lukas_wrocek 21.11.04, 22:16 ktos ma to zalozone? bo ja mam miec za pare dni i jestem ciekaw jak to chodzi? czy wyciaga swoje na maksa czy moze jest troche spowolniony? Ogolnie jakie macie z tym doswiadczenia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dcd Re: DSL w DIALOGu IP: *.media4.pl 21.11.04, 23:58 ponawiam pytanie, rowniez zastanawiam sie nad przejsciem na dsl w dialogu, ta wersja za niecale 100 zlotych co jest obecnie, jak to dziala? jaka predkosc wyciaga? jak dzialaja programy do sciagania plikow np emule? jak fuznkcjonuje radio internetowe? z jaka predkoscia laduja sie strony? dziekuje z gory za odpowiedzi... w tej chwili korzystam z najgorszej chyba sieci osiedlowej w calym wroclawiu, a moze i na wiekszym obszarze... media4 - nikomu nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
martouf Re: DSL w DIALOGu 22.11.04, 00:18 Zdecydowanie przebija ofertę neostrady, nie tylko cenowo ale też technologicznie. Przede wszystkim modem jaki oferują, to nie jest jakieś badziewie na usb i nie trzeba "wdzwaniać" jak w tepsie, uzyskując za każdym razem inny IP. W Dialogu IP jest stały i można postawić sobie nawet serwer. Wyjście z modemu to zwykły RJ-45 do sieciówki w komputerze, w którym trzeba sobie wpisać w ustawieniach sieciowych IP, bramę itd. Transfery - jak ktoś korzysta z DC to mogę powiedzieć, że uzyskiwałem ponad 100 kilobajtów/s (mam zrzuty autentyczne ekranu). Upload około 30. No i to zewnętrzne IP, dzięki czemu można być active. Radia internetowe chodzą bez zarzutu i to nie tylko te nadające na porcie dla www (80), który nie jest przycinany przez dostawców osiedlowych, ale też na innych portach. Słuchałem nawet radia nadającego 320kbit/s bez przerw. Pingi też są szybkie, jak ktoś chce to niech poda adresy, popingam. No i nie ma żadnych ograniczeń na przesyłanie danych (jak 2 giga w tepsie miesięcznie). Można ciągnąć do woli. Droższa wersja (2048/512) pozwala śmiało na postawienie niezłego serwera www. 256 up to powiedzmy szczerze ciutkę za mało jak się rzucą... Generalnie na razie nie mogę narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: DSL w DIALOGu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.04, 00:29 Ja tez mam ADSLa w Dislogu i specjalnie nie narzekam, ale poprzednio mialem modem 56K (tez w Dialogu) więc moja opinia nie jest obiektywna do końca -po modemie wszystko jest lepsze. Czytając grupę groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&group=alt.pl.telefonia.dialog Optymizm Sz.Kolegi nie wydaje się być aż tak uzasadniony. Ponoć dużo zależy gdzie jesteś podpięty z tym DSLem -jakie miasto/dzielnica. Pozdrawiam JR Odpowiedz Link Zgłoś