Dodaj do ulubionych

ul. szczytnicka

IP: *.pool8251.interbusiness.it 20.09.04, 10:52
czy ktos z was orientuje soe jakie sa plany na ul. szczytnickiej, slyszalam
ze maja ja zamknac i zrobic dreptak az do samej katedry, na dzien dziesiejszy
prowadza tam remonty kamienic, bardzo prosze o informacje na ten temat, dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: ul. szczytnicka IP: 62.29.254.* 20.09.04, 11:01
      hmmm nie wiem nic na ten temat ale deptaku bez samochodów to raczej tam nie
      zrobią. Przydałoby sie rozszerzenie chodników i posadzenie jakichs drzewek...
      Prowadzą tam remonty? nie zauważyłem.
    • Gość: wro2015 Re: ul. szczytnicka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.09.04, 11:12
      mam nadzieje ze jej nie zamkna! WLasnie to mi sie tak podoba na szczytnickiej!
      Ten caly ruch! Troche samochodow... no i te piekne tramwaje! Co za wszelka cene
      trzeba zmienic, to to aby chodniki byly duzo szersze. Ale sama idea, ze sa
      szerokechodniki, jada sobie trmawaje i kilka samochodow, bardzo mi sie podoba.

Jedyne co mnie smucie, ze zamkna ten piekny ciag debilna chora i absolutnie nie
      potrzebna kladka na grunwaldzkim... A moze zrobia deptak, i bedziemy mieli
      bezkolizyjne skrzyzowanie dla pieszych... Ach madry jest ten BRW
      • Gość: Preslaw Re: ul. szczytnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:28
        Ulica Szczytnicka to dopiero może być piękna, ale jak wymieni się gruntownie
        pozostałą cześć nawierzchni i zrobi ładne chodniki włąsnie na odcinku na którym
        s a jeszcze kamienice, no i wymieni całe torowisko. Gdzie tam można poszerzyć
        to nie wiem.
        • Gość: wro2015 Re: ul. szczytnicka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.09.04, 11:53
          chodzi mi o to ze te kilka samochodow ktore ram jezdza nie musza miec
          mozliwosci jezdzenia OBOK tramwaju, lecz niech sobie jezdza wolno za tramwajem.
          Czesciowo juz tak jest, czesciowo nie. Teraz chodnik zawsze ma tam po jakis 1,5
          metra z kazdej strony, a ulica robi sie szersza i wezsza jak sie da. A powinno
          byc odwrotnie: Ulcia z torami ma miec te swoje pozadane 7 metrow (ach nie
          pamietam - musialbym sprawdzic - ale gdzies tak chyba) - no a chodniki beda sie
          robili szersze i wezsze jak sie tylko da... O to mi chodzilo... Ale zgadza sie:
          Szczytnicka to bardzo magiczne miejsce - ale niedlugo spiepsza to miejsce
          debilna kladka... Ach absolutne debile w tym urzedzie musza tam czesciowo
          siedzie... Jak dlugo trzeba myslec aby wymylec tak absolutnie bezsensowny
          system dla pieszych: Aby przejsc przez ulice, na ktorej nie ma duzo ruchu,
          wdrapujemy sie na pierwsze pietro. A aby przejsc pod placem Grunwaldzkim
          wchodzimi do lochow, aby pozniejsie rampami znowy wspinac (no bo na schody
          ruchome nie straczy pieniedzy, jak znam polske... wiec beda 30metrowe rampy)...
          A nie mozna zostawic pieszych na poziomie +-0 ???? aaaach to juz inny watek tak
          czuje
        • Gość: lolo Re: ul. szczytnicka IP: *.rozanka.wroc.pl 20.09.04, 11:59
          ale niech nie likwiduja kostki brukowej !Przydalyby sie tez stylizowane
          lampy...
          • Gość: Preslaw Re: ul. szczytnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 14:37
            Wytłumaczcie mi o jakią znowu kładkę chodzi na Szczytnickiej? W którym to ma
            być miejscu?
            • Gość: michal Re: ul. szczytnicka IP: 195.205.108.* 20.09.04, 14:51
              Kladka ma laczyc pasaz kolo sedesowcow z UFEM.
              • hen Re: ul. szczytnicka 20.09.04, 15:25
                Gość portalu: michal napisał(a):

> Kladka ma laczyc pasaz kolo sedesowcow z UFEM.

A dołem będą jeżdzić samochody. Chodnik obok przeznaczony zostanie na rozbudowę
                parkingu "podziemnego".
                • Gość: kotb. Re: ul. szczytnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:48
                  Tragedia:( Ja juz teraz zapowiadam, ze chocby mi cala Curie Sklodowskiej
                  zastawili barierkami, to bede chodzil poziomem "zero"
                  • Gość: Preslaw Re: ul. szczytnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:53
                    A nie dysponujecie jakąś wizualizacją, bo jakoś nie potrafię sobie tej kładki
                    wyobrazić.
                  • Gość: kładka Re: ul. szczytnicka IP: *.e-wroc.com 21.09.04, 04:51
                    To chyba masz tak ok. 80-tki jeśli mozesz chodzić tylko poziomem "zero"?
            • svarte_sjel Re: ul. szczytnicka 20.09.04, 22:26
              Gość portalu: Preslaw napisał(a):
              > Wytłumaczcie mi o jakią znowu kładkę chodzi na Szczytnickiej? W którym to ma
              > być miejscu?

W żadnym.
              • Gość: kotb. Re: ul. szczytnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:35
                wiemy, wiemy- chodzi o kladke nad M.C. Sklodowskiej...
                • Gość: Preslaw Re: ul. szczytnicka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.04, 23:20
                  Svarte sjel lubi krótkie odpowiedzi. A kotb. je dopełnia. Dzięki. Może w nocy
                  mi się ta kładka przyśni. Będę miał wizualizację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka