Dodaj do ulubionych

Kasy pierwszeństwa w TESCO

02.01.10, 13:56
Ostatnio ponieważ jestem w 9 miesiącu zajmuję się kupowaniem niezbędnej
wyprawki wybrałam się do TESCO, ale że nie mam już siły stać w kolejce
chciałam skorzystać z kasy pierszeństwa. Baner informujący jest między 24 a 25
kasą i wskazuje w dół. Ponieważ kasa 24 była czynna (żadnych kobiet w ciąży w
kolejce)podeszłam do kasjerki, a Ta zamiast mnie obsłużyć powiedziała, że to
kasa 25 jest pierwszeństwa - oczywiście zamknięta. Musiałam stanąć w długiej
kolejce. Po co w takim razie informować kobiety w ciąży i osoby
niepełnosprawne o udogodnieniach, których nie ma??
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 02.01.10, 19:04
      Jak mniemam powiadomisz o tym fakcie kierownictwo marketu?(samo wywnętrzanie się
      na jakimś forum uznalibyśmy przecież za głupotę)
      • bulikinia Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 02.01.10, 19:29
        No skoro uznalibyście to forum za "jakieś" to Wasz problem, dla mnie to jest
        źródło informacji o naszym mieście. Dziwię się takich słów z ust admina forum.
        Nikogo nie powiadomię, raczej pozostanę przy uzewnętrznieniu się
        • klaudiapol Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 03.01.10, 10:40
          ja też jestem w 9 miesiącu i miałam dość traktowania kobiet w ciąży bo nikt na
          nas nie zwraca uwagi :( a na prawde jest ciężko - na tesco mam sposób podchodzę
          do kogoś z obsługi i proszę o otwarcie kasy, jak nie to idę do ochrony przy
          okienku obsługa klienta(przy wejściu) i tam Cie bez kolejki obsłużą!
          no ale trzeba o to walczyć bo niestety kobiety z brzuszkami w Polsce nie są
          zauważana a nawet często ignorowane!!
          • sibeliuss Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 03.01.10, 13:47
            Klaudiapol, moje uznanie :)
            Niestety na polską mentalność trzeba tylko w taki sposób. Szkoda, że takich jak
            Ty jest jeszcze mało.
        • sibeliuss Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 03.01.10, 13:49
          Nie rouzmiesz, że dokąd wszyscy będą reagować jak Ty to problem w oczach Tesco
          nie będzie istniał? To forum nie jest kanałem komunikacji z managementem Tesco,
          zatem trzeba dobitnie domagać się swoich przywilejów. W końcu to Ci się należy.
          Poza byciem moderatorem jestem też zwykłym forumowiczem, zauważ to.
          • nika_6 Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 03.01.10, 18:05
            A ja uwazam ze dobrze ze napisalas info dla kobiet ciezarnych jak
            sie je traktuje w Tesco...sklap ma niby kase przystosowana do
            obslugi poz kolejka tych co im sie nalezy a ma to gdzies...wielki
            minus dla tego sklepu...zreszta po opiniaqch czytanych na forum o
            tym sklepie chodze tam jak musze a tak omijam z daleka i kolejny
            powod by tam nie chodzic...a pisac na forum mozna wszystko co nie
            obraza nikogo nie ma wulgarnych slow a jak ktos nie chce nie musi
            odpisywac na post...
            Jak ja bylam w ciazy to pamietam ze tylko w netto tam kolo emki
            przepuszczano mnie i bez kolejki momi ze nie ma takich kas jak w
            Tesco :)
            • kibickibic2 Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 24.08.10, 14:16
              szukam kogoś kto pracuje w tesco proszę o kontakt
              kibickibic2@kaufland.pl
              • sibeliuss Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 24.08.10, 19:45
                W Kauflandzie nie jest Ci dobrze?
              • kibickibic2 Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 24.08.10, 23:19
                hehe myslalem o kauflandzie hehe ma byc kibickibic2@gazeta.pl
    • gagunia Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 24.08.10, 18:35
      Wczoraj też byłam świadkiem jak dziewczyna w zaawansowanej ciąży podpierała
      wszelkie regały, lodówki i kasę, stojąc w dłuuugiej kolejce w Tesco.
      Dziecko urodziłam 7 lat temu i mam wrażenie, ze wiele się zmieniło od tamtej
      pory na niekorzyść kobiet w koszalińskich sklepach. Pamiętam, jak niemal
      wszędzie obsługiwano mnie poza kolejnością - w banku, w sklepach. Nigdy nie
      musiałam o to prosić. Jak tylko zostałam zauważona przez obsługę, od razu wołano
      mnie do kasy czy okienka.
      • milka1959 Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 27.08.10, 21:28

Pracuję właśnie na kasie w Tesco od samego początku i mam obserwacje z 1 ręki...często obsługuję kasy nr.6,7,8-czyli te "na dole" gdzie zawsze kłębi się tłum...chociaż parę kroków wyżej koleżanki nie mają co robić...klienci stoją i psioczą na Tesco-na moją sugestię ,że stoją tu na własne życzenie ,zamiast podejść wyżej-zero reakcji.A póżniej różne fora puchną od psioczenia jakie to Tesco bee.Co do pań w ciąży to zawsze kiedy widzę ,że stoi w mojej kolejce -proszę aby podeszła bez kolejki,albo udała się do kasy 25.... fakt czasem zdarza się ,że jest ona zamknięta bo akurat jest zmiana kasjerek i kasa musi być policzona nim usiądzie tam następna kasjerka.I jeszcze jedna refleksja...Tesco jest takie paskudne a jednak klientów jest coraz więcej i prawie każdy z wyładowanym koszem ;)
        • gagunia Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 28.08.10, 16:53
          Nie wierzę, że kasy są puste podczas, gdy w innych jest tłum. Może w godzinach
          przedpołudniowych. Popołudniu i wieczorami nigdy nie zdarzyło mi się, że w kilku
          była kolejka, a pozostałe puste. Nienawidzę kolejek i zanim stanę zawsze
          przechodzę wzdłuż kas, żeby znaleźć najkrótszą.

• asia_k_19 Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 28.08.10, 23:28
          taa
          wpadam tam na zakupy raz w tygodniu a kasa pierwszeństwa czynna była tylko RAZ,
          coś wyjątkowo często ta zmiana kasjerek...
    • majka_1982 Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 30.08.10, 13:08
      Wszystko jest kwestią organizacji i ludzi, którzy tam pracują. Wszędzie spotyka
      się kretynów, ale chyba w supermarketach jest to najbardziej odczuwalne.
      Widocznie ten, który nim zarządza niezbyt fortunnie dobiera ludzi, skoro w
      innych punktach nie ma podobnych problemów.

A jak widzi się ciężarną kobietę w kolejce, której nikt nie zauważa to się po
      prostu zwraca uwagę ludziom, że powinni ją przepuścić. A jak mają to gdzieś to
      wezwać ochronę.

Spotkałam się ze strasznymi ludźmi w tesco, ale i z masą kobiet, które tam
      pracują komentując, że koleżankom nie chce się pracować. Proste. Więc nie
      generalizujcie.
      • ewelkade Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 07.09.10, 08:14
        co do kas pierwszenstwa mam swoje zdane jestem w 8 miesiacu ciazy za kazdym razem jak robie zakupy ani razu nie zdazylo mi sie abym podeszla do kasy i nie zastala tam ludzi z pelnymi koszami wozkami.rozumiem kazdemu sie sie spieszy ale sama nazwa wskazuje kasa pierwszenstwa wiec nie rozumie pan ktore ta kase obslyguja dlaczego ne zwroca uwage komus kto do tej kasy nie powinnien stac chodzi mi o ludzi zdrowych badz nie bedacych w ciazy chodzi mi o panie.a jak sie zwroci uwage ze ta kasa jest dla nas kobiet w ciazy to wielka obraza majestatu ze jak ktos mogl zwrocic uwage.robie tam czesto zakupy bo mi wygodniej ale nigdy nie zdazylo mi sie aby w innych kasach poprosil mnie ktos abym podeszla bez kolejki wiec takie pisanie ze jak zobacze pania w ciazy to prosze aby podeszla bez kolejki nie jest prawda a moze spotykam zle kasjerki moze.kasa pierwszenstwa daje wiele do zyczenia.
        aha wracajac do ludzi jak sie zwroci uwage to sie jeszcze beszczelnie smieja.ale coz przeciez ja jedna na swiecie w ciazy jestem:)
        ewelkade
        • milka1959 Re: Kasy pierwszeństwa w TESCO 03.10.10, 23:42
          ''...takie pisanie ze jak zobacze pania w ciazy to prosze aby podeszla bez kolejki nie jest prawda ''
          dlaczego zarzucasz mi kłamstwo?Ja biorę odpowiedzialność za to co mówię...oczywiście ,że nie zawsze mam możliwość obserwowania kto stoi przy kasach....dzisiaj pracowałam na kasie 24(po południu)i kiedy zauważyłam na końcu kolejki kasy 25 panią w ciąży,poprosiłam aby podeszła bliżej to koleżanka obsłuży ją jako pierwszą.Oczywiście usłyszałam różne niepochlebne uwagi od tych kolejkowiczów stojących jako pierwsi....ale pokazałam im tablicę wiszącą nad kasą .Co do pustych kas....wczoraj przypadła mi kasa nr.10 ,gdzie cały czas miałam kolejkę....a parę kas dalej koleżanki" ziewały" z nudów....pewnie znowu miałam jakieś urojenia...;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka