Dodaj do ulubionych

LOTNISKO.......

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 17:49
Wiele już zostało napisane o naszym wrocławskim lotnisku, o zarzadzie
itd...itp. okazuje sie, ze tak naprawdę ten zarząd niewiele moze i to nie my
we Wrocławiu (miasto, województwo...) ma wpływ na rozwój anszego
wrocławskiego lotniska. Okazuje się że łapę na wszystkim twardo trzema
warszawka i PLL LOT. Im wisi i powiewa nasze lotnisko. Gdyby tylko tyle, to
nie byłoby żle...ale jest inaczej. Oni widzac co się dzieje w Katowicach czy
Krakowie, widząc jak zaczyna im ubywać pasażerów, próbują za wszelką cenę,
nieraz bardzo perfidnymi metodami utrzymać jeszcze dla siebie dwa zródła
dodatkowych pasażerów dla Okęcia - blokując rozwój nowych połączeń z naszego
miasta oraz z Poznania. Zauważcie, ze nasze lotnisko oraz poznańska Lawica
nie przybywa tylu nowych połączeń, nie wchodzą nowi tani przewożnicy,
znaczenie tych dwóch lotnisk jest stale osłabiane przez warszawkę. Za to np
warszawka dąży do powstania kolejnych, dogodnych połączeń lotniczych, nowych
rejsów do Warszawy, tak żeby jak najwięcej ludzi dalej latało na Okecie i
dopiero stamtąd dalej w świat.

Zarząd naszego lotniska nic nie może, jest to typowy zarząd marionetkowy, nic
naprawdę nie mogący. I będzie sie tak dziać dalej, dopóki nie będzie to NASZE
WROCŁAWSKIE LOTNISKO, a nie filia OKĘCIA - rodzaj dowozowego lotniska, ssacza
połączeń dla Okęcia.

Dlatego nie ma czasu dalej czekać, narzekać, tylko zrobić wszystko by wywołać
dyskusję ogólnowrocławską, zacząć naciskać poprzez media na nasze władze,
polityków by ruszyli swoje tyłki i zaczęli działać w kwestii naszego LOTNISKA!

Czas nagli!
Obserwuj wątek
    • Gość: erni Re: LOTNISKO....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:52
      Przeciez zrobiliśmy akcję pisania listów do TEDE. O zapytanie do Prezydenta. I
      nie wim czy odpowiedział czy nie , bo nie oglądałem. Proponuję wznowienie tej
      akcji. Bedzie to nasza forma nacisku na Prezydenta.
      • fredrus Re: LOTNISKO....... 17.09.04, 19:07

Gość portalu: erni napisał(a):

> Przeciez zrobiliśmy akcję pisania listów do TEDE. O zapytanie do Prezydenta.
        I
        > nie wim czy odpowiedział czy nie , bo nie oglądałem. Proponuję wznowienie tej
        > akcji. Bedzie to nasza forma nacisku na Prezydenta.

Jako autor e-maila do prezydenta, z prosba o zapoznanie sie z trscia
        watku: "Pogrzeb Wroclawskiego Lotniska" i ustosunkowanie sie do niego,
        informuje szanownych forumowiczow, ze zadnej odpowiedzi nie bylo, ani na forum
        GW, ani ja personalnie jej nie otrzymalem.
        A, oto link do tego watku i trsci mojego e-maila w nim:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=14799487&a=15089127

• Gość: kotbehemot Re: LOTNISKO....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 19:12
      Wykrzykniku- powiedz tylko, w jaki sposob mamy dzialac? Czy mamy napisac dlugi list otwarty do prasy? To co napisales jest jak na moja mala glowe zbyt ogolnikowe (co to znaczy, ze wroclawski PL "nalezy" do Okecia?) i nie potrafie wymyslec zadnej sensownej akcji.

My- forum- napewno ruszymy sie w sprawie lotniska, ale Ty wykrzykniku musisz nadac kierunek= powiedziec co nalezy zrobic.

pozdr
      • fredrus Re: LOTNISKO....... 17.09.04, 19:32
        Gość portalu: kotbehemot napisał(a):

> Wykrzykniku- powiedz tylko, w jaki sposob mamy dzialac? Czy mamy napisac
        dlugi
        > list otwarty do prasy? To co napisales jest jak na moja mala glowe zbyt
        ogolnik
        > owe (co to znaczy, ze wroclawski PL "nalezy" do Okecia?) i nie potrafie
        wymysle
        > c zadnej sensownej akcji.
        >
        > My- forum- napewno ruszymy sie w sprawie lotniska, ale Ty wykrzykniku musisz
        na
        > dac kierunek= powiedziec co nalezy zrobic.
        >
        > pozdr

Moze nalezaloby zredagowac list do prezydenta i zamiescic go na forum, aby
        kazdy komu lezy na sercu sprawa bezposrednich polaczen lotniczych z Zach.
        Europa, mogl go skopiowac i wyslac e-mailem do prezydenta. Dobrze jeszcze by
        bylo wyslac e-mail do GW, wroclawskiej TV i radja
      • Gość: ! Re: LOTNISKO....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 19:38
        To samo, co Dziennik Bałtycki zrobił w sprawie rozpoczęcia budowy A1. Cały czas
        było o tym w gazetach, była cała akcja, nagłośnienie sprawy, żeby w końcu
        podjęto decyzję o starcie budowy A1. tAK MEDIA ZAJĘŁY SIĘ TĄ SPRAWĄ, ŻE CHCĄC
        NIECHCĄC POLITYCY (wszystkich partii) SIE ZJEDNOCZYLI, władze samorządowe,
        wojewódzkie także i w końcu dopięli swego, ta tak potrzebna Trójmiastu
        inwestycja rusza z kopyta. Media zdziałały w tej sprawie bardzo dużo, nacisk
        opini publicznej także.

O to chodzi, żeby sprawa LOTNISKA stała się SPRAWĄ CAŁEGO WROCŁAWIA, REGIONU,
        bo inaczej to politycy będą mieli to nadal głęboko w d.... :(

Wrocławskim portem lotniczym zawsze rządziło i rządzi PLL LOT i warszawka, o
        tym wiedzą wszyscy, tylko nikt nie chce zmienić tego stanu rzeczy, nikomu nie
        chce sie wziąść za tą sprawę. Nabijamy po raz kolejny kazbę warszawce i to
        warszawka decyduje za nas. Tak być nie może!

W skrócie chodzi o to, żeby sprawą zajęły się wrocławskie media, ale razem,
        zjednoczone, żeby wywarły presję na "mogących".
        • Gość: kotbehemot Re: LOTNISKO....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 21:50
          Wykrzykniku, napisz do mnie mejla na kotbehemot@interia.pl (zeby mial twoj adres). Mam pewien pomysl.
          • Gość: ! Re: LOTNISKO....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 22:26
            Rano wyjeżdżam do Twojego ukochanego :) Berlina, więc skontaktuję się z Tobą w
            okolicach poniedziałku.

Pozdrawiam.
            • Gość: kotbehemot Re: LOTNISKO....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:29
              W berlinie zwroc prosze uwage na wysokosc do pierwszego gzymsu na budynkach i na ilosc trawniczkow miedzy chodnikiem a jezdnia:) I na nic wiece:)

Ja wyjezdzam we wtorek rano na 3 dni, napisz wiec w poniedzialek a ja dopracuje koncepcje. Wlasciwie mam kilka pytan, ktore mi pomoga.

milego pobytu.
              • Gość: ! Re: LOTNISKO....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 22:39
                Kocie jadę do Spandau, to niby też Berlin, a jednak nie sam Berlin. Jadę
                obwodnicą, więc o samo centrum Berlina nie zachaczę i raczej nie będę miał zbyt
                wiele czasu na zwiedzanie Berlina (nie byłem w centrum tego miasta od 2-3 lat) :
                (
                • Gość: kotbehemot Re: LOTNISKO....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:47
                  A wiec domyslam sie, ze nie jedziesz na wakacje i juz szperam jakie firmy maja centrale w Spandau:) Mimo wszystko milego wyjazdu,a jak wrocisz (ew. wrocimy czyli 4 dni pozniej) zajmiemy sie lotniskiem, tak dalej byc nie moze:(
                  • Gość: ! Re: LOTNISKO....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 22:53
                    Ani na wakacje ani w interesach :) Ale będę miał piękny widok z okien na
                    kompleks starych bastionów Spandau. Brakuje mi tego w pejzażu Wrocławia. Woda,
                    nasza Odra i takie bastiony. To by było coś achhhh...

ps: Dobra, nie rozbijajmy na forum wątku o LOTNISKU, bo LOTNISKO to naprawdę
                    poważna sprawa i czas działać.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka