Dodaj do ulubionych

Pafik oraz Wędzonka!!! Dziękuję!!!

09.04.02, 16:31
Dziękuję Wam za....
Wy już się domyśłacie pewno. Was dwóch + ja = trzech muszkitereów. Potrzebujemy
jeszcze jednego do kompletu, i możemy bronić wszystkich pomysłów!
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 16:45
      kolejarz_200 napisał(a):

> Dziękuję Wam za....
      > Wy już się domyśłacie pewno. Was dwóch + ja = trzech muszkitereów. Potrzebujemy
      >
      > jeszcze jednego do kompletu, i możemy bronić wszystkich pomysłów!

Poproście do TUMU /Towarzystwo Miłośników Urzędu Miejskiego/ jeszcze aKysz,
      chociaż sądzę, że to będzie mocny dubel. Ukłony najniższe przesyłam. Ale przecież
      zawsze z dziadkiem zagrać możecie.
      • kolejarz_200 Re: Kordecki pilnie potrzebny 09.04.02, 16:54
        Fajnie...
        Ale z jakim dziadkiem?

Nie musimy być miłośnikami Urzedu Miejskiego, możemy bronić własnych poglądów,
        albo popierać to, co w naszym mieście dobre...
        • Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:25
          Dziadek to ten co karty na stół wykłada. :)))
          Z tym, ze bronicie tego co jest dobre całkowicie się zgadzam. Dobrze by było,
          żeby i złe rzeczy /a jest ich niestety sporo/ nie znikły z Waszego pola
          widzenia. W jednym miescie mieszkamy, a ja zamierzam dalej mieszkać. Pozdrawiam.
      • Gość: bromden Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 16:55
        z roznych twoich postow wnosze, ze bardzo nie lubisz ludzi, ktorzy sprawuja
        wladze we wroclawiu, czy sie myle?
        • kolejarz_200 Re: Kordecki pilnie potrzebny 09.04.02, 16:56
          Mylisz się
        • kolejarz_200 Re: Kordecki pilnie potrzebny 09.04.02, 16:56
          A to chyba nie do mnie...
        • Gość: bromden Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:08
          > z roznych twoich postow wnosze, ze bardzo nie lubisz ludzi, ktorzy sprawuja
          > wladze we wroclawiu, czy sie myle?

to pytanie zasadniczo pobieznie do janka,
          ale kazdy moze sie wlaczyc do dyskusji
          • Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:18
            Bromden. Zasdniczo żadnej władzy nie lubię. Mogę i powinienem natomiast ją
            sznować. Ale i tego nie jestem w stanie zrobić. Przejawów arogancji, ... i dużo
            o tym pisać. Władza ma prawo popełniac drobne błedy ale niewybaczalna jest
            głupota. A za co np. mam lubic i szanować pana wiceprezydenta Łosia, że za moje
            pieniądze kazał kierowcy z psem na spacer wychodzić. Jak sam wiesz, ja swego
            osobiście wyprowadzam. Za stawianie blaszaków w centrm miasta i to z jakimis
            ukrytymi podtekstami./ Geant na Kosmonautów/. Pozdrawiam. Nie będę zanudzał.
            :)))
            • kolejarz_200 Re: Kordecki pilnie potrzebny 09.04.02, 17:22
              Gość portalu: Janek napisał(a):

> Bromden. Zasdniczo żadnej władzy nie lubię. Mogę i powinienem natomiast ją
              > sznować. Ale i tego nie jestem w stanie zrobić. Przejawów arogancji, ... i dużo
              >
              > o tym pisać. Władza ma prawo popełniac drobne błedy ale niewybaczalna jest
              > głupota. A za co np. mam lubic i szanować pana wiceprezydenta Łosia, że za moje
              >
              > pieniądze kazał kierowcy z psem na spacer wychodzić. Jak sam wiesz, ja swego
              > osobiście wyprowadzam. Za stawianie blaszaków w centrm miasta i to z jakimis
              > ukrytymi podtekstami./ Geant na Kosmonautów/. Pozdrawiam. Nie będę zanudzał.
              > :)))

Ale jak sprawa wygląda ostetcznie (z tym blaszakiem) ?

• Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:27
                Wojewoda uchylił decyzję Dyr. Wydz. Architektury pana Dobrowolskiego i wszystko
                dalej leci z zgodnie z KPA. Pozdrawiam.
            • kolejarz_200 Przestańcie się kłócić 09.04.02, 17:23
              Przestańcie się kłócić, tylko pomóżcie w sporze z poznaniakami!!!!
            • Gość: bromden Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:31
              kazda wladza kradnie i uprawia prywate, niestety, tak jest wszedzie, rozchodzi
              sie o to, zeby oprocz tego zostawila po sobie cos dobrego, a wg mnie obecna
              wladza robi to lepiej niz ktokolwiek inny,
              z pragmatycznego punku widzenia jest dobrze, a ze nie wszystko jest, jak byc
              powinno ... podejrzewam, ze masz troche wiecej lat na karku niz ja i jeszcze sie
              do tego nie przyzwyczailes?

czy widzisz kogos lepszego na ich miejsce? skora mi cierpnie, na mysl np. o sld
              • kolejarz_200 Re: Kordecki pilnie potrzebny 09.04.02, 17:33
                Gość portalu: bromden napisał(a):

> kazda wladza kradnie i uprawia prywate, niestety, tak jest wszedzie, rozchodzi
                > sie o to, zeby oprocz tego zostawila po sobie cos dobrego, a wg mnie obecna
                > wladza robi to lepiej niz ktokolwiek inny,
                > z pragmatycznego punku widzenia jest dobrze, a ze nie wszystko jest, jak byc
                > powinno ... podejrzewam, ze masz troche wiecej lat na karku niz ja i jeszcze si
                > e
                > do tego nie przyzwyczailes?
                >
                > czy widzisz kogos lepszego na ich miejsce? skora mi cierpnie, na mysl np. o sl
                >

Nie chciałbym tu niczego komentować, bo i tak zostanę posądzony o uwielbienie UM,
                ale prawda jest taka, że SLD we Wrocławiu nie ma mądrego przedstawiciela, no bo
                niby pana Krasonia??

• Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:36
                To, że być może od naszych pomazańców nie ma lepszych nie oznacza, że nie można
                od nich więcej wymagać. I tego od władz miasta oczekuję. Zarabiają nieźle.
                Rynek nie jest pępkiem świata. :)))
                • Gość: bromden Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:52
                  > To, że być może od naszych pomazańców nie ma lepszych nie oznacza, że nie można
                  > od nich więcej wymagać. I tego od władz miasta oczekuję. Zarabiają nieźle.

zgadza sie, ale nalezy tez ich docenic od czasu do czasu

(ps. attyla pisze sie przez jedno l)
                  • Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 19:55
                    Zgadzam się. Dlatego też szanuję pana prezydenta Huskowskiego. Szkoda tylko, że
                    niektórych metod Attyli nie stosuje. Trzeba się uczyć do samej śmierci. Z
                    wyraźną niechęcią, a jednak to robię. I to w moim wieku. O czym świadczy już
                    tylko jedno l. Skąd dwa się wzięły- zapatrzyły się na t? :)))
                    • kolejarz_200 Re: Kordecki pilnie potrzebny 09.04.02, 20:59
                      PAfikowi i Wędzonce dziękuje, a Jankowi gratuluję!

Ty to jesteś Bergerac

:)

• Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 21:23
                        Czy on taki duży to nie wiem ale Bóg mi świadkiem, że nie wszędzie go wpycham.
                        :)))
              • brezly bromden, mala uwaga 10.04.02, 17:56
                Gość portalu: bromden napisał(a):

> kazda wladza kradnie i uprawia prywate, niestety, tak jest wszedzie, rozchodzi
                > sie o to, zeby oprocz tego zostawila po sobie cos dobrego, a wg mnie obecna
                > wladza robi to lepiej niz ktokolwiek inny,

bromden, kazda wladza moze to powyzsze robic jezeli tylko jej na to pozwolic.
                Istnieja jednak przyklady, kiedy tego nie robi, albo robi w minimalnym stopniu.
                Znaczy, w swiecie sa. Polnocna czesc Baltyku, np.
                Jezeli jednak pozwolic ludziom uwierzyc ze tak jest - to tak wtedy bedzie. Pozwol
                ludziom uwierzyc ze sa banda zlodziei mieszkajacych w chlewie - a zaczna sie tak
                zachowywac. Jest to, IMHO, jeden z podstawowych problemow Wschodniej Europy.
                Uwazam ze korupcja i temu podobne sa takim samym zjawiskiem jak elektrycznosc
                statyczna, wylewanie rzek, plagi szkodnikow oraz cykle koniunkturalne w
                gospodarce. Szkodliwy wplyw kazdego z nich mozna zminimalizowac dzialaniami typu
                inzynieryjnego na danym poziomie. Jezeli uwierzylismy ze mozna dac sobie rade z
                ospa, brudnica mniszka, szkorbutem oraz wydzielaniem metali ciezkich w spalinach -
                to nie powinnismy popadac w fatalizm co do wladzy. Zajmie to troche czasu, ale
                jezeli sie z tym pogodzimy - urzadzimy nasze prawnuki.
                Hough!!!

> z pragmatycznego punku widzenia jest dobrze, a ze nie wszystko jest, jak byc
                > powinno ... podejrzewam, ze masz troche wiecej lat na karku niz ja i jeszcze si
                > e
                > do tego nie przyzwyczailes?
                >
                > czy widzisz kogos lepszego na ich miejsce? skora mi cierpnie, na mysl np. o sl
                > d

• Gość: bromden Re: bromden, mala uwaga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 20:29
                  oczywiscie, nie nalezy sie z tym godzic,
                  w skrocie, chodzilo mi o to, ze we wroclawiu nie jest znowu tak najgorzej,
    • Gość: Janek Re: Pafik oraz Wędzonka!!! Dziękuję!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 00:43
      Wątek jak najbardziej na czasie. To nie mój wścibski nos wyniuchał sprawę
      byłego Dyrektora Wydziału Inicjatyw Gospodarczych i byłego szefa Straży
      Miejskiej w Starym Mieście. Szczególy w dzisiejszej GW Wrocław. :{{{
    • kolejarz_200 To ciekawe, że wszyscy oprócz... 10.04.02, 08:39
      To ciekawe, że wszyscy zabrali tu już głos tylko nie Pafik i nie Wędzonka... :)

Skromni Panowie, skromni Panowie, skromni Panowie dwaj... :)
      • Gość: bromden pafik i wedzonka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 08:43
        > To ciekawe, że wszyscy zabrali tu już głos tylko nie Pafik i nie Wędzonka... :)
        > Skromni Panowie, skromni Panowie, skromni Panowie dwaj... :)

juz szron na glowie, juz nie to zdrowie ...
        • kolejarz_200 Re: pafik i wedzonka 10.04.02, 08:49
          Ja dalej nie umiem...
          Beee...
          • Gość: ela Re: pafik i wedzonka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 21:50
            a w sercu cingle maj...
    • Gość: :) Wędzonka to było król forum! IP: *.static.tvk.wroc.pl 29.10.13, 18:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka