Dodaj do ulubionych

jak dzwonic za darmo

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.01, 11:47
Witam. Może mi ktos podac adresy do jakis ciekawych i wartosciowych stron o
sposobach na darmowe telefonowanie (z budek telefonicznych lub z domu).
Dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: karbol Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 12:03
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Witam. Może mi ktos podac adresy do jakis ciekawych i wartosciowych stron o
      > sposobach na darmowe telefonowanie (z budek telefonicznych lub z domu).
      > Dzieki.
      Chcesz dzwonić, czy telefonować?
      Bo jeśli dzwonić, to można za darmo z domofonów.

• Gość: FraMauro Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 16:37
        Inne patenty na darmowe dzwonienie:
        Dzwonnice przykoscielne,
        dzwonki szkolne,
        dzwonki ministranckie,
        dzwonienie w uszach,
        dzwonienie "innym kosciele"
        Wystarczy ?
        • Gość: BreslY Re: jak dzwonic za darmo IP: 130.225.149.* 15.07.01, 16:41
          Gość portalu: FraMauro napisał(a):

> Inne patenty na darmowe dzwonienie:
          > Dzwonnice przykoscielne,
          > dzwonki szkolne,
          > dzwonki ministranckie,
          > dzwonienie w uszach,
          > dzwonienie "innym kosciele"
          > Wystarczy ?

Jeszcze "na trwoge"! :-)

• Gość: wędzonka Re: jak dzwonic za darmo IP: 156.24.231.* 15.07.01, 19:38
            Gość portalu: BreslY napisał(a):

> Gość portalu: FraMauro napisał(a):
            >
            > > Inne patenty na darmowe dzwonienie:
            > > Dzwonnice przykoscielne,
            > > dzwonki szkolne,
            > > dzwonki ministranckie,
            > > dzwonienie w uszach,
            > > dzwonienie "innym kosciele"
            > > Wystarczy ?
            >
            > Jeszcze "na trwoge"! :-)
            >

Za darmo to jeszcze ktos moze komus "przydzwonic". Wiem, bo moj kolega kiedys
            okazal sie wlasnie tak bezinteresowny :))

• Gość: Tirsa Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.01, 21:26
          Można jeszcze dzwonić zębami... choć to na ogół z zimna, co niestety chwilowo
          nam nie grozi ;-)))
          • Gość: tropek Re: jak dzwonic za darmo IP: *.legnica.dialog.net.pl 15.07.01, 22:41
            pamietacie spodnie dzwony? tez dzwonia:-)))
    • Gość: Dari Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.01, 22:51
      Tomek napisał:
      > Witam. Może mi ktos podac adresy do jakis ciekawych i wartosciowych stron o
      > sposobach na darmowe telefonowanie (z budek telefonicznych lub z domu).

Słyszałem - bo nie sprawdzałem - że działa coś takiego w srebrnych automatach
      (tych nie najnowszych) w okolicach centrum.
      08004 będzie numer zajęty , odliczasz 25 - lub 26 - sygnałów zajętości, w zależności
      od długości pierwszego sygnału. Na koniec 25 lub początek 26 sygnału wciska się 0 .
      Jeśli będzie wolny sygnał to się wklepuje normalnie numer.
      Z tego co słyszałem to pozwala na każdą rozmowę na ileś tam impulsów - na komórkę
      gdzieś do 30 sekund .

Ciekawe czy Tepsa już to wyczaiła :)

pozdrawiam
      Dari

• Gość: karbol Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 22:54
        Gość portalu: Dari napisał(a):

> Tomek napisał:
        > > Witam. Może mi ktos podac adresy do jakis ciekawych i wartosciowych stron
        > o
        > > sposobach na darmowe telefonowanie (z budek telefonicznych lub z domu).
        >
        > Słyszałem - bo nie sprawdzałem - że działa coś takiego w srebrnych automatach
        > (tych nie najnowszych) w okolicach centrum.
        > 08004 będzie numer zajęty , odliczasz 25 - lub 26 - sygnałów zajętości, w zale
        > żności
        > od długości pierwszego sygnału. Na koniec 25 lub początek 26 sygnału wciska się
        > 0 .
        > Jeśli będzie wolny sygnał to się wklepuje normalnie numer.
        > Z tego co słyszałem to pozwala na każdą rozmowę na ileś tam impulsów - na komór
        > kę
        > gdzieś do 30 sekund .
        >
        > Ciekawe czy Tepsa już to wyczaiła :)
        >
        > pozdrawiam
        > Dari

Od rzemyczka do koziczka. Po koziczku - szubieniczka.
        Czekam na post: "jak kraść w supermarkecie"
        >
        >
        >
        >
        >

• Gość: Dari Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.01, 23:37
          karbol napisał:
          > jak kraść w supermarkecie.

No daj spokój - toż to promocja Tepsy dla zorientowanych !
          A jak nie to mają szansę naprawić swój system :)

pozdrawiam
          Dari

• Gość: karbol Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 23:42
            Gość portalu: Dari napisał(a):

> karbol napisał:
            > > jak kraść w supermarkecie.
            >
            > No daj spokój - toż to promocja Tepsy dla zorientowanych !
            > A jak nie to mają szansę naprawić swój system :)
            >
            > pozdrawiam
            > Dari
            >
            Prę lat temu we Francji takiego "Promotora" wsadzili za kratki, bo pokazał im
            kilka "tipsów" z kartami kredytowymi.
            Pozdrawiam również. Nie dajcie się złapać.
            >
            >

• Gość: MKK Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.01, 00:04
              No, Karbolu - witaj w klubie!
              ;-)
              • Gość: karbol Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 00:06
                Gość portalu: MKK napisał(a):

> No, Karbolu - witaj w klubie!
                > ;-)
                Siedzę w klubie, bo Cię lubię. A jak rybki?
                Buźka.

• Gość: MKK Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.01, 00:17
                  Gość portalu: karbol napisał(a):

> Gość portalu: MKK napisał(a):
                  >
                  > > No, Karbolu - witaj w klubie!
                  > > ;-)
                  > Siedzę w klubie, bo Cię lubię. A jak rybki?
                  > Buźka.

Rybki OK. Nie licząc odłowu hurtowgo jazgarzy (na nich zawsze można polegać),
                  paru okoni, leszczy dołączam byczka. Bolenia było wielokrotnie widać, ale w
                  strefie dla nas nie osiągalnej (mocny nurt, dużo zaczepów). Szczupak po drugiej
                  stronie Odry dawal do wiwatu swoim ofiarom ... aż miło popatrzeć. O godz. ok. 3
                  (tak,tak, nad ranem) przywitała nas państwowa straż rybacka. Ponieważ byłam
                  zaległam na leżaczku i po prostu spałam, za to że mnie obudzili nie powiedziałam
                  im dobranoc!
                  Pa, dobranoc - idę na zasłużony odpoczynek.
                  • Gość: karbol Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 00:20
                    Dobranoc, oczka zmruż.
                    Tylko, jak tu dzwonić za darmo?
            • Gość: Dari Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.01, 01:06
              karbol napisał:
              > Prę lat temu we Francji takiego "Promotora" wsadzili za kratki, bo pokazał im
              > kilka "tipsów" z kartami kredytowymi.

Gwoli ścisłości to nie wsadzili tylko dostał symboliczną grzywnę.

> Pozdrawiam również. Nie dajcie się złapać.

Spoko nie damy ;)

pozdrawiam
              Dari

• Gość: ........ Re: jak dzwonic za darmo IP: *.legnica.dialog.net.pl 16.07.01, 16:58
                zapytajcie sie masaja,albo indyka bo ryba na to tylko tyyyyyyyyyyyy.
              • _kami Re: jak dzwonic za darmo 19.07.01, 17:03
                Gość portalu: Arnold B. [ale wszyscy wiedzą o kogo chodzi, a tych, którzy nie
                wiedzą, zapraszam na http://www.elita.pl/arek/o_mnie.html] napisał...:

[...]
                > > Pozdrawiam również. Nie dajcie się złapać.
                >
                > Spoko nie damy ;)
                >
                > pozdrawiam
                > Dari

I tu Arnold znów daje przykład swej niezwykłej praworządności, która jest znana w
                całym usenecie.

Zniesmaczona
                Kami
          • _kami Re: jak dzwonic za darmo 19.07.01, 17:19

> No daj spokój - toż to promocja Tepsy dla zorientowanych !
            > A jak nie to mają szansę naprawić swój system :)

No jasne, bo przecież kradzież wcale nie jest kradzieżą... To "promocja".
            Doprawdy mnie zadziwiasz Arnoldzie. Gdzie Twoja praworządność? Przecież
            przestępstwo jest przestępstwem niezależnie od wszystkiego prawda? I nazywanie
            go "promocją" jest... sama nie wiem, czy bardziej śmieszne, czy bardziej żałosne,
            czy świadczy o bezgranicznej głupocie nazywającego, czy też o jego cwaniactwie,
            zakłamaniu i doprawdy dziwnym pojmowaniu znaczenia słowa "praworządność".

Bardzo zniesmaczona
            Kami
      • _kami Re: jak dzwonic za darmo 19.07.01, 17:11

[ciach szczegółowy opis jak okraść TPSA /nie, żebym lubiła, ale to jednak jakby
        nie było kradzież/]

Czy publikowanie szczegółowego przepisu na to, jak dokonać przestępstwajest
        działaniem zgodnym z prawem?

Zaciekawiona
        Kami
        • Gość: karbol Re: jak dzwonic za darmo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 18:48
          _kami napisał(a):

> Gość portalu: Arnold B. [ale wszyscy wiedzą o kogo chodzi, a tych, którzy nie
          > wiedzą, zapraszam na http://www.elita.pl/arek/o_mnie.html] napisał...:
          >
          > [ciach szczegółowy opis jak okraść TPSA /nie, żebym lubiła, ale to jednak jakby
          >
          > nie było kradzież/]
          >
          > Czy publikowanie szczegółowego przepisu na to, jak dokonać przestępstwajest
          > działaniem zgodnym z prawem?
          >
          > Zaciekawiona
          > Kami
          Pozdrawiam.
          Kilka lat temu panienki (panie) zatrudnione w centrali telefonicznej Akademii
          Medycznej w Gdańsku orżnęły swoją firmę na 4 miliardy starych złotych. Dzwoniły
          do Idiotele dniami i nocami.
          Sąd orzekł, że kradzież impulsów nie jest kradzieżą.
          Po co szukać przepisów na kradzież. Są wydrukowane w gazetach.
          To nieświeża informacja.Może coś się zmieniło?

• Gość: gizmo Re: jak dzwonic za darmo IP: *.netclub.hm.pl 19.07.01, 19:04
            Jest taki sposób! Potrzeba: dwa plastikowe kubeczki {można było pożyczyć od
            żulików pijących tanie wino pod sklepem, ale teraz to już się nie da), nitkę o
            długości na jaką chce się dzwonić. Połączyć to w zgrabną całość i mówić do
            kubeczka. POWODZENIA!!!
          • _kami Re: jak dzwonic za darmo [OT] 19.07.01, 19:34

> Pozdrawiam.

I zwrotnie oczywiście.

[ciach o kradzieży impulsów]

> Sąd orzekł, że kradzież impulsów nie jest kradzieżą.

Bo to zdaje się był pierwszy raz... Co i tak kiepsko świadczy o polskim wymiarze
            sprawiedliwości.

> Po co szukać przepisów na kradzież. Są wydrukowane w gazetach.

Ale zgodzisz się ze mną, że to wcale nie znaczy, że rozpowszechnianie takich
            przepisów jest OK, prawda? I że jest to przejawem praworządności? Szeroko
            rozumianego szacunku dla obowiązującego prawa?

> To nieświeża informacja.Może coś się zmieniło?

Przyznam szczerze, że nie wiem.
            A zabrałam tu głos przede wszystkim dlatego, że Dari (czyli właśnie Arnold B. i
            dalej jak w nagłówku mojej odpowiedzi do niego) i w grupach usenetowych, i na
            łamach tego forum kłócił się z niespotykaną zajadłością z wieloma osobami (w tym
            z moimi przyjaciółmi i ze mną), udowadniając im, że są kryminalistami, i że nie
            wiedzą, co to jest praworządność. A tymczasem on sam ma chyba problemy z
            interpretacją tego słowa.
            I tyleż.

Pozdrowienia
            Kami
            • Gość: FraMauro Re: jak dzwonic za darmo [OT] IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 19:40
              Niestety, to kradziez ale taka zupelnie anonimowa, odpersonifikowana, ze
              wyobraznia ludzka nie nadaza.Poza tym swiadomosc, ze przechyrza sie wrednego
              monopoliste sprawia,ze czlowiek zamiast wyrzutow sumienia ma radoche.
              • _kami Re: jak dzwonic za darmo [OT] 19.07.01, 19:53

> Niestety, to kradziez ale taka zupelnie anonimowa, odpersonifikowana, ze
                > wyobraznia ludzka nie nadaza.

Ja to oczywiście rozumiem. To jakby zupełnie inna kradzież niż kradzież torebki
                staruszce.

> Poza tym swiadomosc, ze przechyrza sie wrednego
                > monopoliste sprawia,ze czlowiek zamiast wyrzutow sumienia ma radoche.

To jest niestety typowo polskie. Tak samo jak powodem do dumy jest oszustwo
                podatkowe.
                Cóż, może się kiedyś nauczymy. Ale to dalej nie jest powód do podawania przepisów
                w takim medium, jakim jest internet.

Pozdrowienia
                Kami
              • Gość: BreslY Re: jak dzwonic za darmo [OT] IP: 130.225.149.* 19.07.01, 20:15

> wyobraznia ludzka nie nadaza.Poza tym swiadomosc, ze przechyrza sie wrednego

Ale FraMauro, gdyz masz do czynienia z monopolem, to on sobie odbije na twoich rachunkach
                telefonicznych i nawet sie przez chwile nie skrzywi z bolu. Tak ze radocha ta ma kruche podstawy :-)

• Gość: _kami Re: jak dzwonic za darmo [OT] IP: 195.205.213.* 19.07.01, 21:47

> wyobraznia ludzka nie nadaza.

Ja to oczywiście rozumiem. To jakby zupełnie inna kradzież niż kradzież torebki
                staruszce.

> Poza tym swiadomosc, ze przechyrza sie wrednego

To jest niestety typowo polskie. Tak samo jak powodem do dumy jest oszustwo
                podatkowe.
                Cóż, może się kiedyś nauczymy. Ale to dalej nie jest powód do podawania przepisów
                w takim medium, jakim jest internet.

Pozdrowienia
                Kami
          • Gość: Radek Re: jak dzwonic za darmo IP: *.iep.pz.zgora.pl 20.07.01, 15:44
            > Kilka lat temu panienki (panie) zatrudnione w centrali telefonicznej Akademii
            > Medycznej w Gdańsku orżnęły swoją firmę na 4 miliardy starych złotych. Dzwoniły
            >
            > do Idiotele dniami i nocami.
            > Sąd orzekł, że kradzież impulsów nie jest kradzieżą.
            > Po co szukać przepisów na kradzież. Są wydrukowane w gazetach.
            > To nieświeża informacja.Może coś się zmieniło?
            >

Tak, wówczas sąd uznał, że impulsy telefoniczne nie mogą być przedmiotem
            kradzieży - Kk tego nie przewidywał. NB panie dzwoniły w nocy sądząc, że będzie
            taniej, co uznano za okoliczność łagodzącą - ciekawostka...
            Od niedawna obowiązuje art. 285 §2 Kk - grozi za to do trzech lat.
            Pozdrawiam
            R.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka