Gość: Ciekawski IP: 212.160.104.* 15.09.04, 08:08 A wiadomo moze czy ul. Kromera bedzie poszerzona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafał Remont alei Kromera IP: 81.219.226.* 15.09.04, 08:10 Niestety brakuje oznakowania przed placem Kromera. Większość samochodów pruje w kierunku na Warszawę i za pl. Kromera ze ździwieniem ostro hamują i zastanawiają się gdzie skręcić. Nie każdy widzi wtedy po prawej stronie znak objazdu, bo już zdążył go minąć. Gdyby przy światłach było wyraźnie oznakowane, że za 50 metrów jest zamknięta droga, na pewno wyglądałoby to inaczej. Wiele razy widziałem już co takie wyhamowywanie robi, jak samochody jeden za drugim ledwo zdążają wyhamować a jeszcze na końcu jest przejście dla pieszych. ZGROZA ! Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Remont alei Kromera 15.09.04, 08:50 Gość portalu: Rafał napisał(a): > stronie znak objazdu, bo już zdążył go minąć. Gdyby przy > światłach było wyraźnie oznakowane, że za 50 metrów jest zamknięta droga, na pe > wno wyglądałoby to inaczej. Wiele razy widziałem już co takie Spokojna głowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: Remont alei Kromera IP: *.lan.pop.pl 15.09.04, 14:55 > Spokojna głowa Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Remont alei Kromera 15.09.04, 15:21 Gość portalu: darek_w1 napisał(a): > Oznakowanie przy zmianie organizacji ruchu i objazdach, zwłaszcza przy zmianie > pierwszeństwa MUSI być takie żeby się go nie dało przeoczyć. Można tak zrobić Dla chcącego nic trudnego :^) Kiedyś pękła rura pod al. AK (na wysokości Widnej na południowej jezdni). Wyznaczono objazd przez Świeradowską. Znaków o tym (i o zakazie wjazdu ciężarówek dalej) nastawiano przed skrzyżowaniem z Borowską od cholery i jeszcze trochę. _Nie dało się_ nie zauważyć. I tak połowa niczego nie widziała... Ciekawe, że byli i tacy, którzy nie rozumieli co oznaczają barierki zagradzające drogę za skrzyżowaniem z Orzechową i tam dalej jechali przed siebie :^) Niestety nie widziałem co się działo gdy dotarli do dziury... Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Remont alei Kromera 15.09.04, 20:10 W poniedziałem widziałem w Legnicy coś lepszego. Ulica jednokierunkowa. Na skrzyżowaniu nakaz skrętu w prawo. I 10m dalej rozkopana ulica. I cóż, trzeba było się wycofywać pod prąd... Były to co prawda mało uczęszczane ulice w obrębie osiedla ale hm... nie tak to powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Remont alei Kromera 15.09.04, 08:47 Gość portalu: Ciekawski napisał(a): > A wiadomo moze czy ul. Kromera bedzie poszerzona? będzie jak będą pieniądze z unii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Remont alei Kromera IP: 81.219.224.* 15.09.04, 17:59 Oby nie, bo potrwa to dwa lata. Poza tym panowie planiści zapomnieli, że ul.Długosza jest drogą do szkoły i przedszkola i nie wyznaczyli na trasie objazdu żadnego przejścia dla pieszych. Niech spróbują przejść z małymi dziećmi przez ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Remont alei Kromera 15.09.04, 21:22 Gość portalu: jola napisał(a): > Oby nie, bo potrwa to dwa lata. Poza tym panowie planiści zapomnieli, że Nie. Trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLM Re: Remont alei Kromera IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 19.09.04, 17:11 Droga Jolu. Nie bądz egoistką! Ja wiem, że Tobie akurat poszerzona Kromera się nie podoba, boć to pod Twemi oknami. Zważ jeno, że w gruncie rzeczy ruch byłby wtedy płynniejszy, powstałaby sygnalizacja i Twe pociechy bezpiecznie człapałyby do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś