Dodaj do ulubionych

Co to? Irak we Wrocławiu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 11:52
O 11:10 szedłem na placu Staszica. Nagle w stronę mostu Osobowickiego
przejechała na sygnale kolumna. Wozy żandarmerii wojskowej na sygnale
za nimi 2 BMW z podejrzanymi typami celującymi do ludzi przez okna z
karabinów potem wojskowy autobus i karetka.
Nie życzę sobie aby w biały dzień jakieś podejrzane typy celowały
do mnie przez okno z karabinów. Co to Polskę z Irakiem pomylili?
Redakcja powinna się tym zająć. Co to za mierzenie z karabinów do
obywateli! Niech sami do siebie celują!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ditran Jest przyzwolenie PO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.04, 12:36
      A co pan chcesz. Największa partia w Polsce PO popiera wojnę w Iraku. Zytka
      powiedziała, że trzeba oświecić i wyzwolić Iracki naród spod niewoli Saddama.
    • Gość: gliniarz pewnie debile z BOR IP: 67.111.137.* 14.12.04, 20:37
      To pewnie byli jacys debile sluzacy w BOR. A jakby tak ta bron przypadkiem
      wystrzelila? Pewnie jakis przyglup leczyl kompleks malego ptaszka chwalac
      sie bronia.
      Ta sprawa powinna sie zajac prokuratura bo to jawne pogwalcenie elementarnych
      zasad bezpiecznego obchodzenia sie z bronia.
    • Gość: Gosc Re: Co to? Irak we Wrocławiu? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.12.04, 20:44
      No a jak wkladaja forse do bankomatow to przeciez stoja tacy w czarnych
      mundurkach i celuja w ludzi z automatow. Widzialam to kilka razy w Leclercu.
      To ludziom nie przeszkadza?
      • wielki_czarownik Hmm 14.12.04, 20:54
        Widziałem kilka razy jak się ładuje bankomaty. Nigdy nie zauważyłem aby ochrona celowała do ludzi. Mają broń w pogotowiu, ale żeby celowali do kogoś to nie, bo za to mogą mieć bardzo duże kłopoty (strata koncesji i kłopoty z prokuratorem). No i jeszcze jedna kwestia - co innego pewnie stać na twardym gruncie a co innego celować z jadącego auta gdzie może zdarzyć się jakiś podskok na wyboju, palec się osunie i nieszczęście gotowe.
        Ogólnie popieram głosy oburzenia. Celowanie z jadącego auta w niewinnych i nnieuzbrojonych obywateli to skandal przypominający najgorsze dyktatury w których władza strzelała do ludzi na ulicach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka