy szef > dlugo bedzie sie uczyl, i nic nie zalatwi, a stary wie od dawna za ktore > sznurki pociagac. Rozumiem, że jest jakaś wartość, którą chcesz chronić, której obecnemu kierownictwu ZDiK jeszcze nie udało się spieprzyć. Mogę wiedzieć, co we Wrocku jeszcze w komunikacji działa ? Ja zrobiłbym tak: > Postawiłbym nowego czlowieka, który przygotowywałby materiały do oceny > efektów pracy pierwszego, przez co miałby duze szanse na przejecie stolka > pierwszego, gdyby faktycznie sie nie sprawdzil. A kto kontrolował by kontrolera ? Odpowiedz Link Zgłoś
impact007 o co tak naprawdę chodzi ze zmianą dyrektora ZDiK 10.09.04, 11:07 nowy dyrektor był niecały rok!! za to jego zasptępcy są tam od ponad 10 lat i każdy, nawet niezbyt rozgarnięty, domyśli się że to ONI tam rządzą a nie jakiś koleś który przyjechał z Gdyni. W mojej opinii koleś był tylko od podpisywania trudnych kwitów. Tak się składa że znam nieco realia zarządzania w takich "złożonych" instytucjach i po kilku miesiącach pracy trudno mieć pełne rozeznanie co sie w nich dzieje. Reasumując: w ostatnich dwóch latach jest tam trzeci szef. Natomiast pozostała kadra zarządzająca (zastępcy, kierownicy i inni fachowcy) są tam od 10 lat! kto więc ponosi faktyczną odpowiedzialność za stan ulic, fatalną jakość prac, organizację ruchu, skarajną niedołężność kluczowej dla mniasta instytucji? Ludzie którzy pracowali tam kilka miesięcy czy ci którzy kręcą tam lody od kilku czy kilkunastu lat???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micia Re: o co tak naprawdę chodzi ze zmianą dyrektora IP: *.um.wroc.pl 15.09.04, 11:37 Tu się z Tobą zgodzę! Cały ZDiK należy zwolnić, zburzyć i ziemię zaorać - a potem postawić od nowa! Tam są zastępy niekompetentnych i nereformowalnych już urzędasów. Zadziwiające jest tylko to, że przecież oni tez jakoś jeżdżą do pracy. Lubią te korki czy co?! Odpowiedz Link Zgłoś