Dodaj do ulubionych

Za godzinę decyzja w sprawie AOW

IP: *.yn.pl 30.09.04, 10:55
"Wrocławskie korki w warszawskim sądzie

Środa, 29 września 2004r.

Jutro w samo południe warszawski sąd administracyjny ma wydać wyrok w sprawie
lokalizacji autostradowej obwodnicy Wrocławia."

www.wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/405705.html
Obserwuj wątek
    • Gość: kotb. Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 11:15
      za trzy kwadranse trzeba zadzwonic!
      • lukas_wrocek Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW 30.09.04, 11:55
        jesze 5 minut, trzymamy kciuki :)
        • Gość: Rafis wstać! IP: 213.199.196.* 30.09.04, 11:59
          WSTAC :Wysoki sąd idzie!!! :)
    • Gość: kotbehemot No i gdzie ta decyzja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:11
      bo jakos nei widze!
      • Gość: Rafis Re: No i gdzie ta decyzja? IP: 213.199.196.* 30.09.04, 12:12
        Sąd pod sąd!
        • Gość: erni Re: No i gdzie ta decyzja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:18
          Dwa lata w zawiasach.
          • Gość: Preslaw Re: No i gdzie ta decyzja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:23
            No i gdzie wyrok, wydany?
            • Gość: jester YUPPPPI IP: 217.97.139.* 30.09.04, 12:39
              Wyrok wydany. Skargi oddalone. Za trzy lata obwodnica
              • Gość: Rafis jeeestttttttt IP: 213.199.196.* 30.09.04, 12:41
                :)
              • Gość: kotbehemot BROWAR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:41
                BROWAR SIE DZIS BEDZIE LAŁ HEKTOLITRAMI!!!!!!!
                • Gość: Rafis Re: BROWAR!!!! IP: 213.199.196.* 30.09.04, 12:45
                  Sąd na prezydenta :)
              • Gość: jester Re: YUPPPPI IP: 217.97.139.* 30.09.04, 12:43
                sory - za cztery lata
                • Gość: kotbehemot Re: YUPPPPI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:45
                  Juz sie nie ciesze:(((

Zartuje, ciesze sie cholernie:-) Wreszcie szansa na normalizacje w tym miescie!
              • Gość: michal Re: YUPPPPI IP: 195.205.108.* 30.09.04, 14:36
                Hurrrrraaaaaaaa!! Ti jest najwazniejsza decyzja dla Wroclawia od wielu lat!!!!
                Kiedy Panowie oblewamy to?? :>
    • Gość: kotbehemot Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:50
      Czy jest juz mapka z zaznaczona obwadnica dokladnie?
    • Gość: antoslaw Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:54
      www.zdik.wroc.pl/inwestycje/images/1.jpg
      • Gość: kotb. Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:57
        Dzieki Antek, ale ta mapka nie jest zbyt dokladna;)
        • Gość: antoslaw Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:59
          Dokladniejszej mapy jeszcze nie ma, szczegolowy plan z dokladnym wyznaczeniem
          trasy bedzie dopiero kreslony :).
      • Gość: jester Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: 217.97.139.* 30.09.04, 13:01
        to nie jest dokładnie. a projektowanie jeszcze sie nie zaczęło
        • Gość: kotbehemot Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:04
          No wiadomo ze sie nie zaczelo, ale chodzi mi o jaknajdokladniejsza mapena dzien dzisiejszy;) Przeciez widzac taka mapke, mieszkancy maslic nie wiedzieliby, czy protestowac czy nie;)))

Trzeba sie bedzi eprzejsc do brw!
          • Gość: Rafis Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: 213.199.196.* 30.09.04, 13:09
            tu jest jakas mapka:
            grzesiekko.republika.pl/obw.gif
            • Gość: jester Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: 217.97.139.* 30.09.04, 13:11
              autorem tej mapki jest mój kolega grafik i to jest najdokładniejsza jaką mamy.
          • Gość: jester Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: 217.97.139.* 30.09.04, 13:10
            BRW nic nie ma. Ja miałem, ale gdzieś mi się zgubiła. Facet, który to ma jest
            teraz poza Wrocławiem.
            • Gość: kotb. Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:11
              Coz za mafijne powiazania:)
              • Gość: jester Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: 217.97.139.* 30.09.04, 13:22
                ty mnie tu nie strasz mafuią tylko mnie zaproś na piwo, bo nie mam za co sobie
                kupić, kocie
                • Gość: Rafis Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: 213.199.196.* 30.09.04, 13:26
                  Gość portalu: jester napisał(a):

> ty mnie tu nie strasz mafuią tylko mnie zaproś na piwo, bo nie mam za co sobie
                  > kupić, kocie

ha ha ha :)
                • Gość: kotbehemot Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:32
                  Zapraszam Cie na piwo:)) Ostatnie moje 10zl pozostale z wakacji wystarczy akurat zeby sie stuknac;)
                  • Gość: breslau_fanatic Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 30.09.04, 13:34
                    tu macie mapkę

dws.ozone.pl/filez/studium.jpg
                    uwaga 600 kilo
                    • Gość: kotb. DZIEKUJE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:42

• Gość: Rafis Spotkanie dziękczynne :) IP: 213.199.196.* 30.09.04, 14:43
                        To moze jutro późnym popołudniem(około 18)?
                        • Gość: michal ok :)) IP: 195.205.108.* 30.09.04, 14:46
                          Mi pasuje :)
                          • Gość: RP Re: L. Wałęsa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.09.04, 15:02
                            " Jestem "za", a nawet "przeciw" "

Jeśli mogę czuć się zaproszony ?! ;)

Podrawiam.
                        • Gość: kotb Re: Spotkanie dziękczynne :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 15:53
                          > To moze jutro późnym popołudniem(około 18)?

a gdyby tak mniej poznym, np 17?:>
                          • Gość: Rafis Re: Spotkanie dziękczynne :) IP: 213.199.196.* 30.09.04, 16:09
                            dla mnie bez różnicy :)
                            • Gość: jester Re: Spotkanie dziękczynne :) IP: 217.97.139.* 30.09.04, 16:59
                              ja wchodzę, tyle, że mam jutro egazamin i nie wiem o której z niego wyjdę. ale
                              że mam telefon do rafisa, i vice versda, to się bedziemy szukać. Ok?

tyulko nie zapominij tej dychy kocie.:P
                              • Gość: michal Re: Spotkanie dziękczynne :) IP: 195.205.108.* 30.09.04, 19:50
                                Jutro (piatek) 17:00 pod pregierzem. Kto przyjedzie niech sie wpisze.
                              • Gość: kotb. Re: Spotkanie dziękczynne :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:26
                                A ty mojej ksiazki:P

Piwo stawiam jutro!:>
                                • Gość: michal Re: Spotkanie dziękczynne :) IP: 195.205.108.* 30.09.04, 20:30
                                  Gość portalu: kotb. napisał(a):

> A ty mojej ksiazki:P

Bo ja juz sie na nia zapisalem ;))
                                  • Gość: erni Re: Spotkanie dziękczynne :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:37
                                    A w ktorym miejscu bedziecie? Bo na dworze bedzie raczej za zimno.
                    • piootr Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW 30.09.04, 17:12
                      Gość portalu: breslau_fanatic napisał(a):

> tu macie mapkę
                      >
                      > dws.ozone.pl/filez/studium.jpg
                      > uwaga 600 kilo

Z tego studium wynika, że szykuje się jeszczcze dłuższy most niż Milenijny :-)

Pozdrawiam,
                      Piootr
                      • Gość: jester Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: 217.97.139.* 30.09.04, 17:18
                        zgadza się. Choć i tak most w Łanach będzie jeszcze dłuższy.

Aha. Żebyście się nie cieszyli panowie. Teraz to się trzeba modlić o kasiorę z
                        Wawy - a to jest minimum 1,5 mld zł: a bardziej prawdopodobnie niecałe 3 mld.
                        • Gość: breslau_fanatic Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 30.09.04, 17:48
                          przed chwilą w TEDE marszałek województwa mówił, że za miesiąc będzie przetarg
                          na projekt, a na jesień 2005 pierwsze wykopki, czyli chyba kasa będzie (?)
                    • Gość: RP Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.09.04, 18:01
                      A przepraszam bardzo! Ja przepraszam, ale co to za rzeka/kanał tam płynie
                      wzdłuż tej autostrady ?!

Na kawałeczek na południe od północnego kawałka obwodnicy ?!
                      Zaczyna się w gminie Czernica a do Odry wpada za Wyspą Rędzińską ?! Czyżby
                      jakaś planowana hydroobwodnica ?!
                      • Gość: wro2015 Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.04, 18:14
                        tak, RP to jest nowy planowany kanal. Lecz watpie w jego realizacje. O ile
                        pamietam ten kanal juz widnieje na plananch zagospod. od wielu lat - ciagle sie
                        pojawia i znowu znika (podobnie jak zreszta obowdnica staromiejska niedlaeko
                        EC, ktora raz leci po poludniowej stronie koleji, a raz po polnocnej)... Wydaje
                        mi sie, ze ten kanal byl planowany jak jeszcze wierzyli w wielka potege zeglugi
                        Odrzanskiej za komuny...
                        • Gość: Rafis Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: 213.199.196.* 30.09.04, 18:35
                          Jak na razie trzeba wprowadzic poprawke do budżetu i zarezerwowac około 50 mln
                          zł na projekty i wykup gruntów.Podobno ta kasa jest obiecana przez wiceministra
                          (to spotkanie z dolnoslaskimi posłami, którym tak sie chwalili).
                          Potem potrzebna jest wieksza kasa na budowe ale podobno AOW jest wpisana na
                          liste rezerwową do współfinansowania z UE. Poza tym cały czas sa opóźnienia
                          winnych projektach i niewykorzystana kasa z tewgo powodu.
                          Teraz wszystko juz zalezy od lobbingu :)
                          • Gość: zet Re:Będzie "obwódka"!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:12
                            Panowie jak myślicie, kiedy zaczną się pierwsze schody?:/
                            • Gość: zet Re:Będzie "obwódka"!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:18
                              Zapomniałem jeszcze spytać. Jak będzie nazywała się nowa przeprawa przez Odre?
                              Moja propozycja:

most Forumowiczów G.W. :)))

inne propozycje? PZDR
                    • Gość: he Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.finemedia.pl 30.09.04, 20:33
                      O fuck!! Masakra. Most nad odra bedzie faktycznie potezny.Zastanawia mnie tez
                      tatalna platanina nowych dróg i torow w rejonie mostu nad widawa kolo Korony,
                      ale to chyba nie sa juz aktualne plany.
                      • Gość: wro2015 Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.04, 20:39
                        wiec wiem ze te plany juz od lat istnieja... Tez uwazam wiekszosc tych dzikich
                        estakad itp. za jakos przekombinowanych - duzo tutaj skrzyzowan/konstrukcji
                        wyglada mi na takie typowe przekrety z epoki planowania pod samochod za wszelka
                        cene czyli lata 70te - najwazniejsze aby te slimaki na planie 'fajnie'
                        wygladaly... A jak jest z rzeczywista orientacja i przejrzystoscia wezla z
                        perspekrtywy czlowieka (lub kierowcy) wydawalo sie w tamtych latach obojetne,
                        bo niby sa drogowskazy... Ach, gdyby ten swiat byl taki prosty jak drogowskaz -
                        no coz dzisiaj wiemy ze tak prosto wszyszko nie jest, i ze nie zawsze
                        najkrotsza droga (czyli ten fajny slimak na planie) jest tez ta najszybsza...
                        Akurat ten przekret kolo korony jest na pewno z tatmych lat, bo wlasnie go
                        znalazlem w podobnej formie na jakims starym PZP...
                        • Gość: jarus Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.pl / *.dint.wroc.pl 01.10.04, 10:33
                          Skoro kolo korony jest przekret, to jak nazwac ten labirynt na Pawlowicach?
    • Gość: erni Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:17
      Następny krok w batalii to S8 , a moze A8 ?
      • Gość: zet Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:21
        Spokojnie Erni, najpierw obwodnica, później będziemy roztrząsać co dalej:)
        • Gość: ron Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.09.04, 20:25
      • Gość: kotbehemot Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:25
        Nie zgadzam sie na S8- nastepna bitwa o droge Legnica- Lubawka! (do Pragi 2,5h ma byc!!)

• Gość: WuWu Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.04, 21:18
          O cholera - ze studum wynika, że w miejscu gdzie co roku miałem ogórki i
          brzoskwinie będą zjazdy z obwodnicy. Chyba zaprotestuję :)

SUUUUper!!!! Czy dałoby się pchnąć do sądu jakąś laurkę dziękczynną od
          wiekszości mieszkańców Wrocka? List gratulacyjny?

Czyżby to oznaczało, że nasze lotnisko ma szansę być "bliżej" regionu? Ciekawe
          od której strony zaczną budowę. Tego połączenia z lotniskiem potrzebujemy chyba
          w pierwszej kolejności.
          • Gość: jester Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.04, 23:27
            dwie firmy - jedna od lotniska do mirkowa, druga od lotniska na południe. tak
            mają budować... jak bedzie szmalec
        • Gość: orzeł Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.04, 21:21
          Ale sie ciesze :))))))))))))))))))) Chciałbym teraz usłyszeć skomlenie tych
          złośliwców z żernik,maślic i mirkowa :D
          • igi.wr jest,jest,jest,jest,jest,jest,jest!!!!!!!!!! 30.09.04, 22:08
            to chyba watek z najwieksza iloscia tak lakonicznych wypowiedzi, a to swiadczy
            jakie emocje mu towarzysza. nikt nie moze zebrac mysli ;)
            • Gość: el matador Re: jest,jest,jest,jest,jest,jest,jest!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.04, 22:35
              brawo kolosie Wrocławia!obyś zaczął jak najszybciej budować A8(S-8)WROCŁAW-ŁÓDŻ!
              najwspanialszy będzie ogromny most autostradowy(największy w Polsce)przez Odrę!
              • Gość: orzeł Za 2,5 roku? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.04, 22:59
                Słyszeliście?Myślałem, że się przesłyszałem - w "faktach" o 18 Dudkiewicz
                powiedział, że być może obwodnica bedzie gotowa za 2,5 roku, później w faktach
                wieczornych to samo powiedział wojewoda.Chyba lekko przesadzili (pewnie z
                podniecenia) :)
                • Gość: Preslaw Re: Za 2,5 roku? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 23:03
                  A ja dzisiaj w Radiu Wrocław uslyszalem, że ma być gotowa na gwiazdkę 2007r.
                  Też słowa Dutkiewicza. Mówił jej wcześniej.
                • Gość: Rafis Re: Za 2,5 roku? IP: 213.199.196.* 30.09.04, 23:04
                  Rok to potrwa samo projektowanie i wykup gruntów. Potem gdyby była odpowiednia
                  ilosc kasy to w 2 lata by wybudowali.Czyli minimum to 3lata jesli nie bedzie
                  żadnych problemów ale każda inwestycja to problemy.
                  Tyle dobrego, że w nastepnym rzadzie Wrocław będzie miał więcej do powiedzenia
                  a więc kasa powinna być.
                  • Gość: jester Re: Za 2,5 roku? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.04, 23:22
                    rok to by było projektowanie jakby nie fakt, że przez MI trzeba od nowa
                    rozpisac przetarg na projekt. ja dzis uslyszałem to samo i od wojeowy i od
                    dutkiewicza, ale potem jeszcze podwoniłem i te 2,5 roku to mżonka. 2008 to jest
                    optymistyczny wariant (pamiętając że przetargi będzie robiła niezwykle szybka w
                    takich okazjach generalna dyrekcja rozwalonych dróg i braku autostrad).
                    nie słuchajcie w tej kwesti tych dwóch, bo facet, co się na tym zna leży w
                    szpitalu więc oni nie mieli kogo zapytać o konkretne terminy. i przesadzili.
                  • Gość: orzeł Re: Za 2,5 roku? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.04, 23:24
                    > Tyle dobrego, że w nastepnym rzadzie Wrocław będzie miał więcej do
                    powiedzenia
                    > a więc kasa powinna być.

