Gość: Tom IP: 213.77.14.* 04.07.01, 07:19 Co się stało z tym browarem? Od roku nie mogę kupić w pd-wsch Polsce. Czyżby padł? Żywcem, Warką i Okocimiem już rzygam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mark Re: Piwo PIAST IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 08:06 Gość portalu: Tom napisał(a): > Co się stało z tym browarem? Od roku nie mogę kupić w pd-wsch Polsce. > Czyżby padł? Żywcem, Warką i Okocimiem już rzygam. Podobno Carlsberg przejmuje Browary Dolnośląskie - mały browar nie ma szans na rynku. Niestety. Duńczycy zrobią z Piasta znaną markę, albo zlikwidują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Piwo PIAST IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 08:51 Gość portalu: mark napisał(a): > Gość portalu: Tom napisał(a): > > > Co się stało z tym browarem? Od roku nie mogę kupić w pd-wsch Polsce. > > Czyżby padł? Żywcem, Warką i Okocimiem już rzygam. > > Podobno Carlsberg przejmuje Browary Dolnośląskie - mały browar nie ma szans > na rynku. Niestety. Duńczycy zrobią z Piasta znaną markę, albo zlikwidują. > Oby tylko z naszym PIASTEM nie stało się tak jak z gdańskim Browarem Hewelius, który po przejęciu przez EB jest po kilku latach jedynie dużą hurtownią piwa EB, a sam browar niedawno zlikwidowano (w atmosferze wielkiego skandalu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Piwo PIAST IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 04.07.01, 09:35 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Gość portalu: mark napisał(a): > > > Gość portalu: Tom napisał(a): > > > > > Co się stało z tym browarem? Od roku nie mogę kupić w pd-wsch Polsce. > > > Czyżby padł? Żywcem, Warką i Okocimiem już rzygam. > > > > Podobno Carlsberg przejmuje Browary Dolnośląskie - mały browar nie ma sza > ns > > na rynku. Niestety. Duńczycy zrobią z Piasta znaną markę, albo zlikwidują > . > > > Oby tylko z naszym PIASTEM nie stało się tak jak z gdańskim Browarem Hewelius, > który po przejęciu przez EB jest po kilku latach jedynie dużą hurtownią piwa EB > , > a sam browar niedawno zlikwidowano (w atmosferze wielkiego skandalu). > Tak bylo z australijskim EB.Ale teraz Varisella ma dolek inwastycyjny w wys. 8 mil.dolcow + odsetki za zwloke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Piwo PIAST IP: 195.116.104.* 04.07.01, 12:31 I Piwnicę Świdnicką "w plecy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: Piwo PIAST IP: 156.17.85.* 04.07.01, 17:17 Gość portalu: mark napisał(a): > Gość portalu: Tom napisał(a): > > > Co się stało z tym browarem? Od roku nie mogę kupić w pd-wsch Polsce. > > Czyżby padł? Żywcem, Warką i Okocimiem już rzygam. > > Podobno Carlsberg przejmuje Browary Dolnośląskie - mały browar nie ma szans > na rynku. Niestety. Duńczycy zrobią z Piasta znaną markę, albo zlikwidują. Albo zaczną produkować swoje duńskie (czarny scenariusz). Wiwat Piast! Co do zasięgu wrocławskich piw: ostatnio widziałem 'Książa' w Warszawie. Ale dlaczego brak Piasta w SE Poland? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Piwo PIAST IP: *.proxy.aol.com 04.07.01, 21:04 Gość portalu: hen napisał(a): > Gość portalu: mark napisał(a): > > > Gość portalu: Tom napisał(a): > > > > > Co się stało z tym browarem? Od roku nie mogę kupić w pd-wsch Polsce. > > > Czyżby padł? Żywcem, Warką i Okocimiem już rzygam. > > > > Podobno Carlsberg przejmuje Browary Dolnośląskie - mały browar nie ma sza > ns > > na rynku. Niestety. Duńczycy zrobią z Piasta znaną markę, albo zlikwidują > . > > > Albo zaczną produkować swoje duńskie (czarny scenariusz). Wiwat Piast! Co do > zasięgu wrocławskich piw: ostatnio widziałem 'Książa' w Warszawie. Ale dlaczego > > brak Piasta w SE Poland? To wszystko bardzo dziwne, bo ja moge kupic wroclawskiego PIASTA tutaj w USA w stanie New Jersey kolo Nowego Jorku w miejscowosci FREEHOLD w sklepie SHOPRITE. Jest to znakomite piwo i nawet moi amerykanscy sasiedzi bardzo go chwala. Bylaby wielka strata gdyby podzielilo los gdanskiego Heweliusza. Przykro czytac o tym co sie dzieje dzisiaj w Polsce. Dlaczego tyle firm jest "prywatyzowanych na sile" za psie grosze. Gdzie jest nasza polska tradycja, duma? Czy pozwolimy by o naszych polskich sprawach decydowano gdzies tam w cichych gabinetach Brukseli, Monachium, Duisburga, Paryza czy Londynu? Tam NIKT nie zadba o nasz polski interes ! NIECH ZYJE WROCLAWSKI "PIAST" ! -------Jurek z New Jersey, USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Piwo PIAST IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 21:51 Gość portalu: Tom napisał(a): > Co się stało z tym browarem? Od roku nie mogę kupić w pd-wsch Polsce. > Czyżby padł? Żywcem, Warką i Okocimiem już rzygam. Nie dalej niż 2 miesiące temu byłem w Rzeszowie (PD-WSCH polska) i bez problemu kupiłem Piasta (w takim duzym domu handlowym w centrum miasta obok DW PKS). A więc Piasta w tamtej części Polski też można kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Piwo PIAST IP: 213.77.14.* 05.07.01, 07:36 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Nie dalej niż 2 miesiące temu byłem w Rzeszowie (PD-WSCH polska) i bez problemu > > kupiłem Piasta (w takim duzym domu handlowym w centrum miasta obok DW PKS). > A więc Piasta w tamtej części Polski też można kupić... W samie społemowskim? Może i był ale przelotnie. A zresztą..., zaraz idę sprawdzić Odp. za chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Piwo PIAST IP: 213.77.14.* 05.07.01, 08:23 Brak Piasta ... w "samie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Piwo PIAST IP: *.chicago-23-24rs.il.dial-access.att.net 05.07.01, 16:52 Gość portalu: Tom napisał(a): > Brak Piasta ... w "samie" Tez pojde sprawdzic,"u albanczyka" wisi tam zdjecie Goloty-bylego boksera, ktory reklamowal"PIASTA" (korzystajac z auta Variselli)bedac we Wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwosze Re: Piwo PIAST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.01, 22:18 WIECIE CO , NIE ZNACIE SIE NA PIWKU , PIAST BYŁ JEST I BEDZIE PIWEM WSZYSTKICH WROCŁAWIAN, A JAK PIJECIE TEGO LECHA ALBO TYSKIE TO PAMIETAJCIE ZE WSPOMAGACIE TYM SAMYM KLUB "LECH " POZNAŃ . KTÓREGO WE WROCKU NIE LUBIMY , SWIETNE SĄ TE OSTATNIE BILBORDY Z NAPISEM " TWOJE MIASTO TWOJE PIWO " I TEGO SIE TRZYMAJCIE .. PIWOSZE WSZYSTKICH KNAJP WROCŁAWSKICH I MILOŚNICY PIASTA ŁACZCIE SIE . CZEŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Piwo PIAST IP: 213.76.92.* 05.07.01, 19:14 Gość portalu: Tom napisał(a): > Brak Piasta ... w "samie" Tamten Piast, który tam kupiłem był puszkowy, ale na pewqno znajdziesz i butelkowy. Poszukaj dobrze. Widziałem kilka reklam Piasta na kilku sklepach w rzeszowie. Powodzenia ! "SZUKAJCIE, A ZNAJDZIECIE" -cytat (ale nie wiem, kto go wymyślił). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszek Re: Piwo PIAST IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 06:35 Coz... piwo jest rewelacyjne... browar stoi... ale marketing lezy. Konkurencja jezdzi po calej Polsce, rozdaje koszulki, szklanki, kufle, czapeczki, akwizytorzy podrywaja barmanki ;-P a Piast ? Nic... Jak tak dalej pojdzie to Browar zbankrutuje (i stanie sie czescia jakiegos lepiej zarzadzanego). pozdrawiam, januszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Piwo PIAST IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 07.07.01, 15:21 Sprawdzilem :"PIAST" u "albanczyka" JEST w sprzdazy- czarny,tzw "beczkowy".Schiller Park-zach.Chicago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Piwo PIAST IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 01:10 Wg mnie, niestety nasz wrocławski Piast, smakowo coś się ostatnio pogorszył. Czy Wy też macie podobne odczucia smakowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yenot Re: Piwo PIAST IP: 195.117.234.* 06.08.01, 08:20 Od kiedy Varisella nosi się z zamiarem sprzedazy browaru Piast zszedł na psy. Smak się zdecydowanie pogorszył ! A pamiętam jak wprowadzili czarnego Piasta (tego z Leszkeim Czarnym na naklejce) - naprawdę mi smakował ! Przerzuciłem się na Tyskie i Lecha Nie masz czego żałować. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: Piwo PIAST IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 14:08 Piast najlepszy pod słońcem, a i w promieniach księżyca znakomity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Piwo PIAST IP: 213.76.92.* 06.08.01, 18:58 Gość portalu: roy napisał(a): > Piast najlepszy pod słońcem, a i w promieniach księżyca znakomity ...ale smak już nie ten co kiedyś ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Piwo PIAST IP: 213.76.92.* 06.08.01, 18:59 Gość portalu: yenot napisał(a): > Od kiedy Varisella nosi się z zamiarem sprzedazy browaru Piast zszedł na psy. > Smak się zdecydowanie pogorszył ! A pamiętam jak wprowadzili czarnego Piasta > (tego z Leszkeim Czarnym na naklejce) - naprawdę mi smakował ! Przerzuciłem się > > na Tyskie i Lecha > Nie masz czego żałować. Oj ten nowy "czarny" Piast rzeczywiście był znakomity... A co teraz porobiło się z Piastem...O Jezu... > Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Piwo PIAST IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 23:55 Ostatnio bardzo smakuje mi FAXE (warzone na Litwie) , takie w ciemnobrązowych puszkach... Bardzo dobre, spróbujcie Reklama nr: 1234567 / 01 Alkohol szkodzi zdrowiu. Reklama piwa bezalkoholowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwko Re: Piwo PIAST IP: 10.18.0.* / 217.96.4.* 09.08.01, 13:14 Nic ni tracisz, po współczesnym Piaście też byś żygał. Tak przy okazji: Carlsberg niedługo przejmie Piasta, i być może wtedy da sie pić to piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: Piwo PIAST 09.08.01, 18:26 Faktem jest iż na początku lat 90-tych "czarny" był najlepszy na rynku. Dzisiaj to nie nazwał bym tego piwem. Teraz ciągne Tyskie jest całkiem-całkiem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Piwo PIAST IP: 213.76.92.* 09.08.01, 18:32 Gość portalu: piwko napisał(a): > Nic ni tracisz, po współczesnym Piaście też byś żygał. > Tak przy okazji: Carlsberg niedługo przejmie Piasta, i być może wtedy da sie > pić to piwo. Mam także taką nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacyk Re: Piwo PIAST IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 19:24 Nie wiedzialem,ze kochajacy inaczej pija piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Piwo PIAST IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 10.08.01, 02:41 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Gość portalu: piwko napisał(a): > > > Nic ni tracisz, po współczesnym Piaście też byś żygał. > > Tak przy okazji: Carlsberg niedługo przejmie Piasta, i być może wtedy da s > ie > > pić to piwo. > > > Mam także taką nadzieję... > Dunczyk juz kupil! Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś