Dodaj do ulubionych

DSL w DIALOGu

21.11.04, 22:16
ktos ma to zalozone? bo ja mam miec za pare dni i jestem ciekaw jak to chodzi? czy wyciaga swoje na maksa czy moze jest troche spowolniony? Ogolnie jakie macie z tym doswiadczenia...
Obserwuj wątek
    • Gość: dcd Re: DSL w DIALOGu IP: *.media4.pl 21.11.04, 23:58
      ponawiam pytanie, rowniez zastanawiam sie nad przejsciem na dsl w dialogu, ta
      wersja za niecale 100 zlotych co jest obecnie, jak to dziala? jaka predkosc
      wyciaga? jak dzialaja programy do sciagania plikow np emule? jak fuznkcjonuje
      radio internetowe? z jaka predkoscia laduja sie strony? dziekuje z gory za
      odpowiedzi...

w tej chwili korzystam z najgorszej chyba sieci osiedlowej w calym wroclawiu, a
      moze i na wiekszym obszarze... media4 - nikomu nie polecam
      • martouf Re: DSL w DIALOGu 22.11.04, 00:18
        Zdecydowanie przebija ofertę neostrady, nie tylko cenowo ale też
        technologicznie. Przede wszystkim modem jaki oferują, to nie jest jakieś
        badziewie na usb i nie trzeba "wdzwaniać" jak w tepsie, uzyskując za każdym
        razem inny IP. W Dialogu IP jest stały i można postawić sobie nawet serwer.
        Wyjście z modemu to zwykły RJ-45 do sieciówki w komputerze, w którym trzeba
        sobie wpisać w ustawieniach sieciowych IP, bramę itd.
        Transfery - jak ktoś korzysta z DC to mogę powiedzieć, że uzyskiwałem ponad 100
        kilobajtów/s (mam zrzuty autentyczne ekranu). Upload około 30. No i to
        zewnętrzne IP, dzięki czemu można być active.
        Radia internetowe chodzą bez zarzutu i to nie tylko te nadające na porcie dla
        www (80), który nie jest przycinany przez dostawców osiedlowych, ale też na
        innych portach. Słuchałem nawet radia nadającego 320kbit/s bez przerw.
        Pingi też są szybkie, jak ktoś chce to niech poda adresy, popingam.
        No i nie ma żadnych ograniczeń na przesyłanie danych (jak 2 giga w tepsie
        miesięcznie). Można ciągnąć do woli. Droższa wersja (2048/512) pozwala śmiało na
        postawienie niezłego serwera www. 256 up to powiedzmy szczerze ciutkę za mało
        jak się rzucą...
        Generalnie na razie nie mogę narzekać.
        • Gość: JerzyR Re: DSL w DIALOGu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.04, 00:29
          Ja tez mam ADSLa w Dislogu i specjalnie nie narzekam, ale poprzednio mialem
          modem 56K (tez w Dialogu) więc moja opinia nie jest obiektywna do końca -po
          modemie wszystko jest lepsze.
          Czytając grupę
          groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&group=alt.pl.telefonia.dialog
          Optymizm Sz.Kolegi nie wydaje się być aż tak uzasadniony.
          Ponoć dużo zależy gdzie jesteś podpięty z tym DSLem -jakie miasto/dzielnica.

Pozdrawiam
          JR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka