Dodaj do ulubionych

Zużyte baterie

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 17:55
Na szczęście we Wrocławiu pojawiły się już kontenery na plastik, metal i szkło,
z których regularnie korzystam. Ale gdzie można wyrzucić zużyte baterie? Mam
ich już niezły stosik i moja proekologiczna postawa jest na wyczerpaniu.
Czy ktoś może wskazać mi wrocławski kosz bateryjkowy?
pozdr.
l.
Obserwuj wątek
    • roberto65 Re: Zużyte baterie 26.08.01, 18:35
      Gość portalu: lili napisał(a):

> Na szczęście we Wrocławiu pojawiły się już kontenery na plastik, metal i szkło,
      >
      > z których regularnie korzystam. Ale gdzie można wyrzucić zużyte baterie? Mam
      > ich już niezły stosik i moja proekologiczna postawa jest na wyczerpaniu.
      > Czy ktoś może wskazać mi wrocławski kosz bateryjkowy?
      > pozdr.

Kiedyś słyszałem, że można je oddać do bazy Transformers-ów (firma sprztajaca
      nasze miasto) przy ulicy Kurkowej ( boczna od Dubois)...
      > l.

• Gość: lili Re: Zużyte baterie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 18:52
        dzieki, Roberto, jestes niezawodny!
        zadzwonie do nich i dam znac czy jest to nadal aktualne
        Pozdr.
        • roberto65 Re: Zużyte baterie 26.08.01, 19:31

> dzieki, Roberto, jestes niezawodny!
          > zadzwonie do nich i dam znac czy jest to nadal aktualne
          > Pozdr.

Chyba jeszcze nadal zbierają, bo wiem, że bodaj w maju, lub czerwcu
          przeprowadzali taką akcję zbierania żużytych batarii we wrocławskich szkołach
          podstawowych i gimnazjach (głośno było o tym w gazetach)...

Pozdro i powodzenia !!!
          • Gość: STrup Re: Zużyte baterie IP: *.chem.uni.wroc.pl 27.08.01, 10:27
            roberto65 napisał(a):
            >
            > Chyba jeszcze nadal zbierają, bo wiem, że bodaj w maju, lub czerwcu
            > przeprowadzali taką akcję zbierania żużytych batarii we wrocławskich szkołach
            > podstawowych i gimnazjach (głośno było o tym w gazetach)...
            >
            > Pozdro i powodzenia !!!

Nadal sporo szkol podstawowych i gimnazjow zbiera zuzyte baterie.
            Podzwon po szkolach to sie dowiesz. Oczywiscie lepiej we wrzesniu, bo teraz
            jeszcze sa wakacje.
      • Gość: yenot Re: Zużyte baterie IP: 195.117.234.* 29.08.01, 13:58
        wsiadam w auto i wiozę w te pędy jedną bakteryjkę !
        Pyszne !
    • Gość: Bea Re: Zużyte baterie IP: 195.205.145.* 27.08.01, 10:52
      Zuzyte baterie można zanieść do firmy ......(niestety nie pamiętam nazwy :( )
      Siedzibe ma na Psich Budach. Pan tam urzędujący nie potrafił mi jednak
      odpowiedzieć sensownie na proste pytanie: Co robicie dalej z tymi bateriami?
      Cóż, może trafiaja na ogólny śmietnik?
      Póki co, mam taką wielką szklaną butlę (poj. ok. 5 litrów) i do niej wrzucam
      zużyte baterie. Stoi to sobie na parapecie i wygląda nawet całkiem
      dekoracyjnie :)
      A jak znajdę miejsce, gdzie można je zanieść, oddać to dostarcze hurtowo.
    • Gość: Rob-35 Re: Zużyte baterie IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 27.08.01, 17:43

> Na szczęście we Wrocławiu pojawiły się już kontenery na plastik, metal i szkło,
      >
      > z których regularnie korzystam. Ale gdzie można wyrzucić zużyte baterie? Mam
      > ich już niezły stosik i moja proekologiczna postawa jest na wyczerpaniu.
      > Czy ktoś może wskazać mi wrocławski kosz bateryjkowy?
      > pozdr.
      > l.

Od dawien dawna (i na pewno) w Dolnośląskiej Fundacji Ekorozwoju
      przy Białoskórniczej 26 (niedaleko rynku). Ostatnio także w IKEI
      (na Bielanach) - gdyż chłopcy i dziwewczyny z DFE skutecznie IKEĘ
      do tego namówili :-))) (przy wejściu mają tam wielki pusty pojemnik)

Pozdrawiam
      Rob-35
      • Gość: Duda Re: Zużyte baterie IP: *.pigod.wroc.pl 29.08.01, 10:55
        Uff, może wreszcie pozbędę się tej sterty chemicznego złomu. Ale kontenerki do
        szkła, plastiku itp. już dawno zniknęły z pl. Św. Macieja. Jak tu uczyć tzw.
        zachowań proekologicznych?
        • Gość: umek Re: Zużyte baterie IP: *.igo.wroc.pl 29.08.01, 13:54
          Kiedyś w Feniksie, przy wejściu od Rynku, stała skrzyneczka, do której można
          było wrzucać zużyte baterie. Czy jest tam dalej, trudno powiedzeć.
          A tak nawiasem mówiąc, to za komuny, żeby kupić akumulator trzeba było oddać
          stary, a teraz tyle się ich wala po śmietnikach.
          pozdr.
          • Gość: Klon Re: Zużyte baterie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 21:31
            Gość portalu: umek napisał(a):

> Kiedyś w Feniksie, przy wejściu od Rynku, stała skrzyneczka, do której można
            > było wrzucać zużyte baterie. Czy jest tam dalej, trudno powiedzeć.
            > A tak nawiasem mówiąc, to za komuny, żeby kupić akumulator trzeba było oddać
            > stary, a teraz tyle się ich wala po śmietnikach.
            > pozdr.

Szanowny Panie Administrator!
            Ty rzeźniku! To my kasę na czerwoną TePsę wydajemy, czas tracimy na czytanie
            wyplwocin Isis i innych, stawiamy za darmo diagnozę psychiatryczną (kolega
            eldupa jest lekarzem z Kraszewskiego), dostajemy żylaków odbytu od siedzenia
            przed kompem a Ty, zatrądzikowany dyktatorku wywalasz efekt naszej ciężkiej
            pracy do oślej. Dobra!
            Oby Twoja paszcza zaczęła trąchać niczym trzewia Azora po suchej karmie, oby
            Twoje swetry filcowały pod pachami, żeby Twoje włosy w nosie zamieniły się w
            dżunglę z okolicy boba, oby Twój partner zaznał skrętu kiszek a Twojej Szefowej
            skończyły się bezpowrotnie podpaski.
            A od debili lub idiotów możesz wyzywać swoich kolegów z przychodni
            dermatologicznej. Pamiętaj, że jesteś tu służbowo (jak Stanisław Tym na statku)
            a noblesse oblige. Twoich inwektyw chętnie wysłucham prywatnie, zawodowo masz
            obowiązek (w przeciwieństwie do mnie i moich funfli) trzymać fason.
            Żegnam Cię, parchu mego kota spod ogona, wrzodzie na dupie wolności słowa i
            niech Ci siarkowodorem wali z rowa! Pa (gwiżdż na pryszcz).

P.S. Całuj Azora w nos, buraku.

Szanowny Panie Administrator!
            Ty rzeźniku! To my kasę na czerwoną TePsę wydajemy, czas tracimy na czytanie
            wyplwocin Isis i innych, stawiamy za darmo diagnozę psychiatryczną (kolega
            eldupa jest lekarzem z Kraszewskiego), dostajemy żylaków odbytu od siedzenia
            przed kompem a Ty, zatrądzikowany dyktatorku wywalasz efekt naszej ciężkiej
            pracy do oślej. Dobra!
            Oby Twoja paszcza zaczęła trąchać niczym trzewia Azora po suchej karmie, oby
            Twoje swetry filcowały pod pachami, żeby Twoje włosy w nosie zamieniły się w
            dżunglę z okolicy boba, oby Twój partner zaznał skrętu kiszek a Twojej Szefowej
            skończyły się bezpowrotnie podpaski.
            A od debili lub idiotów możesz wyzywać swoich kolegów z przychodni
            dermatologicznej. Pamiętaj, że jesteś tu służbowo (jak Stanisław Tym na statku)
            a noblesse oblige. Twoich inwektyw chętnie wysłucham prywatnie, zawodowo masz
            obowiązek (w przeciwieństwie do mnie i moich funfli) trzymać fason.
            Żegnam Cię, parchu mego kota spod ogona, wrzodzie na dupie wolności słowa i
            niech Ci siarkowodorem wali z rowa! Pa (gwiżdż na pryszcz).

P.S. Całuj Azora w nos, buraku.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka