Dodaj do ulubionych

Widzieliście o tym zepsutym mięsie???

28.04.02, 23:33
Jestem przerażona. Kurczaki moczone w nadmanganianie potasu, potem
przypiekane "na solarium". Śliskie kiełbasy moczone na przemian zimną i ciepłą
wodą, po czym smarowane olejem. Zielone mięso, brrrr... nie mogę. I to wszystko
w hipermarketach. Czy oni to, qrcze, wyemitowali specjalnie przed "długim
weekendem", na którym planowałam grilla???
Mieliście jakieś doświadczenia z zepsutymi wędlinami? Ja raze w sklepie Społem
kupiłam śliską kiełbasę, odniosłam i w zamian dostałam inną, świeżą, o większej
wadze. Bez słowa wytłumaczenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: ◄♫ ► mozna sie obejsc bez miesa... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 00:39
      i cieszyc sie w pelni zyciem!
      przy okazji nie zadajesz niepotrzebnie cierpienia innym istotom !
      • Gość: Jajaccek Re: mozna sie obejsc bez miesa... IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 29.04.02, 00:44
        Bez wielu rzeczy mozna sie obejsc.Z wyjatkiem Forum.
    • Gość: duzY Proceder stosowany nie tylko w Polsce. IP: *.dtvk.tpnet.pl 29.04.02, 11:40
      RTL od czasu do czasu robi takie sprawdzanie hipermarketów z własną przetwórnią
      miesną. Tyle, że Niemce są kompletnie pozbawieni finezji. Oni po prostu
      przeterminowane wyroby rozpakowują z tacek, kładą na linię do pakowania i wyrób
      wraca z nowym terminem przydatności do lady chłodniczej.
    • Gość: bonczek DAWNO DAWNO TEMU IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 29.04.02, 12:00
      dawno dawno temu gdy było mnie stać na benzyne zabrałem stopem cud dziewczynę która wyjątkowo nie
      pachniała zsiałym mlekiem wręcz przeciwnie jakimś całkiem przyjemnym pachnidłem.By nie zasnąc nad kólkiem bo
      teren niebezpieczny /kielecczyzna/ zagaiłem rozmowę itak od słowa do słowa zgadalismy się gdzie kto i jak
      pracuje.Owa cud urody panienka była na stażu w Pizza Hut WE WARSZAWIE w centrum, w dawnym Zodiaku.To
      co opowaiadała io procedurach w jej firmie zjeżyło mi włos nie tylko na nogach i głowie ale dosłownie
      wszędzie.Jako ciekawostkę najbardziej delikatną i subtelną moge podać iz zwracane przez klientów ,
      niedojedzone sałątkii miesza się z nowymi i tak serwuje na okrągło aż do wyczerpania, o tym co się robi z
      dodatkami z pizzy nie bedę pisał mając na uwadze czysty stan waszych i mojej klawiatury od kompa...
      od tamtej pory nie jadam jednak w Pizza Hut a podejrzewam ,że nie ona jedna stosuje te i podobne im praktyki..
      pozdrawiam
      niepraktykujący wegetarianin - bonczydło
    • nelka Re: Jasne , że ... 29.04.02, 12:44
      to żadna nowość. Co do Pizza Hut, byłam raz z dzieckiem, na początku ich
      działalności we Wrocku. Moja córka 2 dni wymiotowała po zjedzonej tam pizzy.
      Wymiotowała wtedy pierwszy i ostatni raz w życiu. Aż musiałam z nią pójść do
      lekarza.
      Natomiast w Hicie pieczone kurczaki z rożna są to nieświeże kurczaki, których
      nikt nie kupił, mocno doprawione przyprawami. Takich numerów jest z pewnością
      więcej, dlatego trzeba uważać. Nie kupujcie nigdy specjalnych zestawów
      grillowych już z przyprawami - sposób ten sam co przy kurczakach.
      • Gość: Jajaccek Re: Jasne , że ... IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 29.04.02, 13:48
        Zaraz po przyjezdzie opisano w gazecie delikatesy naszego rodaka "Bobak's
        Deli".Odpowiednik sanepidu zakwestionowal miesko i wyroby. Zeby nie dopuscic do
        sprzedarzy oblano miesko chlorem do prania.Po tygodniu historia sie
        powtorzyla!!!!Teraz Bobak sie pilnuje, ale jak mieso nie nadaje sie do
        sprzedazy w delikatesach, po odpowiednich zabiegach, opisanych powyzej przez
        Izis, trafia do restauracji i wlasciciel zmniejsza straty.:(((Fe!
        • arvena Re: Jasne , że ... 29.04.02, 18:19
          najgorsze że tak nie dzieje się w hipermarketach-moja mama pracowała kiedys w
          małym sklepiku gdzie sprzedawali też mięso- i zwolniła się głównie dlatego że
          właściciele kazali jej myć b. dokładnie kurczaki i inne specjały gdy już
          zaczynały zielenieć:((
          w tej sytuacji najlepiej zaprzestać jedzenia mięsa:(
          • Gość: Contra Bez miesa? IP: 144.249.86.* 29.04.02, 18:41
            Taak , nie jesc miesa nie pic alkoholu ,nie palic papierosow ,glosowac na
            komune.Bedziecie szczesliwi az do smierci.
            • Gość: Jajaccek Re: Bez miesa? IP: *.chicago-28-29rs.il.dial-access.att.net 29.04.02, 18:54
              Gość portalu: Contra napisał(a):

> Taak , nie jesc miesa nie pic alkoholu ,nie palic papierosow ,glosowac na
              > komune.Bedziecie szczesliwi az do smierci.

Tu chodzi o uczciwosc kupiecka- termin zupelnie zapomniany. I nie dotyczy tylko
              miesa, ale wszystkiego co konsumujesz za SWOJE PRAWDZIWE pieniadze.
            • isis! Re: Bez miesa? 30.04.02, 00:53
              Gość portalu: Contra napisał(a):

> Taak , nie jesc miesa nie pic alkoholu ,nie palic papierosow ,glosowac na
              > komune.Bedziecie szczesliwi az do smierci.

A co ma do tego komuna???
    • mc_imic Re: Widzieliście o tym zepsutym mięsie??? 29.04.02, 19:25
      Jak sobie pomyślę o tych wszystkich przejedzonych kurczakach z rożna to
      normalnie... bleuoeoeaaaarghrp ooouleaaaa... Ooo, już mi lepiej...
      • Gość: Żarłacz Re: Widzieliście o tym zepsutym mięsie??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 20:44
        Tatuś kupił na Swieta Wielkanocne białą kiełbase w Kauflandzie. Strzelała nam w
        białym barszczu podczas gotowania, ponieważ zmielone w niej były drobne kostki
        drobiowe, które rozrywały w czasie gotowania flak. Mieliśmy barszcz bez białej
        kiełbasy. Gdyby nie inne potrawy, świeta by były schrzanione. Tatus
        zaprzysiągł, ze nigdy w zyciu nic nie kupi w Kauflandzie
        • mastat Re: Widzieliście o tym zepsutym mięsie??? 30.04.02, 07:22
          Te praktyki w hipermarketach z kurczakami (i nie tylko)
          to przecierz u nas normalka. Jeśli idzie o mniejsze sklepy
          to też znam kilka przykładów. A co wpisu Nell o Pizza Hut,
          to nie radze Wam także jeść gyrosu w Ready's...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka