Dodaj do ulubionych

Wypadek Slezna/kamienna

IP: *.wsb.wroclaw.pl 18.11.04, 13:00
www.radio.wroclaw.pl

Policja ustaliła dane pirata drogowego

Policja jest już na tropie pirata drogowego, który nad staranował rowerzystę
na skrzyzowaniu Ślężnej i Kamiennej we Wrocławiu. Kierowca terenowego auta
uciekł nie udzielając pomocy rannemu męzczyźnie. Ofiara wypadku zmarła: To
było uderzenie o ogromnej sile - podkreślają policjanci, którzy zabezpieczali
miejsce zdarzenia. 54-o letni rowerzysta po kolizji z rozpędzonym autem
został odrzucony na kilkadziesiąt metrów. Samochód ciągnął zmiażdzony rower
do skrzyzowania z ulicą Sztabową. Siedzący za kierownicą męzczyzna nie
zatrzymał się mimo sygnałów innych kierowców. Odjechał z rozbitą przednią
szybą. Jak nieoficjalnie dowiedziało się PRW - policja zna już tożsamość
właściciela auta. Wiele wskazuje, że to własnie on spowodował wypadek.
Poszukiwany mężczyzna jest właścicielem jednej z wrocławskich restauracji. Ze
względu na dobro śledztwa na razie funkcjonariusze nie ujawniają szczegółów.
Sprawcy śmiertelnego wypadku, który ucieka z miejsca zdarzenia grozi do 12-tu
lat więzienia. Niestety nie odstrasza to piratów drogowych. Od wczoraj
poszukiwany jest kierowca, który śmiertelnie potrącił pieszego w Wojciechowie
koo Chojnowa. Świadkowie tego wypadku proszeni są o kontakt z policją pod
alarmowym numerem 997.

Darek Litera
2004-11-17 17:05:15

I co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ditran Bogaty wieprz ma za nic przechodniów i cyklistów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.04, 21:16
      Jestem pewien, że większość forumowiczów opowie się za winą rowerzysty i
      oczywiście poprze bogatego restauratora. Dla mnie taki facet powinien dostać 15-
      letni wyrok więzienia i zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na 10 lat.
      • Gość: poparcie Re: Bogaty wieprz ma za nic przechodniów i cyklis IP: *.219.233.204.telsat.wroc.pl 18.11.04, 21:26
        popieram - zamknąć gnoja, któremu naiwnie wydaje się że kasa pewnie wywlecze go
        z tego ZABÓJSTWA - bo to jest zabójstwo.
      • Gość: pimpas Re: Bogaty wieprz ma za nic przechodniów i cyklis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:55
        trudno się za którąkolwiek ze stron opowiadać, w kwestii winy.
        niewybaczalne, że ten baran się nie zatrzymał.
        mnie jednak zastanawia to, że sprawa ucichła.
        po info, że policja jest na tropie, a to już było 2 dni temu, nie pojawiły się
        żadne nowe informacje. złapali go czy nie złapali?
        • Gość: to ja Re: złapali IP: 195.205.117.* 19.11.04, 11:24
      • tomek854 Re: Bogaty wieprz ma za nic przechodniów i cyklis 19.11.04, 17:26
        Czyli przez 5 lat bedzie mogl sobie pojezdzic po spacerniaku :)

E tam. Jak dla mnie: wypadek kazdemu sie moze zdarzyc ale pownien kazdy poniesc tego konekwencje. Natomiast za ucieczke z miejsca i nieudzielenie pomocy to po prostu nie ma kary chyba ...
        • Gość: jekdok Chyba, że jest się wikarym albo innym karym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:25
          tomek854 napisał:
          "Natomiast za ucieczke z miejsca i nieudzielenie pomocy to po prostu nie ma
          kary chyba ... " j.w., jeszcze jak się "dobrowolnie podda karze" to zawiaski,
          nawet jak sie miało 1,5 promila. Mnie do tej pory diabli biorą - kilka dni temu
          ogłoszono "wyrok" na księżulka, który po pijaku "trafił" rowerzystę, uciekł z
          miejsca wypadku i któremu chyba jego własny szef zamknął przejazd kolejowy
          przed nosem i tym sposobem umożliwił złapanie dziada. Czekam, kiedy szef
          trzaśnie jakimś gromem w ten sąd, który wydał taki "wyrok" - może się wtedy
          nawrócę ;-)
    • Gość: Viola Re: Wypadek Ślężna/Kamienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 15:42
      Uważam, że to co ten koles zrobił jest poprostu ...kurcze...brak mi słów! To
      jest niewybaczalne! :( ! Przykro mi, że ten Pan nie żyje i wierzę, że złapia
      tego padalca i zamkną go bez względu na to ile kasy zaoferuje policji!!! Bo
      napewno będzie chcial ich przekupić, prokuraturę pewnie też! Wierzę w
      sprawiedliwość Polskiego Sądownictwa, że wsadzą gnoja na długie lata i odbiorą
      mu prawko dożywotnio!!! Bo taka powinna byc kara!!! A rodzinie zmarłego składam
      głebokie kondolencje bo choć osobiście Was nie znam, to mieszkam przy Ślężnej!
      Nabardzie wkurza mnie to...że oni go i tak zostawią w spokoju a człowiekowi
      życia już nikt nie zwróci:(!!!
      • szoppracz1 Re: Wypadek Ślężna/Kamienna 19.11.04, 15:47
        Kobieto, co Ty wypisujesz?
        • Gość: Wito Re: Wypadek Ślężna/Kamienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 15:50
          O co ci chodzi koleś:(! Masz problem?
    • Gość: Matrys Re: Wypadek Slezna/kamienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 15:56
      Nie ma litości dla ludzi, którzy się tak zachowują na drogach! Zamknąć
      drogowego wiesniaka bez względu na kasę!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka