Gość: tragos IP: 80.50.48.* 03.01.05, 20:30 Jest we Wrocławiu taki teatr. Pieśń Kozła się nazywał. Dostał nagrodę na festiwalu w Edynburgu. W Edynburgu... Więc pewno to wydarzenie Edynburga, a nie Wrocławia. Jaki stolarz robił tę Pułkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Leszek Pułka Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.idea.pl 04.01.05, 00:14 stolarz był Boży. Pieśń Kozła gra od lat ten sam spektakl - Kroniki. I ten spetkatkl został nagrodzony. Czekam na wydarzenie poza Edynburgiem i po Kronikach. Pozdrawiam. Bez złośliwości. PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tragos Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 12:03 Panie Leszku, Ale to, że dostał nagrodę Fringe First 2004 (oraz Herald Angel), to jest wydarzeniem Edynburga czy Wrocławia? No chyba, że jakiś Mr Shelv opisał to już w Edinburgh Tribune. A to, że od września Pieśn Kozła prowadzi studia aktorskie to nie jest wydarzenie okołoteatralne? Też czekam na kolejny spektakl Pieśni Kozła, ale doceniam ich osiągnięcia na niwie międzynarodowej w roku 2004. A Pan nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.provider.pl / *.provider.pl 04.01.05, 12:46 A "Uroczystość" w reżyserii Krzysztofa Dracza - spektakl dyplomowy PWST? to chyba najlepsze przedstawienie we Wrocławiu w 2004 roku, zresztą nagrodzone. Dlaczego Pan o nim nie wspomina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kret Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:07 lakier zaczyna odpadać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.promax.media.pl 04.01.05, 19:35 Eeeech...miło, że ktoś u naszej "Uroczystości" jeszcze pamięta...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Pułka Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.idea.pl 04.01.05, 23:35 Mozna było dostrzec dziesiątki zdarzeń ważnych, bardzo ważnych albo i superważnych. W książce na pewno. w artykule prasowym niekoniecznie. Z przyczyn zasadniczych napisałem o spektaklach, które wzbudziły we mnie alergię albo mnie zachwyciły. Z Finge First dla mnie w sensie artystycznym nie wynikło nic oprócz kilku minut podziwu. W stsosownym czasie pisaliśmy o tym na bieżąco. Podsumowanie roku to nie lista dyplomów i orderów, ale coś co zapada w pamięć na wieki. I - często - materialnie znika. Ja mam taka pamięć. Pan/Pani inną. Nie ma na to rady. Pozdrawiam PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klingenfeldt Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.promax.media.pl 04.01.05, 13:02 No,no...musze przyznac, ze komentarz do artykulu "z gornej Pulki". Gratuluje poczucia humoru. Szkoda tylko ze to smutna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teatroman Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.05, 15:49 A dlaczego p. Pułka nie napisał nic o fenomenalnych przedstawieniach wrocławskiego reżysera Koscielniaka? Czego sie przecieaż nie dotknie to dech zapiera! NIeładnie zapominać o takiej personie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kihuj Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 10:50 Jakiego autora nie dotknie to ten zaraz umiera:))) (Ciechowski, Kaczmarski, Stępowski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdupejeza Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.promax.media.pl 05.01.05, 13:26 Moze by tak o Sejmie cos zrobil...? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulwagomać Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 18:06 Na szczęście zmiarkował i teraz robi scata:)) Nie uśmierci żadnego tekściarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cumbajszpil Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.05, 10:37 cholerka, a nie mógłby czegoś wyreżyserować do tekstów L. Półki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foregzampel Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.promax.media.pl 06.01.05, 17:33 To jest patent!!! Mam nawet tytuł: "PUŁKOWNIK L" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.05, 14:29 Chyba "pałkownik" od przedmiotu, którym dostał w głowę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.provider.pl / *.provider.pl 07.01.05, 22:36 a wracając do tematu, to przecież w 2004 r. premierę mialy też świetne "Lochy Watykanu" Klaty. Bardzo dobre przedst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.01.05, 09:58 Tak, LOCHY WATYKANU to bardzo dobre przedstawienie!Obejrzałam wczoraj i jestem pod wrażeniem.Bardzo dobra koncepcja realizacji tematu pokazującego współczesny świat i nas-ludzi.Pierwsza część to rodzaj kolażu,zapoznanie z bohaterami, ale nie ma się co przyzwyczajać do nich, bo za chwilę- w drugiej części- okażą się kimś całkiem innym, jak cały nasz zdynamizowany świat.Do tego niesamowicie trafnie dobrana stale obecna w przedstawieniu muzyka, ilustrująca to, co dzieje się na scenie. A dzieje się wiele.Temat wiodący to duchowa kondycja człowieka .Zakończenie tej opowieści o świecie nie dziwi- im bardziej oddalamy się od tego, co dla nas najważniejsze, tym więcej tego brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: Teatralne podsumowanie roku IP: *.provider.pl / *.provider.pl 09.01.05, 00:51 świetnie pokazany polski katolicyzm, naiwny, dewociarski Odpowiedz Link Zgłoś