Otóż to! Może znajdzie sie też kasa na bardzo ważną dla Wrocka drogę S8(Kudowa-
                    Wrocław-Łódź).AOW ma być częścią tej właśnie drogi.
                    • smi Re: Za 2,5 roku? 01.10.04, 07:34
                      Autostradowa Obwodnica Wrocławia, jeżeli prace rozpoczną się najpóźniej na
                      początku przyszłego roku, powstanie do końca 2008 roku :-)
                      To i tak doskonały termin, jeżeli popatrzy się chociażby na długość - 35 km,
                      czy most wysokowodny ponad śluzą rędzińską, w porównaniu z planami rządu - po
                      roku 2015 :-)

S-8 będzie takze realizowana i jak wszystko dobrze pójdzie, to według planów
                      GDDKiA odcinek Wrocław - Syców powinien być przejezdny takze do końca 2008
                      roku :-)
                      • Gość: Preslaw Re: Obwodnica i czas jej powstania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:11
                        Jeżeli od Dutkiewicza słyszymy, że obwodnica ma być gotowa na koniec 2007 roku,
                        smi pisze, że do końca 2008 roku, to ja bym się cieszył gdyby powstała do 2010
                        roku. Znając polskie realia okarze się, że po drodze jest jeszcze cała masa
                        różnych problemów prawnych, technicznych, a na samym końcu odbiór techniczny
                        mostu bedzie trwał pół roku albo dłużej, na co wskazuje przykład Mostu
                        Milenijnego. Chyba, że do tego czasu nowy rząd, w którym wrocławscy posłowie
                        będą mieli dużo do powiedzenia zdoła wypelnić z umysłów urzędniczych
                        socjlistyczno- formalistyczno - biurokratyczne myślenie, w co nie należy
                        jednakże wierzyć. Ale i tak najważniejsze jest orzeczenie NSA. Coś się
                        rudszyło. Najlepszy sąd w Polsce.
                        • smi Re: Obwodnica i czas jej powstania 01.10.04, 09:33
                          Preslaw,

mała uwaga - AOW nie jest inwestycją miejską :-)
                          Zatem Gmina Wrocław w zasadzie nie ma zbyt dużo do gadania, AOW jest inwestycją
                          rządową (MI, GDDKiA) i w województwie dolnośląskim pieczę będzie trzymał
                          wojewoda.
                          Co do terminów, to należy zauważyć, że najpierw nalezy wykonać dokumentację
                          projektową, wykupić do końca działki na trasie przebiegu AOW, a potem
                          przygotować solidne finansowanie tej inwestycji. Dlatego realnym terminem jest
                          koniec 2008 roku, a nie rok 2007 :-)
                          Do końca 2010 roku ma zostać zakończona droga wojewódzka B-Ł-D :-)
                          • Gość: Preslaw Re: Obwodnica i czas jej powstania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:57
                            Oby tak się stało. Myślę jednak, że zarówno na szczeblu miejskim jak i tym
                            bardziej na szczeblu krajowym biurokaracja kwitnie.
                            • Gość: wro2015 Re: Obwodnica i czas jej powstania IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.10.04, 11:44
                              No prosze to projekt wroclaw2015 staje sie juz realny w 2010 :)
                              hehe sorry - musialem to wcisnac
                      • Gość: kotb. 35km? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:58
                        Pytanie do smi- czy te 35 km to liczone razem ze wszystkimi rozjazdami, dojazdami itp? bo jakos strasznie duzo!:))
                        • Gość: M_u Re: 35km? IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 01.10.04, 20:54
                          Jest 35 km normalnie, a niektóre źródła podają, że 38 km. Wszystko zależy od
                          długości "przyłączy" do węzła bielańskiego i drogi nr 8 na Wawę.
                        • Gość: rabuch101 Re: 35km? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 22:28
                          www.wroclaw.gddkia.gov.pl/kom/i_auto/1/auto/frame.htm
    • Gość: erni Re: AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 23:29
      Poseł Ujazdowski o obwodnicy wrocławskiej

Wrocław nie powinien mieć problemów ze zdobyć funduszy na budowę obwodnicy -
      uważa wicemarszałek sejmu Kazimierz Michał Ujazdowski. Jego zdaniem posłowie z
      dolnego śląska muszą rozpocząć intensywne starania o to, by zapisać tę
      inwestycję w projekcie budżetu państwa na przyszły rok. Namawiać też będzie do
      tego innych posłów PiS. Obwodnica autostradowa Wrocławia ma kosztować około 1,5
      miliarda złotych. Według zapowiedzi pierwsze prace budowlane rozpoczną się w
      przyszłym roku. Do końca tego ma być rozpisany konkurs na projekt.

• smi Re: AOW 04.10.04, 08:04
        Z pewnością pierwsze samochody pojada AOW najdalej na początku 2009 roku :-)
        • Gość: el_gato Re: AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 10:30
          smi, zdradz prosze skad ta pewnosc:)
    • Gość: wro2015 Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 01:25
      ktos napisal ze tragedia by bylo, gdyby za AOW by sie bralo oplate... Tez tak
      uwazam, bo nie po to budujemy obowdnice, aby miasto i tak bylo rozjezdzane. Jak
      ma byc AOW platna to samemu pojde z Mieszkancami Wielkiej Wypy na barykady
      przeciwko obowdnicy przez to zabytkowe zalozenie, bo w takim przypadku by
      Obwodnica Srodmiejska nie przejela by tranzytu miedzydzielnicowego, lecz
      tranzyt miedzynarodowy (no bo kto by jechal wtedy AOW)... Platna AOW jest
      jakims absolutnym poronieniem... DLaczego to pisze? Bo ogladajac rozne uchwaly
      UM zauwazylem to: uchwaly.um.wroc.pl/zal/0460ru04mapa.pdf
      Co mnei w tym martwi? Przy zjedzie w strone lotniska jest 'punkt pobieranie
      oplat'... Czy oni powaznie chca przy kazdym zjezdzie robic taki punkt? To jest
      chyb najgorsze rozwiazanie dla problemow komunikacyjnych worclawia
      • jb.wroc Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW 05.10.04, 03:01
        Gość portalu: wro2015 napisał(a):
        >Jak
        > ma byc AOW platna to samemu pojde z Mieszkancami Wielkiej Wypy na barykady
        > przeciwko obowdnicy przez to zabytkowe zalozenie, bo w takim przypadku by
        > Obwodnica Srodmiejska nie przejela by tranzytu miedzydzielnicowego, lecz
        > tranzyt miedzynarodowy (no bo kto by jechal wtedy AOW)...

A w którym tysiącleciu OŚ będzie przebiegała przez Wielką Wyspę?
      • martouf Re: Za godzinę decyzja w sprawie AOW 05.10.04, 11:12
        Moim zdaniem niepotrzebna panika. Na mój gust to te bramki będą ustawione dla
        wyjeżdżających z Wrocławia, a nie wjeżdżających doń. W granicach Wrocka przejazd
        na pewno będzie bezpłatny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka