Gość: Rafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:16 Karać mandatem za wszystko, za krzywe spojrzenia, za przejście przez trawnik - bedziemy nareszcie bogaci! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yan Re: Będą ściągać mandaty IP: *.ifd.uni.wroc.pl 05.11.04, 09:55 Ciesze sie niesamowicie z usprawnien w sciaganiu mandatow. Jakis czas temu zostalem obciazony za wyprzedzenie samochodu z policjantami, jechali tak 30 km/godz, ich bylo dwoch ja jeden wiec nie mam szans na wygranie. Wyprzedzala ich cala kolumna samochodow, ja jechalem ostatni i bylem sam w aucie. Dostalem mandat 400 zl, chodzilo o to bym chcial dac w lape, wtedy byloby 100 zl albo wcale. Nie dalem, zaplacilem. Ciesze sie tez, ze urzednicy dbaja o klientow policji w urzedzie rejestracji pojazdow. Szkoda, ze dziennikarze tam latwo i szybko odchodza od tematow, ktore swiadcza o zwyczajnym ponizaniu ludzi. Musze wymienic dowod rejestracyjny bo nie ma tam miejsca na nowy wpis. Mam na to dwa tygodnie. Jednoczesnie zmuszony jestem do wymiany tablic, razem tak zabawa na 150 zl. Ale aby dostac numerek w urzedzie poradzono mi przyjsc tak ok. 6 rano, ze starymi tablicami. Moze cudownie dostane ten numerek, ktory uprawni mnie do przedstawienia dokumentow pani w okienku. Horror w tym urzedzie trwa juz dluzszy czas, jeden pracownik udziela informacji, panie przy okienkach dziwnie czesto nie maja nic do roboty. A ludzie stoja w 200 m kolejkach po numerki. Dwa dni w tygodniu ten urzad jest czynny tylko do 15.15. Trzeba przeciez zmusic chamstwo do rannego wstawania i wziecia kilku dni urlopu by zalatwic sprawe.A najbardziej wzruszajaca jest informacja na planszy informacyjnej urzedu, "czas zalatwienia sprawy 10 min.". Na stronie internetowej tego wspaniale zarzadzanego dzialu jest nieco bardziej ostrozna kalkulacja, 25 minut. Smiesznie tak.. ale nic to, chlopcy sie postaraja, ile to wysilku napisac 5 minut, co tam 5, 2 minuty i po krzyku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Będą ściągać mandaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 09:46 To są złodzieje, kradną kasę zamiast dzielić się z ludźmi - na tym właśnie zyskuje LPR i Lepper... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jac'k Re: Będą ściągać mandaty IP: 195.94.215.* 05.11.04, 15:38 Proszę zająć się lepiej przestępcami a nie karać niewinnych ludzi za wszystko!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilt8 Re: Będą ściągać mandaty 12.11.04, 05:53 Widziałem pana ktory niby zrobil ten program. moze on jest i madry, ale panowie dajcie spokoj, wyglada jak jakis hippis czy narkoman. Dlaczego mlodziez nie umie ubrac sie porzadnie ? Prowadze skromna firme informatyczna we Wrocławiu i gdybym mial zatrudnic kogos kto wyglada tak jak on, postawilbym jeden warunek "ubierz sie czlowieku przyzwocie, a nie wygladaj jak szmata". Garnitur albo przynajmniej marynarka powinnny byc obowiazkiem dla kazdego kto wchodzi do Urzedu Wojewodzkiego, a juz zwlaszcza dla pracownika tegoz. Odpowiedz Link Zgłoś