Gość: vinc IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 16:26 ma 8 mln długów i zaczyna wyprzedawać zawodników, wiecie o tym czy włodarze klubu skutecznie to ukrywają, grozi mu bankructwo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janek Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.01, 16:48 Vice-prezes Atlasu pan Rusko miał wejść jako udziałowiec. Szerzej i ładnie pisała o tym Dolnośląska. Dał jako udział 2 mln, zł. Teraz stwierdzł, że to oprocentowana pożyczka i ostatnią skórę z klubu zdziera. Szkopuł w tym , że wojsko nie zgodziło się na komunalizację obiektów na Oporowskiej i tak Polsatowi kawał pięknego terenu w centrum przepadł. Dobrze wykombinowane. Wziąść za bezcen. Tak jak Gant zrobił to ze stadionem Ślęzy. Szkoda, że talibów we Wrocławiu nie ma . Napewno by nam nakazali niekłaniać się niektórym "biznesmenom." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 18:36 jak to w Polsce, prezesiki nabiją sobie kieszenie i odejdą a klub ich nie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 25.08.01, 01:09 Gość portalu: vinc napisał(a): > jak to w Polsce, prezesiki nabiją sobie kieszenie i odejdą a klub ich nie > obchodzi Niestety Vinc masz całkowitą rację!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 18:46 Gość portalu: vinc napisał(a): > ma 8 mln długów i zaczyna wyprzedawać zawodników, wiecie o tym czy włodarze > klubu skutecznie to ukrywają, grozi mu bankructwo Jak tam twoja Legia - bez długów co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 19:04 jasne że bez długów, a Ty walcz o Śląsk a nie na forum siedzisz cały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.cafemedium.pl 23.08.01, 21:07 Odnosnie tematu: Hurra, hurra, hurra:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 21:58 Gość portalu: kibic napisał(a): > Odnosnie tematu: > Hurra, hurra, hurra:))) Roberto ma rację, pisząc na forum, że ty Vinc masz jakieś wielkie kompleksy wobec nas Wrocławian i naszego miasta! ps: Legia = orkiestra dęta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 22:20 Gość portalu: Kriss napisał(a): > Gość portalu: kibic napisał(a): > > > Odnosnie tematu: > > Hurra, hurra, hurra:))) > > Roberto ma rację, pisząc na forum, że ty Vinc masz jakieś wielkie kompleksy wob > ec > nas Wrocławian i naszego miasta!buahahahaha > > ps: Legia = orkiestra dęta ! doping był ok > Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 25.08.01, 01:11 Gość portalu: Kriss napisał(a): > Gość portalu: kibic napisał(a): > > > Odnosnie tematu: > > Hurra, hurra, hurra:))) > > Roberto ma rację, pisząc na forum, że ty Vinc masz jakieś wielkie kompleksy wob > ec > nas Wrocławian i naszego miasta! > > ps: Legia = orkiestra dęta ! Kriss, a dlaczego Legia = orkiestra dęta ??? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBICWKS Re: kibic? IP: 213.25.69.* 24.08.01, 08:03 Chyba musze sobie zmienić nicka bo jako "kibic" może się podpisać każdy a ja nie zawsze muszę się z tym zgadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 25.08.01, 01:10 Gość portalu: vinc napisał(a): > jasne że bez długów, a Ty walcz o Śląsk a nie na forum siedzisz cały dzień Legia bez długów. Nie ma w Polsce klubu piłkarskeigo w ekstraklasie czy 2 lidze, bez ani złotówki długu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.chicago-21rh15rt.il.dial-access.att.net 23.08.01, 22:01 To znaczy, ze co? Slask do Ligi Podworkowej ma powrocic? Czy jak? Zygmunt niezle sobie poczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baroni Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 09:43 Niestety sytuacja w Śląsku nie jest wesoła. Lokalni biznesmeni chcieliby pieniądze włożone w drużynę odzyskać z nawiązką zaraz po włożeniu, a niestety w piłce jest tak, że pieniędzy zainwestowanych można nie odzyskać wogóle. Można za to zyskać prestiż, szacunek a wręcz miłość wśród kibiców drużyny w którą się pieniadze włożyło. Niestety we Wrocławiu, jak i w całej lidze nie ma takich filantropów, zawsze gdzieś przewija się temat jakiś terenów wokół stadionu, atrakcyjnych działek na których to biznesmen zrobi pieniądze właściwe. Pan Rusko okazuje się być tylko i wyłacznie figurantem występujacym w imieniu tajemniczego inwestora, który pieniądze przyniósł, ale i musi je odebrać, jak okazało się, że Agencja Mienia Wojskowego tereny WKS, chce sprzedać w otwartym przetargu. Jak do tego wszystkiego doda się jeszcze nieudolne władze w klubie w postaci prezesa Cymanka, który może i chciałby coś zrobić, ale niestety nie umie, to mamy to co mamy. Ciężko mi jest w to uwierzyć, ale faktem może się stać, że z 700-tys miasta zniknie piłka nożna, zniknie obiekt na Oporowskiej, a powstanie coś komercyjnego... Pozdrawiam wszystkich kibiców piłki nożnej w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: 213.25.69.* 24.08.01, 10:10 Ciekawy jestem jak to jest za granicą że tam inwestują, zarabiają, budują stadiony. Fakt że tam poziom piłki jest o wiele, wiele wyższy ale i pieniądze nieporównywalnie większe. Tam się jakos biznes kreci i jest ok a we Wrocławiu po wizycie na stadionie to muszę buty myć z błota i spodnie do prania bo ławki pamiętają lata osiemdziesiate a z dachu woda kapie podczas deszczu o przejeżdżajacym pociagu za plecami nie wspomnę. I jak tu ludzi przyciągnąć na stadion jak do kibla trzeba stać w kolejce. A to przecież cywilizowane miasto w środku Europy, ludzie wykształceni i nie ma mocnych aby to zmienić. Jak to jest w Warszawie że tam Legia zawsze jest w czołówce i do tego stać ich na drugą drużynę w pierwszej lidze(Polonia). Czy oni bardziej kochają swoje kluby a we Wrocławiu już niewielu sympatyków Śląska pozostało? Jak Śląsk grał dobrze to na stadionie Olimpijskim na meczu z Pogonią było 40000 ludzi! GDZIE ONI WSZYSCY TERAZ SĄ!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baroni Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 11:10 Gość portalu: kibicWKS napisał(a): > Ciekawy jestem jak to jest za granicą że tam inwestują, zarabiają, budują > stadiony. Fakt że tam poziom piłki jest o wiele, wiele wyższy ale i pieniądze > nieporównywalnie większe. Tam się jakos biznes kreci i jest ok a we Wrocławiu > po wizycie na stadionie to muszę buty myć z błota i spodnie do prania bo ławki > pamiętają lata osiemdziesiate a z dachu woda kapie podczas deszczu o > przejeżdżajacym pociagu za plecami nie wspomnę. I jak tu ludzi przyciągnąć na > stadion jak do kibla trzeba stać w kolejce. A to przecież cywilizowane miasto w > > środku Europy, ludzie wykształceni i nie ma mocnych aby to zmienić. > > Jak to jest w Warszawie że tam Legia zawsze jest w czołówce i do tego stać ich > na drugą drużynę w pierwszej lidze(Polonia). Czy oni bardziej kochają swoje > kluby a we Wrocławiu już niewielu sympatyków Śląska pozostało? Jak Śląsk grał > dobrze to na stadionie Olimpijskim na meczu z Pogonią było 40000 ludzi! GDZIE > ONI WSZYSCY TERAZ SĄ!!!??? Na zachodzie jest profesionalizm, nie tylko wśród piłkarzy, ale przede wszystkim wsród działaczy. Tam do klubu nie trafiają ludzie przypadkowi, trafiają tam ludzie, którzy nie tylko pozyskują kapitał, ale również kibiców. Prezes Cymanek, nie pamiętam już w jakiej gazecie, na pytanie dziennikarza dotyczące frekwencji na stadionach odpowiedział, że na mecze piłki noznej przychodzi mało wymagający kibic, który w przerwie meczu zje słabej jakości kiełbasę... Żaden prezes, żadnego europejskiego klubu na coś takiego nie mógłby sobie pozwolić, bo jest to żenada. W Polsce całą winą za poziom ligi obarcza się piłkarzy, ale oni nie wybudują stadionów, nie zrobią marketingu dla piłki, oni mogą tylko strzelać bramki a to niestety nie wszystko, mimo że jest to bardzo widowiskowe. Nie patrzmy nawet na zachód, spójrzmy na Czchy, tam to wszystko wygląda o dwie klasy lepiej, Sparta Praga gra w Lidze Mistrzów, są normalne ładne stadiony. W Polsce modernizowany był w ostatnich latach jeden stadion, a modernizacji tej towarzyszyła atmosfera skandalu i afery. Problemem polskiej piłki są działacze, ale oni wydają się być nietykalni... pzdr.b. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 25.08.01, 01:12 Gość portalu: kibicWKS napisał(a): > Ciekawy jestem jak to jest za granicą że tam inwestują, zarabiają, budują > stadiony. Fakt że tam poziom piłki jest o wiele, wiele wyższy ale i pieniądze > nieporównywalnie większe. Tam się jakos biznes kreci i jest ok a we Wrocławiu > po wizycie na stadionie to muszę buty myć z błota i spodnie do prania bo ławki > pamiętają lata osiemdziesiate a z dachu woda kapie podczas deszczu o > przejeżdżajacym pociagu za plecami nie wspomnę. I jak tu ludzi przyciągnąć na > stadion jak do kibla trzeba stać w kolejce. A to przecież cywilizowane miasto w > > środku Europy, ludzie wykształceni i nie ma mocnych aby to zmienić. > > Jak to jest w Warszawie że tam Legia zawsze jest w czołówce i do tego stać ich > na drugą drużynę w pierwszej lidze(Polonia). Czy oni bardziej kochają swoje > kluby a we Wrocławiu już niewielu sympatyków Śląska pozostało? Jak Śląsk grał > dobrze to na stadionie Olimpijskim na meczu z Pogonią było 40000 ludzi! GDZIE > ONI WSZYSCY TERAZ SĄ!!!??? Pewnie siedzą w domach i czaekają, aż Sląsk znów będzie grał w europejskich pucharach... Ale to nie są prawdziwi kibice!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: 213.25.69.* 24.08.01, 10:28 Nawet mieszkaniec Warszawy zwrócił uwagę na sytuacje Śląska a we Wrocławiu cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: 194.204.171.* 24.08.01, 10:40 Hura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKSUS Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.cafemedium.pl 24.08.01, 10:47 JAKOŚ SPECJALNIE MNIE TO NIE MARTWI.ONLY WIDZEW!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baroni Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 11:15 Gość portalu: LUKSUS napisał(a): > JAKOŚ SPECJALNIE MNIE TO NIE MARTWI.ONLY WIDZEW!! Bo niestety jesteś ograniczonym baranem, który patrzy tylko na własne podwórko, które i tak jest ostro zafajdane... Czy piłkarze Widzewa są już ponownie zgłoszeni do rozgrywek? Czy też nic nie wiesz o problemach swojej drużyny? Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 25.08.01, 01:13 Gość portalu: LUKSUS napisał(a): > JAKOŚ SPECJALNIE MNIE TO NIE MARTWI.ONLY WIDZEW!! Pomyliły Ci się fora dyskusyjne kolego z Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.01, 13:48 Baroni ma rację. Kluby sportowe muszą być profesjonalnie zarządzane. Konieczna jest przy tym wspólpraca miasta bo sport najlepiej chyba promuje. Dycha jeszcze we Wrocławiu IKS Ślęza. O jego historii pisał nie będę bo wyszłaby duża monografia. Kilka lat temu sponsorem sekcji piłki nożnej została firma Wod-kan. Jej szefom zamarzyła się I liga. Zaczęto kupować byle co i byle jak na bardzo dziwnych umowach. Karty zawodnicze Wod-kanu a zobowiązania klubu. Pierwszym objawem wielkości była zadyma na meczu II ligi między kibicami ŚlAska i Ślęzy..Zamiast wsółpracy chamska rywalizacja obu klubów. Potem zaczęła się tragedia. Piłkarze spadli do III ligi, a następnie do IV. Zaczęto sprzedawać zawodników. Ceny były takie jak ich wartość. Ale WOD-kan zażądał od klubu ceny zakupu plus odsetki i sprawę wygrał. Klub oddał miastu za długi historyczną siedzibę na K.Wielkiego. Potem sprzedał Ośrodek na Grobli. Zadłużenie nie malało. Za długi wobec MPEC-u /spólki miasta/ klub chciał oddać stadion przy Wróblewskiego dla ZOO. Miasto ninabrało wody w usta. Sprzedano w końcu ten obiekt za psie pieniądze Gantowi. Długi wobec Wod-kanu ciągle nie spłacone. Została tylko I ligowa sekcja koszykówki kobiet, którą ratuje pary ambitnych i mądrych ludzi z Towarzystwa Miłośników Koszykówki. Dlaczego o tym piszę. Śląsk zaczął działać tak jak Ślęza. Transfery byle jakie ale za ogromne pieniądze. Ambicje działaczy nie poparte możliwościami finansowymi. Odcięcie się władz miasta od klubu. Nie chcę tak czarno myśleć. Ale czyżby dwa kluby z tradycjami zniknąc miały z panoramy Wrocławia? Afer nie chcę się dopatrywać ale mogę domniemywć, że zakupy miernej jakości zawodników za wygórowane ceny to potwierdzenie prawa prof.Łapy de domo Rączki. Duży obrót to jeszcze większy zysk. Tylko, że nie dla klubu. Smutno mi Boże. Tak napisał poeta i tak ja jako były sportowiec się czuję. Młodzież niech pije piwo w Rynku i ćmi fajki. A obiekty sportowe władze mogą sprzedać na kolejne suprmarkety. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 25.08.01, 01:06 Jestem dobrej myśli i sądzę, ze już niedługo Śłąsk wyjdzie i z długów i zacznioe lepiej grać... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 25.08.01, 01:06 roberto65 napisał(a): > Jestem dobrej myśli i sądzę, ze już niedługo Śłąsk wyjdzie i z długów i > zacznioe lepiej grać... Śląsk oczywiście, a nie Śłąsk... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 25.08.01, 01:09 Gość portalu: vinc napisał(a): > ma 8 mln długów i zaczyna wyprzedawać zawodników, wiecie o tym czy włodarze > klubu skutecznie to ukrywają, grozi mu bankructwo Vinc-uś , a od kidy tak to Cię Ślązeczek interesuje. Stałeś się jego fanem od ostatniego meczu Ślask - Legia na Oporowskiej? Jeżeli tak to bardzo serdecznie podzrawiam. Jeżeli nie, to takzę pozdrawiam, chociaż troszeczkę mniej serdecznie (w końcu Legia to nasz rywal grupowy w ekstraklasie). Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 25.08.01, 22:33 No wreszcie po porażkach, pierwszy 1 p od dłuższego czasu... RUCH - ŚLĄSK 2:2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.eu.org 26.08.01, 00:11 Jak bankrut może ponownie zbankrutować ? Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 26.08.01, 00:14 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Jak bankrut może ponownie zbankrutować ? Ciekawe... To Pan Prezydent nie wie, że w naszym kraju wszystko jest możliwe ??? Nie takie cuda już widzieliśmy... Może Pan - jako nowy "Ojciec" naszego miasta pomoże biednej sekcji piłkarskiej wrocławskiego Śląska... Kibice kopanej bardzo na Pana liczą... Z wyrazami szacunku - Roberto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.eu.org 26.08.01, 00:16 No, cóż, propozycja ciekawa. Poradzę się Ricarda, jak on to robi ? Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 26.08.01, 00:21 Gość portalu: hrabia napisał(a): > No, cóż, propozycja ciekawa. Poradzę się Ricarda, jak on to robi ? Ricarda Cz ? Jeżeli jego, to informuję Pana Prezydenta, że on jest dziś bardziej zajęty Panem Rusko i jego Dream Teamem (pożal się Boże)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.eu.org 26.08.01, 00:22 Liczeniem należności z Oporowskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.01, 00:40 Diabełkowi nie dałem ale, żeby w łaski sie wkraść Pana Prezydenta to ten milionik dolarów mogę podrzucić . A przy okazji wdzięcznośc Roberto i kibiców zaskarbię. Przy następnym głosowaniu jak znalazł, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.eu.org 26.08.01, 00:42 Milionik damy na klub laskarek przy Polarze. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 26.08.01, 00:44 Gość portalu: Janek napisał(a): > Diabełkowi nie dałem ale, żeby w łaski sie wkraść Pana Prezydenta to ten > milionik dolarów mogę podrzucić . A przy okazji wdzięcznośc Roberto i kibiców > zaskarbię. Przy następnym głosowaniu jak znalazł, Roberto i rzesze wrocławskich koibiców będą niezmierniw wdzięczne... Byle to nie były tylko obiecanki - cacanki, bo kibice to lud wielce pamiątliwy.. Jak mówią radyklani kibice z Oporowskiej (ja bynajmniej nim nie jestem): "PAN BÓG WYBACZA - ŚLĄSK NIGDY !!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.01, 01:00 Roberto. Ja nie wiem ale prezydent laskarki do zarządu chce wprowadzic. Innowacja to ma byc i usprawnienie pracy. Obecny zarząd klientów gania po schodach bez wsparcia. A nasz nowy chce ,Zeby laski podawać i do tego laskarki sa potrzebne. Ale milion na to? Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 26.08.01, 01:04 Gość portalu: Janek napisał(a): > Roberto. Ja nie wiem ale prezydent laskarki do zarządu chce wprowadzic. > Innowacja to ma byc i usprawnienie pracy. Obecny zarząd klientów gania po > schodach bez wsparcia. A nasz nowy chce ,Zeby laski podawać i do tego laskarki > sa potrzebne. Ale milion na to? Ja też myślę, że Panu Prezydentowi wystarczy ze 100.000 $ na te Laskarki... ... a reszta pieniążków na naszych Śląskich kopaczy nożnych... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 26.08.01, 00:42 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Liczeniem należności z Oporowskiej ? To też, ale bardziej istotne, że Riccardo Cz zużel "padł całkowicie na mózg"... Przypadek nieuleczalny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
walpurga.jarzabek Re: Śląsk Wrocław bankrutuje !!! 20.06.02, 15:33 Gość portalu: vinc napisał(a): > ma 8 mln długów i zaczyna wyprzedawać zawodników, wiecie o tym czy włodarze > klubu skutecznie to ukrywają, grozi mu bankructwo Odpowiedz Link Zgłoś