Dodaj do ulubionych

Teatralne podsumowanie roku

IP: 80.50.48.* 03.01.05, 20:30
Jest we Wrocławiu taki teatr. Pieśń Kozła się nazywał. Dostał nagrodę na
festiwalu w Edynburgu. W Edynburgu... Więc pewno to wydarzenie Edynburga, a
nie Wrocławia.

Jaki stolarz robił tę Pułkę?
Obserwuj wątek
    • Gość: Leszek Pułka Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.idea.pl 04.01.05, 00:14
      stolarz był Boży.
      Pieśń Kozła gra od lat ten sam spektakl - Kroniki. I ten spetkatkl został
      nagrodzony. Czekam na wydarzenie poza Edynburgiem i po Kronikach.
      Pozdrawiam. Bez złośliwości.
      PL
      • Gość: tragos Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 12:03
        Panie Leszku,

Ale to, że dostał nagrodę Fringe First 2004 (oraz Herald Angel), to jest
        wydarzeniem Edynburga czy Wrocławia? No chyba, że jakiś Mr Shelv opisał to już w
        Edinburgh Tribune.

A to, że od września Pieśn Kozła prowadzi studia aktorskie to nie jest
        wydarzenie okołoteatralne?

Też czekam na kolejny spektakl Pieśni Kozła, ale doceniam ich osiągnięcia na
        niwie międzynarodowej w roku 2004. A Pan nie...
        • Gość: anja Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.provider.pl / *.provider.pl 04.01.05, 12:46
          A "Uroczystość" w reżyserii Krzysztofa Dracza - spektakl dyplomowy PWST? to
          chyba najlepsze przedstawienie we Wrocławiu w 2004 roku, zresztą nagrodzone.
          Dlaczego Pan o nim nie wspomina?
          • Gość: kret Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:07
            lakier zaczyna odpadać ;)
          • Gość: Dziadek Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.promax.media.pl 04.01.05, 19:35
            Eeeech...miło, że ktoś u naszej "Uroczystości" jeszcze pamięta...Pozdrawiam.
        • Gość: Leszek Pułka Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.idea.pl 04.01.05, 23:35
          Mozna było dostrzec dziesiątki zdarzeń ważnych, bardzo ważnych albo i
          superważnych. W książce na pewno. w artykule prasowym niekoniecznie. Z przyczyn
          zasadniczych napisałem o spektaklach, które wzbudziły we mnie alergię albo mnie
          zachwyciły. Z Finge First dla mnie w sensie artystycznym nie wynikło nic oprócz
          kilku minut podziwu. W stsosownym czasie pisaliśmy o tym na bieżąco.
          Podsumowanie roku to nie lista dyplomów i orderów, ale coś co zapada w pamięć
          na wieki. I - często - materialnie znika. Ja mam taka pamięć. Pan/Pani inną.
          Nie ma na to rady.
          Pozdrawiam
          PL

• Gość: Klingenfeldt Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.promax.media.pl 04.01.05, 13:02
      No,no...musze przyznac, ze komentarz do artykulu "z gornej Pulki". Gratuluje
      poczucia humoru. Szkoda tylko ze to smutna prawda.
    • Gość: teatroman Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.05, 15:49
      A dlaczego p. Pułka nie napisał nic o fenomenalnych przedstawieniach
      wrocławskiego reżysera Koscielniaka? Czego sie przecieaż nie dotknie to dech
      zapiera! NIeładnie zapominać o takiej personie
      • Gość: kihuj Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 10:50
        Jakiego autora nie dotknie to ten zaraz umiera:))) (Ciechowski, Kaczmarski,
        Stępowski)
        • Gość: wdupejeza Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.promax.media.pl 05.01.05, 13:26
          Moze by tak o Sejmie cos zrobil...? :)))
          • Gość: kulwagomać Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 18:06
            Na szczęście zmiarkował i teraz robi scata:)) Nie uśmierci żadnego tekściarza.
            • Gość: cumbajszpil Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.05, 10:37
              cholerka, a nie mógłby czegoś wyreżyserować do tekstów L. Półki?
              • Gość: foregzampel Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.promax.media.pl 06.01.05, 17:33
                To jest patent!!! Mam nawet tytuł: "PUŁKOWNIK L"
                • Gość: cynik Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.05, 14:29
                  Chyba "pałkownik" od przedmiotu, którym dostał w głowę:)))
                  • Gość: anja Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.provider.pl / *.provider.pl 07.01.05, 22:36
                    a wracając do tematu, to przecież w 2004 r. premierę mialy też świetne "Lochy
                    Watykanu" Klaty. Bardzo dobre przedst.
                    • Gość: ikar Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.01.05, 09:58
                      Tak, LOCHY WATYKANU to bardzo dobre przedstawienie!Obejrzałam wczoraj i jestem
                      pod wrażeniem.Bardzo dobra koncepcja realizacji tematu pokazującego współczesny
                      świat i nas-ludzi.Pierwsza część to rodzaj kolażu,zapoznanie z bohaterami, ale
                      nie ma się co przyzwyczajać do nich, bo za chwilę- w drugiej części- okażą się
                      kimś całkiem innym, jak cały nasz zdynamizowany świat.Do tego niesamowicie
                      trafnie dobrana stale obecna w przedstawieniu muzyka, ilustrująca to, co dzieje
                      się na scenie. A dzieje się wiele.Temat wiodący to duchowa kondycja
                      człowieka .Zakończenie tej opowieści o świecie nie dziwi- im bardziej oddalamy
                      się od tego, co dla nas najważniejsze, tym więcej tego brak.
                      • Gość: anja Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.provider.pl / *.provider.pl 09.01.05, 00:51
                        świetnie pokazany polski katolicyzm, naiwny, dewociarski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka