Gość: ocean Re: Jestem z Wawy IP: *.media4.pl 02.12.04, 22:33 a ja z Breslau i co z tego? hehe, czyżby pierwsza odpowiedź na moją prośbę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yata Re: Jestem z Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 23:01 Majka nie martw nik nie jest doskonały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan S Re: Jestem z Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 23:18 mamy ukleknac i sie pomodlic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Jestem z Wawy IP: *.iscnet.pl 03.12.04, 08:19 nie musicie klekac i sie modlic, jestem normalnym człowiekiem.Ja tylko spelaniam sugestie Oceanu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Jestem z Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 08:34 >Ja tylko spelaniam sugestie Oceanu:) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłem w stolicy!!! Re: Jestem z Wawy IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 03.12.04, 09:27 Warszawa dla mnie to taki Mińsk tylko, że w Polsce,a nie na Białorusi.Macie , tam dużo przybyszów zza wschodniej granicy i generalnie uważam ,że gdyby Kraków był stolicą Polski, to spokojnie moglibyśmy mówić ,że jesteśmy z Europy Środkowej, a nie Wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowe_kontko Re: Jestem z Wawy 03.12.04, 10:42 Hmm... Stolica niemal 40-milionowego kraju w niewielkim, (bodajże) 600- tysięcznym miasteczku? Oryginalne... Poza tym nie ma powodu gloryfikować Krakowa. Korki porównywalne z tymi w W-wie, klimat Starówki już nie ten co kilkanaście lat temu, ksenofobia na takim samym poziomie jak w W-wie. Czy Wrocławiu. A więc - żadna rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: Jestem z Wawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 13:11 Gdyby Kraków był stolicą Polski to goście z zagranicy myśleliby ze do Watykanu przyjechali;-) Tak sie składa że ani Wasz Wrocław ani Kraków tak nie ucierpiał w trakcie wojny i tylko dlatego miasta te są ładniejsze od W-wy. Gdyby nie Powstanie Warszawskie które też Wam ocaliło tyłki od wcielenia do ZSRR a przez które Warszawa została zrównana z ziemią inaczej byście dzisiaj śpiewali. Troszkę szacunku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu2pl Re: Jestem z Wawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.04, 17:34 pierdo..i...lisz,Kraków może i nie ucierpiał...ale co do wrocławia to tylko przypomnę że gdyby nie oblężenie festung breslau i planowa taktyka spalonej ziemi w południowej i zachodniej części miasta oraz dywanowe naloty (np. gen połbin zginął tu w czasie jednego z nich) oraz ostrzał pustoszący miasto toby wrocław wyglądał jak na starych zdjęciach np. hydral.com.pl/neo/001804,foto.html hydral.com.pl/neo/001805,foto.html i przeczytaj KOMENTARZE DO TYCH ZDJĘĆ i jeszcze jedno nie wiem czy świadom jesteś że władza ludowa dokonała dodatkowego spustoszenia wysyłając cegłę rozbiórkową z DOBRYCH budynków na odbudowę STOLYCY spier... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: Jestem z Wawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 18:55 Przykro mi ale poziom Twojej kultury mi nie odpowiada, więc za rozmowę dziękuję. Jak tylko napiszesz coś w sposób normalny chętnie z Tobą pogadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu2pl Re: Jestem z Wawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.04, 21:36 Hmmm, nocóż PRZEPRASZAM za słowa ale jak ktoś stara sie zabłysnąć swoja wiedzą której nie ma za grosz (o historii mowa) i demagogizuje to ręce same się rwą do klawiatury aby parę cięższych słów mu powiedzieć. Zdjątka ładne? No to cześć. ps. a do warszawiaków i warszawy nie mam nic, ani "grzębi mnie ona ani zieje" jest takie powiedzenie na SGH "warszawiak, a umie się zachować" EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: Jestem z Wawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:15 > Hmmm, nocóż PRZEPRASZAM za słowa Przeprosiny przyjęte;-) ale jak ktoś stara sie zabłysnąć swoja wiedzą > której nie ma za grosz (o historii mowa) Błąd błąd;-) Przez cały ostatni rok miałam zajęcia z historii XX wieku, wiec śmiem twierdzić że coś tam jednak usłyszałam. Ten brak to niby w czym się ujawnia; że twierdzę że W-wa najbardziej z polskich miast ucierpiała? Ja to podtrzymuję, acz nie przeczę że nie tylko w W-wie wojna sie działa. Nie ma co sie licytować, tak sie po prsotu składa ze Powstanie Warszawskie porusza mnie najbardziej ze wszystkich wydarzeń II wojny, codziennie przejeżdżam obok pomnika powstańców i naprawdę denerwuje mnie gdy ktoś porównuje W-wę do Mińska podczas gdy tutaj tyle ludzi zginęło nie tylko przeciez za tę W-wę ale i za resztę kraju. Może i mam lekkiego świra na tym punkcie, ale uważam że z dwojga lepiej w tą stronę;-) i demagogizuje to ręce same się rwą do > > klawiatury aby parę cięższych słów mu powiedzieć. Eee gdzie ta demagogia? > Zdjątka ładne? Bardzo ładne. Jak fascynuje Cie Polska przedwojenna zajrzyj sobie : www.szukamypolski.pl Tam też są super zdjecia, równiez z innych zakątków Polski. > jest takie powiedzenie na SGH "warszawiak, a umie się zachować" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu2pl Analiza... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.04, 02:22 No to popatrzmy... ctrl+c, ctrl+v... >Tak sie składa że ani Wasz Wrocław ani Kraków tak nie ucierpiał w trakcie wojny hmmm "tak" nie ucierpiał rózne źródła podaja zniszczenia wa-wa 80% substancji mieszkalnej, w-w około 75% 5% na korzyść wa-wy... niech będzie (www.google.pl bo nie chce mi się sięgać do książek w drugim pokoju) > i tylko dlatego miasta te są ładniejsze od W-wy. no co do tego to sie nie zgodze... architektura wrocka przedwojennego była naprawde świetna (zapraszam na wystawy do muzeum architektury i nie tylko) a powojenny wrocek nie był juz taki ładny (blokowiska czyż one piękne są?) dopiero kataklizm w postaci powodzi 97 AD coś zdziałał ... ale o gustach sie nie dyskutuje >Gdyby nie Powstanie Warszawskie które też Wam ocaliło tyłki od wcielenia do ZSRR Skłodowska też była mężczyzną!! ;) jakos nie widze związku bo sojusznicy zachodni nie przejeli sie zbytnio > a przez które Warszawa została zrównana z ziemią inaczej byście dzisiaj śpiewali. tak wtedy najwieksze zniszczenia powstały... ale we wrześniu to warszawa nie ucierpiała...a podczas wyzwalania też bez strzału.. >Troszkę szacunku. ociupinkę niby tak... >tak sie po prsotu składa ze Powstanie Warszawskie porusza mnie > najbardziej ze wszystkich wydarzeń II wojny, codziennie przejeżdżam obok > pomnika powstańców i naprawdę denerwuje mnie gdy ktoś porównuje W-wę do Mińska > podczas gdy tutaj tyle ludzi zginęło nie tylko przeciez za tę W-wę ale i za > resztę kraju. Wiesz a mnie poruszył Oświęcim gdy tam pojechałem - w warszawie powstańcy to byli żołnierze walczyli, ginęli z bronią w ręku a tam? Jeżeli studiowałaś historię XX wieku to pewnie pamiętasz coś jeszcze z tego- w warszawie zginęło powstańców.... a na wojnie, w katyniu, starobielsku, oświęcimiu....? to nie licytacja to próba refleksji... każdy ma prawo być w coś zapatrzonym, nie może mu to jednak przesłaniać reszty świata. Warszawa jest jaka jest i "nie przenoście nam stolicy do Krakowa" Warszawe tak jak inne miasta tworzą ludzie... a ludzie są różni. Cóż poradzić że ci najbardziej "przebojowi" jadą do warszawy i im potem słoma z butów wychodzi bo myśla że Pana Bożka za nogi złapali warszawiacy z importu...Znam parę takich osób z wrocka i wstyd mi za nich.. ale znam też ludzi którzy mieszkają tam i sa super....cóz myślenie schematami nie opłaca się "ach te plucie w buty, te sikanie do herbaty" jak w kawale o żydzie i arabie Zauważ jak zresztą powiedziane zostało to na forum iż wszystko wynika z dysproporcji w zarobkach - w warszawie zarabia sie "po europejsku" (ach te schematy!!!) we wrocku raczej nie - mam dobrą prace za którą w wa-wie dostałbym około 1500 więcej ale koszty zycia też są wyższe. A w mazowieckim wskaźnik bezrobocia poza warszawa jest jednym z najwyzszych w kraju... szkoda sie rozpisywać... cu cyt. "wrocław poddaje się ostatni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Analiza... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.04, 03:58 A tu pan Profesor mówi że zniszczenia warszawy to w większosci NIE EFEKT DZIAŁAŃ WOJENNYCH z 23.11.04 i co? I nic... to tak dla porzadku www.google.pl/search? q=cache:dm_1rCLI9HgJ:ww2.tvp.pl/120,20041115133397.strona+zniszczenia+wroc%C5% 82awia+wojenne&hl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocean Re: Jestem z Wawy IP: *.media4.pl 03.12.04, 09:54 Ej Majka co to za podpowiadanie, co? ;)) wytrzymałaś ledwo parę godzin ktytyki i już się bronisz, nie taka była umowa;)) pozdrawiam Cie Majka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Jestem z Wawy IP: *.iscnet.pl 03.12.04, 13:14 pozdrawiam serdecznie Ocean:)a ci troglodyci z forum warszawskiego to prawdziwe wrzody na naszym miescie.. Lokalni rasiści:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocean Re: Jestem z Wawy IP: *.media4.pl 03.12.04, 13:37 Co poradzisz, na szczęscie to margines. Pozdrawiam cie Majka i wszystkich normalnych Warszawiaków:) I błagam, nie pozwólcie sobie robic złej prasy w kraju przez garstkę frustratów, szkoda Warszawy, szkoda jej mieszkańców. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mundzio Re: Jestem z Wawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.04, 14:46 Pan Tadeusz Drozda jest tez rodowitym warszawiakiem. Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowe_kontko Re: Jestem z Wawy 03.12.04, 15:46 Ciekawe do której grupy warszawiaków mnie zaliczysz? Aż mi serduszko dęba staje, gdy sobie pomyślę jaką prawdopodobnie masz o mnie opinię. I w dodatku - muszę próbować z tą świadomością żyć :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocean Re: Jestem z Wawy IP: *.media4.pl 03.12.04, 16:25 napewno nie do tej zbyt rozgarnietej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Libelle Re: Jestem z Wawy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.12.04, 14:44 Serdecznie współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Do Ocean IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 13:07 No Ocean i masz co chciałes;-) Nie wiem czy to jest powód do dumy, że na zwykłe 3 słowa w taki sposób Wrocławianie reagują. Nie dziw sie więc że tak Cię niemile witają w W-wie skoro sam widzisz jak Warszwiaków się lubi w szerokim świecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Vincy Re: Do Ocean IP: *.media4.pl 05.12.04, 13:50 Oj Vinca Vinva, to nie ja rozpetalem wojne na forum warszawskim, czemu masz do mnie pretensje? Można mówić o zakletym kregu, my nie lubimy ich a oni nas. Tylko zwróć uwage na to, ze tylko na forum warszawskim pojawiaja sie z regularnoscia obrazliwe i wyzywajace teksty o przyjezdnych. i to jeszcze z perfidna premedytacja robione wlasnie na f. praca a nawet nie na glownym, bo na prace wchodza tysiace ludzi z z calego kraju, i wala ich po oczach te chamskie posty. Nich sobie zaloza prywatne forum wzajemnej adoracji na ktorym beda do woli zlewac z przyjezdnych, to swiadczy o nich, ale nie na forum praca. Nikt mnie w wawie niemile nie powitał. Znasz moje podejscie do przeprowadzki. Ale jak ktos stwarza dziecinnie naiwne i sztuczne podzialy na my i reszta kraju to chyba normalne, ze bede z reszta, chociaz to jest poziom przedszkola. A moje zaproszenie na forum wrocławskie? no coz. Chciałem tylko pokazac empirycznie jak sie sprawy maja, taki zimny prysznic na glowy co po niektorych forumowiczow z forum warszawskiego. Pozdro Vinca, i trzymam Cie za slowo z tym piwem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocean Do Vincy IP: *.media4.pl 05.12.04, 13:53 Niejaki "DO Vincy" to byłem oczywiscie ja, ocean:) nie wyspany jestem;))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: Do Ocean IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 18:52 > Oj Vinca Vinva, to nie ja rozpetalem wojne na forum warszawskim, czemu masz do > mnie pretensje? To nie pretensje tylko raczej reakcja na efekt jaki był łatwy niestety do przewidzenia. Można mówić o zakletym kregu, my nie lubimy ich a oni nas. > Tylko zwróć uwage na to, ze tylko na forum warszawskim pojawiaja sie z > regularnoscia obrazliwe i wyzywajace teksty o przyjezdnych. i to jeszcze z > perfidna premedytacja robione wlasnie na f. praca a nawet nie na glownym, bo na > > prace wchodza tysiace ludzi z z calego kraju, i wala ich po oczach te chamskie > posty. Nich sobie zaloza prywatne forum wzajemnej adoracji na ktorym beda do > woli zlewac z przyjezdnych, to swiadczy o nich, ale nie na forum praca. Widzisz, tylko ze pieniacze nie wejdą na forum na którym by ich nie było widać. > Nikt mnie w wawie niemile nie powitał. Miałam na myśli posty jakie wymieniałeś z niektórymi osobami. Znasz moje podejscie do przeprowadzki. > Ale jak ktos stwarza dziecinnie naiwne i sztuczne podzialy na my i reszta kraju Wiesz, ten podział nie jest taki do konca sztuczny (niestety). Gdyby różnic między regionami kraju nie było nie byłoby podziału. Głównie o stopień zamożności tu chodzi - problem stary jak świat. A moje > > zaproszenie na forum wrocławskie? no coz. Chciałem tylko pokazac empirycznie > jak sie sprawy maja, taki zimny prysznic na glowy co po niektorych forumowiczow > > z forum warszawskiego. > Tylko pytanie czy to był rzeczywiscie zimny prysznic... Myślę że Warszawiacy zdaja sobie swietnie sprawę z tego jaką miłością sie do nich pała w Polsce. Ja miałam taki zimny prysznic gdy pojechałam na praktyki jako jedyna osoba z W-wy ze studentami z UJ. Nigdy nie zapomnę tej nienawiści w oczach gdy w TV zdawano relacje z otworzenia mostu świętokrzyskiego w W-wie (wyłączyli telewizor bo patrzeć na to nie mogli) to poczucie niższości (pytam skąd???) względem UW tylko dlatego że to uczelnia warszawska, chociaż wszyscy dobrze wiedzieliśmy że jeśli chodziło o kierunek jaki studiowaliśmy Kraków był o wiele lepszy. Tam po raz pierwszy zetknęłam się z nienawiścią w stosunku do Warszawy i jej mieszkańców, a najśmieszniejsze było to że w większości nie byli to rodowici Krakowiacy tylko też przyjezdni tyle ze do Krakowa;-))) > Pozdro Vinca, > i trzymam Cie za slowo z tym piwem ;)) Ja również pozdrawiam. To luty powiadasz?;-) Odpowiedz Link Zgłoś