Gość: Gonzo IP: *.finemedia.pl 30.09.04, 22:17 A czy Pani Mazur nie ma tu nic do powiedzenia, bo ona jest taką alfa i omegą w ZDiKU, zna się na wszystkim. Nawt na układaniu asfaltu w czasie deszczu (Osobowicka, teraz Aleja Jana III Sobieskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielki_czarownik DOŚĆ!! 30.09.04, 22:34 Zburzyć, zniszczyć i spalić ten ZDiK a ziemię zaorać i posadzić kukurydzę!! Pracowników rozgonić na 4 wiatry i zacząć budować to wszystko od nowa i w innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: ZDiK: Kilometrówki dla urzędników bez prawa j 30.09.04, 22:46 Jak zwykle osoby bezpośrednio zainteresowane nie widzą niczego złego w swoim działaniu lub oburzają się, że coś robi im się pod bokiem. Nic dziwnego, że te publiczne instytucje mają problemy z finansami, jeśli nikt tego nie kontroluje. Nb interesujący jest sposób myślenia "S". Dopóki liczyli na podwyżki nie widzieli nic złego w tym, że publiczne pieniądze wydawane są nierzetelnie? Są zatem tak samo winni tej sytuacji jak "bezpośrednio zainteresowani". Odpowiedz Link Zgłoś
w_wiener jedno wielka kupa.... 30.09.04, 22:49 jaka znajduje się na ul Długiej- jak ktoś mógł dostać kilometrówkę jak nie ma prawa jazdy - ale jazda!!!! ciekawe od ilu lat tak sie dzieje pewnie od kiedy zdik istienie, nie potrafią sobie poradzić z oczyywistościami- przecież w tej żałosnej isntytucji wszyscy musieli wiedzieć że ta lalunia nie jeździ samochodem i nikogo to nie obchodziło! Nic dziwnego, przecież to że inwestycje drogowe w tym mieście przez lata były jedną wielką chałą też ich nic nie obchodziło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic naruszenie dyscypliny finansów publicznych IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.09.04, 22:54 obowiązkiem dyrektora jest zbadać sprawę i jeśli się to potwierdzi wywalić dyspyplinarnie winnego(pewnie dyr ds. finansowych) i skierowac sprawę do rzecznika dyscypliny finansów publicznych Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Socjal to jest pole do nadużyć 30.09.04, 23:25 Zamiast finansować fundusze wczasowe, kilometrówki, talony, deputaty itp itd, należy dać ludziom więcej normalnie zarobić w postaci pensji. Te same pieniądze powinny iść bezpośrednio do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farsa Re: Socjal to jest pole do nadużyć IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 07:14 Człowiek to taka istota iż każdy szmal zużyje. Nic go w tym nie zmieni. A może by podjąć program "OBNIŻANIA KOSZTÓW", porównywania ich i ustalania należności w rywalizacji ???? Tego żadna sitwa nie ścierpi. Tak trzymać do następnych przepychanek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic to nie ma nic wspólnego z socjalem IP: *.core.lanet.net.pl / 62.111.181.* 01.10.04, 08:45 kilometrówkę dostaje sie za używanie prywatnego samochodu do celów służbowych, a nie jeo dodatkowe świadczenie dlatego, że ma się 7 dzieci i niski dochód na głowę w rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona ;-)) Janina Beca, księgowa ZdiK nie wie, że .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:45 "..że ryczałty kilometrowe nie obejmują dojazdów pracownika do pracy"... "Ja mam sprawdzać tylko, czy są zgodne z prawem" .. bardzo chciałabym dowiedzieć się, w jakich to przepisach p. księgowa znalazła usprawiedliwienie na dodatkowy dochód..chetnie sama skorzystam, jako że nie jestem posiadaczką prawa jazdy :- ))..dziwi nieco tłumaczenie,ze ryczałt dostaje się w nagrodę..bo po 1-sze ryczałt do 700km jest dodchodem nieopodatkowanym, a po 2-gie nie jest on formą nagrody tylko pokryciem kosztów poniesionych przy eksploatacji własnego pojazdu.. gratuluję ZDiK-owi zatrudniania jakże wybitnych fachowców ..;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona ;-)) Re: Janina Beca, księgowa ZdiK nie wie, że .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:47 sorki za błąd.. w tym roku ryczałty już opodatkowane są.. noo..ale ja nie księgowa.. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mundzio Re: ZDiK: Kilometrówki dla urzędników bez prawa j IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.04, 08:08 Jazda na platformie upoważnia do pobierania kilometrówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: ZDiK: Kilometrówki dla urzędników bez prawa j IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 01.10.04, 09:00 wielki daj się leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: ZDiK: Kilometrówki dla urzędników bez prawa j IP: *.wroclaw.mm.pl 01.10.04, 09:36 nie wiem co was tak bulwersuje. w zdiku od zawsze byl balagan tak samo jak w innej panstwowej firmie. ja sie juz przyzyczailem ze sa tam marnowane moje pieniaza.ale nie zmienia to faktu ze powinni rozgonic towazystwo wzajemnej adoracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wścibska Re: ZDiK: Kilometrówki dla urzędników bez prawa j IP: 62.233.250.* 01.10.04, 09:38 "ponad 78 groszy za kilometr za mniejsze silniki prawie 49 groszy" - to ile dokładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszek Re: ZDiK: Kilometrówki dla urzędników bez prawa j IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.10.04, 10:08 :)) Pain ksiegowa to chyba wiedziała,ze praca jest ciężka,jak się zatrudniała - zależy też co Ona ma na mysli "ciężka paca po godzinach" fujjj - bierze za to tylko kilometrówki? W ogóle,to Księgowosc jest dla Pana Dyrektora i Inspektorów, a nie Oni dla niej. Mam nadzieje,ze nowy Pan Dyrektor szybko zrobi z tym porządek i z tym, zeby jakoś po mieście jeździć się mogło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykanar to ja przyznaję sobie limit km bez biletu i ... IP: *.wrzos.wroc.pl 01.10.04, 11:23 ...niech mnie kanary oraz ZDiK w d... pocałują! P.S. Popieram akcję - "Wysiadasz - przekaż komuś swój bilet" /zostaw w kasowniku, na siedzeniu lub przy oknie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: to ja przyznaję sobie limit km bez biletu i IP: *.uni.wroc.pl 01.10.04, 12:05 > P.S. Popieram akcję - "Wysiadasz - przekaż komuś swój bilet" > > /zostaw w kasowniku, na siedzeniu lub przy oknie/ A ja jestem za tym, aby popierający takie akcje musieli kilka dni odpracować na robotach publicznych, np przy sprzątaniu przystanków, lub myciu tramwajów. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: to ja przyznaję sobie limit km bez biletu i 01.10.04, 12:39 Ja tez. A to dlatego, ze głąby popierające takie akcje nie rozumieją że robią na złość nie ZDiKowi, tylko uczciwym pasażerom, który przez to płacą drożej. Ja stosuję akcję "zmieniasz tramwaj - podmień bilety, niech się cwaniaki natną :)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykanar Re: to ja przyznaję sobie limit km bez biletu i IP: *.wrzos.wroc.pl 01.10.04, 13:07 A jak tak robię, bo taka wysokość ostatnich podwyżek biletów okresowych (których już nie kupuję) nie ma żadnego uzasadnienia i jest to zwykłe okradanie pasażerów. Studenci pewnie aż podskakują z radości! Niestety, jest monopol i nie ma innej, tańszej firmy w tym mieście :-(( NIE DAJMY SIĘ OKRADAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek651 Panie Dutkiewicz, prosimy o kontynuację 01.10.04, 13:13 Panie prezydencie czas kontynuowac porządki i wycinac kolejne obszary zgnilizny na Długiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biber Re: Panie Dutkiewicz, prosimy o kontynuację IP: *.magma / *.magma-net.pl 02.10.04, 16:58 ...........pod warunkiem, że sam Pan Prezydent do tej zgnilizny nie należy. A to trzeba by było sprawdzić. Nazywają Go "kamienicznikiem", dlaczego? Pewnie nabył okazyjnie swojego czasu kilka kamieniczek we Wrocławiu, zapewne zgodnie z literą prawa. Na pewno nie było innych chętnych. A może Bogdan Zdrój mu pomaga ........., a wcześniej pomagał. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: to ja przyznaję sobie limit km bez biletu i 02.10.04, 12:16 A ja tak nei robie, bo gdyby wszyscy uczciwie placili, to nie byloby koniecznosci podwyzki ( ktora tak czy tak jest idiotyczna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biber Re: to ja przyznaję sobie limit km bez biletu i IP: *.magma / *.magma-net.pl 02.10.04, 16:54 ja proponuje akcję jazdy w ogóle bez biletu; niektórzy z Państwa nie rozumieją, że cena biletu nie ma tutaj żadnego znaczenia; na co idą pieniądze za bilety?! Na czyszczenie, mycie, naprawę taboru? Tak ale nie tylko, na pewno też na kilometrówki !!! Każdy mieszkaniec miasta płaci podatki, niech z tego pokrywają koszty transportu. Kto rozlicza zasadność tylu a tylku etatów..........NIKT!!! A dlaczego? Bo są to pieniądze publiczne (samorządowe) czyli niczyje. Czy ludzie będą kupować bilety czy nie, pewne niepotrzebne wydatki nie obniżą się, a będą rosły. Z tym trzeba najpiew zrobić porządek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platformers Re: Trzeba znać przepisy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.04, 15:45 Pisze jasno i wyraźnie, że ryczałt przyznaje się pracownikowi za używanie samochodu prywatnego do celów służbowych. Może to być np. samochód szwagra. Nie ma też obowiązku posiadania przez osobę otrzymującą ryczałt prawa jazdy. Samochód może prowadzić wnuczek w dniach wolnych od zajęć.Niezależnie od powyższego osobie, która otrzymuje ryczałt można przyznać nieodpłatny abonament parkingowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biber Re: Trzeba znać przepisy IP: *.magma / *.magma-net.pl 02.10.04, 17:17 niestety drogi Panie, nic z tego nie rozumiem?! To w takim razie gdzie ta księgowa jeździ w godzinach pracy? Do banku, na pocztę, gdzie? Kto opłaca wnuczka, który siedzi 8 h pod pracą w samochodzie i czeka, bo może w każdej chwili być potrzebny? Trochę więcej racjonalności !!! Ci ludzie (pewnie jak i Pan/Pani) jedzą z samorządowej michy, do której my wszyscy wrzucamy, tylko po co? Bo musimy!!! A kilka cwaniaczków z tego korzysta i na dodatek mają jeszcze tyle tupetu, żeby takie idiotyzmy bronić! Ja wiem, odbierać komuś coś, nawet niesłusznie przyznane jest oczywiście "społecznie nieuzasadnione" - bo po co krzywdzić, "biednych", "przemęczonych" "urzedników" - do czasu próby w postaci załatwienia jakiejkolwiek sprawy w urzędzie. TAK jestem przeciw: BRAKU KOMPETENCJI, OKRADANIA NAS WROCŁAWIAN, MAFII RODZINNO-KOLEŻEŃSKICH "PRACUJĄCYCH" W TYCH URZĘDACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exoderil Re: ZDiK: Kilometrówki dla urzędników bez prawa j IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.04, 21:07 Nastepny epizod w ZDiK-u, ktory utwierdza mnie, ze dobrze robie nie placac za bilety MPK -nie bede utrzymywal cwaniakow. Wiec nadal jezdze "na gape". Zreszta to juz niedlugo moje dwudziestolecie. Moze mi tez powinni przyznac jakies "kilometrowki" :-). Za wytrwalosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykanar Re: ZDiK: Kilometrówki dla urzędników bez prawa j IP: *.wrzos.wroc.pl 01.10.04, 21:43 Gość portalu: Exoderil napisał(a): > Nastepny epizod w ZDiK-u, ktory utwierdza mnie, ze dobrze robie nie placac za > bilety MPK -nie bede utrzymywal cwaniakow. Wiec nadal jezdze "na gape". > Zreszta to juz niedlugo moje dwudziestolecie. Moze mi tez powinni przyznac > jakies "kilometrowki" :-). Za wytrwalosc Masz rację! Z dwóch opcji - walić ich w rogi, albo być przez nich walonym, zdecydowanie wybieram tę pierwszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platformers Re: To przez Was Polska staje się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.04, 22:49 państwem bezprawia. ZDiK działa zgodnie z przepisami, a Wasze postępowanie jest bezprawne i naraża innych użytkowników miejskich środków komunikacji na stałą podwyżkę cen biletów. Pasożytujecie na zdrowym ciele społeczeństwa. W dodatku uważacie, że jesteście ponad prawem. Jest to postępowanie nie tylko niemoralne ale naganne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biber Re: To przez Was Polska staje się IP: *.magma / *.magma-net.pl 02.10.04, 17:24 tak jest, a dzięki takim jak Pan/Pani Polska staje się państwem prawa. Niech karta miesięczna kosztuje 100 PLN; (nie wiem dokładnie ile); autobus nie jeździ zgodnie z rozkładem; czasami jest brudny itd. komu się poskarżyć?! Wtedy ja jestem poszkodowany. I nic w zamian nie dostaję. Płace i jadę albo nie. Jak jadę na gapę to niech bedzie, 100 PLN nie wpłacam do ZDiKu; ale grozi mi widmo kary!!! Pani bezprawnie pobierająca ryczałt kilometrowy, nie tylko działa niezgodnie z prawem, ale jeszcze nas wszystkich oszukuje, bo my na nią płacimy!!! I to jest w porządku?! Widzę, że jest Pan/Pani z ekipy pana Leszka Millera, mam nadzieję że skończy Pan/Pani tak samo, przy budowaniu tej PRAWEJ POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykanar Re: To przez Was Polska staje się IP: *.wrzos.wroc.pl 02.10.04, 17:55 Gość portalu: Platformers napisał(a): > ZDiK działa zgodnie z przepisami,... - Jak się chce, to nawet stan wojenny można wprowadzić zgodnie z przepisami. Proszę sobie przejrzeć archiwalne wątki forum - jeszcze żadna podwyżka cen biletów nie wywołała tylu protestów. ZDIiK po prostu przegiął w swej pazerności. - Do tej pory płaciłem regularnie - kupowałem bilety okresowe. Teraz mówię dzięki - wystarczy. To moja forma protestu. Nie widzę innej, skutecznej. - A twierdzenie, że bilety są droższe, bo ludzie jeżdzą na gapę, jest grubo na wyrost...To jak z podatkami - im mniejsze, tym więcej osób je płaci. Ich podnoszenie obniża, a nie podnosi zyski. - Ludzie nie płacą za bilety, bo coraz więcej z nich po prostu na to nie stać.... Pieniędzy szukajcie u siebie w oszczędnościach, a nie w kieszeniach obywateli. P.S. Z loginu "Platformers" wynika, że chyba sympatyzujesz z tą opcją. Ja za państwo prawa a'la P. Piskorski dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platformers Re: Przepraszam Panów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.04, 19:42 jeżeli moim postem Was uraziłem. Chciałem tylko stwierdzić, że naprawianie RP należy zacząć od siebie. Naszą narodową zaletą jest stwierdzenie, że ja jestem w porządku, a zawinili inni. Przypadek ZDiK-u wymaga oczywiście ostrej kuracji ozdrawiającej i taka chyba się zacznie o czym świadczy zmiana dyrektora. Nie oznacza to jednak, że pasażerowie powinni jeździć na gapę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: ZDiK: Kilometrówki dla urzędników bez prawa j 02.10.04, 12:18 To ja utrzymuje cwaniakow. Takich jak ty, bo place uczciwie za bilety. Owszem, moglbym nie placic. Tylko jakbynikt nie placil to by nie bylo problemu, bo nei istanialo by MPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baret tylko im czekać kontroli skarbowej IP: *.chello.pl 02.10.04, 11:15 która wyrzuci im z kosztów ryczałty samochodowe, naliczy kare a pracownikom doliczy przychód nie opodatkowany i siegnie jeszcze wstecznych lat. Brawo księgowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biber Re: tylko im czekać kontroli skarbowej IP: *.magma / *.magma-net.pl 02.10.04, 17:27 .......a na kontrolę przjadą ludzie z księżyca?! Czy ci sami którzy kontroluja ZDiK od 10 lat i niczego się tam nie dopatrzyli. Ludzie litości, w cuda wierzycie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: ZDiK: Kilometrówki dla urzędników bez prawa j IP: *.166-130-66.mc.videotron.ca 02.10.04, 18:09 pracuje w kanadzie w terenie i tez mam placone za kilometry ale wyjezdzone naprawde,musze wypisac dokladny adres gdzie jade i ile to kilometrow,oczywiscie wszystko liczone od miejsca pracy a nie od miejsca zamieszkania,dobrze macie w polsce ze wam placa za dojazd do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka2 ZWYKŁA PARANOJA ! 02.10.04, 23:53 Urzęników, zarabiających po kilkaset złotych miesięcznie rozlicza się z każdej dodatkowo zarobionej złotówki. Natomiast posłowie na Sejm RP mogą w majestacie prawa robić co chcą. Dla przykładu - posłanka Unii Pracy, HANNA GUCWIŃSKA, w każdym miesiącu wypłaca ponad półtora tysiąca złotych swojemu mężowi za dowożenie jej na lotnisko dwa razy w miesiącu SAMOCHODEM SŁUŻBOWYM ZOO !!! Czy to nikogo nie bulwersuje? Czy władze Wrocławia nie mogą ukrócić tegoprocederu? A tak trochę oficjalnie - czy władze Wrocławia mają jakiś wgląd w wydatki Gucwińskich w ramach kosztów utrzymanie wrocławskiego ZOO ? Odpowiedz Link Zgłoś