Dodaj do ulubionych

Niespotykane korki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:24
Nie rozumiecie,że te korki są coraz wieksze i nie należy ich tłumaczyć
stłuczkami czy remontami dróg. Ilość aut rośnie natomiast władza robi
niewiele by tą sytuacje zmienić. Z uporem maniaka wołam o przyśpieszenie w
trybie pilnym zakończenia budowy obw. śródmiejskiej łącznie z mostem Armia
Krajowa-Biskupin!!!! To jest priorytet. Bez tej OŚ centrum udusi się nie
tylko w piątki. Wrocław stanie się nieprzejezdny dla obcych jak i dla
mieszkańców. Przeciwnicy obwodnicy tacy jak działkowcy, właściciele wilejek
na Biskupinie powinni być fizycznie unicestwieni za swój chłopski opór wobec
postępu cywilizacji. Nie podoba im się to należy ich siłą wykwaterować poza
Wrocław. Podwrocławskie wsie są puste, ciche i spokojne!!!! Rzygać mi się
chce codziennie jak wyjeżdżam rano do pracy. Niestety ale samochód jest
nieodzowny w mojej pracy.
Obserwuj wątek
    • Gość: inny Re: Niespotykane korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:57
      A ja walczę o drogę ekspresową z Wrocławia do Poznania szczególnie o wyjazd z
      Wrocławia do Trzebnicy. Przecież są już gotowe plany tej drogi i rząd
      przeznaczył już pieniądze na ten cel.Droga czteropasmowa ma omijać Widawę,
      Psary, Kryniczno,Ligotę,Wisznię i za Będkowem łączy się z obwodnicą Trzebnicy.
      Czy ktoś udzieli mi odpowiedzi jaki jest aktualny stan tej inwestycji????
      Dotychczasowa droga to droga śmierci. Jest bardzo wąska i zatłoczona.Pełno tam
      dziur,muld,nierówności i ubytków w nawierzchni. Niedobrze mi się robi jak muszę
      do Trzebnicy ( 24 km ) jechać przez godzinę i w ciągłym strachu,że jakiś idiota
      zderzy się ze mną czołowo.!!!
    • Gość: dzejoo Re: Niespotykane korki IP: *.crowley.pl 05.11.04, 22:17
      godzina 16:00 od bunkra na Legnickiej do do pl 1Maja stałem 38 min bylo bardzo
      fajnie, dwa razy wjechalem na trawnik jak reszta by karetka mogła przejachać,
      atmosfera w korku była bardzo fajna tylko niektórzy pasażerowie byli
      jakoś "niecierpliwi" i szli z buta ... sielanka
      • piast9 Re: Niespotykane korki 06.11.04, 01:01
        Gość portalu: dzejoo napisał(a):

> godzina 16:00 od bunkra na Legnickiej do do pl 1Maja stałem 38 min
        A co najbardziej denerwujące, ten korek widać dopiero po przejechaniu pl.
        Strzegomskiego. Zawsze zaczyna się 100m za tym skrzyżowaniem. Gdyby go było
        widać wcześniej możnaby się ratować skrętem w Poznańską lub Smolecką.
        • Gość: tregf Re: Niespotykane korki IP: *.os.kn.pl 06.11.04, 10:11
          Wczoraj było go widać już przed zjazdem z placu, to pewnie też efekt otwarcia
          nowego mostu - ciężarówki skręcają w lewo w Legnicką i jadą w stronę 1 Maja.
    • Gość: zdziwiona Co?!?!? IP: *.devs.futuro.pl 06.11.04, 11:58
      Ze Ślężnej przez Wyszyńskiego na krupniczą?!?!? Ło matyldo!!! A kto tak jeździ?
      nie dziwię się że tyle czasu to zajęło!!
    • Gość: wrc nierobotny prezydent IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.04, 12:46
      Zgadzam sie z pierwszym komentarzem a najwiecej pretensji mam do Dutkiewicza;
      to sie zajmuje lodowiskiem to parkiem wodnym i tego typu pie..mi; nie mowie
      zeby tych elementow krajobrazowych mialoby nie byc ale nie jest to zajecie
      prezydenta miasta, sa inni ludzie w jego ekipie, on ma sie zajmowac sprawami
      dla miasta najwazniejszymi.
      • mbelkowicz Re: nierobotny prezydent 06.11.04, 18:38
        To co? Dutkiewicz ma własnoręcznie budować Klecińską?
        Bez przesady tak jak ma ludzi od lodowiska tak ma i od dróg.
        Inna sprawa czy ci od dróg są kompetetni.
        Na razie zmieniają się tylko szefowie ZDiK (to już trzeci za kadencji
        Dutkiewicza). Może trzeba wymienić niższy szczebel, ale tego nie może robić
        Prezydent. "Ręczne sterowanie" na dłuższą metę się nie sprawdza.
        • svarte_sjel Re: nierobotny prezydent 06.11.04, 21:01
          mbelkowicz napisał:
          > Na razie zmieniają się tylko szefowie ZDiK (to już trzeci za kadencji
          > Dutkiewicza). Może trzeba wymienić niższy szczebel, ale tego nie może robić

Przecież dobrze wiesz, że ani szef ZDiK-u ani jego podwładni nie mają
          najmniejszego wpływu na to, kiedy która droga powstanie.
          • mbelkowicz Re: nierobotny prezydent 06.11.04, 21:39
            To za co odpowiada ZDiK?
            • svarte_sjel Re: nierobotny prezydent 06.11.04, 22:28
              mbelkowicz napisał:
              > To za co odpowiada ZDiK?

Za realizację, za utrzymanie, itd.

Żeby decydować o tym kiedy co będzie budowane to trzeba przede wszystkim
              decydować o pieniądzach. A ZDiK swojego budżetu nie układa. Zarówno budżet na
              drogi jak i terminy ich budowy ustala Rada Miejska.
              • mbelkowicz Re: nierobotny prezydent 07.11.04, 00:16
                Formalnie masz rację.
                Ale kto przedstawia propozycję do budżetu?
                Przeciez to nie radni się zastanawiają co i za ile, oni tylko przyklepują (lub
                nie) te propozycje, które im przedstawia Prezydent. Natomiast Prezydent
                proponuje to co wymyślą urzędnicy. Oczywiście upraszczam, ale w ostatecznym
                rozrachunku to urzędnicy decydują o budżecie.
                Ale zostawmy budżet.
                Podobno to JEDEN pracownik ZDiK zadecydował o organizacji objazdu remontowanego
                odcinka wylotówki na Warszawę (na wysokości Korony). Chyba nie zabardzo mu
                poszło - wkurzali się zwykli mieszkańcy no i ... wiesz kto.
                Tak więc myślę, że też dużo zależy od "zwykłego referenta" i jego kompetencji.
                • Gość: jonasz acha...a co spowalnia reakcje urzędników ? ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.04, 00:27
                • svarte_sjel Re: nierobotny prezydent 07.11.04, 23:15
                  mbelkowicz napisał:
                  > Przeciez to nie radni się zastanawiają co i za ile, oni tylko przyklepują (lub
                  > nie) te propozycje, które im przedstawia Prezydent. Natomiast Prezydent

Tak, oczywiście. A posłowie w sejmie tylko zatwierdzają projektu ustaw
                  przedstawione przez prawników, co?

Kosztorysy inwestycji ustalają eksperci, a kolejność to już często kwestie
                  polityczne.

> Podobno to JEDEN pracownik ZDiK zadecydował o organizacji objazdu remontowanego

OIDP projekt zastępczej organizacji ruchu przedstawia... wykonawca remontu.
                  Oczywiście, on wymaga zatwierdzenia (albo odrzucenia).
    • Gość: czarn Re: Niespotykane korki IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.11.04, 17:53
      A co się dzieje na Pilczyckiej i Popowickiej? Przecież starczy uruchomić drugą
      nitkę jezdni, od mostu do starej pętli autobusowej żeby ruch odbywał się
      płynniej.
    • Gość: jonasz ŁĄCZNIK TĘCZOWA-ROBOTNICZA!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.04, 00:25
      Jedni za trasą ekspresową a inni za UTWORZENIEM ŁĄCZNIKA właśnie między Tęczową
      A ronotniczą. To jedyne logiczne i w miarę tanie (tymczasowe) rozwiązanie.
      Puścić ruch <tylko> osobowy tamtędy aby odciążyć orlęta, klecińską i jednego
      maja. Przecież ludzie jadacy przez te newralgiczne punkty nawet nie musza
      dojezdzac do centrum . Rozładowałoby to ruch między północno zachodnimi a
      południowozachodnimi dzielnicami (a nawet południowymi) i zmniejszyło liczbę
      pojazdów wciskających sie do centrum(przez 1maja).
      Rozwiąznie mogłoby byc prowizoryczne - np. wojsko potrafi takie 200m drogi z
      płyt betonowych w tydzień ułożyć, a ruch kolejowy (1 lokomotywa na tydzień( na
      pewno by na tym nie ucierpiał - tak jak nie cierpi od Świebodzkiego w dzień
      targowy.
      Wystarczy popatrzeć na mapę i stweirdzić że taka "inwestycja" jest możliwa do
      zrealizowania w krótkim czasie.
      Ale naszym władzom nie chce się pomyśleć o tym że inni kotłuja się w korkach.
      ot co
      jonasz terrbaum
      • Gość: Łoś_bimbacz wrocław-trophy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 00:49
        pomysł pozytwny, tylko refleskja ponura - 60 lat po wojnie wojsko ma budować
        prowizoryczne drogi,słyszałem o pomyśle wojskowego wiaduktu strzegomskiego z
        milatarnych zapasów,sam korzystam z terenowego łącznika Krzemieniecka-Avicenny,
        może wprowadzić zniżki w opłatach rejestracyjnych dla terenówek i quadów?
      • svarte_sjel Re: ŁĄCZNIK TĘCZOWA-ROBOTNICZA!!!!!! 07.11.04, 21:07
        Gość portalu: jonasz napisał(a):
        > Jedni za trasą ekspresową a inni za UTWORZENIEM ŁĄCZNIKA właśnie między Tęczową
        > A ronotniczą. To jedyne logiczne i w miarę tanie (tymczasowe) rozwiązanie.

Za 3 lata będzie budowany przecież i tak.

> płyt betonowych w tydzień ułożyć, a ruch kolejowy (1 lokomotywa na tydzień( na

A dokładniej pociąg codziennie.
        • Gość: zyczliwy Re: ŁĄCZNIK TĘCZOWA-ROBOTNICZA!!!!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 07.11.04, 22:14
          Ja też uważam, że ten łącznik to strategiczne połączenie odciążające centrum.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=538&w=16521278&a=16607276
        • Gość: jonasz Re: ŁĄCZNIK TĘCZOWA-ROBOTNICZA!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.04, 23:48
          Ciekawe jakie to pociągi codzienne... na odcinku świebodzki bodajże górnicza
          codziennie się poruszają? Chyba nie jest to tak czesto uczeszczana trasa jak
          przejazdy na robotniczej i klecińskiej?
          • svarte_sjel Re: ŁĄCZNIK TĘCZOWA-ROBOTNICZA!!!!!! 11.11.04, 00:19
            > Ciekawe jakie to pociągi codzienne... na odcinku świebodzki bodajże górnicza

Odbierające złom z Centrozłomu i dowożące węgiel do składu po sąsiedzku.
            • Gość: jonasz Re: ŁĄCZNIK TĘCZOWA-ROBOTNICZA!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.04, 00:29
              Tak się składa że te pociągi zazwyczaj sa dwa - trzy (jutro będę wiedział ile
              dokładnie) Czy to nie zbyt wygórowana cena za rozładowanie ruchu?
              Zdrów!
              • svarte_sjel Re: ŁĄCZNIK TĘCZOWA-ROBOTNICZA!!!!!! 11.11.04, 01:29
                > Tak się składa że te pociągi zazwyczaj sa dwa - trzy (jutro będę wiedział ile

Tym bardziej.

> dokładnie) Czy to nie zbyt wygórowana cena za rozładowanie ruchu?

Nowoszpitalna przecież i tak ma być zrobiona i tak. Za 5 lat.
                • Gość: Łoś_bimbacz tylko 5 pięc lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 01:50
                  hurra już za pięć lat, tzn: 2 tyg.rocznie x 5= 10 tygodni - 2,5 miesiąca w
                  puszce, Szczerze poświęce tyle czasu dla wizualki i wizji nowoszpitalnej. A
                  jaka jest Twoja tajemnica długowieczności, że tak 5 pięć lat od
                  niechcenia, po co warcholić, itp.?
                  • svarte_sjel Re: tylko 5 pięc lat? 11.11.04, 11:11
                    Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):
                    > jaka jest Twoja tajemnica długowieczności, że tak 5 pięć lat od
                    > niechcenia, po co warcholić, itp.?

Jesteś zbyt nerwowy :^P
    • Gość: kierowca Re: Niespotykane korki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.04, 22:49
      A co na to policja??? Nigdzie ich nie widać...Jak trzeba to i ch nie ma a przy
      okazji to może by inspektorat baczniej by się przyjżał wykonywaniem obowiązków
      przez funkcjonariuszy Ruchu Drogowego...skrzyżowanie Podwala ze Świdnicką to
      nie priorytet...należy patrzeć na całe społeczeństwo a nie na własny wyjazd z
      komendy panowie komis...
    • gosc_nty Re: Niespotykane korki 08.11.04, 10:03
      Gość portalu: doradca napisał(a):

> Nie rozumiecie,że te korki są coraz wieksze i nie należy ich tłumaczyć
      > stłuczkami czy remontami dróg. Ilość aut rośnie natomiast władza robi
      > niewiele by tą sytuacje zmienić. Z uporem maniaka wołam o przyśpieszenie w
      > trybie pilnym zakończenia budowy obw. śródmiejskiej łącznie z mostem Armia
      > Krajowa-Biskupin!!!! To jest priorytet.

nie priorytetem jast komunikacja zbiorowa, a zwlaszcza tramy, ktore maja
      wydzielone torowiska, wiec naciskaj na rozbudowe sieci tramwajowej

Bez tej OŚ centrum udusi się nie
      > tylko w piątki. Wrocław stanie się nieprzejezdny dla obcych jak i dla
      > mieszkańców. Przeciwnicy obwodnicy tacy jak działkowcy, właściciele wilejek
      > na Biskupinie powinni być fizycznie unicestwieni za swój chłopski opór wobec
      > postępu cywilizacji. Nie podoba im się to należy ich siłą wykwaterować poza
      > Wrocław. Podwrocławskie wsie są puste, ciche i spokojne!!!! Rzygać mi się
      > chce codziennie jak wyjeżdżam rano do pracy. Niestety ale samochód jest
      > nieodzowny w mojej pracy.
    • Gość: Skandal !!!!!!!! Re: Niespotykane korki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.04, 17:51
      To co dzieje się na ulicy Borowskiej przy ulicy Wesołej to skandal,prezydent
      Wrocławia powinien podać się do dymisji.
      To co dzieje się przy wywozie ziemi z placu Gomółki, a obserwuję to z okna to
      doprowadzi tragicznego wypadku,błoto,błoto. Autobusy przegubowe wpadaą w
      poślizg,jest Panie prezydecie , narazie wesoło.Pewne wydarzenia nagrywam na
      kamerze vhs, może będą potrzebne jezeli nie teraz to za kilka lat w sądzie !!!!
      • Gość: Łoś_bimbacz sabotaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:22
        napisz pismo do nadzoru budowlanego z donosem, AKME wyczarteruje zamiatarkę
        albo im zamkną budowę, też nie widziałem śladów czyszczenia jezdni...
        • piast9 Re: sabotaż 11.11.04, 00:56
          Pisałem na forum obok o Piastowskiej. Błoto nanosili kopiący dół na Grunwaldzie.
          Ktoś musiał się na to wkurzyć dzień wcześniej ode mnie bo dnia, którego
          wybierałem się do ZDiK dowiedzieć co z tym fantem można zrobić, zobaczyłem że
          ciężarówki mają myte koła po wyjeździe z wykopu.

A po ulicy to jeżdżą nawet różne zamiatarki i inne takie pojazdy, ale błocko
          zostaje :/
    • Gość: Mezopot Re: Niespotykane korki IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.11.04, 18:39
      Poniedziałek, 8 listopada, godz. 15 - przejazd z Grabiszyńskiej do Estakady
      Gądów zajął mi 40 minut.
      • Gość: Łoś_bimbacz optymiści poszukiwani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:00
        normalnie, szkoda miejsca na wpis, jak stracisz godzinę to zamelduj, żaden
        zawodowy optymista nie odpowiedział na zagadkę rachunkową: ile czasu rocznie
        tracimy,jeśli przymusowo kontemplujemy uroki miasta z samochodu o godzinę za
        długo? ale przecież już za dwa lata będzie normalnie....
        • Gość: Mezopot Re: optymiści poszukiwani IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.11.04, 20:46
          >normalnie, szkoda miejsca na wpis, jak stracisz godzinę to zamelduj
          zważ na godzinę o której pokonywałem ten odcinek. O 15 jest, a raczej było,
          zwykle jeszcze w miarę luźno, sajgon zaczynał się ciutkę później.
          Nie chcę być złym prorokiem ale jak przyprószy śnieg to będzie sodoma i gomora.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka