Dodaj do ulubionych

Trzydziestolecie XIV LO

IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 22.10.04, 21:07
ten bal jest dopiero jutro, tj. w sobotę :D
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Trzydziestolecie XIV LO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.04, 22:00
      Juz nikt nie pamieta jak dyrektor wywalal uczniow ze szkoly za noszenie krzyzy?
      • Gość: szalona urszulanka Re: Trzydziestolecie XIV LO IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:40
        to oburza naszą społecznośc taka jawna dyskryminacja w mojej szkole im większy
        KRZYŻ tym lepiej. wzgłoszę zażalenie do biskupa i tyle w tej sprawie
        AMEN.
    • Gość: papa dance [...] IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: PAPA DANCE Re: Trzydziestolecie XIV LO IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:47
        a w ogóle to nienawidze tego durnego Łaźniaka z wada wymowy, duńska wypruwa
        flaki z uczniów żeby wykuli kolejne 1000 słówek, a Bąk jest całkiem spoko Stefi
        tylko tak groźnie wygląda, ale lubi "z gorzką nutką", a że uczniowie mdleją, to
        już nie od niej zależy
    • Gość: klasa 1d Re: Trzydziestolecie XIV LO IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:51
      Nasza koleżanka mdlała tylko ze zmęczenia, (zakuwanie po nocach bynajmniej nie
      jest zdrowe - przyp. papa dance), a te oskarżenia są oburzające.
    • Gość: tfurca CZTERNASTKA IP: *.provider.pl 23.10.04, 13:32
      probably the best school in the universe ...
      ... mimo to bylismy i bedziemy ELITA, jestem dumny ze skonczylem te szkole,
      nauczylem sie tam wiele, moj umysl nie tylko obejmowal mat-fiz ale wszelakosc
      nauki ... j.polski z prof.bursztyn czy tez wf z ralskim oraz inne, teatry
      dadaistyczne czy tez insze innosci... nowa czternastka ma totalne zaplecze,
      ogromne powietrznie, bk ciasnoty, daleko od centrum co nie kusi wagarami, sale
      komputerowe ogrom, basen, boisko trawiaste, kilka sal gimnastycznych, i wkrotce
      wroci na piedestal pierwszej szkoly w polsce pod kazdym wzledem...
      • sothis666 Re: CZTERNASTKA 23.10.04, 19:35
        > probably the best school in the universe ...
        > ... mimo to bylismy i bedziemy ELITA,

- i to, wlasnie to, co napisałeś sprawia, ze czasem nie przyznaje sie w ogóle
        do jakiego liceum chodzilem. Albowiem juz w szkole sredniej doszlo do mnie ze
        aby byc elita nie wystarczy sie nią mianować (a wręcz się nie powinno).

Jestem ze swojej bydy zadowolony i chodzilo sie tam fajnie, ale to byl początek
        90'. A potem... potem szkółce się pogorszyło. I sądzę że w równej mierze można
        tam zdobyć świetne wykształcenie co obciążenie społeczne z powodu prania mózgu
        i wpojenia świadomości, że się jest Bóg wie kim. Co z tych 2 opcji - zależy juz
        od człowieka. A wiem co mówię, bo spotykam potem absolwentów. W szkole wyższej.
        Słowo 'elita' wobec nich nie jest zawsze słowem właściwym.

A teksty powyżej o dyr. Dobrzyckim są niestety prawdziwe. Sam pamiętam jak
        wzywał na korytarzu sprzataczkę od k... I wiele innych numerów. Ale liczy się
        twarz medialna szkoły, prawda? Nawet historia nie zawsze pamieta 'wie es
        wirklich war' ;)

pozdr:)
        • Gość: tfurca Re: CZTERNASTKA IP: *.provider.pl 24.10.04, 15:46
          interesuje mnie tylko co mi daly te cztery lata pobytu tam, to ze byly jakies
          grzeszki, zawsze sa :) kazdy kto przeszedl to pieklo ma pokore rowniez, a to ze
          jestem dumny z odbycia edukacji w tym przybytku wiedzy, hmmm coz. fajnie.

"... niemozliwego nic dla nas nie ma, natura temu nie przeczy ..."
          • sothis666 Re: CZTERNASTKA 25.10.04, 01:05
            > "... niemozliwego nic dla nas nie ma, natura temu nie przeczy ..."

Pomijając poważniejsze tematy, bodajże w chemicznym było napisane w szufladzie:
            "...wszystko mozliwe jest w naszej grupie, nawet otworzyć parasol w ..." ;)

-i do tej pory nie wiem czy istnieje alternatywna wersja CAŁEGO hymnu szkoły:)
            • Gość: Anja Re: CZTERNASTKA IP: 195.33.129.* 25.10.04, 12:59
              jest, napisana przez moja klasę na potrzeby ligii klas, pozdrowienia
              • sothis666 Re: CZTERNASTKA 25.10.04, 13:10
                > jest, napisana przez moja klasę na potrzeby ligii klas, pozdrowienia

Aniuuuu, no to na co czekasz, zacytuj nam:)))
                Kazdy tekst który da sie zaspiewać do tej niepowtarzalnej melodii jest na wagę
                złota:)
                pozdrowienia!:)
          • Gość: fels Re: CZTERNASTKA IP: *.nd.e / *.e-wro.net 25.10.04, 11:06
            chodziłam do tej szkoły w 87/90 i nie żałuję , wiem że ta szkoła szczególnie w
            tamtych czasach dawała możliwości poszerzenia horyzontów i takie tam bla bla
            tylko z perspektywy lat wiem że nigdy nie posłałabym do niej mojego dziecka i
            to tyle komentarza .... pozdrawiam absolwentów
      • sunday nie ELITĄ, a ELYTĄ, ELYTĄ... 24.10.04, 01:32
        > probably the best school in the universe ...
        > ... mimo to bylismy i bedziemy ELITA,

Nie ELITĄ, a ELYTĄ, elytą... tfurco.
        • Gość: tfurca Re: nie ELITĄ, a ELYTĄ, ELYTĄ... IP: *.provider.pl 24.10.04, 15:47
          HMMM czym tylko chcesz mozemy byc :)
        • jahreshka Re: nie ELITĄ, a ELYTĄ, ELYTĄ... 25.10.04, 08:49
          Mój profesor (wychowawca) tak skomentował owo "probably the best school in the
          universe":
          Na pewnej ulicy otworzył swój warsztat krawiec. Wiadomo, reklama dźwignią
          handlu, więc nad dzwiami wywiesił szyld z napisem "Najlepszy krawiec w
          mieście". Niedługo potem na owej ulicy otworzył swój warsztat kolejny krawiec.
          A na szyldzie napisał "Najlepszy krawiec w kraju". Minęło trochę czasu, i na
          ulicy pojawił się trzeci krawiec - z szyldem "Najlepszy kraweic w Europie".
          A czwarty krawiec, który także w tym miejscu otworzył warsztat, na swoim
          szyldzie napisał "Najlepszy krawiec na TEJ ulicy".
          Pozdrawiam wszystkich absolwentów XIV LO (sama nim będąc).
    • Gość: afilipinka Re: Trzydziestolecie XIV LO IP: 213.155.167.* 23.10.04, 18:31
      Owszem, moge pokazac lepsza szkole: 13 LO w Szczecinie
      • Gość: breslauer OK. IP: *.provider.pl 24.10.04, 15:48
        Jest wiele lepszych szkol w polsce, dobrze byc w czolowce.
    • Gość: balowicz BAL BYL WYPASIONY IP: *.provider.pl 24.10.04, 15:49
      • Gość: saint Re: BAL BYL WYPASIONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 23:39
        Bal byl swietny. Wszystko wspaniale zorganizowane. pozdrawiam
        • Gość: Lidia Skonieczna Re: BAL BYL WYPASIONY IP: 5.5R* / 208.17.215.* 25.10.04, 14:31
          Przykro mi, ze nie moglam wziasc udzialu. Cztery lata w XIV LO wspominam z
          sentymentem. Z perspektywy dwudziestu paru lat...Chetnie skontaktuje sie z
          bylymi absolwentami XIV LO, szczegolnie chetnie z absolwntami klasy "b" rocznik
          80. pozdrowienia. Lidia Skonieczna-Sacco. lidia.sacco@axa-advisors.com
      • Gość: Pawel Koronkiewicz Re: BAL BYL WYPASIONY IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.10.04, 03:26
        Podziękowania dla organizatorów, a w szczególności dla p. Ralskiego. Warto
        docenić takie zaangażowanie.
    • Gość: graduate W ramach gali powinna odbyć się pierwsza rozprawa Dobrzyckiego IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.12.04, 21:21
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka