Dodaj do ulubionych

SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY

• Gość: kasia Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 13.01.05, 07:38
      zdecydowanie popieram to co napisałeś..smutne ale prawdziwe
      • Gość: Marcin Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: 81.219.224.* 13.01.05, 22:37
        nie spodziewałem sie takiego zainteresowania, nie było mnie też w mieście kilka
        dni
        i wiecie co, mam nadzieję ze zgodzicie się ze mną że nie wymagam interwencji od
        gapiów zdażenia. powinno być to państwo prawa gdzie odpowiednie organy maja
        prawo użyć siły dla obrony obywateli, którzy płacą podatki.
        jeśli ludzie nie reagują to można sie tym zwyczajnie nie zachwycić
        ale kiedy służby nie pełnią swoich obowiązków, i obrażają
        obywateli............kórwa cicho".............
        to jest paranoja
        gdybym pobiegł po kolegów do knajpki i rozdzielilibyśmy walczących, głowę dam
        że byłbym targany po sądach, a może jeszcze postawiono bi mi zarzut udziału w
        bójce
        myślę że zachowałem sie najlepiej jak potrafiłem, bo skoro płacimy, to mamy
        prawo wymagać

ktoś tam pisał że obserwował dilerów pod domem i inne takie
        polecam darmowy i anonimowy tel na policję 4344(o ile pamiętam)
        efekt gwarantowany, panowie są po 5 min.

a tak śmiejąc sie, kiedy na początku zajścia dzwoniłem na policją i
        było "zajęte" .może to straż miejska wzywała policję ;)
        pozdrawiam
        ktoś tam pisał że teraz pewnie mnie SM namierza itd. mam to gdzieś, naprawdę
        mam na imię Marcin i piszę z Karłowic :)
        chodzi o to ,że kiedy takie zachowania będą puszczane płazem, nikt nie będzie
        się czuł ani bezpiecznie, ani u siebie
        po co wieć jechać na Ukrainę, szerzyć demokracje, jeśli sami tkwimy w jakiejś
        groteskowej rzeczywistości?
        niech każdy sobie wyobrazi że dostaje wp.. od meneli na rynku a straż m. ma to
        gdzieś.
        • Gość: marta Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.01.05, 12:30
          100% racji Marcinie!!!
          • Gość: czytelnik Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: *.devs.futuro.pl 14.01.05, 14:13
            Zadnego odzewu ze strony wyborczej!!!
    • Gość: mhiczkok Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: *.magma / *.magma-net.pl 14.01.05, 16:10
      a czy mozna zrobic liste z podpisami mieszkancow o zlikwidowanie strzy
      miejskiej w miescie Wroclawiu?? Podobno w niektorych miastach Polski to sie
      powiodlo:)
      • Gość: Marcin lista IP: 81.219.224.* 14.01.05, 16:21
        no fajnie, ale kiedy będę zbierał podpisy pierwszego dnia na rynku, panowie
        dostrzegą mnie na swoim super telewizorku i będzie to najszybsza interwencja w
        historii "straszy" miejskiej

nie wiem czy padało już takie tłumaczenia, ze panowie nie widzieli co sie dzieje
        jeśli tak
        jest to ordynarne kłamstwo
        z progu posterunku widać całe pomieszczenie komisariatu i też to co oglądają na
        monitorku
        a na monitorku wyrażnie było widać bijatykę, a zdenerwowany człowiek w mundurze
        przechadzał sie od monitorka do okienka
        • Gość: esem Re: lista IP: *.nhs.uk 16.01.05, 16:15
          Panowie, litosci, naiwni jestescie jak krasnale, jak przycisniecie do muru po
          czwartym piwe oficera takiej naszej miejskiej strazy, to zacznie Wam belkotac w
          koncu jak gleboko siega ta osmiornica i jak trzeba byc politycznie ustawionym i
          komu trzeba nosic torbe, zeby awansowac. Straz jest tematem tabu we
          wszystkich 'powaznych' dyskusjach naszej miejskiej rady i jest NIE DO RUSZENIA,
          nawet jesli wszyscy pojdziemy na Rynek i pod ich posterunkiem strzelimy masowa
          kupe.... ale probowac trzeba....
          • Gość: Marcin Re: lista IP: 81.219.224.* 16.01.05, 18:00
            nie liczę na to ze straż miejska zostanie zlikwidowana, nawet wtedy gdy bedą
            chcieli tego "tylko obywatele"
            liczę natomiat na to że ludziom nie będzie obojętna co się dzieje w ich mieście
            a każdy objaw chamstwa, arogancji i niekompetencji władz w jakiejkolwiek
            postaci spotka się z reakcją ludzi. na początku choćby na tym forum.
            na białorusi krąży taki dowcip
            "powiesili niemca, polaka i białorusina na szubienicy
            pierwszy padł niemiec
            polak poszarpał się trochę ale też się udusił
            a białorusin wisi , wisi i nic.
            oprawcy nie bardzo wiedzą o co chodzi, więc się białorusina pytają
            - ej k...a a ty co?
            białorusin na to
            a powiesili mnie no to wiszę, cóż mi robić
            "

chodzi mi o to żebyśmy nie łykali pokornie każdej "kupy " jaką nam podetknie
            pod nos władza bo oni rządzą tylko a może "aż" w naszym imieniu - nie sądzę
            żeby takie stwierdzenie było specjalnie naiwne. naiwne może sobie być w
            łukaszenkolandzie, ale my przecież jesteśmy taką rozwiniętą demokracją prawda
            ;-)
            i tyle

jest szansa ze sprawą zajmie się papierowa "GW"

• Gość: esem Re: lista IP: *.nhs.uk 17.01.05, 20:29
              z jednej strony ciesze sie, ze sa ludzie, ktorzy maja Twoje podejscie, co
              wiecej, zazdroszcze im, bo mnie 'rura juz dawno zmiekla'i raczej nie mam
              zludzen. Niestety nasza demokracja nie wiem czy jest XIX wieczna... swoja droga
              jak nazwac ustroj w ktorym zyjemy??
    • Gość: IKAR Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: *.do.pl / *.generacja.pl 15.01.05, 07:42
      Ta cała służba straży miejskie to kupa bałwanów i nierobów.Zlikwidować a
      pieniądze przekazać Policji specjalnemu oddziałowi porządku w mieście. W rynku
      zaś powinni być co najmniej kilku policjantów i mieć swój kiosk jak dawniej.
    • Gość: jo Aby do wiosny IP: *.bermudy.net / *.net 15.01.05, 09:17
      Na działkach wyrosną plony, emeryci będą je sprzedawać na ulicy lub przy targowisku to dopiero straż ta miejska będzie miała pole do popisu. Będą latać za emerytami i wlepiać mandaty. Bo emeryt za szybko nie ucieknie a i kaskę będą musieli zapłacić
    • Gość: J.Cleese Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: *.neting.com.pl 15.01.05, 21:12
      Straż sobie nie radzi z wykroczeniami?? Cóż skoro mamy mieć przestępczość ,
      niech to będzie przestępczość zorganizowana...:-)
    • Gość: mm Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.01.05, 23:04
      jak o 23 zaparkowałem na jednej z 3 wolnych kopert (plac solny koło gazety) i
      poszedłem po kwiaty byli po minucie .
      • Gość: Marcin Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: 81.219.224.* 15.01.05, 23:47
        wobec tego przepraszam,wygłupiłem się, a wszystko ze zdenerwowania, tak
        naprawdę tylko mi się wydawało ;-)
        • truten.zenobi podobno autentyk... 17.01.05, 09:45
          Gościu widzi z okna że włamują mu się do garażu, dzwoni na plicję, tam zwykłe
          trudności..., "jak znajdzie się wolny radiowóz to przyjadą". odczekał 2 minuty
          i dzwoni ponownie, informuje dyżurnego że zasztrzelił sprawców. 5 min. później
          podwórko pełne glin, sprawcy na glebie, Ale oficer prowadzący akcję zaczyna
          grozić:
          -"Dlaczego pan kłamał że użył broni palnej?"
          -"a dlaczego wyście kłamali że nie ma wolnych radiowozów?..."

może należy wzywać policję w ten sposób
          • Gość: Marcin Re: podobno autentyk... IP: 81.219.224.* 17.01.05, 10:25
            dobre ;-)
    • Gość: restaurator Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.05, 10:08
      ... gdy słyszę słowo straż miejska, to mi sie nóż w kieszeni otwiera. jak
      wywieszę przed lokalem jakiś plakat, to dwie minuty póżniej już są skurczybyki z
      pytaniem
      czy mam pozwolenie. ale jak kiedyś wpadła mi do środka banda
      pijanych rezerwistów, to facet z dyżurki powiedział, że teraz nie mają
      mocy (najbliższy patrol na Krzykach). pieprzone darmozjady.

• Gość: vonsu a ja ostatnio.. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.01.05, 14:58
      parę dni temu widziałem dwa patrole policjo-strażowe jak sobie urzadzili kółko pogawędkowe tuz przy fontannie na rynku..około północy..

trwało to co najmniej kilkanaście minut.. panowie palili papieroski i sądząc po rozbawionych gębach świetnie się bawili w swoim kółku (troche kwadratowym - z racji małej ilości obiboków)

eeh co za kraj.. :)
      • tomek854 Re: a ja ostatnio.. 17.01.05, 15:35
        A ja dzisiaj widziałem strażnika rozmawiającego z diewczyną wyprowadzającą na
        smyczy tchórzofretkę - pewnie nie miała założonego kagańca :D
    • Gość: jeleniasty WIDZIAŁEM COŚ PODOBNEGO!!! IP: *.crowley.pl 18.01.05, 12:47
      Ja widziałem coś podobnego...
      ...pewnej sobotniej nocy przy knajpie "pod złotym psem" okładało się dwóch
      kolesi, najmniej dwóch bo czasami do bijatyki włączali się ich koledzy, w sumie
      można to było nazwać sporą bijatyką... aż tu nagle z kierunku poczty nadciąga
      patrol, składający się z 1 policjanta i 1 strażnika miejskiego, myślę, że zaraz
      wezwą posiłki i zrobią porządek a oni..., chyba mieli inne plany bo jak
      zobaczyli to zajście to natychmiast zawrócili na wysokości "dialogu" i skręcili
      w to przejście przy "związkach". Tak więc jak rasowy obywatel zatelefonowałem
      na 112 i udzieliłem stosownych informacji policji, niestety zanim przyjechali
      już nikogo z bijących się nie było, zresztą tak szybko przejechali radiowozem,
      że pewnie i tak by tego nie zaobserwowali!!!
      • Gość: t Re: WIDZIAŁEM COŚ PODOBNEGO!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.05, 14:16
        no to ładnie sie u nas dzieje w "mieście spotkan"
        no ale kogo to obchodzi ze miasto traci kase przez takie historie?
        bo turyści to pieniądze
        tomek
    • Gość: Richardo SKANDAL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.05, 10:21
      Skandal i tyle na ten temat
      zmiana hasła
      z
      HWDP
      na
      HWDSM
      ;)))
      • Gość: t Re: SKANDAL IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.05, 16:37
        no az moze tak ze 'hwdsm" to nie. ale coś tu nie gra i moze redakcja
        Ppapierowej " uzna temat za wart wzmianki?
        a tu pojawiło sie ostatnio kilka art. o tym jak to dzielnie ścigaja złodzieja
        komórek i inne takie.
        szanowna redakcjo! społecznego odbioru działań tej formacji nie zmieni
        założenie blokady radnemu,że niby wszyscy są równi wobec prawa itd.
        może warto rozpocząć dyskusje na temat skuteczności i działań Straży miejskiej?
        tom
    • Gość: Aga Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:33
      Dodam cos od siebie. Może nie jest to takie ważne jak ta bójka w samym rynku,
      ale czy nie powinno się również interweniować w sprawie "panów", którzy
      wieczorem pojawiają się na parkingach płatnych w centrum miasta, np. na Wita
      Stwosza i żądają pieniędzy? Nie za parking oczywiście, ale za "pilnowanie"
      auta, aby ktoś go przypadkiem nie zarysował. Jeden z nich jest
      szczególnie "mało" grzeczny, chce pieniędzy tak jakby mu się to po prostu
      należało. Strach w ogóle wysiąść z auta... Ostatnio usłyszałam kilka niemiłych
      epitetów i ponagalenia żebym się decydowała czy tu stoję i daje 2 złote czy
      nie. Tymczasem widziałam panów przechadzających się całkiem w pobliżu. Jesli
      mają jakieś stałe trasy, to nie wierzę, że mogliby nie poznawać tych osób... ja
      jestem w centrum 1-2 razy w tygodniu i zawsze ich spotykam. To tak na
      marginesie.
      • Gość: Marcin Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: 81.219.224.* 25.01.05, 20:18
        droga Ago
        żule wymuszający kasę za parkowanie i tzw. pilnowanie prawdopodobnie są dla SM
        problemem nieznanym.
        mi udało się z problemem uporać w ten oto sposów że na propozycję uiszczenia
        opłaty zaproponowałem panu"parkingowemu" obicie ryja, zwłaszcza jeśli z
        samochodem coś będzie "nie tak"a kiedy zaproponowałem panom z SM, szwendającym
        się w poblizu, zajęcie się tymi palantami, powiedzieli że to nie ma sensu, że
        niee mają instrumentów, że "parkingowi" nie wymuszają tylko proszą itd,
        niedobrze się robi
        a ponieważ jestem humanistą, nie polecam agresywnych rozmów z tymi menelami,
        zwłasza paniom.
        rozmów z SM też nie polecam bo nie warto sie irytować
        a za parę dni ukaże sie w GW notka jak to złapali bebcie z pietruszką albo , po
        widowiskowym pościgu cygana z komorka, ba albo nawet założyli radnemu blokadę,
        żeby nie było że są równi i równiejsi
    • Gość: razorback Re: SKANDAL NA RYNKU-ZA CO PŁACIMY STRAŻY IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 12.02.05, 10:34
      Tak jak napisalem kiedys, wystarczy spojrzec na powolna (fizycznie i
      umyslowo), spasiona, wylewajaca sie z wlasnego ciala, Szanowna Pania Dagmare
      Samol-Turek i mamy obraz calej tej formacji.....

...OHYDA, SMIECH, PORAZKA...

jedyne co mozna powiedziec w obronie SM to ze gdybym zarabial miesiecznie tyle
      co wroclawscy straznicy to tez bym wszystko olewal...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka