Dodaj do ulubionych

Wymiana prawa jazdy w Wrocławiu

17.11.04, 09:17
Czy ktos sie orientuje czy we wroclawskim urzedzie komunikacji sa kolejki do
wymiany prawa jazdy ?
Obserwuj wątek
    • k_i_k_a Re: Wymiana prawa jazdy w Wrocławiu 17.11.04, 09:39
      jeśli masz na myśli takie jak do dowodów rejestracyjnych - to spoko, nie ma :)
      • Gość: Roman Re: Wymiana prawa jazdy w Wrocławiu IP: *.ckp.pl 17.11.04, 09:41
        Najlepiej przyjść po godz. 16 (w te dni gdy czynne jest do 17.30).
        • reniaszka Re: Wymiana prawa jazdy w Wrocławiu 17.11.04, 10:06
          Sa. Okropne. Najlepiej jednego dnia przyjsc do kasy (na I pietrze sa 3 okienka
          i mniejsze kolejki)i zaplacic oplate za wydanie prawka (71 zł). Mozna tez wziac
          druczek do wypelnienia. Nastepnego dnia rano, pare minut przed 7 ustawic sie w
          kolejce do wejscia, nie przejmowac sie dlugoscia bo najwiecej ludzi stoi w
          sprawie dowodow restracyjnych, wejsc, wziac numerek i czekac na wyswietlenie do
          pol godziny, czasem mniej.
          Oczywiscie, ze mozna to zalatwic w jednym dniu ale w momencie jak wezmie sie
          numerek i pojdzie do kasy zaplacic to czesto numerek przejdzie i trzeba brac
          nowy a to juz wiaze sie z dluuugim czekaniem. Mi tak przeszedl i musialam
          odstac 3 godziny :-(
          Czasem sie zdarza, ze ktos rezygnuje i oddaje swoj numerek komus obok lub po
          prostu kladzie na stole. Trzeba uwazac :-)
          Powodzenia - R.
          • Gość: Roman Re: Wymiana prawa jazdy w Wrocławiu IP: *.ckp.pl 17.11.04, 14:37
            Z treści Twej wypowiedzi wynika, że nie odpowiadasz na mój post choć tak
            sugeruje hierarchia. Kolejki są, ale do godzin popołudniowych. Nie ma przymusu
            płacenia w kasie urzędu, są inne możliwości. Ja byłem w zeszłym tygodniu we
            wtorek, o 12 był tłok. Przyszedłem jeszcze, bez większych nadziei po 16. Był
            luz, tłok tylko przy kasie. Poszedłem do banku, zapłaciłem, wróciłem i w
            kolejce do okienka stałem 5 min.
    • Gość: sprawiedliwy Re: Wymiana prawa jazdy w Wrocławiu IP: *.ssk.com.pl 17.11.04, 13:34
      po pierwsze: mamy XXI wiek i nie trzeba płacić w kasie. Ja dokonałem przelewu w
      moim banku za pomocą internetu, wydrukowałem sobie na swojej drukarce
      elektroniczne potwierdzenie przelewu i pani w okienku nawet się nie zająknęła.
      po drugie: nie wiem po co są te numerki skoro (podobno) kończą się rano a mniej
      więcej od 13:00 (też podobno) już obsługiwani są ludzie bez numerków. Piszę
      podobno bo usłyszałem te opinie w kolejce. Ja byłem wczoraj o 16:30 i stałem 40
      minut a osób było może z 15 (nawet nie liczyłem) a okienka 4 czynne.
      Bez paniki:)
      Da się załatwić sprawę (w miarę) bezboleśnie bez znajomości, układów, łapówek ,
      brania urlopu i nie stojąc 3 godziny.

na koniec mała rada dla niezameldowanych na stałe we Wrocławiu (tak jak ja -
      zameldowanie czasowe):
      wpłat należy dokonywać na konto wydziału komunikacji urzędu w miejscu
      zameldowania a nie urzędu We wrocławiu:) przy czy brak meldunku stałego nie
      stanowi przeszkody w złożeniu dokumentów we Wrocławskim Wydziale Komunikacji

pozdrawiam
      PS. Nie mogę tylko skumać dlaczego nie można wysyłać dokumentów pocztą (tak jak
      np. do paszportów). W takim przypadku - odbiór wyłacznie osobisty i weryfikacja
      dokumentów przy odbiorze. Ale pewnie ja za mądry jestem i się na posła ani
      ministra nie nadaję :)
      • k_i_k_a Re: Wymiana prawa jazdy w Wrocławiu 17.11.04, 14:40
        a stare oddać to jak? na słowo honoru wyślą? ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka